Jump to content

Azgin Osmanli Sultanlarinin Gavur Garilari


Recommended Posts

http://tr.wikipedia.org/wiki/I._Mehmet

http://tr.wikipedia.org/wiki/Devlet_Hatun

Sevgili Oğuz,

Bu linke bakabilirsin..Devlet Hatun'un mezarı Bursa'dadır..

FATİH SULTAN MEHMED'İN ANNESİ DE SIRP DEĞİLDİR.

http://tr.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCma_Hatun

Kanuni'nin annesi için.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ay%C5%9Fe_Hafsa_Sultan

Birçoğunun devşirme olduğu bir gerçektir..

tarihinde herakles tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 64
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Osmanlı yapısı gereği bir çok devşirme paşa ve valide sultan tarafından idare edilmiştir..

Hatta Hürrem Sultan, Kösem Sultan ,Sokullu Mehmed paşa Osmanlı tarihini olumlu olumsuz etkileyen en önemli devşirmeler..

Özellike Hürrem Sultan Osmanlı tarihinin en zararlı devşirmesi denebilir...Kendinden olmayan Kanuni'nin en yetenekli oğlu Şehzade Mustafa'yı öldürtmüş tahta ise kadın ve içki düşkünü kendi öz oğlu İkinci Selim geçmiştir..Oda idareyi başka bir devşirme olan Sokullu'ya bırakmış nerdeyse..

Selam..

tarihinde herakles tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
He valla yaaa. Onlar sünni islam,bunlar şii islam,ötekiler hurafeci müslüman,beridekiler gelenekçi müslüman, bi tek siz hakiki müslümansınız.

tamamen haklısın ama bunun konumuzla alakası yok... :)

konumuz dindeki tarih değil, tarihteki din... Sünni olsaydım bile dürüst tarih anlayışına göre böyle yazmam gerekirdi...

Belki sünnilik Allah'ın kullarına takdir ettiği bir YÖNETİM şeklidir, :P , di mi ama...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evvett

Ilim ilim ilmektir,

Ilim kendin bilmektir,

Eyer kendin bilmezsen ,

Buu nice okumaktir.

Yunus Emre

Sevgili Oguz,Arap afyonunu cekenin isi bitiktir.Bakin su Islam aleminin bir beyin yapisisina.

Köle olmuslardir,Yahudinin ,Hiristiyanin kapisina.

Eyer bu Afyon beyinlerini dumura ugratmamis olsaydi,

Ucakta yapardilar

Deniz altida

Güdümlü Füzede

Feza gemiside

Bilgisayarda

Her türlü arac gereci yaparlardi,

Yapamadiklarina göre,beyni ya cöp sepetine atmislar,yada beyni dumura ugratacak birsey cekmisler.

Burda cekilen ap acik ortadadir Bedevi Afyonu.Bu afyonu alanlarin hicbiri modern hicbir arac vede gerec yapamamaktadir.

Gerceklere neden düsmandirlar?

Cünkü baslari söyle demektedirler.

DIN ,Akil isi deyil,Nakil isidir.

Yani,din konusunda Akli kullanmayacaksin,Cöl fellahi kitaplara ne yazmissa dogrumu, yalanmi olduguna bakmadan kabul edeceksin.

Eyer acaba dersen,küllü kafir olursun.

Bu takdirde kafir olmamak icin,ben böyle düsünüyorum ama.ondada bir hayir vardir deyip,USUNU tersleyip susturacaksin.

Bek cok din Alimi söyle derler.

Islam fazla gurcalamaya gelmez.

Fazla gurcalarsan ,dinden cikarsin.

Demekki,müslüman din adamlari islam hakkinda derine dalinmasini istemiyor.

Nedenide ap acik,gercekleri ögrendilermi insanlar.Artik yalanlarin din diye yutturuldugunu görmüs olurlar.

Gaz Ali ne diyor?Müslümanin fazla usa ihtiyaci yoktur.

Tabiki yoktur:Yahudiler,Hiristiyanlar hertürlü arac gereci imal etmektedir,müslümanda satin almakta ,parasi yoksada ,andaval andaval bakmaktadir.

Neden din adamlarin pek cogu kur,anin Türkceye cevirisine karsi ciktilar,Kur,ana sokulan yalanlarin meydana cikmamasi icin.

Tanri dinde zorlama yoktur demesi yaninda,

Dindar gecinenlerin kur,ana kendilerinin soktuklari ayatlara dayanarak milyonlarca insan öldürülmüstür,gerek müslümanlarca gereksede hiristiyanlarca.

Iste müslüman gecinen Arap vahsilerinin Türk katliamlari.

2. Büyük Katliam - CURCAN KATLİAMI

Kuteybe ve Haccac’ın ölümü, Arapların Türkleri Müslümanlaştırmak ve Türk şehirlerini talan etmek politikalarında bir değişiklik yapmamıştır.. Öncelikle, Araplardaki Türklere karşı olan korku ortadan kalktığı için, Araplar, Kuteybe’den sonra da aynı şekilde Türk yurtlarına saldırılarını sürdürmeye devam etmişlerdir.. Kuteybe’nin öldüğü aynı yıl olan 716 da, Yezid ibni Muhelleb Horasan’a vali atanır.. İlk iş olarak Dağıstan’ı işgal eder..

Dağıstan meliki Saltekin, Yezit’e karşı uzun süre dayanır.. Sonunda Dağıstan düşer.. Şehir yağmalanır ve 14000 kişi öldürülür..Dağıstan’dan sonra Curcan’a yönelir.. Curcan 300.000 dirhem karşısında savaşmadan teslim olur.. Yezid, Curcan’a bir bölük asker yerleştirerek, Taberistan’ a doğru yola koyulur.. Taberistan Meliki, İsfehbed, Deylem melikinden 10000 kişilik bir yardım alarak savaşa başlar..

İsfehbed savaşırken, Curcan halkı da ayaklanarak Esed ibni Abdullah komutasındaki askerleri imha ederler.. Yezid öfkeye kapılır, Curcan’lı Türkleri yendiğinde kanlarından değirmen döndürüp ekmek yiyeceğine dair Allah’a yemin eder.. Askerlerini toplayarak Curcan üzerine yürür.. Curcan beyi, şehirden çıkarak Curcan kalesine çekilir. 7 ay süren savaştan sonra, kale düşer.. Curcan beyi öldürülür.. Kaledeki askerler esir alınır..

Araplar, daha sonra Curcan şehrine girerler.. Burada da aynı şekilde Kuteybe’nin yaptığı katliama benzer bir katliam yapılır.. Türkleri öldürerek, 4 fersah boyunca sağlı sollu ağaçlara astırır.. Allah’a verdiği sözü yerine getirmek için, esir aldığı binlerce Türk’ü, Enderiz vadisindeki nehrin kenarına sürükler, orada askerlerine korumasız Türkleri öldürtür.. Öldürülen Türklerin kanlarını nehire akıtır.. Nehrin suyuyla akan kanlardan, ilerideki değirmenden un ve ekmek yaptırarak yer ve Allah’a verdiği sözü yerine getirir..

Katliamdan geriye kalan kız ve kadınlardan beş de biri cariye olarak halifeye ayrıldıktan sonra, geriye kalanlar askerler arasında ganimet olarak paylaştırılır..

Kaynaklar Curcan katliamında Talkan katliamında olduğu gibi yaklaşık 40.000 Türk’ün öldürüldüğünü söylerler..

717 yılından sonraki zaman, Arapların kendi aralarındaki çatışmalarla geçer.. Buraya kadar dikkat ederseniz, ilk Arap saldırıları başladığında Kibac hatun diğer Türk Beyliklerinden yardım istediği halde istediği yardım kendisine verilmemişti.. Sonra o yardımı göndermeyenler, yardıma muhtaç duruma düştüler.. Bu olaylardan Türklerin daha o zaman da aralarında tam bir birlik ve beraberlik sağlayamamış olduklarını görüyoruz.. 717 yılında Ömer ibni Abdulaziz halife olur..İki yıl sonra hastalanır yerine, 719’da, Yezid ibni Abdülmelik geçer..

Yezid ibni Abdülmelik ile Yezid ibn Mehleb’in arası iyi değildir.. Yezid ibn Mehleb hapse attırılır ancak, Yezid ibni Mehleb hapisten kaçarak, Basra’da örgütlenir ve Yezid ibni Abdülmelik’e karşı ayaklanır.. 721’de Abbas ve Mesleme adında iki komutan önderliğinde kurulan hilafet ordusu Yezid ibni Mehleb ile savaşır.. Bu savaşta Abbas ve Yezit ibni Mehleb olur.. Yezit’in kafası kesilerek halife Yezit ibn Abdülmelik’e yollanır.. Mesleme, Mehleb’in yakını olan yaklaşık 300 kişinin daha kafasını kestirerek öldürtür.

Yezid ibni Mehleb’in oğlu olan, Muaviye ibni Yezid’de elinde bulundurduğu 32 kadar Mesmele taraftarının kafasını kestirtir.. Aralarındaki savaş, Mehleb taraftarlarının tamamen yok edilmesi ile biter… Mesmele, Mehleb’den ele geçirdiği aralarında Türklerin de bulunduğu cariyeleri Cerrah ibni Hakem’e satar..Bu arada, Yezid ibni Mehleb’in yerine getirilen yeni Horasan Valisi, Cerrah ibni Abdullah, Türkmenistan’ın iç kısımlarına bazı saldırılar yaparsada başarılı olamaz..

Kuteybe’nin ölümüyle birlikte Türk topraklarına yapılan akınlar eskisi kadar başarılı olamamışlardır.. Bu dönemde İslam yayılmacılığı bir duraksama içine girer..

Halife II. Ömer ibn Abdülaziz, işgal altında bulunan yörelerdeki Arap egemenliğinin her geçen gün biraz daha zorlaşır bir hale gelmesinden dolayı bu bölgelerde yaşanan gerginliğin azaltılarak İslam’ın kuvvetlendirilmesine çalışır.. Kendisine bağlı yöneticilere, “ Bundan böyle Türk Beyliklerine saldırmayın, hakimiyetiniz altında bulunan bölgelerde gücünüzü arttırarak İslamı yaymaya çalışın” demiştir..

Ayrıca, II. Ömer, Müslüman olan halklardan cizye alınmamasını isterse de, Arapların gelirlerinde önemli ölçüde düşme olmasından dolayı bu karardan daha sonra, Türklerin Müslümanlıklarında samimi olmadıkları bahane edilerek vazgeçilmiştir.. Bu arada Horasan’da Cerrah ibni Abdullah, yerine Abdurrahman ibni Nuaym atanmıştır.

Hani kur,andaki ayet diyorki Islamda zorlama yoktur.

Cahal bir müslümanin (okumusuda dahil)vani Nakilci bir müslümanin 70 yillik ibadeti, Akilci bir müslümanin vaya müslüman olmayan akilci bir insanin yarim saatlik uykusu kadar deyer tasimaz.

Dahada anlamazsalar Oguz bey,elimizden baskada birsey gelmez.

Kalin saglicahla

tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evvettt

Osmanli süper melezlerinine gelin giden tek bir Türk gadini vardir,Germiyanoglu Süleyman Sahin kizi Devlet Hatundur.Onada bir gün yüzü göstermemisler,ayak islerinde kullanmislardir.

Be kizim senin babam salakmiydiki, seni gagurlarin icine gönderdi,süper melezlere kari yapti seni.Onlara Avrupadan Müstagmel yaniya az gullanilmis avrat gerek.Senin gibi parupak gizin giymatini o dümbükler ne bilsinlerki.Onlara zorluh cekmeyecekleri garilar gerekti.

Bu Süper gagurlari hala övenlerin uslarindan süphe ederim.

Sevin sevin,iclerinde Yahudilerde var.

Yahudileri sizler coh seversiniz:-)))))))

tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamam iyi guzel de simdi soru su: Yabanci bir kadinla evlenmek veya Turk olmamak

a. Suc mu ?

b. Gunah mi?

c. Ayip mi?

d. Hepsi

e. Hicbiri

Osmanli imparatorlukdu , imparatorluklar mutlaka ve mutlaka cok uluslu olmak zorundadirlar.. Cok uluslu bir toplulukta da yok efendim su Sirp'ti bu Hirvat'ti diye kimseye gorev verememezlik edemezsin.. Ha yaparsan Jon Turkler gibi- Ittihat ve Terakki gibi, kicinin ustune oturursun..

Osmanli Imparatorlugu bir Turk devletidir diyenler de halt ederler.. Ayrica bu zorunluluk nerden kaynaklaniyor, neden bir devlet Turk devleti olmak zorunda , yoneticileri Turk soyundan gelmek zorunda anlamiyorum.. Sen o yapiyi koruyamadigin icin su an 3. Dunya Ulkesi haline gelmissin zaten.. Osmanli'da veya herhangi bir imparatorluk da bu yapiyi koruyabildigi surece yasar..

Laf olsun torba dolsun topiclerinden biri daha.. Ha madem topic oyle bir topic sen niye yazdin dersen de insan sinirine hakim olamiyor tabii bir yerde..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tamam iyi guzel de simdi soru su: Yabanci bir kadinla evlenmek veya Turk olmamak

a. Suc mu ?

b. Gunah mi?

c. Ayip mi?

d. Hepsi

e. Hicbiri

Mesele o degil,

Mesele muslumanlarin (ozellikle islamcilarin) "bilgi aktarma" konusundaki tutumu.

Fatih Sultan Mehmet'in tahta gecer gecmez ilk isi kundaktaki 2 yasindaki kardesi Ahmet'i bogdurtmak olmustur.

Muslumanlarin cogu bunu bilmez ve soylesen de inanmaz, ama Fatih'in gemileri dagdan asirdigi masalini hepsi bilir ve inanir.

4.Murat alkol ve tutun yasagi uygulayarak, yasagi cigneyen yuzlerce insani agaclarda sallandirdigi halde, kendisinin alkolik oldugnu bilmez musluman.

Hatta bir kac padisahin sirozdan oldugunu de bilmez. Sultan Selim'in halk arasindaki lakabinin "sarhos Selim" oldugunu da bilmez.

Tarihi oldugu gibi almaz musluman. Islam'a uyanlari alir. Eger yoksa da ne yapar ne eder masal/efsane uydurur gemileri dagdan asittirir "aha bak iman gucu iste" der yine uydurur.

Oysa ki Osmanli tarihinde, harem vardir, cariye/kole/esir pazarlari vardir, saray ic oglanlari vardir, sunnetsiz padisah vardir, iman dolu yeniceriler tarafindan irzina gecilerek igfal edilmis (Genc Osman) vardir, 100 kusur cocuklu padisah vardir, 4 yasindaki kiz cocuguyla nikahlanan derya pasalari vardir, 19 kardesinin bogdurulma cigliklariyla buyuyen, cocuklugunu ve gencligini kafeste gecirerek deliren padisahlar gormustur Osmanli tarihi.

Yok oyle "Viyana kapilarina dayandik, gemileri dagdan asirdik, 700 yillik anli sanli tarihimiz, aha size Osmanli tarihi" deyip gecmek.

Mesele budur.

SAYGILAR

Link to post
Sitelerde Paylaş

Osmanlıcı falan değilim ama IV.Muratın tütün ve alkol yasagını ortalıkta şehir terörü estiren işsiz güçsüz külhanbeyi takımını yok edebilmek için koyduğunu duymuştum.Bu arada tahta kızaklardan gemi yüzdürülmesi olayının yalan olduğu konusunda kaynağın var mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
bidaha bana bu kelimeyi<araştır> diyen olursa kafasına sıkacam.ulan dünyada bi bilgili sizmisiniz.

iddiasını varım bu adam çok televizyon dizisi izliyor

sen neyin kimin kafasına sıkıon :D

hakaret edicem az kaldı ya:D

müslüman değillerse değiller

Anaaları yabancıysa yabancı

sanane ?

sanamı kaldı onların gururunu kurtarmak nesin ki sen ?

tarihten ne kadar anlıyorsunda gelene gidene sıkarım asarım keserim diyorsun

bi alt f4'e bas nolur ya :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
Mesele o degil,

Mesele muslumanlarin (ozellikle islamcilarin) "bilgi aktarma" konusundaki tutumu.

...............

Mesele budur.

SAYGILAR

Saygi karsilikli Free Will..

Ortada ozellikle yapilan bir dezenformasyon var ise tum mesele bu ise ayni fikirdeyim.. Ama topic sahibinin uslubu oldukca rahatsiz edici geldi bana ..

Yani tutum kadar uslup da onemli bence bilgi aktariminda..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türk baba------------Türk olmayan anne

l

l

l

50% Türk baba-----------Türk olmayan anne

l

l

l

25% Türk baba-----------Türk olmayan anne

l

l

l

12,5% Türk baba----------Türk olmayan anne

l

l

...

Bu temsili soyağacını gerektiği kadar ilerletirsek, hemen hemen "Türk olmayan" bir saltanat soyuyla karşılaşırız.

Ayrıca, soyun babadan geldiği kültürel anlamda doğrudur. Mesela bir toplulukta <benim soyum Recaizade, Osmanzade vs.> diyebilmeniz için babanızın da o soydan olması gerekmektedir. Genetik açıdan yaklaşırsak; eşeyli ürediğimiz için genetik materyalimizi yarı yarıya anne ve babadan alırız, yani yukarıdaki soyağacını her koşula -Türklük yerine x'lik, y'lik koyarak- uydurabiliriz. Osmanlı padişahları, soy olarak "Osmanlı" soyuna mensup, genetik olarak ise karma bir yapıya sahiptir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arada ek bilgi Ibraniler'de soy anneden gelir babadan gelmez.. Yani % 'lik hesap yapmaya bile gerek yoktur ..

Araplar'da veya Osmanli devrindeki anlayista ta olarak ne oldugunu bilmiyorum.. Bu bilginin onemli oldugu nokta sudur ki.. Tarihi olaylari kendi zamaninin sartlarina gore degerlendirmek esastir..

Insanlar o zamanlarda farkli saiklerle gunumuzden farkli sekillerde tutum-davranis gelistirebilir ve farkli kararlar verebilirler..

PS: Off-topic oldukca ama Akhenaton'un blogunun ozellikle Genel kategorisini okuyun.. Emek verilmis belli.. Hem gozune ilismemis insanlar gorsun diye yazdim hem de bahaneyle Akhenaton'a tesekkur etmek istedim..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bilimsel olarak bu doğrumudur ?

Sosyolojik kavramlar 4 islemle aciklanamaz ve bu tarz problemlere sorulara matematiksel kavramlarla cevap verilemez maalesef.. Istersen 4 islem yerine integral veya diferansiyel hesaplari kullan.. Bilimsel olarak bunun dogru olmadigini rahatlikla soyleyebilirim dostum..

Eseyli uremeden- genetikten bahsedilmesin ayrica mumkunse konu biyoloji- kalitim bilim konusu degil tamamen sosyolojik bir durumdur ve sosyolojik kavramlarla aciklanabilir..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sosyolojik kavramlar 4 islemle aciklanamaz ve bu tarz problemlere sorulara matematiksel kavramlarla cevap verilemez maalesef.. Istersen 4 islem yerine integral veya diferansiyel hesaplari kullan.. Bilimsel olarak bunun dogru olmadigini rahatlikla soyleyebilirim dostum..

benim merak ettiğim kalıtım yoluyla geçen ırk hesabı,melezleşme mendel falandı yani olayın sosyolojik tarafı pek umrumda değil,sağol yinede en azından bilimsel olmadığını öğrenmiş bulundum..neyse bu tarz olaylardan ve biyolojiden anlayan birileri varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...