Jump to content

Allah Fakir Sevmez..


Recommended Posts

Arkadaşın tesbiti bir üst başlıkta eline verilmiştir... :)

Okuduğunuzu anlamama gibi bir probleminiz mi var? Direkt olarak Muhammed ile başlayan süreç içerisinde müdahale etmeyeceğini açık açık beyan ediyor.

Tevrattan İncilden araklanmış ayetlerde elbette müdahale ettiği yyönünde beyanlar olacaktır. Ki orada müdahale eden esasen Allah değil Rab veya Yehova'dır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 255
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Okuduğunuzu anlamama gibi bir probleminiz mi var? Direkt olarak Muhammed ile başlayan süreç içerisinde müdahale etmeyeceğini açık açık beyan ediyor.

Tevrattan İncilden araklanmış ayetlerde elbette müdahale ettiği yyönünde beyanlar olacaktır. Ki orada müdahale eden esasen Allah değil Rab veya Yehova'dır.

İyide öncelikle araklanmış ayetler dediklerinde Kuranda yazıyor. Kuran da Muhammed ile başlayan bir süreç değil mi?

Ayrıca o ayetlerde Arap putu müdahale etmeyeceğim demiyor. Zamanında insanların analarını ağlattım sizlerde yola gelmezseniz sonunuz aynı olur diyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir insanın imtihan yapmasının nedeni karşısındaki kişi hakkında bir bilgi sahibi olmaktır. Bunun için karşıdaki kişi çeşitli yöntemlerle sınanır. Eğitim biliminde imtihan ya da sınav bir ölçme ve değerlendirme sürecidir. Ayrıca eğiticinin öğrettiklerinin öğrenci tarafından öğrenilmiş ve kalıcı bilgi veya beceriye dönüşmüş olduğunu görmek için başvurduğu bir araçtır. Bu yöntemle öğrencinin verdiği geri bildirimler değerlendirilir ve öğretilenlerin öğrenilmiş olup olmadığı sonucuna varılır. Böylece öğrencinin bilgisi açığa çıkmış olur ve somut olarak da görülür. İnsanlar beynin içindeki bilgileri göremediğine göre bu yönteme başvurmak zorunluluktur.

Yukarıda yazdığım tanım çerçevesinde imtihanın insanlara özgü olduğu görülüyor. Fakat söz konusu Allah olunca "her şeyi bilen" ifadesi havada kalıyor. Her şeyi bilen tanrının imtihana ihtiyacı yoktur. Eğer imtihana ihtiyac duyuyorsa her şeyi bilmiyordur.

"hanginiz daha güzel iş işleyecek diye sizi sınamak için" : Bu ifade Allah'ın ezeli bilgisiyle apaçık bir biçimde çelişmektedir. Eğer allah insanları sınıyorsa hangilerinin davranışlarının iyi veya kötü yönde olacağını önceden kestiremiyordur.

Bu forumda kader mevzusu tartışılırken de yoksulluk, facia v.s. durumları açıklamak için inanırlar hep imtihan argümanına başvuruyor. Çünkü Kuranda birçok ayette insanların imtihan edildiği yazılıdır. Halbuki bu daha büyük bir çelişkiyi doğuruyor. İmtihan ile "her şeyi bilen" ifadesi bir arada olmaz.

tarihinde epitaph tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanri var olamaz. Bu benim degerlendirmem. Tanri yoktur demiyorum. Ifadem cok acik: 'Tanri var olamaz'.(En azindan bu güne kadar ortaya atilan tüm bicimleriyle)

Tanri kavramiyla insan kavrami bir arada var olamaz. Ya biz yokuz ya da tanri yok.

Biz acikca var oldugumuza göre o halde tanri fikri hatalidir. Cünkü tanri fikri kendi kendini cürüten, insanin varligi tarafindan reddedilen bir yapiya sahip. Neden böyle olduguna iliskin fikrim veya digerlerinin fikrileri az cok biliniyordur.

Simdi, tam bu noktada benim gözlemledigim iki grup cikiyor bu celiskiyi ortadan kaldirmaya aday.

Ikisi bir arada var olamaz dedim. Biri insani ve madde alemini yok ediyor; 'aslinda evren bir illuzyondur' (buna cok basit bir cevabim var: 'gel ben sana esasli bir yumruk atayim, bakalim illuzyon mu degil mi?') diyerek anlasilmaz -cogu zaman isin icine alakasizca Quantum'u karistirarak, büyük bilim insanlarinin dahi göstermedigi bir eminlikle ve kesin ifadelerle.

Digeri insani(madde alemini) degil, bu kez asiri derecede soyutlayarak tanriyi yok ediyor. Ikisinden birisi yok olmak zorunda. Burada bir temsilcisi bunu kisa zaman önce uyguladi: 'Evren tanrinin iradesi disinda olusmustur', 'tanri evrene karismaz', 'müdahele etmez', 'insanin yasadigi zorluklarla tanri ilgilenmez'; 'o evreni sadece izler'.

Afedersin ama bu ne simdi, buna neden tanri diyorsun peki? Ne yaratmistir, ne denetler, ne müdahale eder; sadece izler. Böyle bir sey insan icin ne ifade eder? Bu nasil bir düsünce bicimi? O kadar soyutladin ki yok ettin tanriyi. Kacinilmaz bir sonuctur bu. Insan ile tanri arasindaki uzlasmaz celiskinin bir sonucudur bence.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Bu manada Ârif-i Billah İbrahim el-Havas ne güzel söylemiştir:

“Sana giden hak yol açıktır. Seni bulmak isteyen delil istemez.”

Ortada delil yoksa Allah ta yok demektir... Hele bunca fakir ve de fakir olmakla beraber Allah ın zulmünü çeken varsa.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fani dünya kopyala yapıştır ile bu işler yürümez.. Hem o yapıştırdıkların konu ile pek bir alakasıda YOK. Ölüm korkusu üzerine kurgulanmış zırvalar. Allah a bak ekmek parası olmayanı imtihan ediyor.. Ee hani nerede eşitlik? Parası olana bu uygulama neden YOK?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaw bunlarda kendileri para kazansalar Allah yardım etti derler,fakir kalsalar Allah test ediyor, fakirler cennete, zenginler cehenneme, derler yani her türlü kapı bunlara çıkar.....Savaşta kazanınca Allah yardım etti, kaybedince cehennemde görecekler yani bunlara laf anlatılmaz, Allah bunları tutuyor sanıyorlar, unutma öbür insanlarda Allahın kulu olmasın sakın:) Kalp gözünde Gökten bir çuval altın düşünce aa işte mucize demeye devam edin siz.....Allah inancıda kapitalizme yenik düştü, Allah bile parası olmaza takmayacak bunlar:) Siz medreselerde, camilerde, bu dünya için dua etmeye devam edin, sonrada deyin ki bu dünya nimetlerinden uzak durun hepsi geçici ölüm var, sanki ölüm size yok bu dünyayı ençok takan sizsiniz:) çok komiksiniz ya tamamen inanın yada yarım yangalak inanış yapmayın ya karaşarşaf giyin, öyle pembe ruj, dar etek, pembe başörtü takıp, üç kağıtçılık yapmayan akıllarınca hem burada yaşayacaklar, hemde cennete gidecekler ama Allahım türban taktım ya diyecekler akıllarınca pazarlık payları olacak ...bunların müslümanlığı bu kadar gerçekten inansanız saygı duyarım ama şu ana kadar öyle birine rastlamadım..

tarihinde internettin_hoca tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...