Uyecik 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Bence çok sıkıntılı bir tavır o. Hiçbir şey için yanlış ya da doğru diyemiyorsun, elini kolunu bağlıyor. Avrupa ülkelerindeki yasalar İran'dakilerden daha iyi önermesi konusunda bile de şüpheci misin? O konuda hiç şüpheci değilim kendi açımdan. Ama şöyle bir itiraz gelebilir, kişi İslam kurallarının hakim olduğu yerde yaşamak istiyorsa, Avrupa'nın seküler yasalarından rahatsız olacaktır. Ki İslamcılar rahatsız oluyorlar da. Link to post Sitelerde Paylaş
Freddie 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Yaşam hakkı var, barınma hakkı var, eğitim hakkı var vs. diyen, bunların eksikliğine ise şiddetle karşı çıkan Freddie konu mülkiyet hakkı oldu mu haklar konusundaki tutumunu değiştiriveriyor. Aslında bu tarz iddiaları çürütmek çok basit. Mülkiyet hakkı olmadan sömürü de olamaz, zira sömürü dediğinde işçinin emeğinin ve emeğinin ürünlerinn sahibi olduğu varsayımını da yapmış oluyorsun. Hangisi Freddie? Mülkiyet toplumsallaşsın dediğinde de bir çeşit mülkiyet hakkından bahsetmiyor musun veya? Düşüncelerin iç tutarlılıktan yoksun Freddie, her başlıkta ayrı ve bir öncekiyle çelişen bir şeyler yumurtluyorsun. Bir iletinde ahlâk yoktur diyorsun, bencilliğin kılıfıdır diyorsun; bir diğerinde ise şu doğrudur, bu yanlıştır diye ahkâm kesmekte sakınca görmüyorsun. Çelişki falan yok, ben kapitalizme hiçbir zaman tarih-üstüleştirilmiş bir haklar nosyonuna dayanarak karşı çıkmadımki. Ayrıca mülkiyet hakkı olmadan niye sömürü olmasın ki? Mülkiyet hakkının olmaması, benim mülke el koymamın yolunu açar. Ben sosyalizme ''mülkiyet herkesin hakkıdır'' türünden bir fikir üzerinden değil, çıkarlarımız bunu gerektirir türü bir fikir üzerinden gitme taraftarıyım. Link to post Sitelerde Paylaş
-Sangre- 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Mülkiyet hakkı dediğimiz şeyi Tanrı'ya falan dayanarak açıklamak da, mutlak olduğunu savlamak da bence pek mümkün değil; ancak "faydalı" olduğu, insan özgürlüğünün vazgeçilmez bir parçası olduğu falan en azından benim için oldukça açık. Mülkiyetin en basit faydası insanları üretmeye itmesidir. Aklının, emeğinin meyvelerine sahip olamayacak bir insan için onu üretmeye itecek tam olarak ne vardır? Bir ev yapsanız, sonra evi yapmanızla birlikte biri evinizi işgal etse ikinci bir ev inşa eder misiniz? Elbette hayır, üretiminizin korunduğu bir sistem arzularsınız. Buna örnek çok, mesela Çin'de Xiaoping Reformları oldu, orada tarlalar özelleştirildiklerinde, yani kamudan çiftçilere verildiklerinde üretimin kısa sürede nasıl katlandığına falan bakılabilir. İnsan özgürlüğü derken de şunu anlatmak istiyorum; insan özgürlüğünün bir yönü tercihlerini gerçekleştirebilmektir. Mülkiyetin en temel özelliği de mülkün olan şeyler üstünde tasarrufun olmasıdır. Yaşam hakkı var, barınma hakkı var, eğitim hakkı var vs. diyen, bunların eksikliğine ise şiddetle karşı çıkan Freddie konu mülkiyet hakkı oldu mu haklar konusundaki tutumunu değiştiriveriyor. Aslında bu tarz iddiaları çürütmek çok basit. Mülkiyet hakkı olmadan sömürü de olamaz, zira sömürü dediğinde işçinin emeğinin ve emeğinin ürünlerinn sahibi olduğu varsayımını da yapmış oluyorsun. Hangisi Freddie? Mülkiyet toplumsallaşsın dediğinde de bir çeşit mülkiyet hakkından bahsetmiyor musun veya? Düşüncelerin iç tutarlılıktan yoksun Freddie, her başlıkta ayrı ve bir öncekiyle çelişen bir şeyler yumurtluyorsun. Bir iletinde ahlâk yoktur diyorsun, bencilliğin kılıfıdır diyorsun; bir diğerinde ise şu doğrudur, bu yanlıştır diye ahkâm kesmekte sakınca görmüyorsun. +1 Link to post Sitelerde Paylaş
Genius2 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Çelişki falan yok, ben kapitalizme hiçbir zaman tarih-üstüleştirilmiş bir haklar nosyonuna dayanarak karşı çıkmadımki. Ayrıca mülkiyet hakkı olmadan niye sömürü olmasın ki? Mülkiyet hakkının olmaması, benim mülke el koymamın yolunu açar. Ben sosyalizme ''mülkiyet herkesin hakkıdır'' türünden bir fikir üzerinden değil, çıkarlarımız bunu gerektirir türü bir fikir üzerinden gitme taraftarıyım. Çıkar mı? Sosyalizmin uygulamalarına baktığımızda çıkarlarımız hiç de onu gerektirmiyormuş. Tabi hemen yeni tezler hazırlandı değil mi, Stalinizm bitti bir de Troçkizmi deneyelim. Bir faciadan daha bir şey çıkmaz, maksat teoriyi uygulamak. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi İnsanların siyasi görüşlerine saygı duyun. O kişi terörist bile olsa bir tercihtir yanlış veya doğru tartışılır. Entellektüel saygı ve medeni tartışmadır amacımız. Tartışın ama ona buna kıro, liboş, cart, curt diye hakaret etmeyin, saldırmayın. Görüşten çok görüşü söyleyen doğru söylüyor bile olsa kişiyle uğraşıyorsunuz. Bundan vazcayın. Yönetici olsam bu zevatlara yapacaklarımı biliyorum da bu film o film değil neyse! Bunu liberallere liboş diyen takıma söylediğim gibi her başlıkta sosyalistlerin görüşüne zerre saygısı olmayan ludwig'e de söylüyorum. Barışrock kardeşim.. Sen gel aşağıdaki sapık Müslüman'ın inançlarına saygı göstermeye çalış bakalım. Gösterebilir misin? Onunla medeni ve entellektüel bir tartışma yapabilir misin? khaostorama, on 27 March 2010 - 04:32 PM, said:İNANANLAR BU ATEİSTLERE Bİ FAYDANIZ DOKUNMAZ....BUNLAR ÇOK HAKARETAMİZ İNSANLAR GELİP ONLARA BULAŞIRSANIZ ALLAH KATINDA SORUMLUSUNUZ KUTSALLARINIZA HAKARET ETTİRİYORSUNUZ...DİNİMİZDE BUNLARLA HER TÜRLÜ TEMAS YASAKTIR AKILLARI TUTULMUŞ KALPLERİ KARARMIŞ HAYVANDAN AŞAĞI YARATIKLAR Link to post Sitelerde Paylaş
Freddie 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi (düzenlendi) Çıkar mı? Sosyalizmin uygulamalarına baktığımızda çıkarlarımız hiç de onu gerektirmiyormuş. Tabi hemen yeni tezler hazırlandı değil mi, Stalinizm bitti bir de Troçkizmi deneyelim. Bir faciadan daha bir şey çıkmaz, maksat teoriyi uygulamak. Maksat daha iyi bir yaşam kurmak. Biz teoriyi pratikten çıkarırız. Pratikte bir olumsuzluk görünce elbette teoride gerekli düzenlemeleri yaparız. Daha iyisini arama mücadelesini dışlayıp eldeki düzene tüm eksikleriyle sarılmak, onu değişmez ilan etmek gericiliktir. Teorisini mutlaklaştıran asıl sizsiniz. Sen zavallı bir muhafazakarsın, dogmatiksin. Ben kendi çıkarımı sosyalizmde görüyor ve onu savunuyorum. Sana ne? Sen kendi çıkarını başka birşeyde görüyorsan git onu savun. Biz zaten sosyalizmi toplumun her kesiminden insan için istiyor değiliz. Seni umursayan yok yani. Senin gibiler için felaket olacak sosyalizm, ona şüphe yok. Mart 27, 2010 tarihinde Freddie tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Genius2 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Maksat daha iyi bir yaşam kurmak. Biz teoriyi pratikten çıkarırız. Pratikte bir olumsuzluk görünce elbette teoride gerekli düzenlemeleri yaparız. Daha iyisini arama mücadelesini dışlayıp eldeki düzene tüm eksikleriyle sarılmak, onu değişmez ilan etmek gericiliktir. Teorisini mutlaklaştıran asıl sizsiniz. Sen zavallı bir muhafazakarsın, dogmatiksin. Ben kendi çıkarımı sosyalizmde görüyor ve onu savunuyorum. Sana ne? Sen kendi çıkarını başka birşeyde görüyorsan git onu savun. Biz zaten sosyalizmi toplumun her kesiminden insan için istiyor değiliz. Seni umursayan yok yani. Senin gibiler için felaket olacak sosyalizm, ona şüphe yok. Ona ne şüphe! Muhtemelen bunu da önderlerinizden öğrendiniz. Sen en azından sapıklığını dürüstçe ifade ediyorsun. Aynı yoldaşın Stalin'in anarşistleri doğradığı gibi sen de beni keseceksin değil mi ya da Mao gibi ekonomik planlamalar yaparak beni açlıktan öldürmeyi de düşünüyor olabilirsin. Kamboçya tipi bir hayalin bile olabilir benim için, ne dersin? Freddie, senin o sapık düşüncelerin hiçbir zaman gerçek olmayacak. Biz doğru olanı yaşamaya, daha iyiyi elde etmeye devam edeceğiz; ama senin gibi sapıklar 80 yaşına geldi mi hala yaşasın devrim ve sosyalizm diye bağıracak, bağır bakalım nereye kadar. Diğer sosyalistleri bir kenara bırakıyorum da liberaller varken sizin gibi sosyalist gözüken AB destekli çakma liberallere asla sıra gelmez. Sen ortaya bir teori bile koyamazsın. En azından silahlı yöntem belirleyip haksız da olsalar kendilerine göre geçerli yöntemleri olanlar var; ama sen bunu da göze alamazsın. Ne gerek var sosyalizmin gelmesine, beni şimdiden öldürmeye başlasana, nasıl olsa diktatör Freddie geldiğinde sistem karşıtı herkes cehennemin dibini boylamış olacak. Link to post Sitelerde Paylaş
Freddie 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Öfff, zaten uykum var. Seni öldüreceğimi falan nereden çıkarıyorsun ruh hastası?! Mülkünü alınca ölmüşten beter olursun zaten, o da sana yeter. Ben bunu kastetmiştim. Ama için pis olduğu için yanlış anlamışsın. Ayrıca sensin sapık! Benim savunduğum sosyalizm türünde ters birşey yok. Zaten bir yandan benim ''çakma liberal''(!) olduğumu, diğer taraftan da Stalinci olduğumu yazmışsın. Alkol aldın sanırım. Ya da sol düşmanlığın aklını uçurmuş. Ne kullanıyorsan buraya da gönder. Silahlı yöntemlere gelince... Burada açık açık savunmamı ve bunun üzerinden beni karalamayı çok isterdin değil mi? Ama havucunu yalarsın. Link to post Sitelerde Paylaş
Genius2 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Öfff, zaten uykum var. Seni öldüreceğimi falan nereden çıkarıyorsun ruh hastası?! Mülkünü alınca ölmüşten beter olursun zaten, o da sana yeter. Ben bunu kastetmiştim. Ama için pis olduğu için yanlış anlamışsın. Ayrıca sensin sapık! Benim savunduğum sosyalizm türünde ters birşey yok. Zaten bir yandan benim ''çakma liberal''(!) olduğumu, diğer taraftan da Stalinci olduğumu yazmışsın. Alkol aldın sanırım. Ya da sol düşmanlığın aklını uçurmuş. Ne kullanıyorsan buraya da gönder. Silahlı yöntemlere gelince... Burada açık açık savunmamı ve bunun üzerinden beni karalamayı çok isterdin değil mi? Ama havucunu yalarsın. Senin Stalinist olduğunu nerede iddia etmişim gerzek? Seni hem Stalinist, hem Maoist hem de Troçkist mi ilan ettim? Mülküme el koyamazsın Freddie. O zaman bir aynasız seni elense eder, sen de mahkemeye götürürken salak salak zafer işaretleri yaparsın. Baskılar bizi yıldıramaz gibi iki tane de kıytırık slogan atarsın. Silahlı yöntemleri savunsan elbette bunu sana karşı kullanırdım ama bu senin en azından hedefini sınırsız istediğinin kanıtı olurdu. Sen değil misin 'insan öldürmek neden kötüdür' diya başlık açan gerizekalı? Şimdi kalkmış bir de silahlı yöntem eleştirisi yapıp hümanist mi kesildin başımıza? Link to post Sitelerde Paylaş
AlbatrosS 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Ona ne şüphe! Muhtemelen bunu da önderlerinizden öğrendiniz. Sen en azından sapıklığını dürüstçe ifade ediyorsun. Aynı yoldaşın Stalin'in anarşistleri doğradığı gibi sen de beni keseceksin değil mi ya da Mao gibi ekonomik planlamalar yaparak beni açlıktan öldürmeyi de düşünüyor olabilirsin. Kamboçya tipi bir hayalin bile olabilir benim için, ne dersin? Freddie, senin o sapık düşüncelerin hiçbir zaman gerçek olmayacak. Biz doğru olanı yaşamaya, daha iyiyi elde etmeye devam edeceğiz; ama senin gibi sapıklar 80 yaşına geldi mi hala yaşasın devrim ve sosyalizm diye bağıracak, bağır bakalım nereye kadar. Diğer sosyalistleri bir kenara bırakıyorum da liberaller varken sizin gibi sosyalist gözüken AB destekli çakma liberallere asla sıra gelmez. Sen ortaya bir teori bile koyamazsın. En azından silahlı yöntem belirleyip haksız da olsalar kendilerine göre geçerli yöntemleri olanlar var; ama sen bunu da göze alamazsın. Ne gerek var sosyalizmin gelmesine, beni şimdiden öldürmeye başlasana, nasıl olsa diktatör Freddie geldiğinde sistem karşıtı herkes cehennemin dibini boylamış olacak. Çakma ludwig misin yoksa gittikçe Ludwig'leşen bir çakma mı? Sen iki gün önce ''döndüm/vazgeçtim'' diyen arkadaş mısın? Link to post Sitelerde Paylaş
Freddie 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Senin Stalinist olduğunu nerede iddia etmişim gerzek? Seni hem Stalinist, hem Maoist hem de Troçkist mi ilan ettim? Mülküme el koyamazsın Freddie. O zaman bir aynasız seni elense eder, sen de mahkemeye götürürken salak salak zafer işaretleri yaparsın. Baskılar bizi yıldıramaz gibi iki tane de kıytırık slogan atarsın. Silahlı yöntemleri savunsan elbette bunu sana karşı kullanırdım ama bu senin en azından hedefini sınırsız istediğinin kanıtı olurdu. Sen değil misin 'insan öldürmek neden kötüdür' diya başlık açan gerizekalı? Şimdi kalkmış bir de silahlı yöntem eleştirisi yapıp hümanist mi kesildin başımıza? Devrimden sonra seni öldüreceğimi, bu açıdan Stalin gibi olacağımı falan söyleyince ne düşünmemi bekliyordun mal adam? Bu arada, demek mülkün var. Burjuvasın yani. İyi. Mülküne şimdiden değil, devrimle birlikte el koyacağız. Şimdiden el koymaya kalkınca polis gasptan götürüyor çünkü. Beni o halde göremeyeceksin ne yazık ki. Silahlı yöntemleri savunmadığımı değil, açık açık savunma taraftarı olmadığımı söyledim. Okuduğunu anlamıyorsun sanırım. Bol bol balık ye, E vitamini zihni açar. İnsan öldürmek neden kötüdür konusunu işlerken insan öldürmeyi savunmadım ben. Ahlak eleştirisi yaptım. Her boku yanlış anlamışsın ya da çarpıtıyorsun. Ayrıca hümanistim elbette. Ben şiddete karşıyımdır. Barıştan yanayımdır, çok anlayışlı ve vicdanlı biriyimdir ayıptır söylemesi. Forumda kime sorsan olumlu şeyler söyler hakkımda. Pırlanta gibi biriyimdir övünmek gibi olmasın. Oğlun olsa beni almak için kırk takla atardın. Ama senin ruh hastası olduğun anlaşılıyor. Sürekli yeni isimlerle geliyorsunuz, niye? Bu bir gizlenme ihtiyacı mı? Kendinize güveniniz yok mu? Önceden kimdin sen? Link to post Sitelerde Paylaş
Genius2 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Devrimden sonra seni öldüreceğimi, bu açıdan Stalin gibi olacağımı falan söyleyince ne düşünmemi bekliyordun mal adam? Bu arada, demek mülkün var. Burjuvasın yani. İyi. Mülküne şimdiden değil, devrimle birlikte el koyacağız. Şimdiden el koymaya kalkınca polis gasptan götürüyor çünkü. Beni o halde göremeyeceksin ne yazık ki. Silahlı yöntemleri savunmadığımı değil, açık açık savunma taraftarı olmadığımı söyledim. Okuduğunu anlamıyorsun sanırım. Bol bol balık ye, E vitamini zihni açar. İnsan öldürmek neden kötüdür konusunu işlerken insan öldürmeyi savunmadım ben. Ahlak eleştirisi yaptım. Her boku yanlış anlamışsın ya da çarpıtıyorsun. Ayrıca hümanistim elbette. Ben şiddete karşıyımdır. Barıştan yanayımdır, çok anlayışlı ve vicdanlı biriyimdir ayıptır söylemesi. Forumda kime sorsan olumlu şeyler söyler hakkımda. Pırlanta gibi biriyimdir övünmek gibi olmasın. Oğlun olsa beni almak için kırk takla atardın. Ama senin ruh hastası olduğun anlaşılıyor. Sürekli yeni isimlerle geliyorsunuz, niye? Bu bir gizlenme ihtiyacı mı? Kendinize güveniniz yok mu? Önceden kimdin sen? Burjuva falan değilim, olmaya çalışıyorum Demek silahlı yöntemleri savunuyorsun. Freddieciğim Türkiye'de böyle bir oluşum ben bilmiyorum. Troçkist silahlı güçler haa Yoksa sen bu yoldaşlarının mücadelesine destek verip büro solculuğu yapan biri misin? Oğlum sana küçük gelir, bir de adın pedofiliye çıkmasın, illa birine sulanacaksan gel bana sulan Nick Genius2 olduğuna göre eski Genius da benim. Neden saklanayım ki? Link to post Sitelerde Paylaş
Freddie 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Burjuva falan değilim, olmaya çalışıyorum Demek silahlı yöntemleri savunuyorsun. Freddieciğim Türkiye'de böyle bir oluşum ben bilmiyorum. Troçkist silahlı güçler haa Yoksa sen bu yoldaşlarının mücadelesine destek verip büro solculuğu yapan biri misin? Oğlum sana küçük gelir, bir de adın pedofiliye çıkmasın, illa birine sulanacaksan gel bana sulan Nick Genius2 olduğuna göre eski Genius da benim. Neden saklanayım ki? Troçkist olduğum nereden çıktı? Troçkist falan değilim. Genius1'e ne oldu da 2 numarası çıktı? Aman neyse, ilgilenmiyorum. Ben o ''oğluna alırsın'' lafıyla mecaz yapmıştım zaten. Ama anlayamayacak seviyede olduğunu unutmuşum. Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig2010 0 Mart 27, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Freddie seni kim oğluna alır be Death metal dinleyen, bir taraftan Satanist geçinen, diğer taraftan Stalinci, diğer tarafdan Nietzscheci ahlaksızcı, ne kadar pis fikir varsa sende. Bunlar güzel bir kızın uğraşacağı şeyler mi? Güzel bir kız olsaydın en baştan gidip makyaj malzemeleri ile falan uğraşırdın "tüketim toplumu" falan diye çemkireceğine. Zaten kadınlığınla bile barışık değilsin baksana. Arada "ben cinsiyete inanmıyorum." Arada "ben lezbiyenim galba" falan. Bunlar güzel bir kızın etceği laflar değil be Freddie'cim Sen çirkinsin diye dünyayı ateşe vermeye karar verdin heralde. İntikamını o şekilde mi alacan dünyadan? O yüzden mi bu devrimcilik olayları falan acaba? Link to post Sitelerde Paylaş
CEBRrail 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Güzel mi çirkin mi bilemem ama hem dincilerin hem sizin ağzınızın payını çok güzel veriyor. Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig2010 0 Mart 27, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Güzel mi çirkin mi bilemem ama hem dincilerin hem sizin ağzınızın payını çok güzel veriyor. Nereye veriyor lan. Freddie çapsız birisi. Engels'i aynen kelime kelime alıntılayıp buraya getiren birisi. Düşün 150 sene öncenin kenarda kalmış doktorasız amatör bir filozofu Engels. Ortodox Marxistler dışında KİMSENİN iplemediği bir isim. Freddie ise hala bu adamın "din = idealizm, bilim = materyalizm, idealizm de imkansızdır şu şu sebepten" falan diye rezil felsefesini buraya aynen getirip dincileri "çürütüyor". Felsefe görmemiş olanlar sadece buna "vay be" falan der. Engels felsefe tarhini bu kadar basit kavramlar etrafında gören salağın tekiydi. Mesela yukarda gene demiş ki "fıtrat yoktur, akisini düşünmek materyalist değildir". E peki bunu Engels iddia etmiş 150 sene önce diye bu böyle öyle mi? Toplumsal ilişkiler karakteri bütün eğilimleri belirler? Ulan Engels GEN diye birşeyden haberdar bile değildi. 150 sene öncesinin amatör filozofundan sonra bilimde neler çıkmış hiç mi bakmaz insan? Modern psikolooji yok mu? Engels olayı bitirmiş mi?? Bugün modern psikolojide olay o kadar açık değil. İnsanın doğası kavramı "metafizik" falan değil. Gayet de bilimsel temelleri var. Genlerden gelen davranışlar var. Zaten hayvanlar o zaman doğuştan bazı davranışlar getirmezlerdi. Google'da yaz "nature vs nurture" diye, tartışma ingilizce bu isimle geçiyor, ve gayet de bilim adamları tarafından bitmiş değil. Engels mevzuyu bitirememiş yani. Ama Freddie bunu ipler mi? Freddie daha geçen gün "bilimsel sosyalizm," ve "MArxism bilimsel sosyoloji" falan diyordu "Materyalizm bilimdir" falan. Bu kişi sadece körlemesine bir Marxist papağan. Modern bilimi takip etmiyor. Umrunda değil. Zaten bunlar yeri gelince modern bilimi ellerinin tersiyle iterler. Mesela liberal bir ekonomist getir "burjuva ekonomisti" der argümanlarına bakmaz bile. Çok bilimseldirler bu tipler sorma. Link to post Sitelerde Paylaş
Astur 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi O konuda hiç şüpheci değilim kendi açımdan. Ama şöyle bir itiraz gelebilir, kişi İslam kurallarının hakim olduğu yerde yaşamak istiyorsa, Avrupa'nın seküler yasalarından rahatsız olacaktır. Ki İslamcılar rahatsız oluyorlar da. Modern bilimin bulgularından da rahatsız oluyorlar, ama o konudaki görüşlerini ciddiye almıyoruz onların. Ahlâk konusunda niye ciddiye alalım? Bu barbarların ahlâk konusunda yanılmaz oldukları düşüncesi neye dayanıyor? Link to post Sitelerde Paylaş
Freddie 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Freddie seni kim oğluna alır be Death metal dinleyen, bir taraftan Satanist geçinen, diğer taraftan Stalinci, diğer tarafdan Nietzscheci ahlaksızcı, ne kadar pis fikir varsa sende. Bunlar güzel bir kızın uğraşacağı şeyler mi? Güzel bir kız olsaydın en baştan gidip makyaj malzemeleri ile falan uğraşırdın "tüketim toplumu" falan diye çemkireceğine. Zaten kadınlığınla bile barışık değilsin baksana. Arada "ben cinsiyete inanmıyorum." Arada "ben lezbiyenim galba" falan. Bunlar güzel bir kızın etceği laflar değil be Freddie'cim Sen çirkinsin diye dünyayı ateşe vermeye karar verdin heralde. İntikamını o şekilde mi alacan dünyadan? O yüzden mi bu devrimcilik olayları falan acaba? Gene kişisel sataşmalara başlamışsın. Bir kere ben cinsiyetimi açıklamadım. Nereden biliyorsun kız olduğumu? Belki erkeğimdir. Öte yandan, metal dinlemek veya siyasetle ilgilenmek güzelliğe engel midir? Böyle bir saçmalık olur mu? Hem güzel olmamak da suç değildir, unutma bunu. Kadınlığımla barışık olmadığım v.s. de senin kuruntuların. Ayrıca lezbiyen olmak da suç değildir. Lezbiyen olan birinin otomatik olarak çirkin olduğunu düşünmen de senin mallığın. Devrimciliğimin, ''çirkinliğime'' olan isyanımdan kaynaklandığı yönündeki iddian ise acınası gerçekten. Link to post Sitelerde Paylaş
Uyecik 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Modern bilimin bulgularından da rahatsız oluyorlar, ama o konudaki görüşlerini ciddiye almıyoruz onların. Ahlâk konusunda niye ciddiye alalım? Bu barbarların ahlâk konusunda yanılmaz oldukları düşüncesi neye dayanıyor? Valla sevgili Astur, İnsanlar nasıl birarada yaşar, asgari standartlar neler olmalıdır, kanunlar neye göre düzenlenmelidir diye düşünürken mecburen radikal eğilime de sahip bireyleri/cemaatleri dikkate almak zorundasın. Bu uzun tartışma beni aşar Link to post Sitelerde Paylaş
KerpetenVahsi 0 Mart 27, 2010 gönderildi Raporla Share Mart 27, 2010 gönderildi Bir kere ben cinsiyetimi açıklamadım. Nereden biliyorsun kız olduğumu? Belki erkeğimdir. Biliyoruz ne olduğunu. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts