Jump to content

Babamı dün gece kaybettik.

Recommended Posts

• İleti 73
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kendimi iyi hissettiğimde bu konu ile ilgili detaylı olarak yazacağım. Şu anda dostlarımla bunu paylaşmak istedim. Doktorların kalan ömrü için verdiği süreyi 3 ay geçmemize rağmen babamı dün gece 03.32 itibari ile kaybettim. 

Ölüm anı o kadar zor değilmiş, zor olan ölüme giden süreçmiş. 

Basin Sagolsun Mohammed. Geride kalan ailene ve sana sabirlar dilerim.

SAYGILAR

Sitelerde Paylaş

Bu başlığa babam ve benim için yazan herkese çok teşekkür ederim. Yazılarınızı okumak bile bana inanılmaz moral verdi. Bir iki mesaja sadece tebessüm etmeme rağmen yazdıklarınız çok iyi geldi. Herkese tekrar teşekkür ederim. Şu anda sadece ben değil tüm aile bireylerimiz sanki bir film izlemiş gibiyiz. Her şey hayal gibi. Bir ateistin malum İslam ritüellerini yaşaması da ayrı bir konu. Bu arada Sezar ın hakkını Sezar a vermek lazım. İstanbul da ki belediyeler ciddi anlamda müthiş bir standart getirmişler. Cenaze yakınlarının sadece haber vermesi yetiyor. İnanılmaz bir organizasyon. Her ne kadar ateist olsam da mevcut sistemin cenaze işleri ile ilgili organizasyonunu takdir ettim.

Elbette bu organizasyonu takdir etmem babamı memlekete gömmeye götürünce daha iyi ortaya çıktı. Yıllardır sevdiğim babamın köyünün ne kadar yobaz olduğunu ve insanların acıları varken dini duyguları istismar ederek para kazanıldığını açıkça gördüm. İstanbul da kurulan sistem bu cenazelerden nemalanan sözüm ona hocaları ve görevlileri devre dışı bırakıyor.

Bu arada sizlerin yardımına ihtiyacım var. Nette araştırdım ama kafam hala yerinde değil. Çok farklı cevaplar gördüm. Sorunum bürokratik işlemler. Veraset İlamı ve anneme ölüm maaşı bağlatmak için neler gerektiği. Bilen varsa yardımlarını bekliyorum.

Sitelerde Paylaş

Bu başlığa babam ve benim için yazan herkese çok teşekkür ederim. Yazılarınızı okumak bile bana inanılmaz moral verdi. Bir iki mesaja sadece tebessüm etmeme rağmen yazdıklarınız çok iyi geldi. Herkese tekrar teşekkür ederim. Şu anda sadece ben değil tüm aile bireylerimiz sanki bir film izlemiş gibiyiz. Her şey hayal gibi. Bir ateistin malum İslam ritüellerini yaşaması da ayrı bir konu. Bu arada Sezar ın hakkını Sezar a vermek lazım. İstanbul da ki belediyeler ciddi anlamda müthiş bir standart getirmişler. Cenaze yakınlarının sadece haber vermesi yetiyor. İnanılmaz bir organizasyon. Her ne kadar ateist olsam da mevcut sistemin cenaze işleri ile ilgili organizasyonunu takdir ettim. 

Elbette bu organizasyonu takdir etmem babamı memlekete gömmeye götürünce daha iyi ortaya çıktı. Yıllardır sevdiğim babamın köyünün ne kadar yobaz olduğunu ve insanların acıları varken dini duyguları istismar ederek para kazanıldığını açıkça gördüm. İstanbul da kurulan sistem bu cenazelerden nemalanan sözüm ona hocaları ve görevlileri devre dışı bırakıyor. 

Bu arada sizlerin yardımına ihtiyacım var. Nette araştırdım ama kafam hala yerinde değil. Çok farklı cevaplar gördüm. Sorunum bürokratik işlemler. Veraset İlamı ve anneme ölüm maaşı bağlatmak için neler gerektiği. Bilen varsa yardımlarını bekliyorum. 

öncelikle başınız sağolsun.ölüm maaşı derken babanızın emekli maaşının annenize geçmesindenmi bahsediyorsunuz?bunun için bir takipçiye başvurun derim diğer işlemlerinizide öğrenebilirsiniz muhtarlıkdan falan.

Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Bu başlıkta acımı paylaşan bütün dostlarıma teşekkür ederim.  Uzun zaman sonra bu başlığı tekrar okuyunca göz yaşlarıma hakim olamadım. Sebebi babamın ölümünden çok acımı paylaşan bu kadar hiç yüzlerini görmesem de dostumun olması.. Hepinizi samimiyetinizden dolayı ayrı ayrı kucaklıyorum.. 

Sitelerde Paylaş

sevigili mohammed

tekrar başın sağolsun..

öncelikle ölüm kağıdını alıp nüfustan düşüreceksin

sonra ikametine yakın bir mahkemeye gidip veraset ilamı alacaksın

avukat tutmana gerek yok

kapıda dilekçe örnekleri var.

yalnız varislerinin tümünün imzası ve nüfus kayıtları gerekli

bir hafta kadar sürüyor zannersem çıkması..

daha sonra o ilamla anneni alıp maaşı bağlatabilirsin..

sgk'nın biri unkapanın'da ,diğeri şişli'de 2 merkezi var..

telefondan sorabilirsin hangisi diye..

ayrıca www.sgk.gov.tr buradan da bilgilenebilirsin..

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...