Jump to content

Sonucu Belli İmtihan


Recommended Posts

Müslümanlar her fırsatta, islamın akıl dini olduğu, akla ve bilime en uygun din olduğu, akılla ve bilimle asla çelişmeyeceği teranelerini savurup dururlar. Oysa hemen her fırsatta dile getirdiğimiz üzere, bir takım korkularını yenip, insan olmanın verdiği cesaretle olsun inandıkları kitabı ve mensubu oldukları dini araştıracak olsalar, islamın akılla zerre alakası olmadığını, 1400 sene öncesinin üç-beş çapulcusunun kendi egemenliklerini sağlamak ve cahil halkı maddi-manevi her anlamda sömürebilmek için uydurulmuş saçmalıklar yumağı olduğunu açıkça göreceklerdir.

Bu başlıkta, dünya hayatının bir imtihan yeri olduğunu ve kulların bu hayattaki amelleri doğrultusunda diğer tarafta muamele göreceklerini iddia eden müslümanların bu iddialarının ne denli akıl ve zeka dışı olduğunu işlemeye çalışacağım.

1- Kuran'da birçok ayet, dünyanın bir imtihan yeri olduğu ve insanların burada çeşitli şekillerde deneneceği söylenir:

Bakara/155 - Andolsun, sizi korku, açlık, mallar(ınız)dan canlar(ınız)dan ve ürünler(iniz)den eksiltmek gibi şeylerle deneriz...

Al-i İmran/142 - Yoksa siz, Allâh, içinizden cihâd edenleri (sınayıp) bilmeden, sabredenleri (sınayıp) bilmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?

Al-i İmran/186 - Mallarınız ve canlarınız hususunda deneneceksiniz...

Maide/48 - ... Allâh isteseydi, hepinizi bir tek ümmet yapardı, fakat size verdiğ(i ni'met)ler(i) içinde sizi sınamak istedi...

En'am/165 - "Sizi yeryüzünün halifeleri yapan, size verdiği şeylerde, sizi denemek için, kiminizi kiminizden derecelerle üstün kılan O'dur...

Yunus/14 - Sonra onların ardından, bu dünyâda onların yerine sizi geçirdik ki, sizin de nasıl davranacağınızı görelim.

Hud/7 - ... (Bu kainatı yarattı) Ki, hanginizin daha güzel iş yaptığını denesin...

Kehf/7 - Biz yeryüzündeki şeyleri, kendisine süs olsun diye yarattık ki onların, hangisinin daha güzel iş yaptığını deneyelim.

Enbiya/35 - Her nefis, ölümü tadacaktır. Biz sizi sınamak için şerre de hayra da müptelâ kılıyoruz. Ve (sonunda) bize döndürüleceksiniz.

Ankebut/2 - İnsanlar yalnız "inandık" demekle, hiç sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar?

Muhammed/31 - Andolsun biz sizi deneyeceğiz ki içinizden cihâdedenleri (güçlüklere) sabredenleri bilelim ve söylediğiniz sözlerin (doğru olup olmadığını) sınayalım.

Mülk/2 - O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için ölümü ve hayatı yarattı...

İnsan/2 - Doğrusu biz insanı, imtihan etmek için karışık bir nutfeden yarattık da, onu işitici görücü yaptık.

Bunlar ve aynı minval üzre sayısız ayetten de anlaşılacağı üzere evren, dünya, hayat, ölüm, mal ve evlatlar, insanlar için birer imtihan aracıdır ve Allah hangi insanın ne yapacağını görüp denemek için bunları yaratmıştır. Buradan şu sonuç çıkıyor ki; Allah herşeyi bilmiyor, en azından hangi insanın yaşamı boyunca ne yapacağını bilemiyor ki, imtihan gibi bir şeye başvuruyor.

2- Bu imtihanı yapan Allah, sonucu bilemiyor ama yine sonucu keyfince etkileyebiliyor. Kuran'da yine birçok ayet, Allah'ın kimilerini bilerek şaşırtığını ve cehennemlik olmalarını sağladığını ifade etmektedir:

Bakara/212 - İnkar edenlere dünya hayatı süslü gösterildi; inananlarla alay ederler...

Al-i İmran/14 - Kadınlardan, oğullardan, kantarlarca yığılmış altın ve gümüşten, salma atlardan, davarlardan ve ekinlerden gelen zevklere aşırı düşkünlük, insanlara süslü (câzip) gösterildi...

Al-İ İmran/176 - İnkâra koşanlar seni üzmesin, onlar Allah'a hiçbir zarar veremezler. Allâh onlara âhirette hiçbir nasip koymamak istiyor. Onlar için büyük bir azâb vardır.

Al-İ İmran/178 - İnkâr edenler sanmasınlar ki, kendilerine süre vermemiz, kendileri için hayırlıdır. Biz onlara süre veriyoruz ki günâhı artırsınlar. Onlar için alçaltıcı bir azâb vardır.

En'am/108 - ... Biz, her ümmete yaptıkları işi böyle süslü gösterdik...

En'am/122 - ... İşte kafirlere, yaptıkları, öyle süslü gösterilmiştir.

En'am/123 - Böylece her kentin büyüklerini oranın suçluları yaptık ki, orada tuzak kursunlar...

En'am/137 - Yine ortakları, müşriklerden çoğuna evlatlarını öldürmeyi süslü gösterdiler ki, hem onları mahvetsinler, hem de dinlerini karıştırıp bozsunlar. Allah dileseydi bunu yapamazlardı...

Tevbe/55 - Onların ne malları, ne de evlatları seni imrendirmesin. Allah bunlarla onlara dünya hayatında azap etmeyi ve kafir olarak canlarının çıkmasını istiyor.

Tevbe/85 - Onların malları ve de evlatları seni imrendirmesin. Allah onlara dünyada bunlarla azap etmeyi ve kafir olarak canlarının çıkmasını istiyor.

Yunus/12 - ... İşte aşırı gidenlere, yaptıkları iş böylesine süslü gösterilmiştir.

Ra'd/33 - ... inkar edenlere tuzakları süslü gösterildi. Yoldan çıkarıldılar. Allah kimi şaşırtırsa artık ona yol gösteren olmaz.

Nahl/61 - Eğer Allah, insanları yaptıkları haksızlıkla cezalandırsaydı, yeryüzünde tek canlı bırakmazdı. Fakat onları takdir edilen bir süreye kadar erteler.

Neml/4 - Ahirete inanmayanların işlerini kendilerine süslemişizdir, onlar körü körüne bocalarlar.

Bunlar ve aynı minval üzre sayısız ayetten de anlaşılacağı üzere Allah, bir takım insanların günah işlemeleri ve günahlarını çoğaltmaları için onları, imtihan aracı olarak yarattığını söylediği bir takım şeylerle yoldan çıkardığını ifade ediyor. Peki bunu neden yapıyor Allah? Çünkü;

3- Allah, Kuran'da yine birçok ayette ifade edildiği üzere sonucun kendi istediği şekilde olmasını istiyor ve bu yönde çalışıyor:

Hud/118 - Rabbin dileseydi, insanları bir tek ümmet yapardı. Ama ihtilaf edip durmaktadırlar.

Hud/119 - Yalnız Rabbinin acıdıkları (bu ihtilafın dışında kalmışlardır). Zaten (Allah) onları bunun için yaratmıştır. Rabbinin: "Andolsun, ben cehennemi hep cinlerden ve insanlardan bir kısmıyle dolduracağım!" sözü tam yerine gelmiştir.

Secde/13 - Dileseydik, herkese hidayetini verirdik (herkesi doğru yola iletirdik). Fakat benden "Mutlaka cehennemi, cinlerden ve insanlardan bir kısmıyle tamamen dolduracağım!" kararı çıkmıştır.

Sad/85 - "Senden (Şeytan) ve onlar içinde sana uyan kimselerden cehennemi dolduracağım!"

A'raf/18 - (Allah) Buyurdu: "Haydi sen, yenilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık. Andolsun ki onlardan sana kim uyarsa sizin hepinizden cehennemi dolduracağım!"

A'raf/179 - Andolsun, cehennem için de birçok cin ve insan yarattık ki kalpleri var, fakat onlarla anlamazlar; gözleri var, fakat onlarla görmezler; kulakları var, fakat onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da sapık...

Meryem/70 - Sonra elbette biz, kimlerin oraya girmeye daha uygun olduğunu daha iyi biliriz.

Meryem/71 - İçinizden oraya gitmeyecek hiç kimse yoktur. Bu, Rabbinin üzerine aldığı kesin bir borçtur.

Bunlar ve aynı minval üzre sayısız ayetten de anlaşılacağı üzere Allah, imtihan mimtihan yapmıyor; kafasına göre cennetlik ve cehennemlik insanlar yaratıp, cennetliklere hidayet veriyor, cehennemlikleri de işi garantiye alıp günah işlemeye teşvik ediyor. Dolayısıyla kimlerin cennete, kimlerin cehenneme gireceği belli. Zira;

4- Muhammet de, zaten hadislerle bunu tasdik ettiği üzere her insan, alın yazısı çerçevesinde amel işleyebilir ve kişinin daha anne karnındayken doğunca ne olacağı, ne yapacağı belirlenmiştir. Nitekim;

"Abdullah ibn Mes'ûd (r.a)'tan rivayet edilmiştir:

Doğru olan ve doğruluğu (Allah tarafından) tasdik edilmiş olan Resulullah (s.a.v) bize şöyle buyurmaktadır:

Sizden birisinin yaratılışı annesinin karnında kırk günde tamamlanır. Sonra bu şekilde kan pıhtısı halini alır. Sonra bu şekilde bir çiğnem haline gelir. Sonra Al­lah, anne karnındakine dört kelime bir melek gönderir. Bunun üzerine melek, rızkını, ecelini, amelini, bedabaht mı, bahtiyar mı olacağını yazar. Sonra ona ruh üfürür.

Kendisinden başka ilah olmayan Allah'a yemin ederim ki, şüphesiz ki sizden birisi cennet ehline ait ameller işler, o kadar ki cennet ile kendi arasında sadece bir arşın kadar kalır. Fakat yazgı önüne geçer de cehennem ehlinin amelini işler ve cehenneme girer.

Yine sizden birisi cehennem ehline ait bir amel işler, o kadar kî cehennem ile kendi arasında bir arşın kadar kalır. Fakat yazgı önüne geçer de cennet ehlinin amelini işler ve cen­nete girer.

Bu hadisi Buhârî, Müslim, Ebu Dâvud ile Tirmizî rivayet etmiştir."

İşte size islam, işte size imtihan!

Buyrun müslümanlar, pist sizin, dilediğiniz figürü sergileyin. Kıvırmayana para yok... :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kıvırcak birşey yok.Şüphesiz biz sizi, kişinin önceden elleriyle yaptıklarına bakacağı ve inkârcının, “Keşke toprak olaydım!” diyeceği günde gerçekleşecek olan yakın bir azaba karşı uyardık. Günah bizden gitti.

İman etmeyenlere de ki: “Elinizden geleni yapın, biz de yapacağız.”

“Bekleyin, biz de bekleyeceğiz.”

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kıvırcak birşey yok.Şüphesiz biz sizi, kişinin önceden elleriyle yaptıklarına bakacağı ve inkârcının, “Keşke toprak olaydım!” diyeceği günde gerçekleşecek olan yakın bir azaba karşı uyardık. Günah bizden gitti.

İman etmeyenlere de ki: “Elinizden geleni yapın, biz de yapacağız.”

“Bekleyin, biz de bekleyeceğiz.”

bekliyoruz. zaten bana ölümden daha fazla koyan şey ne biliyormusun? öldükten sonra sizin karşınıza geçip "bak işte yokmuş, hayatını boşuna bir aptal gibi yaşadın" deyip gülememek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

allah sasirttimi su ile yagi karistiran motora dönuyor insan...yazisina baslarken muslumanlari aptal olarak tabir eden ve arkasindan uzunca bir kopyeleme islemi yapan arkadas kendisini aptal durumuna dusurup yukarda kuran ayetlerinin insan yasantisini ne kadar dogru tesbitlerle ifade ettigini anlatmis...

Link to post
Sitelerde Paylaş

biliyorum güleceğinizi. islam uğruna yaptıklarınıza ve kıvırtmalarınıza biz nasıl gülüp eğleniyorsak sizde bize güleceğiniz günün hayali içinde yaşıyorsunuz. ama bilmediğiniz şey "hayal içinde yüzen b.k içinde boğulur."

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sonucu belli imtihan kavramı salt İslam'a ait bir abukluktur. Gelmişi geçmişi bilen, satır satır her şeyi yazmış olan tanrının bir de üstüne imtihan etmesi hokkabazlıktır. Buna inansa inansa müslüman inanır. Aklı başındaki adam bu boş lafları takmaz, 1400 yıl öncenin kurgudan yoksun zavallı masalları peşine düşmez.

Müslüman inanırlar açmazdadır; hem kadere inanacaklar, hem de imtihana inanacaklardır. Bu nasıl olur derseniz, müslüman için kolaydır. Çünkü müslüman kafasını çalıştırmayı sevmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Girişi ayetle yapıp, sonucu hadisle bitirmen tam bir fiyasko cakırcali,

Başka birşey kalmadı mı elinde.

Şunu araştır, sana ev ödevi.

Sen şimdi inanmıyorsun ya, hani Allah sen inanmıyorsun diye seni cehenneme koyacak ya (eminim böyle düşünüyorsun), bunun bana gerekçelerini yaz.

Ama benim gibi tamamen kurana dayalı konuş.

Bu konuda sana ipucu.

Allah iyileri sever, onları yakmaz.

Kötüleri sevmez, onları yakar.

Bunun aksini ispat edersen, ben Tanrıyı red edeceğim.

Var mısın?

Selamlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Girişi ayetle yapıp, sonucu hadisle bitirmen tam bir fiyasko cakırcali,

Başka birşey kalmadı mı elinde.

Şunu araştır, sana ev ödevi.

Sen şimdi inanmıyorsun ya, hani Allah sen inanmıyorsun diye seni cehenneme koyacak ya (eminim böyle düşünüyorsun), bunun bana gerekçelerini yaz.

Ama benim gibi tamamen kurana dayalı konuş.

Bu konuda sana ipucu.

Allah iyileri sever, onları yakmaz.

Kötüleri sevmez, onları yakar.

Bunun aksini ispat edersen, ben Tanrıyı red edeceğim.

Var mısın?

Selamlar...

illegal'in şeref gibi senin iman da gitmesin? sonra ağlama nuzul sebebi diye :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

allah sasirttimi su ile yagi karistiran motora dönuyor insan...yazisina baslarken muslumanlari aptal olarak tabir eden ve arkasindan uzunca bir kopyeleme islemi yapan arkadas kendisini aptal durumuna dusurup yukarda kuran ayetlerinin insan yasantisini ne kadar dogru tesbitlerle ifade ettigini anlatmis...

1- Hiçbir başlıkta c/p yapmam. Beni bilen bilir, işin kolayına kaçacak tip değilim; tamamını Süleyman Ateş Kuran mealinden seçip, arayıp, bulup yazmışım. Ama insanın her baktığı kişide kendisini görmesi, her işte kendi işini görmesi ve bunu da senin gibi bu şekilde dışa vurması ne tuhaf.

2- Senin Allahının zaten suyla yağı birbirine karışmış; verecek cevabın yoksa susup durmak da bir erdemdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Girişi ayetle yapıp, sonucu hadisle bitirmen tam bir fiyasko cakırcali,

Başka birşey kalmadı mı elinde.

Şunu araştır, sana ev ödevi.

Sen şimdi inanmıyorsun ya, hani Allah sen inanmıyorsun diye seni cehenneme koyacak ya (eminim böyle düşünüyorsun), bunun bana gerekçelerini yaz.

Ama benim gibi tamamen kurana dayalı konuş.

Bu konuda sana ipucu.

Allah iyileri sever, onları yakmaz.

Kötüleri sevmez, onları yakar.

Bunun aksini ispat edersen, ben Tanrıyı red edeceğim.

Var mısın?

Selamlar...

bergüzar, girişi ayetle yaptım ama sonucu hadisle bitirmedim; dikkat ettiysen sonuç zaten 3. maddede verilmiştir. 4. madde doğrudan hadisçilere ithaf edilmiştir ve Kuran'ı tasdikleyici olarak verilmiştir.

Allah'ın, ben inanmıyorum diye beni cehenneme koyma gerekçelerini de yine ilk iletimde (özellikle 3. maddede) sıralamışım: Cehennemi cin ve insanlarla doldurmaya and içmiştir ve ayetleriyle de açıkça söylediği üzere bazılarını cehennem için özellikle yaratmıştır. Kaldı ki Kurancı olduğunu söylüyorsun ama Kuran'dan zerrece haberin olmadığı bu yazından belli: Allah, cehennem için yarattıklarına hidayet vermediğini, onların kalplerini mühürlü, kulaklarını sağır, gözlerini kör yaptığını (ilk iletimdeki bir ayette de bu görülüyor zaten) Kuran'da sayısız ayetle ifade ediyor.

Ayrıca benzer sorulara cevap oluşturabilir düşüncesiyle şu linke de bir göz at istersen:

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=22239&st=0&p=370399&fromsearch=1entry370399

Link to post
Sitelerde Paylaş

1- Kuran'da birçok ayet, dünyanın bir imtihan yeri olduğu ve insanların burada çeşitli şekillerde deneneceği söylenir:

2- Bu imtihanı yapan Allah, sonucu bilemiyor ama yine sonucu keyfince etkileyebiliyor. Kuran'da yine birçok ayet, Allah'ın kimilerini bilerek şaşırtığını ve cehennemlik olmalarını sağladığını ifade etmektedir:

3- Allah, Kuran'da yine birçok ayette ifade edildiği üzere sonucun kendi istediği şekilde olmasını istiyor ve bu yönde çalışıyor:

4- Muhammet de, zaten hadislerle bunu tasdik ettiği üzere her insan, alın yazısı çerçevesinde amel işleyebilir ve kişinin daha anne karnındayken doğunca ne olacağı, ne yapacağı belirlenmiştir.

İşte size islam, işte size imtihan!

Söz imtihandan açılmışken Allah'ın yaptığı ilk 'imtihanı' anımsamakta yarar var:

Bu hileli bir imtihan olup Allah, ezelden beri sürekli kendisini 'tesbih' eden ve nurdan yapılmış meleklerine karşı, çok sonradan çamurdan yarattığı Adem'in tarafını tutmuş ve hatta O'na kopya vermiştir. Sonra da o bilinçsiz zavallıları, kopyayı alıp soruyu bilen Adem'e secde etmeye zorlamıştır. Buna bir tek Şeytan karşı çıkmış ve hilekar Allah'a karşı çakı gibi bir kişilik gösterisi sunmuştur.

Konunun ayrıntısını bilenler bilmeyenlere anlatsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Söz imtihandan açılmışken Allah'ın yaptığı ilk 'imtihanı' anımsamakta yarar var:

Bu hileli bir imtihan olup Allah, ezelden beri sürekli kendisini 'tesbih' eden ve nurdan yapılmış meleklerine karşı, çok sonradan çamurdan yarattığı Adem'in tarafını tutmuş ve hatta O'na kopya vermiştir. Sonra da o bilinçsiz zavallıları, kopyayı alıp soruyu bilen Adem'e secde etmeye zorlamıştır. Buna bir tek Şeytan karşı çıkmış ve hilekar Allah'a karşı çakı gibi bir kişilik gösterisi sunmuştur.

Konunun ayrıntısını bilenler bilmeyenlere anlatsın.

Burda bir anormallik yok mu? Her seferinde es geçiyoruz.Şeytan neden karşı çıkıyor.Şimdi ben şeytan olsam,beni yaratan karşımda bana secde yapmayı emrediyor.Eğer kesin olarak,yaratıldığımı biliyorsam,ne diye kendimi riske edeyim.Burda şeytanın uyanık olması gerekmiyor mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çakırcalı ve onun gibi düşünen arkadaşlar.

Öncelikle bizlerle bu konuları tartışmanız için kendinize bir kuran kavramları sözlüğü edinmeniz gerekir. Zira gördüğünüz her kafir sözcüğünü kendinize yontup burda kelimelerin anlamlarını bilmeden tartışıyorsunuz ve bu kısır döngü devam ediyor.

Öncelikle başlık sahibi sevgili cakırcalı,

O ayetlerde kullandığın bütün kelimelerin kök anlamlarını, diğer anlamlarını buraya yaz ve tartışmaya devam edelim. Başka türlü olmaz. Her Allah yok diyeni kafir ilan edip bunun üzerinden sahte prim peşine gitmemiş olursun en azından.

Bu arada biri şeytana çakı gibi durmuş demiş. Biraz Adem ve şeytan olayını irdeleyin derim size.

Hem bilimsel olduğunuzu, hem okuyup yazdığınızı, hem kafanızın bizden daha çok çalıştığını söylemekle bunlar doğru anlamına gelmez. Eyleme dökün bunları ve bize bizim kaynağımızla ispatlayın.

Ben de bu yazdıklarından sonra bunları yazmak yerine cakırcalı, sen delisin, zerre kadar kafan çalışmıyor, mantıklı düşünceden yoksun zavallı birisin diyeyim. Hop çakırcalı böyle oldu dimi :)

Sözümü yineliyorum.

Allah iyileri sever, onları yakmaz.

Kötüleri sevmez, onları yakar.

Bunun aksini ispat edersen, ben Tanrıyı red edeceğim.

Var mısın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah iyileri sever, onları yakmaz.

Kötüleri sevmez, onları yakar.

İyilikler görecelidir. Mesela Bedir savaşı...

Bir kısım Allah yolunda diğerleri batıl yolda. 2 ordu hazırlık yapıyor. Zenginler mallarıyla ordunun ihtiyaçlarını gideriyor. Mesela Ebu Leheb kendi ordusuna 40 deve hediye ediyor. 10 devede yesinler diye kesip dağıtıyor. Müşrik ordusundaki fakirler Ebu Leheb'in kestiği develerle karnını doyuruyor.

Sonuç: Tebbet yeda ebu leheb....

Saygılar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Söz imtihandan açılmışken Allah'ın yaptığı ilk 'imtihanı' anımsamakta yarar var:

Bu hileli bir imtihan olup Allah, ezelden beri sürekli kendisini 'tesbih' eden ve nurdan yapılmış meleklerine karşı, çok sonradan çamurdan yarattığı Adem'in tarafını tutmuş ve hatta O'na kopya vermiştir. Sonra da o bilinçsiz zavallıları, kopyayı alıp soruyu bilen Adem'e secde etmeye zorlamıştır. Buna bir tek Şeytan karşı çıkmış ve hilekar Allah'a karşı çakı gibi bir kişilik gösterisi sunmuştur.

Konunun ayrıntısını bilenler bilmeyenlere anlatsın.

Bu konu, çok ayrı bir tartışma konusu. Şeytan, tanrıyı ve onun tarafından yaratıldığını biliyor, onu görüyor ve varlığından emin. Dolayısıyla şeytanın tanrıya isyanını haklı çıkaracak bir yan göremiyorum ben.

Link to post
Sitelerde Paylaş

allah hepimizin sonunu bizimle birlikte merakla bekliyor...

Kireç Allahu Teala bizim sonumuzun ne olacağını bilmiyor mu?

bilmiyor tabi ...

nerden bilsin daha olmadı ki...

olaylar oldukça bilinir...

allah var olan gerçekleşen her şeyi bilir...

gelecek bilginin konusu değildir...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...