Jump to content

Nar ve Din


Recommended Posts

Küçükken büyüklerimle nar yerken birgün bu narın her tanesini yemelisin yemediğin her tane için büyük günah yazılır demişlerdi. Çocukluk işte hiçbirini dökmemek için uğraşırdım ben de. Şimdi bile ne zaman nar yiyecek olsam aklıma önce bu duygu gelir, sonra yahu saçmalama derim. Çok kısa sürer belki ama herzaman aklıma gelir. Ve her seferinde önce korkarım sonra yatışırım.

Bunu neden anlattım. Çünkü küçüklükten zihnimize yer eden herşey ne kadar azaltsak da bir kısmı bizimle kalır. Cehennem korkutmaları, çeşitli doğaüstü hikayeler vb de böyledir. Ve bunu zaman zaman teist arkadaşlar kullanmaya çalışır. Ölünce görücem seni falan diye. Bu lafı ettiğinde çocukluk korkutmacasını hatırlatarak aklı sıra bir ispat yaptığını zanneder.

O arkadaşlara diyorum ki artık nasıl ki narı kafama göre rahat rahat yiyorsam yaratıcıya olan sevgimi de kafama göre rahat rahat yaşıyorum. Meğer içinde korku geçen tüm hikayeler yalanmış.

Link to post
Sitelerde Paylaş

haklısın kardeş bende çocukluğumdan bir örnek vermek istiyorum ilkokuldayken bizim sınıfta, kızkardeşiyle bereber okuyan arkadaşımız vardı babasının softa olduğunu duymuştuk. sakız çiğnemeleri yasaktı. sebep ise sakız çiğneyen ölü eti çiğnermiş. neyse bir gün okula erkek kardeş gelmedi. sorduk kardeşine babası feci şeklide dövmüş çocuğu sebebi sakız çiğnerken yakalamış. şimdi belki evlendi çoluk çocuğa karıştı 40 merdiven dayamıştır benim gibi umarım babası gibi yobaz olup çıkmamıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...