Jump to content

ILKOKUL KITABINDAKI SIKANDAL


Recommended Posts

Iste ambeleee,

Durun daha bunlar neki,daha göreceklerimiz GERIDE.

Tolonbeg

Okul kitabında harita skandalı!

120220101608041834282_2.jpg

TANER ORAL / DHA

KONYA'da özel bir yayıncı kuruluş tarafından hazırlanan ve ilköğretim öğrencilerinin kullanımına sunduğu `İlköğretim 4'üncü Sınıf Tema-Test' adlı soru kitapcığında Türkiye'nin Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi Kürdistan olarak gösterildi.

TÜBİGEM (Test Üretim ve Bilgi Geliştirme Merkezi) Yayın Grubu tarafından Türkçe-Matematik- Sosyal Bilgiler ile Fen ve Teknoloji konularının yer aldığı yaprak test olarak hazırlanarak basılan kitabın 118'inci sayfasında yer alan Sosyal Bilgiler 6'ncı testin 15'inci sorusunda `Şehirlerin, bölgelerin, ülkelerin sınırlarını gösteren haritalara ne ad verilir?' sorusu yer verildi. Cevap seçeneklerinde harita şekillerinin isimleri yer alırken, sorunun hemen yanındaki resimde verilen haritada, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi `Kürdistan' olarak gösterildi. Okullarda bazı öğretmenlerin bu testleri incelemeden çocuklara dağıttığı ve bu sorulardan sınav yaptığı ileri sürüldü.

TAVSİYE KARARI YOK

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, okullara dışarıdan yayın sokulmaması konusunda öğretmenleri defalarca uyarıldıklarını söyledi. Şahin, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın hangi ders araçlarının ve ders materyallerinin kullanılacağı ile ilgili esasları bellidir. Her eğitim öğretim yılı başında okul müdürlerimize, yöneticilerimize, öğretmenlerimize bu genelgeler hatırlatılır. Normal müfredatın ve kitapların dışında her türlü süreli veya süresiz yayın, basım veya dergi aldırılmamaları istenir. Söz konusu test kitabı ile ilgili olarak eğer bir ihmal varsa, kurallara uyulmayan bir çalışma yapılmışsa araştırma inceleme sonucu ortaya çıkacak. Bilgilerin yanlış olduğu herhangi bir kasıt olup olmadığı da bu inceleme ile belirlenecek" dedi.

Şahin, soru kitapçığıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun herhangi bir tavsiye kararı olmadığını da söyledi.

YAYINCI: ÖZÜR DİLERİZ

Test kitabını hazırlayan TÜBİGEM Yayın Grubu Yetkililerinden Akın Yüksel de açıklama yaparak, "Tema Test-4 isimli yaprak testimizde sehven basılmış olan harita dizgi esnasında çok küçük boyutta olması itibarı ile gözden kaçmış bir haritadır. Testteki bu soruya çoklu zeka kuramına uygun olması açısından harita internetten indirilerek, konmuş ancak bu kusur çalışanlarımız ve öğretmenlerimiz tarafından çok küçük olması itibarı ile fark edilememiştir. Bu olay duyarlı bir velimiz tarafından üç gün önce bildirilmiş, yapılan incelemede haritanın büyütüldüğünde bu kusur fark edilerek gerekli önlemler alınarak dağıtımı durdurulmuştur. Biz firma olarak milletimizin örf, adet, birlik ve beraberliğini savunan kişi ve çalışanlarız. Türk milletinden özür diler, konuyu yüce Türk milletinin taktirlerine sunarız" dedi.

Isteee

Hep gözden kaciyor.

Pekiiii,o harita göktenmi düstü?

Düsmediyse sizde ne ariyordu?

Türk milletini buna söyle böyle diye diye alistirmaya calisiyorlar.

Ülkesini sevenler tetikte durun derim size.Gözlerimizi dört deyil ,SEKIZ ACMALIYIZ.

Gidis hayra ALAMAT deyil.

Tolonbeg.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 83
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Oovv vahşi rakun,Neden kendine bir rus alıp rahatlamıyorsun ?

Bu da ırkçı bir ifade, 'rus almak' ne demek yahu?!

Hem hakaret yok ki.Kurdistan diye bir ülke olmadığına göre ben Kroistan diye bir ülke yaratamaz mıyım ? Belki ben kafadan uydurdum,Kanıtı yok.Millete değil devlete hitaben,böyle bir devlette yok.

Bir ukusa "kro" lakabı takmak bariz bir biçimde hakarettir. Hangi millete dediğin fark etmez, ki burada Kürtleri kast ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu arada madem seni liboşlar, Kürtçüler, komüşler ve şeriatçılar zorla faşist yaptılar, faşisti olduğun milletin dilini yazmayı da öğren.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Millete değil devlete. :) Öyle bir devlette yok.Kimi kastettiğimi nereden bileceksin.Bariz hakaret yok.

Murtedin paralı askeri olduğun için her fırsatta açığımı yakalamaya çalışıyorsun ama neyse.

İşiniz gücünüz yok sizin.

Bak şimdi bana paralı asker dedi diye hakaret dersin.

Ben o millete hakaret falan etmedim.Sıfırdan bir devlet yarattım hayalgücümle,ben bunu iddia ediyorum,hadi aksini kanıtla.

tarihinde Matadorlar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Eyitim bakanligi AKP de yilmi Neil efendi , kitaplar okullararda 4 üncü siniflara verilmiyordmu kimden sorulur bunlar?Bulgaristan orman bakanligindanmi?

Bunlarin hepisi teker teker sorulacah marah etmeyin.

Tolonbeg

Sevgili Tolonbey,

Burada suçlanacak olan hükumet ve Milli Eğitim Bakanlığı değil. Eğer bu kitapçık öğrenciye okul tarafından önerilmişse, suçlu okuldur.

Piyasada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önerilmemiş, onaylanmamış yığınla test ve kaynak kitapları var. Bunlar her tür ideolojiye hizmet ediyor olabilir, o kitapları yakinen biliyorum. Fakat onları satın almak velinin inisiyatifindedir, okullar bu onaylanmamış/önerilmemiş kitapları veliye aldıramaz; aldırırsa bu suçtur ve o suç hükumetin veya Milli Eğitim Bakanlığı'nın değildir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapması gereken, o okul yöneticisi ve öğretmeni sorgulamak, cezalandırmak vb. olabilir, olmalıdır.

İşte hükumet ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı, olaya gösterdiği tepki ve uygulamalar noktasında gözlemleyip eleştirebiliriz.

Ama sözkonusu haberde, bu kitapçığın okul tarafından aldırıldığı gibi bir ibareye rastlamadım. Sorumlu sadece yayınevidir bu durumda.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Simdi tekrer okuyalim ana yazinin bir satirini.

Bakalim bu ana yazinin bir satirina ne diyor burda.

Okuyalim

Okullarda bazı öğretmenlerin bu testleri incelemeden çocuklara dağıttığı ve bu sorulardan sınav yaptığı ileri sürüldü.

Adamlar,SINAV BÜLEM yapmislar.

Hoppalaaaaaaaa

Milli eyitim müdürünün habari olmadan okullara yayin sokmanin suc oldugunu bilmeyen okul müdürü,okul ögretmeni olabülürmü?.

Okullarda gene milli eyitim müdürünün habari olmadan herhangi bir yayini kabul edebilecegini düsünemiyorum.

Okul müdürü bu yayini kabul etmisse suclu müdürdür tabiki.Okul müdürününde okula getirtmedigi bir yayini ögretmenler disardan kabul edip ögrencilere kolay kolay dagidamayacagina göre burda mutlaka bir yamukluk vardir.

Baksaniza bu kitapdan SINAV bile yapmislar.

Yok begim farkina varamadik,harita cok kücüktü bunlar kandirmacadan baska birsey deyil.

Bir okul,bir ögretmen kitabi bastan sona kadar okumadan nasil tavsiya yapar nasil dagitir.

Hemide bunlar eyitim elemenleri.

Milli eyitimbakanligina ragmen,milli eyitim müdürüne ragman bunlarin ögretmenler tarafindan dagitilabiliniyorsalar.

Demek oluyorki bu makamlari SALLAYAN yok.

Hani bir laf vardir.

Özürü gabahatindan büyük.

Demek oluyorki milli eyitim, okullar üstünde yeterli kontrolu saglayamiyor.

Hala bana yanlissin diyebiliyormusunuz?

Sonra ben direk hicbir görüsü desteklemiyorum.

Hepisininde bir birlerinden siyasi görüsleri disinda pek fazla farklari yoktur.Bunuda bircok yazimda belirtmisimdir.

Hatta ekonomide AKP diyerlerinden daha iyi oldugunu söylemisimdir.

Biz bu saclari degirmende agartmadik arkadaslar.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Tolonbey,

Hemen hemen aynı şeyi söylüyoruz sizinle. Eğer bu kitap okula girmişse, çocuklara dağıtılmış ve hatta sınava tâbi tutulmuşlarsa, elbette hem öğretmen, hem de müdür direkt suçludur.

Onlar derhal Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet edilmelidir. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı işlem yapmaz da savsaklarsa, üstünü örterse zaten art niyet vardır.

Mesele oradaki haritadan bile öncelikli olarak, onaylanmamış, tanınmamış bir kitabın okul tarafından kullanılmasıdır zaten. Çünkü bunun sınırı yok...

Mesele dinle ilgili olsaydı, kesin olarak Milli Eğitim Bakanlığı olayı örtbas ederdi, üstüne üstlük şikayetçi olanı mağdur ederdi. Bütün eylemler bu minval üzere oldu bugüne kadar. Kadrolar dincilerin elinde, öğretmenler de, müdürler de hatta müfettişler de korkunç bir baskı altında.

Benim kızımın okulunun müdürü dinsiz bir adam. Geçenlerde öyle bir kıstırmış, elini kolunu öyle bir bağlamışlar ki (detaya girmeyeceğim), okulun genelinde yapılan ve o güne kadar sorularını kendi öğretmenlerinin hazırladığı sınavın kitapçığını dışarıdan getirtmiş. Getirmiş ve dayatmışlar daha doğrusu..

Öğretmenler kıyametleri kopardı ama o kitapçığı kullanmak zorunda kaldılar. Kitap Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış bir kitap. Fakat gelin görün ki Işık Dersanesi'nin sınav sorularını hazırlayan ekibe aitmiş..

Bizim sınıf öğretmenimiz hemen diğer sınıf öğretmenlerini toparladı, beş dakika içinde karar verdiler ve hepsi kendi sınıflarına "hiçbir soruyu doğru işaretlemeyin, kafadan atın ve beş dakika içinde kağıtları teslim edin" dediler.

Çocuklar öyle yaptı. Müdür de bu ahlaksızlara asla taviz vermemesi gerektiği konusunda uyarılmış, ders almış oldu.

Allah yüzümüze baktı da, çok sağlam, çok tutarlı ve aydın bir öğretmenle karşılaştık.

Söylediğiniz şey elbette doğru. Eğer o kitapçık okula girmişse, öğretmen de müdür de suçlu. Yapılacak şey de prensipte belli. Ama kimi kime şikayet edeceksiniz, işte orası biraz muamma...

AKP de hiçbir konuda diğerlerinden daha iyi falan değil Sevgili Tolonbey. Bugüne kadar gelmiş en rezil hükumet. Ekonomi de rezalet, diğer her şey de.. Bunu görmek için ekonomist olmak bile gerekmiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Beyaz rus" demek istemiştir, bir kokteyl. "Nazi osmanlısında" içilen bir içki :p

Elbette. Arkadaş zaten kendini muhteşem bir biçimde savunmuştu. Bu savunma karşısında elim kolum bağlı. :D

Ben o millete hakaret falan etmedim.Sıfırdan bir devlet yarattım hayalgücümle,ben bunu iddia ediyorum,hadi aksini kanıtla.

'Sokrates'in Savunması'ndan sonra en iyi savunma desem yanlış olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

AKP hükümeti gerçekten de Nazi Osmanlı'sını bile aratacak kadar kötü bir hükümet, AKM'yi yıkıp cami yapmaları ve de mini etek giyen kızların bacaklarına kezzap atmaları yakındır.

Nazi Osmanlı'sında yaşayıpta böyle rahat davransaydın keşke.Zaman makinesi icat edilsede seni özlediğin nazi imparatorluğuna yollasak.Daha özgür yaşardın.

tarihinde Matadorlar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Nazi Osmanlı'sında yaşayıpta böyle rahat davransaydın keşke.Zaman makinesi icat edilsede seni özlediğin nazi imparatorluğuna yollasak.Daha özgür yaşardın.

Sümme haşa! Nazi Osmanlısı'nın ne denli korkunç bir yer olduğunu sayende çok iyi biliyorum.

nazi osmanlısı topraklarını yabancılara kaybeden LOSER bir devlettir.

ezik yani.

...

hepsinin birleşimi şeytanın veya deccalın yeryüzünde kurduğu tek devlet nazi osmanlısıdır.

15 Türk Devleti vardır,Aralarında nazi osmanlısı yoktur.

kan bağına dayanarak söylemiyorum,böyle bir devleti kabul edemeyiz,arapta diyemiyorum belki araplarda ''niye arap diyorsun kardeşim bu pislik devlet bizden olamaz'' diyebilir,işte nerden geldiği belli olmayan deccalın devleti diyelim.

Bu eski mesajlarının ışığı bizleri hâlâ aydınlatıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

astur oradan!saidi nursinin ne kadar yüzü suyu hürmetine büyük bir insan olduğunuda senin kankandan biliyoruz.Deli saidi çok seviyormuş ya ludwig arkadaşın,söyle ona.

asturcuğum,ben deccala falan inanmıyorum,nazi osmanlısına deccal benzetmesi yaptım sadece.

Eğer melek gibi bir ülke olduğunu düşünüyorsan,Osmanlıcı cemaatlere git,halifeliği hilafeti geri getirin kardeşleriniz ile birlikte,gidin otel motel yakın sivasta.

tarihinde Matadorlar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...