Jump to content

Recommended Posts

Forumun eski hallerine bakıyorumda,Bir sürü konular,türlü inançtan insanlar tartışıyor,her dakika yeni bir din eleştirme konusu,veya müslümanlardan savunma vs.

Hatta eğlenceli konularda oluyordu,din eğlenceli bir şekilde eleştiriliyordu,bayağı hoş,güzel bir forum olmuştu.

Sonra bu saçma özgürlük yüzünden liboşlara,komülere izin verdiniz

Bu adamlar sanki foruma din için geliyorlar,biri liberalizm için,kapitalizm için başlıklar açıyor,komünisti savunmaya geçiyor.

Eskiden üyelerin siyasi görüşü bile bilinmezdi.İmzalara,avatarlara dinlere giydirici sözler koyardık şimdi komüsü liberale liberali komüsüne yok biri atatürke laf atmak amacıyla kullanıyor bunu.

Bende kullanıyorum mesela siyasi avatarlar,imzalar.

Bu sorunun kalkması isteniliyorsa,Forum eskisi gibi din üzerine kurulu olması gerekiyorsa önce bu saçma özgürlük var demokrasi var lafından kurtulmanız ve Demokrasi'yi kısıtlamanız gerekiyor.

Yani Siyaseti yasaklayın,siyasi konular açılırsa kilitlemeyi bırak silin,görünmesin,hiç bir siyasi mesaj,siyasi başlık olmasın,akp diyen,liberalizm diyen,komünizm diyen,mhp diyen kişi siteden atılsın,mesaj silinsin.

Bence buna mecbursunuz sayın site yönetimi.

Siyaseti komple yasaklayın.

En azından geçiçi bir süre,eskiden siyaset yasak değildi ama adı bile geçmiyordu,şimdi geçici bir süre yasaklayın,bir şeyler yapmazsanız bunlar kertenkele gibi kuyruk bırakıp yine gelecekler,kurtuluş yok.

Ben artık avatarlarımda,imzalarımda giydirebileceğim,laf sokabileceğim kimseler istiyorum bu forumda din açısından.

Siyasi tartışmaktan sıkıldım,bıktım.

Ha diyeceksiniz sanki siyasetle alakan yok,bende olmamasını istiyorum zaten,teşvik ediliyor,tahrik ediliyor,siyaset yasaklanırsa bende kurtulurum sizde kurtulursunuz.

Forum arşivlerine bakın,birde şimdiki haline bir bakın,farkı görün,''demokrasi var,özgürlük var,diktatörlük yapmayalım'' diyeceğinize bir kerede robot olmaktan çıkında elinizi vicdanınıza koyun ve bu içine edilmiş demokrasiden taviz verin.

Siyasetin olduğu bir forumda asla dinle tartışılmaz.

Örneğin atsızcılar,din ırkçılığı reddediyor diye dine karşılar.

Örneğin platform,Atatürk öyle demiş diye dine karşılar,sürekli siyasi başlıklar vs.

Siyaset oldu mu,Siyasi mesaj verenler oldu mu asla forum eski haline dönmez,öyle birilerini siteden atmaklada bunu engelleyemezsiniz,kökten bitirin şunu,Yasaklayın siyaseti.

tarihinde VahsiZenci tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistforum'a gelen bazı kesimler sadece politik tartışma yapmak amacındalar. Bunların din forumunda yazı yazdıkları görülmez. Ha babam politik başlıkları kovalarlar, yoğun bir polemiğe girerek karşısındakilerle sidik yarıştırırlar. Bunların dışında gelen diğer kesim ise forumu provoke ederek ortalığı karıştırma amacı taşımaktadırlar. İşleri güçleri budur. Şeriatçılarla birlikte aynı kaba işeyip, forumu iğrenç tartışmalarla doldurmaktadırlar. Bir başka kesim ise bölücülük propagandası yapmakta, bunun için ellerinden ne geliyorsa icra etmektedirler. Sosyalistler, şeriatçılar, liberaller, Türkçüler, Kürtçüler, milliyetçiler ve ırkçılar işte bu kesimdedirler.

Bunları önlemenin çeşit çeşit yöntemleri vardır. Mesela bu kişiler tespit edilir, bir iki uyarıdan sonra forumdan şutlanır. Bu amaca hizmet eden başlıklar derhal ve anında tavanarasına taşınır, hatta orada kilitlenir. Olmadı Ateistcafe yazmaya kapatılır, sadece okunur hale getirilir. Bu durumda kişilerin tavanarasına doluşması da yine kilitleme yöntemiyle engellenir. Hatta daha da ileri gidilerek, tavanarası forumu sondan başa doğru periyodik olarak temizlenmeye başlanır. Bu leş kargalarını forumdan uzaklaştırmak için bunlar pek çok diğer yontemlerden bir kaç tanesidir. Forum yönetiminde uygulanmaya hzaır kesinlikle daha ilginç yöntemler vardır. Forum yönetiminin bu yöntemlerin bazılarını kullanarak forumu ıslah edebilecek dirayeti olduguna kesinlikle eminim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cafe bölümü siyasi başlıktan geçilmiyor. Çok sıktı...

Gündemi tartışacaksak eğer, Türkiye'nin tek gündemi siyaset değil ki. Siyaset bütünüyle yasaklansın demiyorum, ben de açıyorum siyasi başlıklar ama biraz da başka konular hakkında tartışma yapılırsa daha iyi olacak...

Kışkırtıcı başlıklar açılınca farklı düşünen diğer grup da karşılık veriyor ve böylece cafe bölümünde siyasi başlıklardan geçilmiyor...

:)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hiçbir şekilde siyasi başlık açılmasın anaforum da Araplara hakeret edilmesin.Araplara ve diğer milletlere hakaret edildiği müddetçe bu faşizan tutuma tavır koyanlarda olacaktır.

Ateizm birtür Türk idiolijisi gibi sunulmaktan vazgeçilirse siyasi başlıkların son bulacağı kanaatindeyim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence görüş ayrılıkları yasaklanırsa tüm sorunlar çözülür. Bu konuya son günlerde eğildim ve tüm sorunların kaynağının görüş ayrılıkları olduğunu gördüm. Yönetim tartışılan konularda doğru görüşün ne olduğu konusunda katılımcıları bilgilendirirse ve de herkes bu görüşü savunmaya başlarsa forum gereksiz yere gerilmemiş olur.

Evet.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Adam gibi, medenice tartışıldıktan sonra politika başlıklarının forumda olmasında sakınca yoktur. Ama ne yazık ki burada (daha doğrusu bizim memlekette) adam gibi tartışacak insan yoktur. Politik tartışmalar işte bu nedenle forumu kontrolden çıkartmakta, forumun içine etmektedir. O nedenle politik başlıkların en az olması hedeflenmelidir.

Aslında bu forum politika forumu değil, din tartışılan bir forumdur. En temizi politik tartışmacıların kendi arzularıyla forumu terk ederek internetteki yüzlerce politika forumlarından birine gitmeleridir. Bence yönetim bu kişilerin ellerine pasaport vererek gidişlerine yardımcı olmalıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence görüş ayrılıkları yasaklanırsa tüm sorunlar çözülür. Bu konuya son günlerde eğildim ve tüm sorunların kaynağının görüş ayrılıkları olduğunu gördüm. Yönetim tartışılan konularda doğru görüşün ne olduğu konusunda katılımcıları bilgilendirirse ve de herkes bu görüşü savunmaya başlarsa forum gereksiz yere gerilmemiş olur.

Evet.

Müthiş bir tespit.Sizi tez elden Mod yapalım yok yok size modlar modu ünvanını verelim.

Benim çözüm yöntemim:Forumda Admin ve Mod. olmayanlar temizlensin sorunda çözülsün.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Benzer sorun Turan Dursun Sitesi'nde yaşanmıştı. Site yönetimine girdiğim ilk günlerde söylemiştim siyaseti kaldıralım diye ama dinleyen olmadı.

Sonuç?

Site ikiye bölündü ve bir kanat, siteden ayrılarak daha önce kurulmuş olan bir siteyi mesken tuttu.

Burada böyle bir şey yaşanır mı bilemem ama farklılıkların değil, benzerliklerin ortaya çıkarılmasının çok daha huzur verici bir ortam yaratacağı şüphesiz.

Saygılar

tarihinde imhotep tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...