iLLeGaLTM 0 Oluşturuldu: Şubat 14, 2010 Raporla Share Oluşturuldu: Şubat 14, 2010 (düzenlendi) risale-i nura hücumlardan biriside risale-i nurların ilham edilmesi olmuştur. evet bediüzzamana ilham edilmiştir ve oda ilham edildii şekiyle yazmıştır. bu meselede burada ki herkes adam kendini peygamber sanıyor ben peygamberim diyor sizi uyutuyor gibi eleştiriler yaptılar. hadi burada ki kimseler cahil dedik sonra aydın ismi altında proflar bile aynı eleştiriyi yönelttiler. çok sefer söyledik ilham almak demek peygamber olmak değildir.ilham ile eser yazan peygamber olmaz dinletemedik.. fakat bu cahiller nedense sadece üstadın ilham ile eser yazdığını zannediyor.oysa ki mücedid imamlardan tutun evliyaların muhakak ilhamı eksik olmaz.kimi eser yazar kimi yazmaz.ama ilham vardır.. şimdi şu başlık altında üstad dışında daha kimleri peygamber sanacaksınız onu görmek istiyorum. imam rabbani hazretleri. öyle bir kimseki adını duyunca bile her müslümanın gönlü titrer.silsile-i nakşinin kahramanlarından bir mücedid imamdır. peki hiç onu peygamber ilan eden duydunuz mu?hiç sanmıyorum.. evliyanın büyüklerinden bu zatın bıraktığı bir eser var.mektubat... mektubatında geçen cümleye dikkatinizi çekmek istiyorum 259. mektub.. ilahi tebliğ ulaşmamış kimselerin durumunda açıklama yaptıktan sonra şu ibareye yer veriyor herhalde bu konuda hak olan,bana ilham olunduğu şekliyle yukarıda anlatıldığı gibi haşir günü muhasebeleri tamamlandığında yok edilmeleridir../b] şimdi 259.mektubta bu kimselerin durumunu ilham üzere yazan bu imam bir peygambermidir? bunu peygamber yaparsanız üstadtan sonra bir müceddid daha peygamber lan edeceksiniz..daha sonra bakalım daha kimleri peygamber ilan edeceksiniz... Şubat 14, 2010 tarihinde iLLeGaLTM tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Crafterman 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi saidi nursi kötü birisi olmasa bile şuan saidi nursinin eserlerinide kendinide gencler üzerinde kullanıyorlar.Buna ben bizzat şahidim.Tüm işleri genclerle.Risale nuru kurandan üstün tutan nurcular bile gördüm.Sen hesap et güzel kardeşim Link to post Sitelerde Paylaş
convert 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi tavan arassııı----> Link to post Sitelerde Paylaş
bayşapka 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi Acaba said nursi'yi peygamber yaptığınızı söylemelerinin nedeni peygamberinize bile bu kadar "yüceltici" lâkâp takmadığınızdan olabilir mi? Dininizin asıl "kutsal" kitabına risaleler kadar ilgi göstermediğinizden, dünya çapında tanınmayan bir azınlık olduğunuzdan sizin dininizi islamdan ayırıyor olabilirler mi? Bir düşünün bakalım. Link to post Sitelerde Paylaş
Tanri 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi evet bediüzzamana ilham edilmiştir ve oda ilham edildii şekiyle yazmıştır. İlham nedir? Kim ilham etmiş ? İlhamı birebir yazmak ne demektir ? Link to post Sitelerde Paylaş
kanizares 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi James Cameron' a "Avatar" film'inin senaryosunu ilham eden güç bu adama da ilham etmiş olabilir, diye düşünüyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi İlham nedir? Kim ilham etmiş ? İlhamı birebir yazmak ne demektir ? muhammede gelen ilham.aslında ilham aklın insana söyledikleridir.said belki kendi çağında güzel bir analiz yapmıştır.ama bu ondan sonraki nesillere dayatılıyor.tıpkı kuran gibi hatta kuranı hiçe sayarak. aslında kuranın amacına uygun değil.muhammedin amacına da.her insan kendine gelen ilhamla vahiyle doğruyu bulabilir. said bu hakkı kurandan almış.ama bu nurculara anlatamazsın. Link to post Sitelerde Paylaş
Tanri 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi Muhammedin kendi doğruları kendini ilgilendirir. "Allah adına yalan söyleyenden daha zalim kim olabilir?" Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi Muhammedin kendi doğruları kendini ilgilendirir. "Allah adına yalan söyleyenden daha zalim kim olabilir?" muhammed de tıpkı senin gibi inandığı doğruları savundu.kimseye dayatmadı.sonradan gelenler dayattılar.sürüleştimek içinde kuranın herkese gelen vahyini bazen ilham bazen vahiy yaptılar baksana hala işe yarıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
inanan 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi (düzenlendi) muhammed de tıpkı senin gibi inandığı doğruları savundu.kimseye dayatmadı. Hz Muhammed (s.a.v.) senin askerlik arkadaşın mı da muhammed yazabiliyorsun Sizler ne biçim müslümansınız ya? Peygamber kendi inandıgı doğruları falan savunmadı, Allah'ın emirlerini tebliğ etti ve gerekirse dayattı. Şubat 14, 2010 tarihinde inanan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi Hz Muhammed (s.a.v.) senin askerlik arkadaşın mı da muhammed yazabiliyorsun Sizler ne biçim müslümansınız ya? Peygamber kendi inandıgı doğruları falan savunmadı, Allah'ın emirlerini tebliğ etti ve gerekirse dayattı. o halde allah başarısız olmuş.dünyanın çoğusu gavur. Link to post Sitelerde Paylaş
Tanri 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi Heee muhammedle birlikte mi bot bağladın kafir noir Noir,müslüman değil, müslümanımsı pantesit. Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi noirin hiç bir etiketi yok sadece insan. Link to post Sitelerde Paylaş
inanan 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi (düzenlendi) o halde allah başarısız olmuş.dünyanın çoğusu gavur. Kıyamete kadar bu cihad sürecek. Dünyada bu dine inanan tek kişi kalsa bile Allah katında din islam olacak. Şubat 14, 2010 tarihinde inanan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
inanan 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi noirin hiç bir etiketi yok sadece insan. O zaman islam adına konuşmayın. Haddinizi bilin. Link to post Sitelerde Paylaş
Tanri 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi Şimdi bu adam, kendi aklıyla birtakım şeyleri savunuyor, sonra da diyor ki, bunları allah bana söyledi ben de size söylüyorum. Bu onu aşağılık bir sahtekar yapmaz da ne yapar sevgili Noir ? Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi Şimdi bu adam, kendi aklıyla birtakım şeyleri savunuyor, sonra da diyor ki, bunları allah bana söyledi ben de size söylüyorum. Bu onu aşağılık bir sahtekar yapmaz da ne yapar sevgili Noir ? allahın yerine evren yada doğa kelimesini koyarak oku . bu inanan gibi müslümanların allahı insanları maşaylamı idare ediyor.doğa allahlarının nesi oluyor acaba ? Link to post Sitelerde Paylaş
inanan 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi (düzenlendi) Doğa yüce Allah'ın mahlukatıdır. O nasıl isterse öyle davranır. Allah insanları imtihan etmek istemiştir ve istediği biçimde imtihan eder. Sizin onun düzenini sorgulama şansınız yok kıt aklınızla. Size ne emredilmişse onu yapacaksınız. Yoksa müslümanım demeyeceksiniz. İslamı don lastiği yapmayacaksınız. Şubat 14, 2010 tarihinde inanan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi (düzenlendi) Doğa yüce Allah'ın mahlukatıdır. O nasıl isterse öyle davranır. Allah insanları imtihan etmek istemiştir ve istediği biçimde imtihan eder. Sizin onun düzenini sorgulama şansınız yok kıt aklınızla. Size ne emredilmişse onu yapacaksınız. doğanın emrettiğini öğrenmeye çalışıyoruz zaten. nede olsa allah herkesi kulluk talimatnamesiyle yollamadı buraya. don lastiğinden beter eden de sizsiniz. Şubat 14, 2010 tarihinde NOIR tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Tanri 0 Şubat 14, 2010 gönderildi Raporla Share Şubat 14, 2010 gönderildi Necm suresi seni yalanlıyor Noir. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts