Jump to content

Recommended Posts

Erinç Eröz - milliyet.com.tr

Hiçbirşeyden korkusu olmayan, aslan yürekli kedinin yağmacı ayıyla mücadelesi, internet dünyasını ayağa kaldırdı!

Birbirinden bu kadar farklı iki canlının arasındaki mücadele, internet sayesinde bir anda tüm dünyanın diline düştü.

Bir yanda evcil kedi Mimine, diğer yanda da, Mimine'den izin almadan ona ait evin arka bahçesine girmeye çalışan yağmacı ayı.

Kanada, Quebec'de yaşanan olayda, yağmacı ayı, evin çöplerinin olduğu torbayı farkedip, evin merdivenlerinden çıkıp, torbayı almaya çalışıyor.

Ayıyı kovmaya çalışan aile bireylerinin sesleri, evin kedisinin cesur hareketiyle şaşkınlığa dönüşüyor.

Bir anda kendisini ayıya doğru fırlatan kedi, ayıyı öylesine şaşırtıp korkutuyor ki, kendisinden neredeyse 10 kat küçük bu cesur yaratıktan kaçmak için çöp torbasını düşürüyor.

Sonrasında sırt tüylerini dikip, ayıya birkaç da pati atmaya çalışan Mimine, zafere ulaşıyor ve mütecaviz ayı, ormanın derinliklerine girerek gözden kayboluyor.

Şimdi, Mimine'in cesaret videosunun yayılarak, diğer evcil kedilere de örnek olması bekleniyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş

kedileri bende cok severim,bir insan onu dokundugu an o insanın tüm kişiligini anlarlar,uzun süre gözlerine bakarsanız ayrı alemlere dalarsınız

Sanki kediden değil de sevgilinizden bahsettiniz...

Ne kadar büyük bir hayvan sevgisi bu , tebrik ederim...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sanki kediden değil de sevgilinizden bahsettiniz...

Ne kadar büyük bir hayvan sevgisi bu , tebrik ederim...

hayvanları sevmeyen insanları hiç sevmez demi ,

buda benim kızım 6 yaşında :)

post-5187-126459781993_thumb.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> kedi karizma

Başlık sahibinin de müsadesi olursa ben de bu başlığa bir ileti gireyim. Ki, zaten bu cafe'de "Oyuncu" adlı bir film bakıyordum. Bir kaç kelam edip gideyim. Zira "Gerard Butler" 'ı ne zaman görsem "iyiki bu adam da erkek, benim cinsimden" derim.

Kedilerin ön ayakları ve arka ayaklarındaki pençe yapısı bence farlı. Ön ayaklarındaki pençeler arka ayaklarındaki pençelere göre daha fazla eğimli ve daha büyük. Bir kedi'nin açık alanda fare yakaladığını gördüyseniz, yıkıcı hamleyi ön ayakları ve bu ayaklardaki silahları ile yapar.. Ve bir ince dikiş ipini tutacak kadar da hassas kullanabilir. Ayrıca fare'nin sırtına basar. Yetmezmiş gibi birde ayağı ile pençesini geçirip fareyi kellesinden yemeye başlar.

Siyah olan bir kedi tarım aletlerinin yanında adeta görünmez olur. Ve yine karmaşık tarım aletleri'nin yanında yakalanması da imkansızdır..

Kedi hakkında söylenecek çok şey olmasına rağmen bunlar benim tespitlerim olup Gerard Butler' a ait bir film bakacağımdan burada "son" diyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yavru olmayan her hayvandan nefret ederim,özellikle kedilerden ve çocuk olmayan insanlardan tabii ki.

sen çocuk musun

Link to post
Sitelerde Paylaş

kedileri bende cok severim,bir insan onu dokundugu an o insanın tüm kişiligini anlarlar,uzun süre gözlerine bakarsanız ayrı alemlere dalarsınız :D

Kedi ile aslan arasında hiç bir fark yoktur. Sadece boyut farkı var.

Normalde bizde, kedi için bir yemiz. Kedi ufak olduğu için, bize gücü yetmiyor ve şirin gözükerek, bizden iyi davranışlar bekliyor. Ve karşılığını alıyorda :)

Kedi familyasında gözlemlediğim bir şey var. Yemeğini yada avını yerken, biraz yer birazda çevreyi inceler ve tekrar yer ve böyle devam eder. Aslan, kaplan, kedi vs hepsinde bu özellik aynı.

Sanırım, yemeğini yitirme korkusu ve sürekli çevreyi inceleme iç güdüsü var, kedilerde.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ablacığım resimler çok hoş,ama keşke biraz daha küçültseydin boyutunu,ne oluyor dedim resim ekranı kapladı,kastı birde. :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...