Jump to content

Kur'an'daki Çelişkiler Doğru mu? -1


Recommended Posts

Çok etkileyicidir evet kur'an. Öyle böyle değil.

Sen akıllı mantıklı bir adamdın dragon böyle değildin. Sonra ne olduysa bişiler olmuş sana. Belki yaşadıgın bir mutsuzluk dini, mistik şeylere kaptırmana sebep olmuştur. Umarım düzelirsin.

Yahu etkileyiciliği elbette var. Niye inkar edeyim. Alice Harikalar Dünyasında kitabı da etkileyici. Şimdi ben tavşanların konuştuğuna mı inanıyorum dersin?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 664
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Eğer oranlar gerçekten aynı koşullarda farklı ise evet çelişkidir. Ama farklı durumlar

ve buna göre oranlar var ise çelişki değildir.

Yaratıverirsin başka koşullar dragon ne var yaw:)))

"Aksi yazmıyor ki" diye bir durum tanımlar ordaki paylaşım için "bu durumda geçerlidir" dersin. Olmaz mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

x <> 0

y = x + x + x + .... + x (x tane) yani y = x^2

dy/dx = 1 + 1 + 1 + .... + 1 (x tane) = x dy/dx = 2x

x = 2x

1=2

Konuyu kapattık mı şimdi? :D

Hala birinin evrensel bir tablo ile kafa karıştırma girişimi yapmadan 3 kız 1 anne 1 baba 1 eş durumunu açıklamasını bekliyorum.

tarihinde nitrocan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tereke sözcüğünün geçtiği ayetleri bir görelim:

Bakara-180. Birinize ölüm geldiği zaman, eğer mal bırakıyorsa, ana babaya, yakınlara, uygun bir tarzda vasiyet etmesi Allah'a karşı gelmekten sakınanlara bir borç olarak size farz kılındı.

Bakara-248. Peygamberleri onlara, «Onun hükümdarlığının alameti, size sandığın gelmesidir, onda Rabbinizden gelen gönül rahatlığı ve Musa ailesinin ve Harun ailesinin bıraktıklarından kalanlar var; onu melekler taşır, eğer inanmışsanız bunda sizin için delil vardır» dedi.

Nisa-7. Ana babanın ve yakınların bıraktıklarından, erkeklere hisse vardır. Ana babanın ve yakınların bıraktıklarından kadınlara da hisse vardır. Bunlar, az veya çok, belirli bir hissedir.

Nisa-33. Ana babanın ve yakınların bıraktıklarından her birine varisler kıldık. Kendileriyle yeminleştiğiniz kimselere hisselerini veriniz. Doğrusu Allah her şeye şahiddir.

Nisa-176. Senden fetva isterler, de ki: «Allah size ikinci dereceden mirasçılar hakkında fetva veriyor: «Şayet çocuğu olmayıp bir kızkardeşi bulunan kimse ölürse, bıraktığının yarısı kızkardeşe kalır. Fakat kızkardeşinin çocuğu yoksa kendisi, ona tamamen varis olur. Eğer iki kızkardeş kalmışsa, bıraktığının üçte ikisi onlaradır. Eğer mirasçılar erkek ve kadın kardeşlerse, erkeğe, iki dişinin hissesi kadar vardır. Doğru yoldan saparsınız diye Allah size açıklıyor.» Allah her şeyi bilir.

Nahl-61. Allah insanları haksızlıklarından ötürü yakalayacak olsaydı, yeryüzünde canlı bırakmazdı. Fakat onları belirli bir süreye kadar erteler. Süreleri dolunca onu ne bir saat geciktirebilirler ne de öne alabilirler.

Fatır-45. Allah insanları işlediklerine karşılık hemen yakalayıverseydi, yeryüzünde bir canlı bırakmaması gerekirdi. Ama onları belli bir süreye kadar erteler. Süreleri gelince gereğini yapar. Doğrusu Allah kullarını görmektedir.

Terekuv,kelimesinin gectigi ayetler.

Nisa-9. Arkalarında cılız çocuklar bıraktıkları takdirde, bundan endişe edecek olanlar, haksızlık yapmaktan korksunlar; dürüst söz söylesinler.

Duhan- 25. Neler terketmişlerdi: ne Cennetler, ne kaynaklar,

Görüldüğü gibi ayetlerden tereke'nin "geride bırakılan", "terkedilen" anlamına geldiği açıktır. Tereke "kalan" olarak da anlamlandırılabilir. Ama "ölenden kalan" olarak, toplamın kalanı, bakiyesi olarak değil.

Bu ayetler içinde Bakara-248'i ele alalım:

Ve kâle lehum nebiyyuhum inne âyete mulkihî en ye’tiyekumut tâbûtu fîhi sekînetun min rabbikum ve bakiyyetun mimmâ terake âlu mûsâ ve âlu hârûne tahmiluhul melâiketu inne fî zâlike le âyeten lekum in kuntum mu’minîn

Peygamberleri onlara şöyle dedi: “Onun hükümdarlığının alameti, size o sandığın gelmesidir. Onda Rabbinizden bir güven duygusu ve huzur ile Mûsâ ailesinin, Hârûn ailesinin geriye bıraktığından kalıntılar vardır. Onu melekler taşımaktadır. Eğer inanmış kimselerseniz, bunda şüphesiz sizin için kesin bir delil vardır.”

Bu ayette tereke: geride bırakılan, bakiyyetün: kalıntı, kalan anlamındadır.

Dolayısıyla terekeden kalan ayrıca belirtilmektedir. Nisa 11 ve 12 ayetlerinde de böyle bir anlama ihtiyaç duyulsaydı "bakiyyetün terake" denirdi. Sadece tereke, ölenin bıraktığının tümünü, tüm mirası belirtmektedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

SİZLER KÜFRETMEDEN- SÖVMEDEN KONUŞAMAZ MISINIZ?

Sövgüler, küfürler konuşmada yetersizlik ve seviyesizlik ifadesidir.

"Matematikten çakmadığın" vb. ifadelerinle de çirkinleşmeye başladın.

Gerçeğin karşısında böyle mi tavır alacaksın?

Sana adam gibi "hangi oran olursa olsun, bu yazdığın modele uyar." diyorum.

Bunu tasdik ediyor, ardından da bunun benim matematiği bilmediğimi gösterdiğini saçmalıyorsun.

Bu, benim matematiği bilmediğimi değil, senin modelinin düzenbaz bir model olduğunu gösterir.

Şu modelini git, istediğin matematikçi ile konuş, asıl matematikten çakmayanın kendin olduğunu belki anlarsın.

Yıllardır bu konuyu irdeleyip tartışıyoruz. Böyle rezil bir mantıkla karşılaşmış değiliz. Sen misin matematikçi de, kalkıp bastırmaya çalışıyorsun insanları? Düne kadar nerdeydin? Şu forumda defalarca tartışıldı bu konu? Şimdi ilham mı geldi bir taraftan? Kafana şimdi mi esti bu düzenbazlık?

Ne yazık ki, "Matematikten çakmamak" gibi sıradan bir sözü bile saygısızlık, çirkinlik olarak tanımlamaktasınız. Ya forumunuzdaki ölçüsüz ve dengesiz konuşmalar???

İşte bu forumun en önemli sorunu uslüp sorunudur. Siz onaylamasanız da insanların değerleri vardır. Bu değerler hakkında konuşurken empati kurmasını bilmeyen biriyle konuşmak sık sık iletişim kazalarına neden olmaktadır. Birkaç Örnek:

Hadislere bakarsan 6 yaşında kızla evlenmek sünnet, dragon 6 yaşında kızla evlensin mi??

Bu söz dine inandığını iddia eden en geri yorumlarda bile göze çarpmaz. İşte bu seviyesizliğin dibe vurmasıdır.

Aptalı aptal olarak görmekte bir mahsur olmadığı gibi, Kurandaki bu miras paylaşımını yazanları da aptal olarak görmekte bir mahsur yoktur.
Yahu ortada ayetler var oranlar var

Sanki kur'an mirası tutarlı dağıtsa "Allah var" mı diyecez?

DreiMalAli: "Yaşadığına dair tek bir tarihi belge bulunmayan birisinin ticaret yapmış olmasından bahsetmek zırvalamaktır."

Uslubunuzu, tavrınızı, hele hele duygularına mağlup olmamış hiçbir ateistin inanmayacağı bir yalana denize düşen yüzme bilmez birisinin yılana sarılması gibi sarıldığınızı gördükten sonra sizinle bu konuyu tartışamıyacağıma karar verdim. Sizin yolunuz size benimkisi bana. Dilerseniz zaferinizi ilan edebilirsiniz

Selam,

Edip

Afedersin poponuzdan kural koyuyorsunuz yaw.

Allah bunu neden demiyor ?

Sizler kendinizi neden Allah'tan daha zeki sanıyorsunuz acaba?

Allahı yaratan siz oldugunuzdan olmasın bu?

"Lan bir miras bu kadar kastırarak dağıtırmı be yaw. Bu Allah'dan adam olmaz valla."
En başta bu Allah denen dangalak ana miras üzerinden değilde mirasçıların birbirlerine oranlarını verseydi mirasçılardan kim ölürse ölsün, kim olmazsa olmasın sorun olmazdı.
Müslümanlara yönelik aşağılayıcı bir uslüp benimde gözümden kaçmıyor. Hiçbirşekildede doğru bulmuyorum. Ancak benzer usluplar islami forumlardada var. Oralarda islamı eleştirmenize bile en küçük bir şekilde müsamaha edilmiyor. sonrasındada uzaklaştırılıp arkanızdan ne domuzluğunuzu bırakıyorlar ne şerefsizliğinizi.

Bir sürü hakaret ediliyor. Sanki bu kişilere her küfür eden sevap kazanacakmış gibi.

Size bu yakışır gerzek adam!!!! Ne diyeydim yani,aptal teori lerinize ve seviyesiz konuşmalarınıza eyvallah mı diyeydim,angut !!!

Seni gibi öküzü çok gördük, yürü git kendi otlağına pisle

Ben Allah kadar salakmıyım yaw?
Allah Muhammedin hangi karıları hangi sıra ile düdükleyeceğini anlatacağına Ahzab suresinde önce şu miras olayını daha net bir şekilde anlatsaydı.

Uslüp konusunda dincilerden ne farkınız var? Onlar da farklılığa tahammül edemiyor ve her türlü hakareti meşru görüyorlar?

EVLİLİKTEKİ YAŞ FARKI İSLAM KAYNAKLI MI?: Bkz. insanca'ya ait yazı: http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=16125&st=540

Uslüp nedeniyle 1 yıl önce konuşma kilitlenmişti. Bkz. insanca'ya ait yazı: http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=16125&st=520

İlkesiz ve değersiz yaşadığınız için anlama zorluğu çekiyor olabilirsiniz. Unutmayın ki insanların sahip oldukları değerler, insanın annesi, babası, eşi, çocukları ve kardeşleri kadar hatta bunlardan da daha değerlidir. Birisi sizin annenizle, babanızla, eşinizle, evladınızla veya kardeşinizle alay etse, onlara hakaret etse, bu küstahlığa dayanabilir misiniz? Konuşmada başarılı olamayınca insanlara ve onların değerlerine hakaret ederek bu ortamdan kovuyorsunuz.

SAYGISIZLIK VE KÜSTAHLIK YOBAZLIKTIR; GERİCİLİK, GÖRECE OLARAK YOBAZLIKTAN DAHA NİTELİKLİDİR.

MİRAS: Bizim, Kur'an'ı dinin yazılı tek kaynağı gören rasyonel ve ahlak merkezli Müslümanlar olarak Miras anlayışımız:

1. Sözünü ettiğim Müslüman hak ve adaleti gözeterek vasiyette bulunmak zorundadır. Örneğin, bu kişinin bir oğlu ve bir kızı var. Diyelim ki oğlu, harvurup harman savuran veya ekonomi konusunda tutarlı biri değil.Ancak kızı dürüst, hak ve adaleti gözeten ve ekonomi konusunda erkek çocuktan daha nitelikli... Eğer 900 milyar varsa 600 milyarı 3-5 ayda parayı çarçur edecek oğluna, 300 milyarı da kızına mı bırakacak. Bu yüzden Allah miras paylaşımında önceliği miras bırakana veriyor. Çünkü koşullar her an değişebilir. Miras bırakanın ölmesi durumunda vasiyetin önüne borçları geçiyor. Borç ve vasiyyetten sonra Efendimiz Allah'ın tavsiyesi devreye giriyor. Biz bundan razıyız. Bizim için gayet makul. Siz paylaşımınızı nasıl istiyorsanız öyle yapın.

ŞİMDİ SORULAR:

1. Ateistlerin yüzde kaçı hak ve adaleti gözeterek kardeşler (kız-erkek) ve diğer akrabalar arasında bölüşüm yapıyor?

2. Geçtik ateistleri, yaşadığınız toplumun yüzde kaçı hak ve adaleti gözeterek kardeşler (kız-erkek) ve diğer akrabalar arasında bölüşüm yapıyor?

3. Yüzyıllardır uygulamadığınız bir konunun polemiğini yapmak kişisel tutarlılık açısından hangi bilimsel anlayışa uymaktadır?

4. Siz bu forumda ona buna (özellikle dinden söz edenlere) neden ha bire küfrediyor, insanların değer bildikleri paradigmalara ne diye saygısızca ve küstahça davranıyorsunuz? (Paganlara özel sempatiniz vardır ancak paganlık arttıkça bilimsel çalışmaların gerilediğini bilmiyorsunuz. Bkz. Cengiz Özakıncı, İslam'da, diğer dinlerde ve ideolojilerde Bilimin Yükselişi ve Çöküşü, Otopsi yayınları.)

5. Eğer doğru yolu bulduğunuzu iddia ediyorsanız geniş halk yığınlarını pratik olarak yönlendirecek paradigmanızı (ilkeler ve değerler sisteminizi) ortaya koymanız gerekmez mi? Örneğin, miras paylaşımı sizce nasıl olmalıdır ve içinizden kaçı bunu uygulamaktadır? Bunları ortaya koyun ve yaptıklarınızla övünç duyun! Evet, sağa sola küfredeceğinize KENDİ PARADİGMANIZI ORTAYA KOYUN, BUNU TARTIŞIN.

6. Eğer din olmasaydı, hele gelenekçi, gerici ve yobaz çevrelerin çelişkileri olmasaydı ki bunlar sizin azığınızdır ne yapardınız? Turan Dursun gibi bir gerici, hadis ve siyer arşivindeki palavralar olmasaydı sermaye olarak neyi kullanacaktı?

7. İtiraf edin, sizleri en fazla rahatsız eden şey, bilimsel ölçütlerle rasyonel ve ahlaki bakış açısıyla ilahi kitabı anlama ve anlamlandırma gayretleridir. Karşınızda bir molla olsaydı mutluluktan tavan yapardınız.

LÜTFEN BAŞKALARININ DEĞER YARGILARINA SÖVMEDEN ÖNCE HER KONUDA KENDİ PARADİGMANIZI ORTAYA KOYUN; PARADİGMASI OLMAYAN KİŞİNİN TEMELİ YOKTUR. UÇMAKTADIR. ZEMİNSİZ BİRİYLE TARTIŞMA OLMAZ.

Evet, siz kendi paradigmanızı getirin. Bkz. insanca'ya ait yazı: http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=16125&st=500

İŞTE KUR'AN KAYNAKLI MÜSLÜMANIN PARADİGMASI: http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=16125&st=400

tarihinde insanca tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İŞTE KUR'AN KAYNAKLI MÜSLÜMANIN PARADİGMASI http://www.erdemyolu.com/ahlak/ilahi-ilkeler-ve-degerler.html

tarihinde insanca tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Mesela Kuran`ın tamamında "de" (kul) ve "dediler" (kalu) 332`şer defa geçmektedir.

"De" 332 defa...

"Dediler" 332 defa...

Selam ve sevgiler.

Yok geçmiyor. "dediler" 333 defa, "de" 331 defa geçmekte. En azından türkiyedeki Kuranlarda böyle.

Bu sözlerimi şimdilik geri alıyorum. Biraz daha araştırmalıyım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

DreiMalAli: "Yaşadığına dair tek bir tarihi belge bulunmayan birisinin ticaret yapmış olmasından bahsetmek zırvalamaktır."

Uslubunuzu, tavrınızı, hele hele duygularına mağlup olmamış hiçbir ateistin inanmayacağı bir yalana denize düşen yüzme bilmez birisinin yılana sarılması gibi sarıldığınızı gördükten sonra sizinle bu konuyu tartışamıyacağıma karar verdim. Sizin yolunuz size benimkisi bana. Dilerseniz zaferinizi ilan edebilirsiniz :)

Selam,

Edip

Edip

Zafer ilan etmeme gerek yok. Çünkü mehter marşı ile meydan okuyan sendin.

Ense traşını göstere göstere kaçan da sen oldun.

Üslubum ise senin üslubundan kaynaklanıyor. Hem o başlıkda, hem de bu başlıkda. Sen iletini hangi üslup ile yazdıysan benzer üslup ile ve misli ile cevabını aldın ve almaya devam edersin.

Diğer başlıkda epeyce soytarılaklar, terbiyesizlikler yapmış ve cevabını almıştın. Ne kadar okuma ve anlama özürlü birisi olduğunu da bir güzel ilan etmiştin.

Muhammedin yaşadığına dair tek bir tane dahi tarihi kanıt getirememiştin. Bu nedenden dolayı yalan söyleyen sadece birisi vardı, o da sendin.

Denize düşenin yılana sarılması örneği, hadis ve siyerlerden de medet ummuş, fakat yine yüzüne gözüne bulaştırmıştın.

Tarihi delil getiremediğin gibi, getirebildiğin tek argüman "Ben inanıyorum , öyleyse Muhammed yaşamıştır" ve "Babam öyle söylüyor, öyleyse Muhammed yaşamıştır." argümanları idi.

Sayende Muhammedin yaşamı "davul tozu" haline dönüşmüş, yalanlarının gölgesi 5 kilometreyi geçmişti.

Alışkanlığından dolayı olsa gerek, burada da gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsun.

Ne idüğü belirsiz bir Allahın, ne idüğü belirsiz melekler göndererek, ne idüğü belirsiz bir vahiyle, ne idüğü belirsiz bir Muhammede ne idüğü belirsiz ayetler ulaştırması püsküllü bir masaldır.

Bu masala dayanarak

- Yaşadığı hakkında tek bir tarihi belge olmayan birisi için "Muhammed gibi ticaret ile meşgul olmuş birisi" diye iddia etmek yalan olur.

- Ne Mekke ne de Medine 750 yıllarına dek tarihi kayıtlara geçmemişse, "Medine'de çok dinli ve uluslu bir site devleti"n bulunduğunu iddia etmek yalan olur.

- Ve daha da ile giderek yaşamamış bir Muhammedin piyasada olmayan bir Medine devletinde "Kuran'daki dağıtım yöntemi Kuran'ın indirildiği dönemde uygulanan miras dağıtma yönteminin (avliye diye bilinen)" uygulandığını söylemek tam bir zırvalamak olur.

Diğer bazı bariz yalanlarına şu parağrafından örnekler vereyim:

Örneğin ölen bir adamın bir hanımı ve babasının 50 altınlık mirasa mirasçısı olduğunu düşünelim. (1/4)+(1/6)=50 altın deriz. Eğer ortak paydaya alırsak miras oranlarını daha rahat görürüz. Ortak paydaya alınca payda önemsizleşir ve miras paya göre dağıtılır. (3/12)+(2/12)=50 sonucu çıkar. Yani eş 30 altını, baba ise 20 altını alır. Yani mirastaki kesirlerin hepsi toplanır, mirasa eşitlenir, böylece herkesin payı rahatça görülür.

- "payda önemsizleşir" yalanı.

- 50 altının 1/4'ü 30 altın eder yalanı.

- 50 altının 1/6'sı 20 altın eder yalanı.

vs. vs.

Bunlar hakaret değil sadece tesbittir.

50 altının 1/4'ünün 30 altın altın etmiyeceğini ve yine 50 altının 1/6'sının 20 altın altın etmiyeceğini ister bil, ister bilme...

Hem bilmediği şeyi bilir geçinenler için ve hem de karşıyı kandırmak amacıyla malını öve öve bitiremeyen kişiler için Türkçede güzel bir tanım var. Her iki durum için de senin şu davranışına gayet uygun bir tümce.

Bu seferlik söylemiyeyim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

1400 SENE ÖNCE BU ASIRDA ORTAYA ÇIKAN BU BİLGİLERİ NEREDEN BİLDİ

"Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı. Emir, bunların arasında durmadan iner; sizin gerçekten Allah'ın her şeye güç yetirdiğini ve gerçekten Allah'ın ilmiyle her şeyi kuşattığını bilmeniz, öğrenmeniz için." (Talak Suresi, 12)

....Göğün 7 kat olduğu o zaman bilnmiyodu....

'Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı sizin emrinize verdi; yıldızlar da O'nun emriyle emre hazır kılınmıştır. Şüphesiz bunda, aklını kullanabilen bir topluluk için ayetler vardır.' (Nahl Suresi, 12) ayetiyle buna dikkat çeker

Oysa Allah’ın, 600’lü yıllarda vahyettiği kitabında, Allah'ın evreni yarattığını ve de onu "genişlettiği" bildirilmektedir. Konuyla ilgili ayet şöyle demektedir:

"Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz. Biz, (onu) genişleticiyiz." (Zariyat Suresi, 47)

"O, biri diğeriyle 'tam bir uyum' içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman'ın yaratmasında hiç bir 'çelişki ve uygunsuzluk' göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir." (Mülk Suresi, 3-4)

"Dağları görürsün de, onları donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler. Her şeyi sapasağlam ve yerli yerinde yapan Allah’ın sanatıdır (bu)." (Neml Suresi, 88)

Kuran, dünya merkezli bir evren modelinin benimsendiği bir çağda, dünyanın aslında bulutlar gibi hareket eden bir cisim olduğunu belirtmektedir. Ayette dünya kelimesi yerine dağ kelimesinin yer alması da ilgi çekicidir. Çünkü dağlar dünyadaki sabitliğin simgesidir. Sabit gibi gözüken dağların hareket etmesi demek dünyanın hareket halinde olması demektir.

"O, gökleri dayanak olmaksızın yaratmıştır, bunu görmektesiniz. Arzda da, sizi sarsıntıya uğratır diye sarsılmaz dağlar bıraktı ve orada her canlıdan türetip yayıverdi..." (Lokman Suresi, 10)

"Biz, yeryüzünü bir döşek kılmadık mı? Dağları da birer kazık?" (Nebe Suresi, 6-7)

DENİZLERİN BİRBİRİNE KARIŞMAMASI

"Birbirleriyle kavuşup karşılaşmak üzere iki denizi salıverdi. İkisi arasında bir engel (berzah) vardır; birbirlerinin sınırı geçmezler." (Rahman Suresi, 19-20)

Yukarıdaki ayette, bilinen iki su kütlesinin birbirleriyle karşılaşıp birleştiği fakat bir engel sebebiyle karışmadıkları vurgulanmaktadır. Bu nasıl olabilir? Normalde beklenen iki denizin birbirleriyle karşılaştığında sularının karışarak hem tuzluluk oranlarının hem de ısılarının eşitlenmeye doğru gitmesidir. Oysa olay böyle olmamaktadır. Örneğin Akdeniz ve Atlas Okyanusu, Kızıldeniz ve Hint Okyanusu birbirleriyle görsel olarak birleşseler de suları birbirine karışmamaktadır. Bunun sebebi aralarındaki bir engeldir. Bu engel ise "yüzey gerilimi kanunu" olarak bilinen olaydır.

YAĞMURUN OLUŞUMU

Yağmurların oluşması için gerekli evrelerin neler olduğu ancak 1935’te hava radarlarının keşfiyle ortaya çıkarıldı. Buna göre yağmur 3 evreden geçerek oluşuyordu: Birincisi rüzgarın oluşması, ikincisi bulutların meydana gelmesi, üçüncüsü yağmur damlacıklarının ortaya çıkışı.

Kuran'da yağmurun oluşması ile ilgili olarak aktarılanlar da, sözkonusu bilimsel bulgularla büyük bir paralellik gösteriyor:

"Allah rüzgarları gönderir (1. evre), böylece bir bulut kaldırır da onu nasıl dilerse gökte yayıp dağıtır ve onu parça parça kılar (2. evre); nihayet onun arasından yağmurun akıp çıktığını görürsün (3. evre). Sonunda kendi kullarından dilediğine verince hemen sevince kapılıverirler. " (Rum Suresi, 48)

YAĞMURUN TATLI KILINMASI

Kuran, yağmurun "tatlı" oluşuna da dikkatimizi çekmektedir:

"Şimdi siz, içmekte olduğunuz suyu gördünüz mü? Onu sizler mi buluttan indiriyorsunuz, yoksa indiren Biz miyiz? Eğer dilemiş olsaydık onu tuzlu kılardık; şükretmeniz gerekmez mi?" (Vakıa Suresi, 68-70)

"... Size tatlı bir su içirmedik mi?" (Mürselat Suresi, 27)

"Sizin için gökten su indiren O’dur; içecek ondan, ağaç ondandır (ki) hayvanlarınızı onda otlatmaktasınız. " (Nahl Suresi, 10

Erkekten rahme atılan sadece milyonlarca sperm değildir. Meni birbirinden farklı sıvıların karışımından oluşur. Kuran, bu gerçeği şöyle vurguluyor:

"Gerçek şu ki, insanın üzerinden, daha kendisi anılmaya değer bir şey değilken, uzun zamanlardan bir süre gelip-geçti. Şüphesiz biz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık..." (İnsan Suresi, 1-2)

"Yaratan Rabbin adıyla oku. O, insanı bir alak'tan (asılıp tutunan şeyden) yarattı. Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir." (Alak Suresi, 1-3)

"İnsan, 'kendi başına ve sorumsuz' bırakılacağını mı sanıyor? Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi? Sonra bir alak oldu, derken (Allah, onu) yarattı ve bir 'düzen içinde biçim verdi.' Böylece ondan, erkek ve dişi olmak üzere çift kıldı." (Kıyamet Suresi, 36-39)

"....Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan sonra (bir başka) yaratılışa (dönüştürüp) yaratmaktadır. İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk O'nundur. O'ndan başka ilah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz?" (Zümer Suresi, 6)

işte bunu bilim son zamanlarda ortaya çıkarmıştır.insanın anne karnında 3 karanlık geçirdiğini.karın,rahim,zar

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar vallahi bu kuran allah kelamıdır.bakın bende sizler gibi boşluktaydım.inanın bende şimdi öyle değişiklikler olduki inanın anlatması çok zor.ondan dolayı allah bana h.z muhammedi rüyada görmeyi nasip etti.kuranı baştan okumaya başlayın bakın bunu bir insan yaza bilirmi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Guest nitrocan

Arkadaşlar vallahi bu kuran allah kelamıdır.bakın bende sizler gibi boşluktaydım.inanın bende şimdi öyle değişiklikler olduki inanın anlatması çok zor.ondan dolayı allah bana h.z muhammedi rüyada görmeyi nasip etti.kuranı baştan okumaya başlayın bakın bunu bir insan yaza bilirmi.

Lucid dreaming (bilinçli rüya) ile ben de Hz. Muhammedi rüyamda gördüm. Çok bir muhabbetimiz olmadı. Uçup gittim.

Hatta rüyamın birinde Allah ile street fighter bile yapmıştım.

tarihinde nitrocan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yemin etme çarpılırsın. :lol:

Ayrıca yazdıklarının tümü yanlış.

Seni aldatmışlar.

Gök 7 kat değil.

Kur'an'da evrenin genişlediği yazmaz.

Yağmur vb. bilgiler Muhammed'den binlerce sene öncesi biliniyordu zaten.

Denizlerin birbirine karışmaması da hikaye. Bal gibi karışır. :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yemin etme çarpılırsın. :lol:

Ayrıca yazdıklarının tümü yanlış.

Seni aldatmışlar.

Gök 7 kat değil.

Kur'an'da evrenin genişlediği yazmaz.

Yağmur vb. bilgiler Muhammed'den binlerce sene öncesi biliniyordu zaten.

Denizlerin birbirine karışmaması da hikaye. Bal gibi karışır. :D

7 kat gökten başka birşey ima edilmiş olabilir.

Zariyat 47 - Göğü gücümüzle biz kurduk ve onu biz genişletmekteyiz.

Rahman 19,20,21,22,23,24 - Diyanet İşleri : iki denizi salıvermiştir; birbirine kavuşuyorlar.

İnsanları ve cinleri salı vermiştir; birbirine kavuşuyorlar

Diyanet İşleri :(Fakat) aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmıyorlar.

İnsanlar ve cinler diyor birbirlerine geçip karışmaz bir engel vardır. (boyutlar.)

Diyanet İşleri : O hâlde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?

Diyanet İşleri : O denizlerin her ikisinden de inci ve mercan çıkar.

Bu iki varlıktanda, insandanda, cindende, erdemli insan/cin çıkar.

Diyanet İşleri : O hâlde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?

Diyanet İşleri : Denizde akıp giden dağlar gibi yüksek gemiler de O’nundur.

daha önce nuh hikayesinde baktıysanız, kendi görüşüm olarak gemiden kastedileni söylemiştim(yanlışta olabilir :) ), vahyedilen ayetler-bilgi demiştim.

ayetlerin devamı ve öncesine bakarsanız zaten insanlar ve cinlerden bahsedilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Guest nitrocan

7 kat gökten başka birşey ima edilmiş olabilir.

Zariyat 47 - Göğü gücümüzle biz kurduk ve onu biz genişletmekteyiz.

Rahman 19,20,21,22,23,24 - Diyanet İşleri : iki denizi salıvermiştir; birbirine kavuşuyorlar.

İnsanları ve cinleri salı vermiştir; birbirine kavuşuyorlar

Diyanet İşleri :(Fakat) aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmıyorlar.

İnsanlar ve cinler diyor birbirlerine geçip karışmaz bir engel vardır. (boyutlar.)

Diyanet İşleri : O hâlde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?

Diyanet İşleri : O denizlerin her ikisinden de inci ve mercan çıkar.

Bu iki varlıktanda, insandanda, cindende, erdemli insan/cin çıkar.

Diyanet İşleri : O hâlde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?

Diyanet İşleri : Denizde akıp giden dağlar gibi yüksek gemiler de Onundur.

daha önce nuh hikayesinde baktıysanız, kendi görüşüm olarak gemiden kastedileni söylemiştim(yanlışta olabilir :) ), vahyedilen ayetler-bilgi demiştim.

ayetlerin devamı ve öncesine bakarsanız zaten insanlar ve cinlerden bahsedilir.

Yeni boyutlar düşüncesi ortaya atıldığı gibi sahiplenip orda cinler var diyen kimler acaba...

Peki bu cinler neden Kuran'da ortaya çıkıyor? Nuhun gemisi palavrası İncil'de de var. Neden orda bahsedilmemiş? Zaten bu palavraya anca böyle garip mecazlarla boğularak inanır bugünün insanı. Yok tüm hayvanlardan iki tane toplamış da gemide çiftleşmişler bilmem ne. Dünyada bugünkü haliyle hala yenileri ortaya çıkmak koşuluyla 900.000 üzerinde sadece böcek türü var. Hesap kitap size kalmış.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yeni boyutlar düşüncesi ortaya atıldığı gibi sahiplenip orda cinler var diyen kimler acaba...

Peki bu cinler neden Kuran'da ortaya çıkıyor? Nuhun gemisi palavrası İncil'de de var. Neden orda bahsedilmemiş? Zaten bu palavraya anca böyle garip mecazlarla boğularak inanır bugünün insanı. Yok tüm hayvanlardan iki tane toplamış da gemide çiftleşmişler bilmem ne. Dünyada bugünkü haliyle hala yenileri ortaya çıkmak koşuluyla 900.000 üzerinde sadece böcek türü var. Hesap kitap size kalmış.

bir kere ikişer hayvan ifadesi yok zevc var, zevc tamamlayan demek.

hayvanlar konusunu pek düşünmedim.

farklı boyutların olması mümkün ve bulunduğun yerde başka varlıkların bulunmasıda mümkünken, sen neden hala böyle zırvalayıp duruyorsun.

sahiplenme konusunu geçelim, önemli olan mümkün mü değil mi??

geminin ne olduğunuda söyledim, herşey tutarlı, birtek hayvanlarda sorun varken ve ben bunu araştırmamışken, neden hala aynı yerde takılı kaldın sen???

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 kat gökten başka birşey ima edilmiş olabilir.

Tek şey ima edilebilir; "kat kat gök"

Bu da bizim için mucize ifade etmez.

Zariyat 47 - Göğü gücümüzle biz kurduk ve onu biz genişletmekteyiz.

Çok yanlış. Tam bir sahtekarca çeviri.

Doğrusu: "Biz daha genişini de yapmaya kaadiriz."

Rahman 19,20,21,22,23,24 - Diyanet İşleri : iki denizi salıvermiştir; birbirine kavuşuyorlar.

İnsanları ve cinleri salı vermiştir; birbirine kavuşuyorlar

Diyanet İşleri :(Fakat) aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmıyorlar.

İnsanlar ve cinler diyor birbirlerine geçip karışmaz bir engel vardır. (boyutlar.)

Diyanet İşleri : O hâlde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?

Diyanet İşleri : O denizlerin her ikisinden de inci ve mercan çıkar.

Bu iki varlıktanda, insandanda, cindende, erdemli insan/cin çıkar.

Diyanet İşleri : O hâlde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?

Diyanet İşleri : Denizde akıp giden dağlar gibi yüksek gemiler de O’nundur.

Daha önce de yazdık:

Tatlı suda mercan yetişmez. İki denizden birinin suyunun içilir su olduğunu yazıyor. Deniz suyu içilmez.

Demek ki bunlardan bir ırmaktır. Irmakta da mercan üremez.

O halde daha nasıl bu ayeti mucize diye sunuyorsunuz? :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
Guest nitrocan

bir kere ikişer hayvan ifadesi yok zevc var, zevc tamamlayan demek.

hayvanlar konusunu pek düşünmedim.

farklı boyutların olması mümkün ve bulunduğun yerde başka varlıkların bulunmasıda mümkünken, sen neden hala böyle zırvalayıp duruyorsun.

sahiplenme konusunu geçelim, önemli olan mümkün mü değil mi??

geminin ne olduğunuda söyledim, herşey tutarlı, birtek hayvanlarda sorun varken ve ben bunu araştırmamışken, neden hala aynı yerde takılı kaldın sen???

Sen o ayeti bir daha oku istersen. 11:40 İkişer hayvan ifadesi var:

We said: Load therein two of every kind, a pair (the male and female)...

Erkeği ve dişisi olan her canlıdan ikişer tane

Kuranmeali.org:

8. min kullin : hepsinden, herşeyden, her cinsten

9. zevceynisneyni : iki unsurdan oluşan (bir dişi ve bir erkek) bir çift

zevc (zawjayni) çift anlamına gelir. Senin tanımınla hani o tek hücrelilerin çiftlerinin de kendi diğer parçaları olması saçma oluyor bu şekilde. Zaten tek hücrelileri toplayabileceğini de pek sanmıyorum.

Peki bir erkek at aldı yanına. Bunun çifti nedir? Dişisidir. Bu yüzden her hayvandan iki tane olacaktır. VE KURAN'DA da her cinsten iki tane alınması gerektiği yazılmıştır.

Hayvanları bu şekilde toplaması zaten imkansız. Ya bitkiler? Onlara ne oldu? Onları toplayamayacağına göre bütün bitkiler de osmotik basıncın müthiş değişiminden dolayı öldüler hikayemize göre.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...