Jump to content

farklı yaşam türleri


Recommended Posts

bu topikte dünyamızda görülen canlılığın dışında canlılık varmıdır sorusunu düşünelim...

yani karbon temelli yaşamın dışında bir yaşam türü...

dünyamızdaki evrimin ortaya çıkardığı canlılık türü büyük oranda görülüyor...

suya ihtiyacı var bu canlılığın ...

maddi bir bedene...

peki bunun dışında canlılık şekli olabilir mi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Kireç,

Sonuçarına katlanabildiğin ölçüde insan olmak varken neden bizler ahududu reçeli yerken tavana bakmayı ve naralar atan kedinin evlilik yıldönümünde balığa çıkan ve balina tarafından yutulan zürafanın kırkına gitmiyoruz da bunları tartışıoruz diye düşünmeden edemiyor insan.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bir çok insan var bunlardan muzdarip...

ben hayalet görüyorum perilerle konuşuyorum cinler beni sardı falan diyen....

aslında psikolojik problemleri olduğu için böyle oldukları tedaviden sonra düzeldikleri görülüyor...

belki bu konuda canlılığın kimyasal ve fiziksel koşullarını tartışarak faydamız olabilir...

Link to post
Sitelerde Paylaş

dünya üzerinde karbon temelli yaşam dışında bir yaşam formu görmek mümkün değil. dünyada yaşamak isteyen canlının karbon çevriminin ürünlerine, atıklarına karşı hiç olmadı dirençli / bağışık olması lazım.

dünyadaki malzemenin içinde diğer normal canlılar gibi karbon-lehine yaşam türünün dışına çıksa çıksa zararlı atıkların, yaşamı oluşturan değil tehdit eden atıkların döngüsünden beslenen bir canlı olabilir. ancak bu canlı da karbon çevrimine yine muhtaçtır. kendisine yarayan zehir ve atıkları karbon çevrimi sayesinde temin edebilecektir.

karbon temeli olmayan bir yaşam formu için başka bir gezegen gerekir. dünyaya düşen göktaşlarının bazılarında, dünyada bilinmeyen aminoasitlerin keşfedildiğini biliyoruz. demek ki, uzayda olan her madde dünyada bulunmuyor. bizim periyodik cetvelimizde yer almayanlar var olabilir. bunların içinden farklı bir işleyişe sahip bir yaşam döngüsü, farklı girdiler ve farklı ürünler, farklı atıklar üreten bir yaşam formu olasılığı imkansız değildir.

uzayın herhangi bir köşesinde karbon çevrimine dayanmayan, dolayısıyla fizyolojisi bizlerin aşina olduğu canlılıktan farklı olan bir yaşam formu olması teorik olarak olasıdır.

hoş, böyle bir keşif, farklı bir yaşam formuyla kurulacak bir iletişim, yenisi icat edilene kadar yeryüzündeki bütün dinleri de gömer. karbon temelli bir hatta insana benzeyen bir uzaylıyla iletişim de gömer.

uzaydan ne gelirse, dinin aleyhine. ben teist olsam , imkanım olsa gökyüzünü kapatırdım, ne olur ne olmaz. iletişime girilen uzaylı karboncu olsun olmasın "selamınaleyküm dünyalı" demezse, yandı gülüm keten helva :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...