Jump to content

Ateistlere Göre Evlatlığın Karısıyla Evlenmek Niçin Yanlıştır?


Recommended Posts

Kendini Müslüman zanneden bir arkadaş bir başlık açmış..

Hz.Peygamberin evlatlığın karısıyla evlenmesini sanki ahlaksız bir olaymış gibi yansıtmış ve ateistlerde bunu şakşaklamaya getirmişler.

Bende bundan dolayı size bir soru sormak istiyorum...

Bir kişinin kendi evlatlığınızın karısıyla evlenmesi neden yanlıştır?

tarihinde ferditayfur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 98
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

her ne kadar öz evlat gibi olmasa da evlat evlattır.Neticede onu büyütüyorsun,besliyorsun,şevkat gösteriyorsun.Zaman gelir öz cocugundan daha fazla değer verirsin.Ne olursa olsun evladındır o senin.Belki biyolojik olarak bi sorun yok ama bence bu hainliktir.Evlatlığın senin karına göz dikse ne hissedersin?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hz.Peygamberin evlatlığın karısıyla evlenmesini sanki ahlaksız bir olaymış gibi yansıtmış ve ateistlerde bunu şakşaklamaya getirmişler.

İfk olayıyla ilgili hadisde Ali'in şöyle dediği rivayet edilir. "Sana dünyada başka kadın mı yok?"

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet ahlaksız bir olaydır.. Evlatlık kurumu gibi gayet hümanist bir olguyu yerle bir etmektedir.. Eh tabi Araplar evlatlık nedir bilmezler, zira savaşta kafalarını uçurdukları erkeklerin çocuklarını köle olarak satarlar.. Karılarınıda cariye yaparlar..

Hem dünya da değinilecek o kadar çok mesele dururken koskoca kainatı yaratan bir varlığın bu işle uğraşması şaşırtıcı.. Birde Zeus a laf ederler.. Kuranda ki uçkur ayetleri ve ilgili Hadisler Zeus un çapkınlıkları ile boy ölçüşecek durumdadır.. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demek evlatlığının karısı ile evlenmek sence ahlaksızlık değil "sanki ahlaksız birşeymiş" dediğine göre.

Evlat ne demek biliyormusun?

Evlat edinmek nedir?

Onu evlat ediniyorsun yani senin evladın oluyor.

Evladının karısı nedir, senin gelinin.

Bir insan neden gelini ile evlenir? Helede bunu ahlak timsali olarak gösterilen bir adamın yapması yakışık alırmı, bir tanrı olsa o kadar olay dururken bula bula gelinine sulanan müminler sıkıntı çekmesin diye bunu emredermi?

O sizlerin gerçek evladı değil diyor kuran.

Ama öte yandan muhammed in karıları müminlerin anneleridir diyor bu nasıl oluyor?

Bu olay yüzünden islam ülkelerinde (Türkiye hariç) evlat edinme yoktur bu olayın güzelliği nedir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kendini Müslüman zanneden bir arkadaş bir başlık açmış..

Hz.Peygamberin evlatlığın karısıyla evlenmesini sanki ahlaksız bir olaymış gibi yansıtmış ve ateistlerde bunu şakşaklamaya getirmişler.

Bende bundan dolayı size bir soru sormak istiyorum...

Bir kişinin kendi evlatlığınızın karısıyla evlenmesi neden yanlıştır?

Burada asil önemli olan 'mucize' oldugu söylenen bir kitabin böyle abuk bir konu ile ilgilenmesi, bununla ilgili ayetler icermesidir.

Bu nasil bir 'mucize kitap'dir ki evlatligin karisi ile evlenilip evlenilememesi ile mesgul olmaktadir ve ayni 'tanri' ilim konu olunca 'peygamberini' 'Çin'de de olsa bulunuz' demekle yetindirmistir.

Asil akil almaz olan senin böyle bir kitabin mucize oldugunu kabul etmendir.

Madem evlatlik ile evlenilememsi kuralini kaldimak istiyor neden bunu 'evlatlik ile evlenmek helaldir' gibi bir ayetle bildirmiyor? Bir örnege mutlaka neden ihtiyac duyuyor?

Madem duyuyor neden baska bir kisiyle ile bunu örneklendirmiyor. Herseye gücü yetenin buna da gücü yeterdi. Nicin peygamberini, 'alemlere rahmet'ini(Bu kadar da olmaz! Putperstligin daniskasidir bu, alemlere rahmetmis) böylesine abuk bir meseleye bulastiriyor.

Ahlak abidesi, 'alemlere rahmet'(Yuh be, yuh!), evlatliginin karisini arzulamis sonra da ayeti 'indirmistir'. Asil tuhaf olan insanlara böyle mükemmellik adayip onlari 'tanri'ya dönüstürmektir sonra da ona insanlardan cikabilecek davranislari yakistiramamaktir.

Cok tanrili ilkel dinlerin ve önceki tek tanrili dinlerin düzenlenmis ve uyarlanmis bicimi olan dinin bugün pesinden gitmek, böyle masllara ihtiyac duyan bir insan olmak dünyanin da buna ihtiyaci olgunu(!) iddia etmektir.

tarihinde ybzskn tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Evlatlih karisiyla evde bir sürü nikahli kari varken,evde bir sürü cariyeler varken , milletin önüne cikip ben bu cocugu evlatlih edindim demisken,sen kalk ,evlatligina verdigin halanin kizini ayart,evlatligina karisini bosattir ve onunla evlen.

Buna Arap ahlaksizligi deycem ama Araplardada evlatlih karisiyle evlenmek büyük AHLAKSIZLIK sayilmaktaydi o devirde.Muhammed bu nedenle uydurdu ahzab 37 ayatininiki halkin tepkisinden yirtsin deye.

Zatan ayattada diyorya,sen icinden bu kadina ilgi duyuyordun,ama insanlardan korktugun icin bunu aciklayamiyordun,sen insanlardan deyil benden kork demis güya Muhammedin Allahi.

Evet Ali cok dogru söylemis,baska kadinmi yoktu evlenebilecegi.

Ama ,insanin midesi GENIS oldumu,yapamayacagi SEY yoktur.

Islam dünyasi bu pisligi gercekten mideleri kabul etmis olsaydi,cocuklarinin adini Zeyd koymalari gerekirdi.

Halbuki Islam alamInda ZEYD adina hic raslanmamaktadir.

Gercekten Zeyd de tipki babaligi gibi gibi,hicbir insanin yapmayacagini yapmis,karisi dayim bana göz koyuyor demesi üzerine,madam dayin seni istiyor,bende seni bosuyorum demistir.Gelsin ve seni alsin.

Hatta Zeydi, babaligi Zeydin bosadigi karisina dünürcü gönderiyor.Git iste benim icin senin eski karindan karini bakalim ne deyecek deye ve oda gidiyor istiyor bosadigi karisini karisindan,oda yan cebime deyerek biraz düsünüyüm diyor.

Sonrada eveti patlatiyor.

Ayatlar mayatlar hep Muhammedin uydurmalari.

Bir Yücegüc onun bunun UCKUR isleriyle ugrasmaz.ugrasanlar,ugrastiranlarda ne Yücegüc olur nede peygamber.Hatta normal insan bile olamaz.

Bugün evlatliginin karisiyla evlenen bir insanin sokakta bile dolasmasi mümkün deyildir.Hemide bosandirip almaksa dahada zordur sokakta dolanmasi.

Hicmi baska kari bulamadin deye adamin kafasini gözünü yararlar.

Ama bunu midesine sindirebilenler,cikip insanlara AHLAK FETVALARI vermektedirler.

Bide kalkiyor Hüseyin Kaya eski müftü bir kitap yaziyor,kitabinda HERKES MÜSLÜMAN OLMAK ZORUNDADIR DEYEBILIYOR ve bunu eski Istanbul müftüsü Kemalettin Kayada tastik ediyor vede hatta,müslümanliktan cikan müslümanligi korumak icin imamin kayigina bindirilir diyebiliyor bu ülkede vede savcilarimiz bu kitabin sahibi hakkinda hicbir islem yapmiyor yada yapamiyor.

Hatta bu adam ekliyor,müslümanliktan cikannin mali GANIMETTIR müslümanlara bu adamlarin mali heleldir,(daya kamyonu adamin kapisina,adamin gözü önünde yükle kamyonu,karisida bos sayiliyormus,kadin isterse ,onuda at kamyona al götür evine.

Bu DÜSÜNCE Türk insaninin iliklerine SIRINGA edilmekte bunlarin isledikleri suclari sogulayan adli görevliler bu gün iceriye tikilmaktadir.

Ne demis atalarimiz

Azan kul BALASINI bulur.

Ha gayrat

Tolonbeg

8

Link to post
Sitelerde Paylaş

Soruya bak, evlatlığın karısıyla evlenmek neden kötüymüş

İçinde yeterli sevgi barındırmayan insanlar evlat edinmemeli. Muhammed denilen uyanık bedevi yeterli yüreğe sahip olmadığı halde evlat edinmeye kalkınca olan Arapların evlat edinme geleneğine olmuş, tabi bizim gibi araplığa özenen toplumlarıda etkilemiş bu tatsız durum

Ben şahsen çok dindar müslüman olupta kendini evlat edinmeye, kimsesiz çocuklara aile sevgisi vermeye vakfeden bir müslüman ne gördüm ne duydum. Ama gavur diye küçümsediğiniz dindar hristiyan arasında çok sık görülen bir davranış biçimidir bu oysa. Siz anca sabah akşam "aaa ama gerçek evlat gibi sevilmezki" diyip durun, bedevi kafalılar

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben şahsen çok dindar müslüman olupta kendini evlat edinmeye, kimsesiz çocuklara aile sevgisi vermeye vakfeden bir müslüman ne gördüm ne duydum

Bu fakir İzmir'de sokak çocukları için ev tutmuş, içine 6 adet çek-yat koymuş, sokakta bulduğum çocuğu içine koymuştum. Buzdolabında benim evdeki buzdolabında ne var ise aynını koymuştum. Her sabah kahvaltıyı onlarla beraber yapardık, tabi bir yandan da laptoptan orjinal cübbeliyi dinlerdik. 3 çocuğu ailesiyle barışmasına ve memleketine geri dönmelerine vesile olmuştum. İçlerinden biri uyuşturucu bağımlısıydı, kolu iğne deliğiyle doluydu. Annesi 2. evlilik yapmış ve üvey baba zulmü gören bir çocuktu. Ne günlerdi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

bir evlatlık hikayeside burada

Hasan Basri denen adamın rivayeti yine islami kaynaklardan...

Taberi, Veheb bin Münebbih'ten şöyle rivayet eder: "Allah Resulü (s.a.a) halasının kızı Zeynep binti Cahş'ı, kendi oğulluğu Zeyd bin Harise'yle nikâhlandırmıştı. Bir gün Zeyd'i görmek için onun evine gittiğinde, kapıda asılı perdeyi rüzgar savurdu ve peygamberin gözü, başörtüsüz halde evinde oturan Zeyneb'e ilişti. İşte bu sırada Allah Resulü (s.a.a) Zeyneb'e aşık oldu. Bu olay üzerine Zeynep kocasından soğudu ve bir gün Zeyd Hz. Resulullah'ın (s.a.a) huzuruna vararak: "Zeynep'ten ayrılmak istiyorum" dedi. Hz. Resulullah (s.a.a): "Ne oldu? Ondan bir yanlışlık mı gördün?" diye sorunca Zeyd: "Hayır dedi, Ey Allah'ın Resulü, vallahi iyilikten başka şey görmedim ben ondan ..."

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaşadığımız toplumun içerisinde varsıl yalnıkların, yoksulluktan bunalmış kişilerin çocuğunu yetiştirip, o çocuğun nitelikler kazanmasını sağlamak yalnıksal görevleridir. Bunu yapmak için hiçkimse, yeterince büyük bir yatağa gereksinme duymaz. Tabi şimdiki oğurda(zaman)... Muhammedin oğurunda peygamberlik iddiasının altyapısı uygundu. Muhammet bu altyapıyı kullanarak peygamberliğini kabul ettirince, arap toplumunda yeralmayan, ahlaksızlık kabul edilen, yetiştirdiği çocuğun karısı ile evliliği, Muhammetin vaadleri arasında sıklıkla kullandığı cennet yaşamına bozundurdular.

Ondan sonra da gerisi çorap söküğü gibi geldi... Muhemmedin, Müreysi savaşının esirlerinden Cüveyriye'nin kocası Müsafi bin Safvan'ı öldürerek, öldürdüğü adamın karısını zorla gerdeğe atmasını, müslümanlaşan Araplar, uslukdışı bir öykü ile ahlak kuralları arasına almaya çalıştılar.

Peygamber Efendimiz, "Senin kurtuluş fidyeni ödeyerek seni zevceliğe kabul etmemdir" buyurdu. Hz. Cüveyriye Bütün bütün şaşırdı. Esaretten kurtulduğu gibi, böylesine büyük bir şerefe de nâil olacaktı. Bir an kendi âlemine daldı. Peygamber Efendimizin yurtlarına varmadan bir kaç gün önceki rüyasını hatırladı: Ay Medine`den sanki yürüyüp gömleğine girmişti. (Kaynakça)

Ahlaksız davranış yordamı peygamberin edimi de olsa toplum usluğunca kabullenilmeyeceği için eniyi bulunan çare, davranışı gerçekleştiren peygamberi değiştirmek olası olmadığından dolayı, zorunluluk olarak yordamı değiştirerek, ahlaklı durumlara sokuşturabilmektir. Bunun için gıytırık bir rüya öyküsü yaptımmıydı o iş tamamdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

tirmizi? müslim? ebu davud? İşkembe?

Hangi kaynakta var bu yazdığın.? Yardımcı olur musun?

"Mukatil dedi ki: Peygamber (sav) Zeyneb bint Cahş'ı, Zeyd ile evlendir­di. Bir süre onun yanında kaldı. Daha sonra Peygamber (sav) Zeyd'i bulmak isteyerek evine gitti. Zeyneb'i ayakta dikilir gördü, Zeyneb beyaz tenli, gü­zel, iri-yarı, Kureyş'in en göze gelen kadınlarından idi. Ondan hoşlandı ve: "Kalbleri evirip çeviren Allah'ı tenzih ederim." dedi. Zeyneb, Peygamberin bu teşbihini işitince, bunu Zeyd'e aktardı. Zeyd bunu anlayınca, ey Allah'ın Rasûlü onu boşamama izin ver, çünkü o bir parça kibirlidir, bana karşı bü­yüklük taslıyor ve diliyle bana eziyet ediyor, demişti. Peygamber (sav) da: "Hanımını nikâhında tut ve Allah'tan kork" demişti.

Bir açıklamaya göre de yüce Allah bir rüzgar estirdi. Esen bu rüzgar (ka­pı üzerindeki) perdeyi kaldırdı. O sırada Zeyneb evinin içinde ve üzerinde iç elbiseleriyle bulunuyordu. Peygamber, Zeyneb'i görünce ona meyletti. Zey­neb de Peygamber (sav)'ın kendisine meylettiğini anladı. Bütün bunlar Pey-gamber'in Zeyd'i gidip sorduğu zaman olmuştu. Zeyd geldiğinde ona duru­mu bildirince, Zeyd'in de içinden onu boşamak geçti."

KURTUBI TEFSIRI

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kendini Müslüman zanneden bir arkadaş bir başlık açmış..

Hz.Peygamberin evlatlığın karısıyla evlenmesini sanki ahlaksız bir olaymış gibi yansıtmış ve ateistlerde bunu şakşaklamaya getirmişler.

Bende bundan dolayı size bir soru sormak istiyorum...

Bir kişinin kendi evlatlığınızın karısıyla evlenmesi neden yanlıştır?

Evlatlık senin çocuğundur. Biyolojik bağın yoktur sadece. Onu almışsındır, çocuğun olmuştur, büyütmüşsündür, sana anne-baba demiştir vs.

İleride onun karısıyla evlenmek, biyolojik çocuğunun karısıyla evlenmekten farksızdır. Bu duruma 2. derecede ensest de denir.

Çok normal bir şeymiş gibi sormazlar mı bir de...

Böyle bir davranış dünyanın hemen hiçbir yerinde doğal karşılanmaz. Ama sizin için doğalsa bilmem..

İleride bir çocuğun olmaz da evlatlık alırsan, sonra da gelininden çok hoşlanırsan, oğlunu boşatır onu kendine eş edinir misin?

Bu tür sorular yanıtları kolaylıkla verilen sorulardır, nedenini niçinini tartışmak çok anlamlı değildir. Çünkü zaten bilinir. Hem sosyal, hem psikolojik hem de ahlaki boyutu vardır ve hepsinin birleştiği nokta aynıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

yıllarca Dallaslar, yalan rüzgarı, 7 kocalı hürmüz, aşkı memnularla büyüyen ve bu dizilere en ufak bir eleştiri bile getirmeyen zihniyetin bu Zeyd meselesinde bu denli ahlak polisliğine soyunmasının altında başka nedenler var diye düşünüyorum.

Getirmediğimizi nerden biliyorsun? Rüyaya mı yattın?

Biz müslüman mıyız da iki yüzlü olalım?

Evlatlığının karısıyla evlenmek elbette ahlaksızlıktır. Bu, nereye gidersen git böyledir. Bir sizde hoş görülüyor nasıl oluyorsa...

Mesele Zeyd falan değil. Bana ne Muhammed'den Zeyd'den..

Sizin şu yüzyılda böyle bir ahlaksızlığı savunmanızdır esas mesele. Başlık yazısına bak, görürsün.

Müslüman ahlakı. Evlatlığının karısıyla evlenmek neden ahlaksızlık olsunmuş..

Öyle ya, küçücük çocuklarla da evlenmek gayet doğal. Üç beş karı almak da..

Böyle rezil, böyle ahlaksız bir dininiz var işte sizin. Bütün dünya tarafından kabul görmüş temel ahlak prensiplerini bile yerle bir ediyor, ilkel dünyanızı dayatmaya kalkıyorsunuz.

Oğlunun karısıyla evlenmek neden ahlaksızlık olsunmuş...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evlatlık senin çocuğundur. Biyolojik bağın yoktur sadece. Onu almışsındır, çocuğun olmuştur, büyütmüşsündür, sana anne-baba demiştir vs.

İleride onun karısıyla evlenmek, biyolojik çocuğunun karısıyla evlenmekten farksızdır. Bu duruma 2. derecede ensest de denir.

Evlenilen kişi ile kan bağı yok, burada ensest söz konusu değildir. Evlilik bağını da akrabalık olarak gören toplumlar var ama bu pek yaygın değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

yıllarca Dallaslar, yalan rüzgarı, 7 kocalı hürmüz, aşkı memnularla büyüyen ve bu dizilere en ufak bir eleştiri bile getirmeyen zihniyetin bu Zeyd meselesinde bu denli ahlak polisliğine soyunmasının altında başka nedenler var diye düşünüyorum.

peygamberlik iddiasinda olan bir adamin bunu yapmasiyla,

siradan insanlarin yapmasi bayaaa bir farkli.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...