Jump to content

Recommended Posts

  • İleti 43
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

şahsen ateist olduktan sonra(13 yaşında) özgürleştiğimi hissetmiştim ve bu beni hiç olmadığım kadar mutlu etmişti hala da mutlu ediyo.

İnsan sosyal bir varlık olduğu için sosyal değerlerin içinde ancak özgürdür. Aksi takdirde o özgürlük denen şey zaten hayvanlarda da var..

Link to post
Sitelerde Paylaş
BDSM ile ilgilenen bir insan olarak konuya açıklık getireyim.. Sanırım Marquis De sade 'ın Sodom'un 120 günü adlı kitabından bahsediyorsunuz.. O kitabını okumadım ama Yatak Odasında Felsefe kitabını okudum.. Kitabın diğer adı Ahlaksız Eğitmenler'dir.. Bilen bilir..

Kitabın yanlış yönleri olmakla beraber, sosyal konulara değinmesi beni ciddi anlamda etkiledi. Hiçe sayılacak tarzda bir kitap değildir. Ancak BDSM kültürünün değişik bir çok yönü olmakla beraber; birisine hoş gelen bir fetiş türü size hoş gelmeyebilir. Bu noktada bütün BDSM 'İ yargılamak; tecavüz konusunda bir şeyler okuyup seks hayatınızı bitirmenize benzer..

Yatak Odasında Felsefe adlı kitabı herkese tavsiye ederim.. Hatta öyle ki; kendime göre içinde pek az BDSM unsuru bulabildim.

John tabii tek bir kitap degildi buna sebep olan, sadece bir surecin noktalanmasina sebep oldu diyelim.. BDSM ile ilgileniyorsan Safe Sane Consensual diye olmazsa olmazi vardir BDSM'in, ancak bu bu sekilde uygulanmiyor maalesef..

Bu arada bu konu ile alakali Turkce sitelerin hepsinde az-cok emegim vardir.. Benim Fetisizm'i yargiliyor olmama mumkun degil cunku oldukca humanisttir ancak BDSM icin onca yasadiklarim- okuduklarimdan sonra ayni seyi soylemem oldukca zor.. Ve mutlaka kabul edersen onerim hayatta genel olarak uygulamalara bak John, kitaplar zaten hep masumdur.. Bir sekilde onlari kotu niyetlerine alet eden bizleriz ..

Ama Marquis de Sade , masum olmamak adina elinden geleni yapmis biri.. Fransiz Devrimi'nde hapse atiliyor hatta , Bastille'de hala surduruyor tum bunlari.. Ve hayati bircok kaynakta cok tarafli sekilde anlatilmistir.. Yazdiklarinin bir kismini uygulayacak kadar da ruh hastasi biridir..

Robespierre ve arkadaslarini cokca sevmem ama sanirim bu hapis durumu verdikleri ender isabetli kararlardan biri.. :)

Edit: Ltfen yakin zamanda Sodom'un 120 Gunu adli kitabi oku ve umarim ardindan fikirlerimizi tekrar paylasabiliriz seninle..

tarihinde Dexter tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2003 yılında ise;

%32,9 u Hristiyan ( 2.069.883.000 ) (sayısal artış : 139.896.000)

%19,9 u Müslüman ( 1.254.252.000 ) (Sayısal artış: 106.758.000)

% 2 si Ateistmiş ( 148.666.000) (Sayısal artış : 2.051.000)

AteshBey bu bilgileri nereden aldiniz bilmiyorum. Ama Wikipedia dinsizlerin nufustaki oranini %12-15 gosteriyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...