Jump to content

Tarafsızlık Ne Demek?


Recommended Posts

Tamam Hacı, isteğin üzere forum Atatürk konusunda da taraf olduğunu ilan etsin.

Peki bunu nasıl yapacaksınız? Yani şimdiye dek olandan farklı ne olacak?

Foruma girince bizi Atatürk resmi mi karşılayacak örneğin? Ya da Nutuk'u ezberlemeyeni üye kabul etmeyecek misiniz?

Nasıl bir Atatürkçülük uygulamayı düşünüyorsun? Bu işin pratiği nasıl olacak? Biraz daha somut konuş ve örnek ver lütfen.

Atatürkçü olmayan herkesi atacak mısınız? O zaman müslümanlar da toptan kovulacak demektir. Peki kimle tartışacağız?

Öbür adminler nerede Hacı? Deicide nerede mesela? Onlar ne diyecek senin bu girişimine?

Zamanında bu forumdan burayı yeterince Atatürkçü bulmadığı için ayrılıp kendi forumlarını kuranlar ne olacak peki?

Geri mi çağıracaksın onları? Ateist görünen ama aslında kemalist olan bir sürü site var; onlarla birleşmeyi düşünüyor musun?

Sabah-akşam başlık açıp laf üretmek kolay; bu soruları cevapla da işin ciddi olduğuna inanalım.

Bu halinle, geçici bir tepkiselliğe kapıldığın izlenimini veriyorsun çünkü.

Şu ''Atatürkçü çizgiyi'' bir açıkla, somuta ilişkin neler yapılacak örnek ver.

Yönetim kadrosundan yeterince Atatürkçü ol(a)mayanları temizleyecek misin mesela?

Açık konuş...

tarihinde Freddie_ tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 174
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Evet..

Aynen katılıyorum. Güzel ifade etmişsiniz.

Tarafsız olmak gerçekten mümkün değil. İki taraftan biri değilseniz, üçüncü taraf olabilirsiniz.

Size kısmen katılıyorum,ama benim bakış açım daha farklı,şöyle ki;

Ya üçüncü taraf yoksa,diyelimki,10 partili bir seçime giriyorsunuz.Partilerden hiçbiri sizin fikirlerinizi yansıtmıyor ise,siz tarafsızsınız demektir.Aslında fikirlerinize karşılık gelen bir parti olmadığı için tarafsız duruma düşmektesiniz.Fikirlerinizin aynası olan bir parti olduğunuz taktirde taraf olursunuz.Önemli olan sizin fikirlerinizi temsil etmesidir.Fikir sayısının çok oluşu,parti çokluğunuda artıracağından bu da bir çözüm olmayacaktır.Bazı fikirleri %50 olarak ikiye ayırabilirsiniz,inananlar yada inanmayanlar gibi,ama her fikir %50 oradan ayrılmayacaktır.Hatta bazı fikirler milyonda bir olacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu forum tarafsız kalmayacaktır.

Bu forum Atatürkçülük çizgisinden ödün vermeyecektir.

Şimdiye kadar vermemiştir ve bundan sonra da vermeyecektir.

Bunu kimse başaramayacaktır.

Bunu aklınızdan çıkarmayın..

Bu ateistforum için mümkün değildir.

Herşeyden önce bu konuda tarafsız olmak diye bir durum söz konusu olamaz.

Forumun kuruluş nedeni vardır.

O neden ateizmi yaymak ve dinlerin zararlı etkilerini nötralize etmektir.

Ama bu yegane ve tek amaç değildir.

Bunu başarmak için izlenecek bir çok yol ve yöntem vardır.

Forumda son zamanlarda Atatürk düşmanlığı oyunu oynanmaktadır.

Bu oyuna bazı atesitler başlatmışlar ve diğerleri onlara katılmışlardır.

Kimin ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz.

Ve oyularına son vereceğiz.

Ne pahasına olursa olsun bunu yapacağız.

Bu forum ne tarafsızdır ne de sahipsizdir.

Forumun sağlığı ve devamı için daha fazla konuşmuyorum.

Ama yeri gelince gerekli bütün atılımları yapmaktan çekinmeyeceğime inanabilirsiniz.

Özgürlük demek ilkesizlik demek değildir.

Özgürlük demek her istenilene bilinçsiz saldırı değildir.

Şeriatın ve İslam'ın tırmandığı böyle bir zamanda bunu ateistlere hatırlatmaktan utanç duyuyorum.

Ama doğru olduklarına inandığım ilkeleri izlemekten geri kalmayacağımın bilinmesini istiyorum.

en iyisni hep sizler bilirsiniz.. sizde farkli dusunenler hep salak, ve gerizakali nasilsa.. bunlarida anca sopayla yönlendirebiliriz degilmi..?

kenan evren oldugundan suphe etmeye basladim ben simdi.. <_< pasam..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Freddie,

Hacı ona sorduğun soruları yanıtlar herhalde bilmiyorum ama, ben sürekli Ateistcafe'de bulunduğum ve son dönem de çok aktif olduğum için olan biteni görüyorum, Hacı'nın da ne demek istediğini anlıyorum.

Bu forum Kemalist bir forum değil, olmaz da. Olursa en önce ben giderim çünkü ağlaya zırlaya, şarkılar türküler çağıra, ağıtlar yaka yaka Atatürk'e sarılan insanlardan da anlayıştan da nefret ederim.

Her türlü tartışmada bir şekilde Atatürk'ü ve sözlerini referans gösterenlerden, görmekten her ne kadar hoşlansam da onun resimlerine sığınanlardan, Atatürk'ü, onun ilke ve devrimlerini kendine güvenli saha ilan edip dünyaya gözlerini kapayan tutucu aptallardan da.

Hayatımda ilk defa Atatürk sohbeti yaptım ve onu savunmak zorunda kaldım bu forumda. Hatta bu açılışı ilk senin Atatürk'ü eleştiren bir başlığında yapmıştım. Hatırlarsın o tartışmaları. Çok sert ve hararetliydi ama kimse Atatürkçü olmadığı için ceza almadı, uyarılmadı ya da benzeri hiçbir şey olmadı. Herkes savunduğu fikri sayfalar boyu tartıştı.

Daha sonra da aynı şey oldu. Bunu, forumun eski katılımcıları da iyi bilirler.

Bir süredir bu forum, özgürlük anlayışımızı kötüye kullanan bir grubun dinci veya yandaş medya ve dinci hükumeti savunmak adına Atatürk'e ve Atatürkçülere saldırılarına açıkça maruz kalmıştır. Bunu da herkes bilmektedir.

İlginç olansa bu kişiler ne bir eleştiri, ne bir fikir beyan etmemişler, Atatürk ve TSK düşmalığı üzerinde dincilerle aynı safta yer almışlar, her başlığı açıkça teröre etmiş ve bütün iyi niyetimizi istismar etmişlerdir.

Benim bütün anladığım, ülkede şu an dinciler tarafından bir süredir dillendirilen ve bizce aslında konuşulmaya gerek dahi duyulmayan Atatürk devrimleri, tarihi saptırmak ve yalan ve iftiralara başvurmak yoluyla çirkefçe saldırıya uğrarken, hiç kimsenin o devrimleri ve Atatürk'ü sahiplenmekten kaçınmaması gerektiğidir.

Hacı, bütün empoze ve negatif kanıksamaya tepki göstermiştir. Yoksa ne onun, ne benim, ne de bizler gibi düşünen diğer katılımcıların ne Atatürk'le, ne Atatürkçülükle ilgili en küçük bir derdi yoktur, onlar konuşmak bile bana göre geriye dönmek, hayaletlerle uğraşmaktır.

Ülkenin bütün aydınları ki onlar sağcı, solcu, liberal, demokrat, komünist vb. her tür insan olabilir, dincilere destek olmamalı, bu forumu bu garip istiladan ve özgürlük adı altında yapılan bütün saldırılardan korumak zorunluğu içinde olduğunu bilmelidir.

Bu bizim görevimizdir.

O ilke ve devrimler, dinle mücadele adına dinsiz bir adam yapılmış ve ülkeyi ileri taşımak, kaldığı o yerden alıp bilimle, bilgiyle, çağdaş ve çok daha özgür bir ülke olabilmek için yol işlevi görmüştür.

Şimdi vaktiyle açılmış o yola dönüp önümüzü yeniden dinle kapatmak isteyen dincilere, o yolu açalarla hesaplaşmak isteyen hayalet ve ruh sevicilere ve tabii onların sözde dinsiz destekçilerine kesin tavır koymak zorunluğu doğmuştur.

Ben aklı başında her insanın bu çok basit gerçeği görebileceğini ve 85 yıl öncesine dönmek zorunda bırakılmaktan utanç da duyarak devrimleri ve Atatürk'ü sahipleneceğini umuyorum.

Bana göre bu forum, ateist bir forum olduğunu beyan etmiş ve insanları aydınlatma, bilim ve özgürlük adına korkusuzca düşüncelerini yayma amacı güdüp bu amacı da hayata geçirmişken, yine özgürlük adına dincilerin ve onların yandaşlarının "koruyucusu, savunucusu" görüntüsü içinde olmamalı, kesin tavır koymalıdır.

O tavrın adını koyanlar bizler değiliz çünkü bizlerin ruhlarla, hayaletlerle hiçbir zaman işi olmamıştır.

Hacı'nın dediği gibi, ne acı..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kişiler her türlü durumda hayata bakış açılarına göre taraf olabilirler. Ama düşünceler, ideolojiler veya inançlar için aynı şeyler geçerli değildir. Ateizm için de geçerli olan durum budur. Ateizm, taraf olduğu konular haliyle Tanrı fikri ve dinlerdir. Siyasi herhangi bir olaya taraf değildir, olmaması gerekir. Laikliğe bile tam olarak taraf olmak zorunda değildir. Çünkü, ilgi alanına girmez. Bu yüzden, forumun Atatürk ilke ve devrimlerinden taraf olması mümkün değildir, taraf olduğunu beyan etmemelidir.

Forumdaki herkes Atatürkçü değil, liberal de var, sosyalist de var, faşist de var. Atatürk ilke ve devrimine taraf olan bir forumda, bu insanların ateist kimlikleriyle burada durabilmesinin önünü kapatmaktan başka ne kazandırır bu foruma?

Ben bir birey olarak, tarafım; ama forumun taraf olmasını savunmuyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

biz insanlar gerceklere nasil variriz, netur sureclerden geceriz anlatirmisin ifeelgoodcum..? sorgulamak bunlarin basinda degilmi..? din illetinden kurtulan ateistlere sormak lazim, bundan nasil kurtuldunuz..? ay muhammed canim muhammed turden duygular besleyerekmi..? yoksa katliamci muhammed, sapik muhammed gibi yerinde duygularlami..?

siz istiyorsunuzki gercekler ortaya cikmasin, bizim bildiklerimiz en dogru olanlaridir zaten.. elestirip sorgulicaksanizda icinizde hep sevgi dolu olsun bu dusuncelere karsi diyorsunuz.. afedersiniz ama bunu siz hangi karsit oldugunuz dusuncede yaptiniz bugune kadar..?

burasi ateistforum olabilir, ama ben burada sadece dunyauzerinde ortaya cikmis dinlerle savasmak icin degil, köru körune baglanmis dusuncelere karsi savasilmasi gereken bir ortam olarak göriyorum burayi..

tarihinde Portgas tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında, Hacı Abinin ve IfeelGood'un tavrı en çok kemalizme ve kemalistlere zarar vermektedir. Yazık, kemalistleri veya kemalist forumda olanları tutucu olarak görebilmektedirler. Akıllarınca, Mustafa Kemal'i de kemalizmden soyutlayıp, siyaset üstü bir çizgiye yerleştirmeye çalışıyorlar. Oysa ki, Mustafa Kemal yolunda ilerlemenin yolu veya O'nun devrimlerini koruma yolu bu değildir. Yıllarca Türkiye bu böyle oldu da ne oldu?

tarihinde SadeceAteist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında, Hacı Abinin ve IfeelGood'un tavrı en çok kemalizme ve kemalistlere zarar vermektedir. Yazık, kemalistleri veya kemalist forumda olanları tutucu olarak görebilmektedirler. Akıllarınca, Mustafa Kemal'i de kemalizmden soyutlayıp, siyaset üstü bir çizgiye yerleştirmeye çalışıyorlar. Oysa ki, Mustafa Kemal yolunda ilerlemenin yolu veya O'nun devrimlerini koruma yolu bu değildir. Yıllarca Türkiye bu böyle oldu da ne oldu?

avrupa bu yolu izleyerekmi ilerliyor..?

tek alternatifimiz, kemalizm..

tarihinde Portgas tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Konumuzun ilerlemeyle ne alakası var? Kemalizmin ne olduğunu, Hacı abi ve IfeelGood'un yazdıklarının, düşüncelerinin Mustafa Kemal ilke ve devrimlerine olan saldırıyı bertaraf edemeyeceğini, aksine yıllarca uygulanan bu politikalar yüzünden, bu ilke ve devrimlere saldırıların yolunu açtığını söylüyorum.

Sen buraya gel, başka yerlerde kalma gözüm...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında, Hacı Abinin ve IfeelGood'un tavrı en çok kemalizme ve kemalistlere zarar vermektedir. Yazık, kemalistleri veya kemalist forumda olanları tutucu olarak görebilmektedirler. Akıllarınca, Mustafa Kemal'i de kemalizmden soyutlayıp, siyaset üstü bir çizgiye yerleştirmeye çalışıyorlar. Oysa ki, Mustafa Kemal yolunda ilerlemenin yolu veya O'nun devrimlerini koruma yolu bu değildir. Yıllarca Türkiye bu böyle oldu da ne oldu?

Ben Kemalizm diye bir şeye inanmıyorum Sevgili SadeceAteist. Atatürk bana göre bilimin ardından gidin, bağımsızlığınızı ve onurunuzu kimselere emanet etmeyin diyen bir büyük dehadır.

Politik bir figür değildir, onu polik düşüncelerine alet edenler en büyük zararı vermişlerdir.

Devrimleri ve onu savunmakla politik araç yapmak birbirinden çok farklıdır. Evet, Atatürk politikalar üstüdür de.

Kemalizm diye bir akım yoktur, Atatürk'ün de böyle bir mirası yoktur. O akımı yaratanlar ona zarar vediler ve ülke bugün bu hale geldi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

dogru pardon, biz ilerlemekle ilgilenmiyorduk.. ataturk ve devrimlerini korumanin yolunu, onun dusuncelerini insanlara netur yöntemlerle empoze edilecegini konusuyorduk.. ilerlemekten konusmakta zaten libos, ve vatan hainligi icine giriyor.. uyardigin icin sagol..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben Kemalizm diye bir şeye inanmıyorum Sevgili SadeceAteist. Atatürk bana göre bilimin ardından gidin, bağımsızlığınızı ve onurunuzu kimselere emanet etmeyin diyen bir büyük dehadır.

Politik bir figür değildir, onu polik düşüncelerine alet edenler en büyük zararı vermişlerdir.

Devrimleri ve onu savunmakla politik araç yapmak birbirinden çok farklıdır. Evet, Atatürk politikalar üstüdür de.

Kemalizm diye bir akım yoktur, Atatürk'ün de böyle bir mirası yoktur. O akımı yaratanlar ona zarar vediler ve ülke bugün bu hale geldi.

Görünen köy zaten kılavuz istemiyor. Böyle düşündüğünüzü görmemek için, bazı arkadaşlar gibi "aşmış" olmak gerekiyordu. Evet, tam olarak bu hastalıklı bakışı düzeltmekle işe başlayabiliriz, ama bu başlıkta değil. Ben şahsen Mustafa Kemal ilke ve devrimlerine zarar verme yanlısı olsaydım, Hacı Abi'nin ve IFeelGood'un bakışıyla uzlaşma eğilimim olurdu. Çünkü, temelde aynı yerde duruyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

dogru pardon, biz ilerlemekle ilgilenmiyorduk.. ataturk ve devrimlerini korumanin yolunu, onun dusuncelerini insanlara netur yöntemlerle empoze edilecegini konusuyorduk.. ilerlemekten konusmakta zaten libos, ve vatan hainligi icine giriyor.. uyardigin icin sagol..

Nakavt ettin beni, tebrik ediyorum. Aslında "ilerlemenin" kemalistlerin umrunda olmadıklarını hemen de ispat ettin. Yazılanları anlamıyor musun? İlerlemek ile bu konunun bir alakası yok diyorum. Sen ise hala aynı yerden aynı türküyü bana söylemekten geri durmuyorsun.

Konunun ne olduğunu ve benim ne yazdığımı sayın IFeelGood anladı, büyük ihtimalle herkes anladı, ama sen yanlış anladın dostum. Üzgünüm.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nakavt ettin beni, tebrik ediyorum. Aslında "ilerlemenin" kemalistlerin umrunda olmadıklarını hemen de ispat ettin. Yazılanları anlamıyor musun? İlerlemek ile bu konunun bir alakası yok diyorum. Sen ise hala aynı yerden aynı türküyü bana söylemekten geri durmuyorsun.

Konunun ne olduğunu ve benim ne yazdığımı sayın IFeelGood anladı, büyük ihtimalle herkes anladı, ama sen yanlış anladın dostum. Üzgünüm.

ilerlemenin bu konuyla alakasi yoksa, bu konuyla ilgilenmemek neden gericilik olarak sayildigini acilamaniz lazim önce..? size karsi cikacak olan herkes birazdan gerici, seriatci, libos ve hainlikle suclancak mesela..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuda bir Müslüman başlık açsa hemencik demokrasi düşmanı ilan ederdiniz.

Siz böyle bir başlık açtığınız zaman aynı darbeler gibi demokrasinin kendini koruma refleksi olarak forumun kendini dış güçlerden koruma refleksi olarak adlandırıyorsunuz.

Hz.Muhammed bizim için bir peygamberdir. Onun eleştirilmesine tahammül tabiki edemeyiz. Çünkü bizim için kutsal İslam dininin Peygamberi ve Peygamberlerin sonuncusudur. Ama siz Müslümanların kutsalına akşama kadar söveceksiniz ondan sonra kendi dininizden biri de çıkıp Atatürk'ü eleştirmez kabul edeceksiniz.(Ben bunu çok görmüyorum. Adı üstünde kafirsiniz)Kusura bakmayın bu iki yüzlülüğün daniskasıdır.

Atatürk sizin dininizin peygamberi ise bunu açıklayın bence. Ateistcilik oynamanıza gerek yok. Bizim gibi açık açık söyleyin. Kıvırtmayın. Demokrasiye inanmayan biri olarak söylüyorum bunu. Liberaller bu konuda sizden kat kat daha demokrat. Yapacakları dinsizlik, donsuzluk adına sizin peygamberiniz Atatürk'ün arkasına saklanmıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ilerlemenin bu konuyla alakasi yoksa, bu konuyla ilgilenmemek neden gericilik olarak sayildigini acilamaniz lazim önce..? size karsi cikacak olan herkes birazdan gerici, seriatci, libos ve hainlikle suclancak mesela..

Hangi konuyla ilgilenmezsen, gericisin diye bir cümle kurdum? Veya forumda kime ne zaman böyle bir demişim? Kime "liboş" demişim, kimi "vatan hainliğiyle" suçmamışım?

Yaftalamasına güzel yaftalarım insanları, ama buna gerek görmüyorum. Ama sen gerek görüyor olacaksın ki, hala bunu yapıyorsun, hala insanlatrı yaftalıyorsun. Demediklerim üzerinden değil, dediklerim üzerinden gel bana ve ne diyeceksen bu şekilde de. Konunun içine etmenin lüzumu yok, sonra konuyu çarpıtıyorsun diye bana kızıyorlar :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hangi konuyla ilgilenmezsen, gericisin diye bir cümle kurdum? Veya forumda kime ne zaman böyle bir demişim? Kime "liboş" demişim, kimi "vatan hainliğiyle" suçmamışım?

Yaftalamasına güzel yaftalarım insanları, ama buna gerek görmüyorum. Ama sen gerek görüyor olacaksın ki, hala bunu yapıyorsun, hala insanlatrı yaftalıyorsun. Demediklerim üzerinden değil, dediklerim üzerinden gel bana ve ne diyeceksen bu şekilde de. Konunun içine etmenin lüzumu yok, sonra konuyu çarpıtıyorsun diye bana kızıyorlar :)

dediklerinin uzerinden genele hitap ediyorum, sen sikma canini onlar anliyordur.. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

ilerlemenin bu konuyla alakasi yoksa, bu konuyla ilgilenmemek neden gericilik olarak sayildigini acilamaniz lazim önce..? size karsi cikacak olan herkes birazdan gerici, seriatci, libos ve hainlikle suclancak mesela..

Portgas,

Her başlığa atlayıp abuk sabuk sorular sorup ona buna sataşacağına, oturur bir başlık açarsın, varsa eleştirin sıralar yazarsın.

Bunu burada yapan pek çok insan oldu bugüne kadar.

Atatürk'ü sevmediğini defalarca yazdın, düşünceni de biliyoruz. Madem bu kadar istiyorsun tartışmak, bir alttan bir üstten, bir sağdan bir soldan ilgisiz sorular sorup konuları dağıtacağına hepsini toplarla ve bir başlık aç.

Bu kadar zor mudur bunu yapmak?..

Yok ben müzik başlığında takılmaya ve sayı saymaya devam edeceğim, sıkıldım yazmaktan ve tartışmaktan diyorsan da oralarda devam et.

Çünkü oralardan çıkmana neden olan tek başlıklar Atatürk'ün adının geçtiği başlıklar. İşin tuhafı saldırıyla savunma yaptığını sanıyorsun.

Cevaplamıyorum, anlamsız tavrını sürdürüyorsun.

Seninle bir kere bu konuda tartışmıştık değil mi? Herhangi bir saldırıya uğradın mı ya da sana bir şey denildi mi?

Gayet medenice tartışmadık mı? TSK'ya da Atatürk'e de dilediğin eleştiriyi yaptın.

Şimdi nedir bu yaygara?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...