Zavallı 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi araştırıcaz bakacaz...neyse... sonuçta bi tek allah kelimesinin çoğulu olmuyor arapçada diye bu bir MUCİZE değil...olsa olsa dilin eksikliğidir.... üstelik allah kelimesinin kökünün de el-ilah dan gelmiş olması da on ismin UYDURUK olduğunun da kanıtıdır...madem herşeyden münezzeh olacaktı allah - benzersiz eşsiz ismi olcaktı..... el-ilah dan türememeliydi...hiç duyulmamış - o güne kadar hiç bilinmeyen bir KELİME olmalıydı ismi. Link to post Sitelerde Paylaş
TheSedaT 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi sen araştırmanı yap daha sonra söylersin sözünü... araştırıcaz bakacaz...neyse... sonuçta bi tek allah kelimesinin çoğulu olmuyor arapçada diye bu bir MUCİZE değil...olsa olsa dilin eksikliğidir.... üstelik allah kelimesinin kökünün de el-ilah dan gelmiş olması da on ismin UYDURUK olduğunun da kanıtıdır...madem herşeyden münezzeh olacaktı allah - benzersiz eşsiz ismi olcaktı..... el-ilah dan türememeliydi...hiç duyulmamış - o güne kadar hiç bilinmeyen bir KELİME olmalıydı ismi. sanırım biraz bi şeyler araştırmışsın , hangi kelimelerin daha çoğulu yazılmıyormuş ? , göster bakalım şu arama sonuçlarını ... Allah ın adı o güne kadar hiç bilinmeyen bir kelime olmalıydı demişin , kelimeyle giriştiğin bu savaş nedir sayfalarca , illaki bir şey araştıracaksan , illaki kusursuzluk araştıracaksan , güneşin sıcağının , yağmur suyunun , toprağın veriminin , tabiatın huzurunun , gecenin dinginliğinin , bedeninin sağlının, kainatın mükemmelliğinin , kusursuzluğunu araştır... Link to post Sitelerde Paylaş
administrator 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi Arkadaşlar lütfen arka arkaya mesaj yazmayalım..İyi forumlar.. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi sen araştırmanı yap daha sonra söylersin sözünü... sanırım biraz bi şeyler araştırmışsın , hangi kelimelerin daha çoğulu yazılmıyormuş ? , göster bakalım şu arama sonuçlarını ... Allah ın adı o güne kadar hiç bilinmeyen bir kelime olmalıydı demişin , kelimeyle giriştiğin bu savaş nedir sayfalarca , illaki bir şey araştıracaksan , illaki kusursuzluk araştıracaksan , güneşin sıcağının , yağmur suyunun , toprağın veriminin , tabiatın huzurunun , gecenin dinginliğinin , bedeninin sağlının, kainatın mükemmelliğinin , kusursuzluğunu araştır... kelime araştıran sizlersiniz yaw...kalkıp allahın çoğulu yazılamaz demedin mi? demek araştırmışsın .... neyse ben araştırmadım henüz. araştırıp bakacağım... gerçi bilmiyorum araştırmaya değer mi allah kelimesi ?......sonuç itibari ile kuranda okadar çelişkiler - okadar insanlık dışı emirler kurallar var ki....allah kelimesi gerçekten mucize olcak olsa bile kuranı kurtaramaz... Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi Arapçada allah kelimesinin el-ilah'tan türetildiği kesin mi? Kesin. Elde var bir. Allah kelimesine kural dışı yazım yapılarak özel bir biçim verilmeye çalışılmış mı? Evet. Bu da elde var iki. El ilah yazılsa da bu allah okunabilirken, tamamen keyfi olarak olmadık bir biçim verilmiş. Bu da elde üç mü? Evet. Nasıl allah diye bir put, el ilahtan yaratılmışsa, imzası da öylece yaratılmış. Bu son derece açık ve net. Tabii nasıl el ilahat, yani ilahlar yazılabiliyorsa, allahat, yani allahlar da elbette yazılabilir. Kural dışı özel yazım şekli icat etmekle bunun önüne elbette geçilemez. Bu, imza uydurmakla aynı şey. Adını özel bir şekilde el yazısıyla yazarsan bir imza icat etmiş olursun. Sonra da bu benim elim ürünü imzam, buna kimse "lar" ekleyemez der çıkarsın. Allah mı oldun? Link to post Sitelerde Paylaş
ehl-i dünya 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi arkadaşlar zaten allah'ın al-ilah olmadığını itiraz eden olduğunu sanmıyorum. artikel ile bitişerek ses düşmesine uğramış kelime olduğu apaçık. günümüz modern standart arapça'da dahi hala harfi-i tarif diye tabir edilen, ecbebice de artikel ( the(ingilizce), der, das(almanca), le, la(fransızca) ) denilen cins ismi belirleyerek özel ad yapan şey türkçe'de yok. terminolojiyi belirlersek iyi olur. kavram kargaşası yaşanmasın. tanrı cins addır. allah ise tanrılar içinden bir tanesidir. eski yunan tanrıları deriz, eski mısır veya inka tanrıları deriz. ama eski yunan allah'ları diyemeyiz. arapça ''ilahta'' böyledir. ama Al-İlah, o birçok ilahtan, (O) ''THE İLAH'' tır. dişisi de ''ilahe''dir. güzel kızlara bi yakıştırma olarak da kullanılır. -e bildiğiniz gibi dişi takısıdır: emin, emine, müdür müdire, vsvs hatta ibn-e, yani oğlandişisi gibisine DİŞİ TANRI=İLAHE Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi "Akdeniz'leri, Antalya'ları gezmiş gelmişsin?" nasıl deniyorsa, allahlar da denir. Bununla Akdeniz kıyılarını ve önemlisi Antalya olmak üzere bir çok illeri gezip geldiği kastedilir. Allah diye bir konuda en ileri giden de kastedilir. "Dolandırıcının allahı bu" denir. Allah kelimesinin çoğul kullanımı önünde hiç bir engel olamaz ve yoktur. Link to post Sitelerde Paylaş
ehl-i dünya 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi "Akdeniz'leri, Antalya'ları gezmiş gelmişsin?" nasıl deniyorsa, allahlar da denir. Bununla Akdeniz kıyılarını ve önemlisi Antalya olmak üzere bir çok illeri gezip geldiği kastedilir. Allah diye bir konuda en ileri giden de kastedilir. "Dolandırıcının allahı bu" denir. Allah kelimesinin çoğul kullanımı önünde hiç bir engel olamaz ve yoktur. Akdeniz'ler Antalya'lar derken de bu kelimeler tek başlarına özel ad olsalar bile, anlam olarak cins isim belirtir. Akdeniz'i benzerlerinden ayırt eder. mesela Marmara'dan ayırt eder. dil tabii bu, istediğin gibi eğip bükebilirsin. hele türkçe kıvrak esnek bir dil. ''rastlantının nedenleri vardır'' derken, kastedilen anlam aslında ''rastlantıların nedenleri vardır'' dır, yani benzerlerinden ayrı ve tek bir rastlantının değil. yoksa insanın aklında ''hangi'' rastlantının sorusu doğar. yani tekil ad kullanarak, benzerlerinden birçok tanesi kast edilebilir. Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi yoksa insanın aklında ''hangi'' rastlantının sorusu doğar. Doğmaması lazım ama... Herhangi, hangisini ele alırsan al her tür rastlantı kastediliyor. Herhangi birini ele alabilirsin, değişmez. Link to post Sitelerde Paylaş
TheSedaT 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi kelime araştıran sizlersiniz yaw...kalkıp allahın çoğulu yazılamaz demedin mi? demek araştırmışsın .... neyse ben araştırmadım henüz. araştırıp bakacağım... gerçi bilmiyorum araştırmaya değer mi allah kelimesi ?......sonuç itibari ile kuranda okadar çelişkiler - okadar insanlık dışı emirler kurallar var ki....allah kelimesi gerçekten mucize olcak olsa bile kuranı kurtaramaz... Allah kelimesinin neden böyle yazıldığını söylemek için diyorum çoğulu yazılamaz diye , araştırmadım , arapça eğitimi aldım .. Link to post Sitelerde Paylaş
TheSedaT 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi Arapçada allah kelimesinin el-ilah'tan türetildiği kesin mi? Kesin. Elde var bir. Allah kelimesine kural dışı yazım yapılarak özel bir biçim verilmeye çalışılmış mı? Evet. Bu da elde var iki. El ilah yazılsa da bu allah okunabilirken, tamamen keyfi olarak olmadık bir biçim verilmiş. Bu da elde üç mü? Evet. Nasıl allah diye bir put, el ilahtan yaratılmışsa, imzası da öylece yaratılmış. Bu son derece açık ve net. Tabii nasıl el ilahat, yani ilahlar yazılabiliyorsa, allahat, yani allahlar da elbette yazılabilir. Kural dışı özel yazım şekli icat etmekle bunun önüne elbette geçilemez. Bu, imza uydurmakla aynı şey. Adını özel bir şekilde el yazısıyla yazarsan bir imza icat etmiş olursun. Sonra da bu benim elim ürünü imzam, buna kimse "lar" ekleyemez der çıkarsın. Allah mı oldun? kesinmi kesin demişsin fakat bu kesin değildir sadece görüşlerden bir görüştür ... El ilah yazılsa da bu allah okunabilirken demişsin fakat Allah lafzı şerifi الله yazısı ile yazıldığı için El ilah yazısı Allah olarak okunmaz arapçada. ayrıca arapçada Allahat diye bir söz yoktur uydurmadan tartışma yapmayınız.... Link to post Sitelerde Paylaş
cigi 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi (düzenlendi) Allah kelimesi Al-Ilah dan türemistir. Ay tanrisi Al-ilah'dir ve onun kizlari Al-lat, Al-uzzat ve Al-Manat'dir. Bu heykeller British museum'da Babil bölümünde bulunmaktadir. Isteyenler ve imkanlari olanlar heykelleri görebilir. Putperest Araplar bu heykellere yani ay tanrisi Al-ilah ve kizlarina tapinmaktaydilar. Araplara eski Misirlilar dan gecme bir putperestliktir. Misirlilar Ay tanrisina "Sin" denilmekteydi. Islamiyetin allahi sembolu hilali ve yildizlarinin baslangici ay tanrisi ve kizlaridir. Elleri acip dua etmek de bu heykellerden esinlenmistir. NECM: 19 - Siz de gördünüz değil mi o Lât ve Uzza'yı? 20 - Ve üçüncü olarak da öteki Menat'ı? MÜDDESSİR: 32 - Hayır, andolsun aya, 33 - Döndüğü an o geceye, Konu hakkinda bilimsel arkeolijk calismalar yapilmis ve belgeler kanitlar bulunmaktadir. Islamiyet inanislari ve ritülleri pagan Araplarinin putpersetlikleri, hristiyanlik ve yahudilik ile birlestirilmelerinden olusmustur. Ayin görünüsünü kutlamak oruc tutmak Sümer uygarligina kadar uzanir. Muazzez İlmiye Çığ ın "Kuran,İncil ve Tevrat ın Sümer deki Kökeni" kitabinda belgeleri ile bulunmaktadir. Kitabin pdf dosyasini ve dosyada olmayan bölümlerini bir baslik altinda toplamistim arayip bulmam gerekiyor. Nisan 13, 2014 tarihinde cigi tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi nefis Bu kelimeye de bitiyorum! Müslümlerin en çok bu sözcüğüne hasta oluyorum! Hele "nefis ve şeytan" dediler mi daha bir başka oluyor! Bana eski müslüman arkadaşlarımı hatırlatıyor. Bir ara bir müslüm arkadaşla yolda yürüyerek tartışıyorduk. Bu durmadan beni nefsime uymakla suçluyordu. İslama bu yüzden sırtımı dönmüşüm! Dönercinin önünde birden durdu. Karnı acıktı sandım. Yüzüme hikmetli hikmetli baktı. "Bak" dedi "ne kadar ibretlik söz!" Baktım, camda "nefis döner" yazıyordu. Şaka yapıyor sandım. Fakat kafasını çok ciddi bir ifadeyle sallıyordu. Yok kesin şaka yapıyor diyordum ama hiç şaka yapıyor gibi durmuyordu. Ben bile artık aptallaşacaktım. Bu gerçekten ciddi miydi yoksa? Buna inanmak istemiyordum. "Nefsine uyma kardeşim, nefis döner. Şeytan aldatır!" demesin mi? Gülmeyi bile başaramadım. Bu kadarı da olabilir miydi? Hâla bu salağın şaka yapmadığından emin olamıyordum. Şunu sap gibi orada bırakıp yürüyüp gideyim diye aklımdan geçti. Şimdi olsa mutlaka yapardım. O zaman pek fazla tepkili değildim. Ondan mümkün olan en kısa sürede kurtuldum ve bir daha bana bir şey anlatmasına hiç izin vermedim. Link to post Sitelerde Paylaş
TheSedaT 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi Allah kelimesi Al-Ilah dan türemistir. Ay tanrisi Al-ilah'dir ve onun kizlari Al-lat, Al-uzzat ve Al-Manat'dir. Bu heykeller British museum'da Babil bölümünde bulunmaktadir. Isteyenler ve imkanlari olanlar heykelleri görebilir. Putperest Araplar bu heykellere yani ay tanrisi Al-ilah ve kizlarina tapinmaktaydilar. Araplara eski Misirlilar dan gecme bir putperestliktir. Misirlilar Ay tanrisina "Sin" denilmekteydi. Islamiyetin allahi sembolu hilali ve yildizlarinin baslangici ay tanrisi ve kizlaridir. Elleri acip dua etmek de bu heykellerden esinlenmistir. NECM: 19 - Siz de gördünüz değil mi o Lât ve Uzza'yı? 20 - Ve üçüncü olarak da öteki Menat'ı? MÜDDESSİR: 32 - Hayır, andolsun aya, 33 - Döndüğü an o geceye, Konu hakkinda bilimsel arkeolijk calismalar yapilmis ve belgeler kanitlar bulunmaktadir. Islamiyet inanislari ve ritülleri pagan Araplarinin putpersetlikleri, hristiyanlik ve yahudilik ile birlestirilmelerinden olusmustur. Ayin görünüsünü kutlamak oruc tutmak Sümer uygarligina kadar uzanir. Muazzez İlmiye Çığ ın "Kuran,İncil ve Tevrat ın Sümer deki Kökeni" kitabinda belgeleri ile bulunmaktadir. Kitabin pdf dosyasini ve dosyada olmayan bölümlerini bir baslik altinda toplamistim arayip bulmam gerekiyor. İslam dinindeki amel ve itikat konularının mahrecinin islam dininden önceki zamanlara denk gelmesi garipsenecek bir durum olmamalıdır... çünkü Allah o zamanlarında Allah'ıdır vede dolayısıyla islamın dışındaki inançlara mensup kişiler tarafından da bildikleri Rab manasına gelebilmesi için geçmişte ki ritüller lerde bozunmamalar olabilir. fakat bu ritüller islam dini ile yeniden şekillenmiş artık islam dinine ait birer ameli ve itkadi konular olmuşturlar , eğerki böyle olmasaydı da ; birden ortaya adı sanı hiç duyulmamış bir tanrı, ismi vede benzeri görülmemiş ameli ve itikadi yaklaşımlar ortaya çıksaydı , o dönemde yaşayan insanlar kendi dinlerinde kalmayı daha mantıklı görebilirdiler.... Link to post Sitelerde Paylaş
cigi 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi Hee cok dogru zaten allah cölde bir calinin arkasinda 500 milyon sene saklanip ense yaparkene 8. yüz yilda kafasina bir kelaynak kusunun tesadüfen pirtlamasi "SUPLAŞŞH" diye denk gelince irkilip ayaga kalkti ve uyku semeresi her halti karistirmaya basladi. Olay bu sekilde ve bilimsel verilere dayanmakta. Link to post Sitelerde Paylaş
TheSedaT 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi Hee cok dogru zaten allah cölde bir calinin arkasinda 500 milyon sene saklanip ense yaparkene 8. yüz yilda kafasina bir kelaynak kusunun tesadüfen pirtlamasi "SUPLAŞŞH" diye denk gelince irkilip ayaga kalkti ve uyku semeresi her halti karistirmaya basladi. Olay bu sekilde ve bilimsel verilere dayanmakta. sen konuyu ; açılan konu bağlamında kökeni daha öncelere dayanır da çıkarıp Allah neden her zaman kendini göstermemiştire çevirmişsin , bu konu tarihi bir konudur dolayısıyla böyle bir konunun tartışılması için dünya tarihinin insanlarla birlikte oluşumunda bu güne gelişimi hakkında kronolojik bir değerlendirme yapmak gerekir... ama senin söyleminden çıkarılacağı şekilde belli bi dönemden önce hiç yoktur yaklaşımı yanlıştır... Link to post Sitelerde Paylaş
cigi 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi The archeology of World religions, Jack Finegan, 1952, p482-485, 492 Encyclopedia of Islam, eds. Lewis, Menage, Pellat, Schacht; Leiden: E.J.Brill, 1971, III:1093 Muhammads Mecca, W. Montgomery Watt, Chapter 3: Religion In Pre-Islamic Arabia, p26-45 İslam Muhammed and his religion, Arthur Jeffery 1958, p 85,Muhammad at Mecca, W. Montgomery Watt, 1953, p 23-29 God and Man in the Quran, Toshihiko Izutsu, Chapter 4: Allah, p96-119, 1980 Is Allah the same God as The God of Bible?, M. J. Afshari, p 6, 8-9,İslam, Beliefs And Observances, Caesar E. Farah A Guide to the contents of Quran Faruq Sherif, Reading, 1995, pgs. 21-22., Muslim Link to post Sitelerde Paylaş
cigi 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi Bir de British Museum'a kadar gidip görmek yeterlidir...Allahinizin ve kizlarinin heykelleri oracikta durmakta... Link to post Sitelerde Paylaş
TheSedaT 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi yabancı kaynaklarda müslüman olmayanların islamı yorumlamasında islamı dejenere etme gayesini de bulunmaktadır.. vede kısaca daha önce anlattıklarım hakkında bir özet yapayım: "Allah kelimesi daha önce farklı şekillerde vardı fakat putlara , tanrılara aitti" yaklaşımına karşın, burada kullanılan kelime aynı rab gibi bir büyüklüğü , yüceliği , tapınılmaya ve şükredilmeye laik oluşluğu ifade eder ve bir sıfat gibi kullanılmaktadır vede islamiyette de Allah kavramının bulunmasıyla daha önceki dinlere ait inananlar neyden bahsedildiğini anlamışlardır... o zamanlarda eğitim , haberleşme , kültür gibi kavramlar , olanaklar çok olmadığı için kalkıpta insanlara yeni bir şey kabullendirmek zor bir durumdu. İnsanların zihnindeki rab kelimesinin karşılığyla onlara hitap edilmesi hatta kuranda bile bu şekilde yazılması onların islamiyete yakınlıkları vede daha önce mensub oldukları dindeki ilah la islam dininde kastedilen ilahın aslında farklı ilah lar olmadığı manasını taşır.... Link to post Sitelerde Paylaş
TheSedaT 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2014 gönderildi daha önceki dinlerden kasıt semavi dinlerdir. semavi olmayan dinler açısından bu yakınlıkta ise zaten ilah kavramı oluşturulma bir kavram olduğu için sıfat niteliğindedir Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts