Jump to content

Mustafa Kemal ile Said Nursinin meclisteki diyalogları


Recommended Posts

. Yapılan Saldırıların Nedeni:

Atatürk milliyetçiliğine dayalı, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak veya bölmek isteyenlerin önündeki en büyük engel Atatürk’tür. Öncelikle Atatürk’ün kendisidir. Müteakiben O’nun Türk ulusunun gönlünde yaşamasıdır, O’na bağlılığıdır. Atatürk faktörü varoldukça hiçbir güç Türkiye’yi bölemeyecek veya bir İslam devleti kuramayacaktır.

Bu sebeple, amaçları ülkenin batması olan hainler ve onlara göz yumanlar öncelikli hedeflerini Atatürk faktörünü yıkmak olarak görürler. İzledikleri metodoloji ise; öncelikle İslamiyet’i saptırarak demokrasi ve laikliğin Allah’a karşı gelmek olduğunu göstermek, müteakiben demokrasi ve laikliği Atatürk’ün getirdiğini vurgulamak, ayrıca O’nun hain, namussuz ve İslamiyet düşmanı olduğunu söyleyerek mümkün olduğunca çok kişiyi kandırmaktır.

işte turgay sen ve sen gibiler yukardaki nedenlerle buradasınız canım

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 64
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

http://www.turandursun.com/forumlar/archive/index.php/t-1078.html

abdurrahman dilipak'in, bir ba$ka açidan kemalizm kitabindan alintidir...

...

atatürk'ün ölüm do$eginde, uzerinde en fazla dusundugu mesele, kendisinden sonra programini uygulayacak bir kimse bulup, yerine gecirip geciremeyecegi hususuydu...Bunun için zamanin büyük elçisi Sir Percy Lorain'i Istanbuldaki Dolmabahçe Sarayi'na çagirdi

Ikisi arasinda geçen konu$malar 30 sene gibi bir sure gizli kaldi. Bu gizli konusmalar, ilk olarak Piers Dixon'un hayati(çifte Diplomat) isimli kitabinda yer aldi ve daha sonra da "Hutçinson Yayinevi" tarafindan yayinlandi. Piers Dixon'un dokumanlari arasinda Sir Percy Loraine tarafindan zamaninin Ingiliz di$i$leri bakani Lord Halifax'a gonderilmis olan bir telgraf da vardi. Telgraf, Ingiliz tarihinin en oneli belgelerinden biri idi. Loaraine, ölum dö$eginde olan 'diktatör'le yaptigi bu mülakati çok enteresan olarak nitelendiriyor. Bu belgede Loarane, Lord Halifax'a $unlari yaziyordu:

"...Huzurunda vardigimda, ekselanslarini yastiklara yaslanmis vaziyete, iki doktorla, hem$irenin tedavisic ....

Ondan sonra , Ekselanslari, benimle yavas yavas, dikkatliyce konusmaya basladi. Beni hic bir zaman bana layik olmayan bir makamda gormek istemedigini ve buraya onun için cagirdigini söyledi. Hakkinda arzuladiklarini gerceklestirmem icin cok ricada bulundu, kendisini musbet bir cevap vermemi istiyordu.

Süphesiz, ben gecmiste onunla cokca bir arada bulundum ve cok mulakatlar yaptim. Zma bu, son mulakatim olabilirdi. O uzun ve macerali hayati boyunca beraber .......Sadece benim dostluguma ve nasihatima guveniyor ve bu dostlugun pekismesine ehemmiyet veriyordu.

Ben sanki 'Türkiye'nin ba$kaniymi$im' gibi benimle, çok sade ve serbest bir sekildi me$veret ediyordu.

Onun bir ba$kan olarak, ölümünden önce, kendi makami için birisini tavsiye etme selahiyeti vardi. Onun en büyük arzusu kendisinden sonra, 'Turkiye'nin Ba$kani' olarak onun vazifesini uzerine almam idi.. Teklifi kar$isinda benim nasil bir cevap verecegimi bir an once ogrenmek istiyordu.

......................adam dusunuyor teklif uzerine ve..............................................

Ekselanslari, benim omrumun buyuk bir kisminin Majeste'nin hükümetinin hizmetinde gecirmis oldugumu biliyordu. Ben hâl-i hazirdaki i$imde, birkaç sene daha calismayi ümid ediyordum. 'Ekselanslari' ise, simdi benden kesin bir cevap istemekteydi. Kendilerine $u cevabi verdim:

Idari i$leri iyi yapip yapmayacagimdan suphe ediyorum. Turkiye'nin cumhurbaskanligini yuklenmek mes'uliyeti ile Ingiltere buyukelciligi arasinda çok büyük fark vardir. Tecrube ve kabiliyetlerimin, ancak elimdeki i$i yurutmek için aranan imtiyazlar oldugunu biliyor, bunun icin, kesin bir $ekilde ve üzülerek teklifinizi kabul edemedigimi bildiriyorum....'

devlet arşivinde de varmış sözde bu bilgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş

alınma jadı muhakak bende keklenmişimdir.ama benim keklenmem senin keklenmene engel değil değil mi

Ne biliyim İllegal, Sait'in cenazesinin akıbeti konusunda size yalan söylendiğini bilmiyordum. En azından mezarından çıkartılıp yok edildiğini inkar etmiyorsundur, yani inşallah öyledir

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne biliyim İllegal, Sait'in cenazesinin akıbeti konusunda size yalan söylendiğini bilmiyordum. En azından mezarından çıkartılıp yok edildiğini inkar etmiyorsundur, yani inşallah öyledir

Hayır üstadın cesedi yok olmuş falan değil.

Bizlerede yalan söylenmedi.Bütün nurcular üstadlarının cesedinin gömüldüğünü bir mezarı bulunduğunu biliyor.Sadece yerini bilmiyorlar.Bir kaç kişiden başka..

Bediüzzamanın vasiyetini oku.Bu onun isteğiyidi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

1960 ihtilalinde Adnan Menderes ve diğerlerini asan ekip, siyasal bir simge olduğu gerekçesiyle Sait'in mezarını yıkmış ve cesedini ortadan kaldırmışlardır. Mezarın bulunamamasının nedeni, böyle bir yerin olmamasından kaynaklanmaktadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...