Jump to content

Müslümanlar İslamı Çok Zekice Savunuyor


Recommended Posts

Forum genelinde dikkatimi çeken bir şey var. Müslümanlar 2 gruba ayrılmış diyebiliriz. Bir grup yobaz, İslâm'ı direk olduğu gibi kabul eden grup. Diğer grup ise daha entellektüel, akıllı, istediğimiz modern laik müslüman. Hangisi gerçek İslâm muhabbetine girmeyeceğim.

Şimdi bu müslümanların savunma taktiği çok zekice. Gerçekten. Olayı İslâm'ın dışına çıkarıyorlar. Tartışmalar; tanrının varlığı/yokluğu, ahiret (ilahi adalet) vb. soyut ve üzerinde kesin karara varılamayacak inanç meseleleri üzerinde ilerliyor.

Bu müslümanlar Kuran'daki muazzam bilimsel hataları tartışmıyorlar hiç. Kurandaki mantıksızlığı tartışmıyorlar hiç. Neymiş problem Şirk Nedir? miş. Allah'ın isminden birer harf eksiltince yine Allah anlamına geliyormuş bu kelimeler. Geçelim bunları.

Ortada basit bir denklem var. Müslümanlar önce bu denklemin türevini alıyor, sonra integralini alıyor ondan sonra çözmeye çalışıyor. İşte bu işlem kalabalığının arasında boğuyorlar asıl meseleleri, bulanık ve kesin karara varılamayacak şeyleri tartışıyorlar. Harikulade bir savunma taktiği.

Benim aklım almıyor. Ben sokakta rastlayabileceğiniz normal bir sünni müslümandım. Allah için canımı verirdim bak. Hani öyle düşünüyordum ben, şehit olmak.. Neden Allah kalbimi mühürledi? Daha Kuranı, dinini; tanımayan, okumayan, bilmeyen ancak şehit olmak için yanıp tutuşan binlerce, milyonlarca insan görebilirsiniz. Bu aslında İslam'ın temel görevini getiriyor önümüze.

Ben İslamda anlamadığım noktaları yazayım. Bunlar cevapsız konular. Ne kadar aydınlık o kadar iyi.

1- Allahın insanları sonsuz cehennemle tehdit etmesi. Bakın 1 milyon yıl değil, 3 milyar yıl değil. Sonsuza kadar... Bir tanrı korku/tehdit yöntemiyle çalışır mı? Bu açıkça kendine yandaş toplama değil midir? Samimi iman istese ahiretten bahsetmezdi (olmazdı demiyorum, bu kadar üstünde durulmazdı, herkes yaptığının karşılığını alacak denirdi). Ama sürekli cennet, cehennem tasvirleri.. Kendine yandaş toplamaya çalışan bir tanrı görüyorum bunda.

2- Müslüman olmayanların (İslam'dan sonraki hristiyan ve museviler dahil) hepsi cehenneme gidiyor. Ancak din kültürel bir mesele. Bu coğrafyada doğduğu için annesi babası müslüman oluyor kişinin. Kendisi de otomatik olarak müslüman. Japonya'da doğan ateist oluyor. 2 tarafta hiçbir çaba göstermese biri sonsuz cennete, biri sonsuz cehenneme.

3- Nasıl biri olursan ol, inanmadığın takdirde sonsuz cehennemdesin. Yaptığın iyi/kötü hiçbir şeyin hesabı sorulmuyor.

4- Tanrı insanları neden yarattı? Bu sorunun cevabı tatmin edici bir şekilde verilemiyor. Dedikleri ibadet etmesi için. Bu İslamın içinde tutarlı bir cevap ama müslümanlar bununla nasıl tatmin oluyor anlamıyorum.

5- Tanrı herşeyi bilir deniyor kuranda. Ama bilmiyor ki. Enfal 65-66 ya bakın. Müzzemmil suresinde yine böyle bir durum var. Tanrı geleceği bilmiyor. Önce 1 mümin 10 kafir diyor. Sonra 1 mümin 2 kafir diyor. Böyle saçmalık olur mu?

6- Kuranda spermin üretim yeri yanlış.

7- En mantıklı çözümünün avliye olduğu, oran değiştirmeden paylaştırmanın yapılamadığı bir miras dağıtımı var. Şimdi diyecekler olur, ben önceden söyleyeyim. Kuranı arapça ana dilinde okuyan insanlar avliye ile çözüyor bu meseleyi. Ömer uygulamaya başlamış avliyeyi. Öyle anlatılır.

8- Kuranda aydan nur olarak bahsediyor. Muazzam seviyede astronomik saçmalık var. Yıldızlar şeytana atış tanesi olarak yaratılmış.

9- Dünya 6 günde yaratılmış. Ve 4 günde yeryüzü sonra 2 günde yeryüzü.

10- Cinler gayp haberlerini dinleyebilirlermiş. Hemde nasıl? Gökyüzüne çıkarak. Ancak şimdi çıkmaya çalışsa bir ateş tanesi onu takip edermiş.

11- Cinler denen yaratıklar var. Görünmezler ateşten yaratılmışlar yani maddeseller. Ama tespit eden olmadı bunları daha.

12- Kıyamet yakın denerek sürekli insanlara ufak bir tehdit var.

13- İlk önce benim dinim bana seninki sana iken. Tevbe suresinde (son uzun sure) sürekli savaş, savaş, savaş. Bu mu tanrının yolu. Nasıl bi tanrı bu tanrı.

14- Savaşmazsanız allah sizi elem dolu bir azap ile yokeder! Yerinize yeni bir kavim getirir. Yok artık !!!

15- Cennette resmen tanrıyı beyaz kadın tüccarı yerine koyuyorlar. Sütbeyaz bakireler, çadırlarda kapanmış, sadece eşlerine bakan, göğüsleri tomurcuklanmış, turunç gibi....

16- Cennette gölge vaadi var, cehennemde ateş vaadi var. Ahirette yemeye, içmeye devam ediyoruz. Tasvirlerden bunu anlıyoruz. Peki kaç yaşında dirileceğiz? Metabolik faaliyetler devam ediyorsa neden yaşlanmıyoruz?

17- Şeriat kanunları bu çağda uygulanması mümkün olmayan kanunlar.. Ancak kitapta bu kitap sonsuza kadar hükümleri geçerlidir yazıyor.

18- Koca karısının zina ettiğini düşünüyorsa 5 kez yemin ediyor bunun üzerine. Karısı da yapmadığına dair 5 yemin ederse iddia düşüyor. Şaka gibi..

19- Muazzam bir kadın erkek eşitsizliği var. Kadın mirastan yarım pay alıyor. Şahitliği yarım sayılıyor.

20- Direk muhammedin cinsel hayatını düzenleyen ayet var. Ensest ilişki onaylanmış kuranda. Ve sadece Muhammede!! özel olmak üzere kendini mehirsiz hibe eden kadınlar helal!!!

21- Kölelik kaldırılmamış. Kölelere iyi davranılması emredilmiş. Kölelerin salıverilmesi tavsiye edilmiş. Ancak aynı zamanda malların, paraların da salıverilmesi emredilmiş!

22- Muhammedin evinde fazla durmayın diye ayet var. :) Ve bu kitap evrensel..

23- Peygamberin karılarına tehdit var. Eğer muhammedi üzerseniz o sizi boşar, Allahta ona daha iyilerini verir. Allah muhammedinbekçiliğini yapıyor resmen.

24- Tamamen eski dinlerden toplamış ortaya karışık koymuş Muhammed. Adem havva, yaratılış vs. hepsi çalıntı.

25- Tanrı 3 kitabıda ortadoğuya yollamış.

26- Evren içerisinde hacim kaplamadığı kabul edilebilecek kadar küçük bir gezegenimiz var. Paralel evrenlerden bahsediliyor. Ve her şey insanların yararlanması için yaratılmış!!!!

27- Bütün canlılardan dişi-erkek var deniyor. Ama eşeysiz veya hermafrodit canlılarda var.

28- İslam tarihi savaşla dolu. Tanrının öğüdü dünyaya daha fazla zarar getirmiş.

29- Kuranın edebi olarak mükemmelliğinden bahsedilir. Alakası yok. Kuranda sürekli aynı hikayeler tekrarlanmış. En az 5-6 yerde dünya 6 günde yaratılmış yazıyor. Sıkıcı boğucu daha ayetin içinde bile konu bütünlüğü sağlanamamış.

30- Allah küfrediyor, yemin ediyor. Zamanın arap edebiyatına göre yazmış evrensel kitabını...

31- İnsanlık ensest ilişkiyle çoğalmış!

32- Allahın sıfatları kendi içinde çelişiyor. Zaten tanrıların sıfatları kendi içinde çelişir.

33- Muhammed suresinde üstün olduğunuz durumda barışa çağırmayın demiş.

34- Gök 7 kat ve bina edilmiş!!!

35- Hac, namaz, oruc ve kurban tamamen putperest ibadetler. Müslümanlık işte bu yüzden putperestlik en basitinden.

36- Bazı bölgelerde bilmemkaç saat oruç tutmak gerekiyor. Mesela İzlanda vs.

37- Kalp mühürleme meselesi tam bir saçmalık. Benim kalbim neden mühürlendi. Araştırdığım için mi? Kuranda fazla sormayın, dinden çıkarsınız diye ayet var. Koun olmaya devam!

Kurandaki çelişkiler diye başlık olacak onlarıda inceleyebilirsiniz.

Aklıma şimdilik bir çırpıda gelenler bunlar. İman bir akıl meselesi olmadığı için bunları okuyup, kendince bir kılıf uydurup inanmaya devam edecektir müslümanlar. İnanmak istedikten sonra hiçbir şey önemli değil. Sen yeterki iste. Ama bunları gördükten sonra nasıl iman edilebiliyor anlamıyorum.

Kuranı muhammed yazdı diyenler zaten dünyanın en büyük yalancısı yapmış oluyorlar muhammedi. Haberleri yok.

Benim gördüğüm vaziyet bu.

tarihinde Buffalo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 98
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

buffalo kardeş...

doğruluktan ayrılmadıkça islamdan ayrılamazsın...

sen sorgulayıp bilinen islamdan gerçek islama geçmişsin...

Aynı kanaatteyim kirec.

Ama buffalonun sorduğu bazı maddelere cevabım var, onlarıda inşallah bugün yazarım, şimdi pek vaktim yok.

Selamlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam çağdaş yorumcular sayesinde düzenli namuslu bir yere oturtulacaktır bufalo merak etme.

Şimdi namussuzların sahtekarların elinde İslam oyuncak gibi, teröristlerin kaymağını yediği yer oldu.

Hristiyanlık Orta Çağ'da nasıl idi ise ve o zaman reform ve rönesanslarla nasıl yorumlanmışsa Avrupa o zaman modernizeye kalkınmaya dinini kiliselerine bıraktı ve bugünkü durum ; İslam ülkeleri ile aradaki farkı bellidir.

Mesela geçen gün din adamlarının elinde fütursuzlaşan İslam'a şahit olduk bilirsiniz.

Dini nikah olmadan resmi nikah kabul diyen imamlar çıktı yani koskoca toplum iki tane adamın ağzına bakıyor bu konuda ne diyorlar diye aynı toplum türbelerde şirk koşturmaca oynuyor. Halbuki Kuran diyor ki Musa, Firavun'un hanımınla evlenemezsin çünkü o Firavun'un karısıdır. Bunu Bayraktar hoca çıkıp söyledi, yahu diyor adam Musa'nın Rabbi'ne inanmayan adamın nikahı kabul oluyor da müslüman oğlu müslümanın nikahı din adamı olmadan kabul olmuyor böyle mantıksızlık olur mu dedi.

İnce nüanslar ayrıntılar var bu dinde püf noktalarda çözüm gizlidir.

Bu dini doğrulaştırmak istiyorsun madem ayrıntılarda yüzmen hatta o ayrıntılarda boğulmayı göze alman lazım.

Sevgilerimle.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilimsel veri aramıyorum. Bilimsel hata olmasın yeter.

Bilimden kastınız laboratuar ortamı ise, tek bir tane bile bilimsel veri bulamazsınız Kuran'da...

Var diyenler de yanılıyor... Kuran bir bilim kitabı değildir....

Gerçeklerden sapan bir toplum yada bireylerin sorgulama ve gözlem yeteneğini geliştirerek sosyalleşmeye itmektedir...

Yoksa ki benim veya senin çıplak göz ve ari bir akılla algılayamayacağımız hiç bir şeyden bahsedilmemiştir Kuran'da...

Ne münasebet, göğün yarılması, ayın ikiye bölünmesi, peygamberin Allah'la konuşması, denizin ikiye yarılması, peygamberin kayaya binip uçması...

Bunlar akılla bağdaşmaz ki bilimle bağdaşsın...

Özetle din, bu uyduruk mucizeler yumağı değil, olmadı, olamaz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

6- Kuranda spermin üretim yeri yanlış.

Kaynak?

Aksine bu olay çok yakında ispatlanacak. Bence siz şimdiden bu olay ispatlandıktan sonra bunun Kuran'da bilinmesi karşısındaki kıvırmalarınızı şimdiden hazırlayın.

Sperm in kaynagimi :BEN. sperm üretirken dogru diyorsun,kivraniyoruz, ne yapalim bal tutan el yalanir...

Link to post
Sitelerde Paylaş

6- Kuranda spermin üretim yeri yanlış.

Kaynak?

Aksine bu olay çok yakında ispatlanacak. Bence siz şimdiden bu olay ispatlandıktan sonra bunun Kuran'da bilinmesi karşısındaki kıvırmalarınızı şimdiden hazırlayın.

Kurana göre sperm nerede üretiliyormuş? Bilmediğim için soruyorum..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben aslında müslümanım. Aynı zamanda dinsizim. Eklektik mi diyorlar ne diyorlar bütün felsefelerden birşeyler almaya çalışırım. Panteizmden de, islamdan da, budizmden de hemen herşeyden aklıma yatanları toplarım, ortaya karışık yani :). Ama sadece belli bir sisteme bağlı kalmam. Sadece İslama bağlı kalmak yanlıştır. İnsanların İslamı olduğu gibi kabul etmeleri yanlış. Toplumumun geleneksel İslamdansa bu çağa uymuş İslama uymasını tercih ederim.

Etrafımızdaki yobazlar yüzünden dinsizim diyorum mesela. Yoksa kendimi insan dışında birşey olarak görmem. Ama o kadar gericilik yapıyor ki bazıları ateistim diyip o İslama saldırıyorum mecburen.

Önemli olan tekşey bu hayattır. Mümkün olduğunca eşit, adaletli yaşamalıyız. Çünkü bundan sonra bir hayat yok. Ve gerici İslam değil de çağdaş İslam hüküm sürmeli bu topraklarda. Bırak insanlar zina yapsın. Vurmayıver 80 değneği. Yoksa sana bi zararı bırak insanlar istediklerini yapsın. Baskıyla çözülmez problemler.

Ben belki inanamıyorum öldükten sonra devam edeceğime, inanamıyorum tanrının bizi yarattığına ve işte tamda bu yüzden gıcık oluyorum bazılarının Allah sanki gözümüzün önündeymişde biz görmüyormuşçasına tavırlarına, dünya bir imtihanmış da biz bu imtihanı geçemeyecek kadar salakmışız gibi söylemlerine, sen yanarken ben güleceğim demelerine ... İnsanlıktan çıkıyorlar haberleri yok. Bilmiyorlarmı ki Müslüman olmak için önce İnsan olmak gerekli. Bırakın insan olun kardeşim, tanrıyla aramıza girmeyin.

Bunları tanrıya inandığım için yazmıyorum onların bakış açısına göre yazıyorum.

Yukarda inanamıyorum dedim. Neden inanmıyorum değil? Çünkü denedim. Ben istemez miyim sonsuz yaşamayı. Kaybettiklerimle beraber tanrının himayesinde sonsuza kadar yaşamak istemez miyim? Iskaladığım hayatımı, verdiğim kararların tümüne yakınından pişman olduğum bu hayatımı geçip sonsuza kadar yaşamak istemezmiyim?

Tanrıyla mı inatlaşıyorum sanki!

Ama olmadı. Ne yapalım mühürlenmişiz demekki bi kere :)

Bu tamamen istemediğim şekilde gelişen hayatımı telafi etmek isterdim. Başaramadım. Çünkü gerçek önemliydi benim için.

İncilden

<<<Ben size şunu söyleyeyim: dileyin, size verilecek; arayın, bulacaksınız; kapıyı çalın, size açılacaktır. Çünkü her dileyen alır, arayan bulur, kapıyı çalana kapı açılır. >>>

Kapıyı çalamayacak durumda o kadar insan var iken ben o kapıyı çalmam. Ya hep beraber çalarız ya hiç çalmayız. Bu da benim tercihim.

Ve artık biliyorum ki o kapıyı açınca karşımıza bir ayna çıkacak!

Umarım anlatabilmişimdir. Son kısmı özellikle.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu kurandaki çelişkiler olayına edip yüksel de forumda dalmış fakat boğulmak üzereyken tüymüştür ortalıktan.

aslında söylediklerin doğru. yani reformist diye ortalıkta dolananlar kurandaki birsürü meseleyi zekice savunuyorlar. pardon kıvırıyorlar.

ben "bana tanrıdan kitap indi" diye ortaya çıksam ve kitabın ilk cümlesi "cin ali okula gitti" olsa, buradan pekala biz de bir sürü anlam çıkarabiliriz.

örneğin cinler yaratılmıştır, vardır. okula gitmek sevaptır vb. anlamlar. ve bu cümleyi pekala ben de savunabilirim. ancak kıvrak bir zeka ile düzenbazlık arasındaki ince sınırı vicdanıyla yakalayabilen insanın islamla uzaktan yakından bir alakası kalmıyor.

tarihinde eflatun tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilimden kastınız laboratuar ortamı ise, tek bir tane bile bilimsel veri bulamazsınız Kuran'da...

Kuran diyor ki; 'Dünya 6 günde yaratılmıştır' 'Size göre 1000 yıl, Allah katında 1 gündür'

Biz bunun doğru olup olmadığını sınayabiliyoruz.

Kuran diyor ki; 'Hırsızlık yapanın elini kesin'

(Bu cezanın evrensel olduğu varsayımına dayanarak (Müslümanların genelinin iddiasına göre) Biz bu cezanın günümüzde geçerli olup olmadığını sınayabiliyoruz..

Aynı şekilde, mantık ilkelerine dayanarak 'Ayetler arasındaki çelişkileri' gözler önüne serebiliyoruz.

Yani 'Bilim' dediğimiz şey, her zaman pozitif bilim değildir.. Mantık gibi formel bilimler,.. Normatif ve Pozitif bilimleri kullanarak, bugün ayetlerin işimize ne kadar yarayıp yaramadığı konusunda bir sonuca varabiliyoruz..

Ve günümüzde ayetlerdeki kurallardan ziyade, hukuki anlamda anayasadaki kurallar.. Sosyal yaşamda da her zaman değişen ve yenilenen sosyal kuralların uygulanabilir olduğunu düşünüyoruz.. Kuran'dakiler günümüzde geçersiz ve faydasız kalmaktadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Buffalo'nun değindiği bu konu aslında çok önemli.

Müslüman'ların İslam'ı zekice savunduğunu söylüyor.

Evet. Hem zekice, hem de kurnazca savunuyorlar Müslüman'lar İslam'ı..

Peki bu durumda ateistlerin davranışı nasıl?

Onu da açıkça söyleyim.

Aptalca.. Beceriksizce..

Müslüman'lar ateistleri iki konuda da bastırıyor.

İlki Buffalo'nun dediği gibi konuyu kaydırıyor ve İslam'ın dışına çıkarıyorlar. Böylece konu İslam'daki bilimsel hatalardan uzaklaşıyor.

Diğeri ise ateistlerin İslam tarihi ve İslam'la ilgili yalanlara inanmalarını sağlayarak, onları kendi dümen suyunda tutuyorlar.

Bu tuzağa kendini en akıllı sanan ateistler bile kolaylıkla düşüyor.

Kur'an'ı İslam'ın yorumladığı şekilde yorumluyor ateistler. Aradaki fark çok az..

İslam'ın yazdığı kendi tarihine inanıyor ateistler ve yine o tarihi tartışırken İslam'ın dümen suyundan çıkamıyor.

İslam'ın bizim bilmemizi istediği herşey yalandır arkadaşlar.

İslam'ın tarihi dahil, tek bir doğrusu yoktur.

İslam putperestlikten kalan bir dindir.

Öyle olsa yine sorun yok. Ama doğrusu İslam putperestliğin yozlaştırılmış şeklidir.

Ve ateistler bunu Müslüman'larla tartışamıyorlar.

Çünkü onların dümen suyundan çıkamıyorlar.

Onların tuzağına kolaylıkla düşüyorlar.

Yani burada iki ayrı sorun var..

İlki Müslüman'ların zekası ve kurnazlığı.

İkincisi ateistleri aptallığı..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sizin hatanızı ben söyliyim. Sizin farklı safa geçmenize gerek yok. Enayilik ediyorsunuz.

Bunun adı İnançtır.

Bilimsel yollarla ispatı olamaz.

O zaman neden kendi içinde bulunduğunun değerler sistemini terk ediyorsunuz?

Kime? Cahillere mi terk ediceksiniz?

Çatlağı büyütüyorsunuz.

Kuran'ı inanç kitabı olarak kabul edin, hacılar ve hocaların bağnazlıkları ile savaşın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kişilere bakıp islamı yorumlamak çok yanlış.hatta anlatılanlara bakarak islamı yorumlamak bile yeterli değil.Kişinin son kararını verebilmesi için kendisi analizlerini yapacak,görüşleri ve Kuranın ayetlerinden ne anladığını açıklayacak ardından son kararını verecektir.Arkadaşımızın bu sorularla gerçeğin peşinde olduğunu görüyoruz.Ancak bu gerçekleri uygun ortamlarda uygun kişilerle yaparsa çok daha faydalı cevaplara alacaktır.kendisi herşeyin çözüm noktası kısacası...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben aslında müslümanım. Aynı zamanda dinsizim. Eklektik mi diyorlar ne diyorlar bütün felsefelerden birşeyler almaya çalışırım. Panteizmden de, islamdan da, budizmden de hemen herşeyden aklıma yatanları toplarım, ortaya karışık yani :). Ama sadece belli bir sisteme bağlı kalmam. Sadece İslama bağlı kalmak yanlıştır. İnsanların İslamı olduğu gibi kabul etmeleri yanlış. Toplumumun geleneksel İslamdansa bu çağa uymuş İslama uymasını tercih ederim.

Etrafımızdaki yobazlar yüzünden dinsizim diyorum mesela. Yoksa kendimi insan dışında birşey olarak görmem. Ama o kadar gericilik yapıyor ki bazıları ateistim diyip o İslama saldırıyorum mecburen.

Önemli olan tekşey bu hayattır. Mümkün olduğunca eşit, adaletli yaşamalıyız. Çünkü bundan sonra bir hayat yok. Ve gerici İslam değil de çağdaş İslam hüküm sürmeli bu topraklarda. Bırak insanlar zina yapsın. Vurmayıver 80 değneği. Yoksa sana bi zararı bırak insanlar istediklerini yapsın. Baskıyla çözülmez problemler.

Ben belki inanamıyorum öldükten sonra devam edeceğime, inanamıyorum tanrının bizi yarattığına ve işte tamda bu yüzden gıcık oluyorum bazılarının Allah sanki gözümüzün önündeymişde biz görmüyormuşçasına tavırlarına, dünya bir imtihanmış da biz bu imtihanı geçemeyecek kadar salakmışız gibi söylemlerine, sen yanarken ben güleceğim demelerine ... İnsanlıktan çıkıyorlar haberleri yok. Bilmiyorlarmı ki Müslüman olmak için önce İnsan olmak gerekli. Bırakın insan olun kardeşim, tanrıyla aramıza girmeyin.

Bunları tanrıya inandığım için yazmıyorum onların bakış açısına göre yazıyorum.

Yukarda inanamıyorum dedim. Neden inanmıyorum değil? Çünkü denedim. Ben istemez miyim sonsuz yaşamayı. Kaybettiklerimle beraber tanrının himayesinde sonsuza kadar yaşamak istemez miyim? Iskaladığım hayatımı, verdiğim kararların tümüne yakınından pişman olduğum bu hayatımı geçip sonsuza kadar yaşamak istemezmiyim?

Tanrıyla mı inatlaşıyorum sanki!

Ama olmadı. Ne yapalım mühürlenmişiz demekki bi kere :)

Bu tamamen istemediğim şekilde gelişen hayatımı telafi etmek isterdim. Başaramadım. Çünkü gerçek önemliydi benim için.

İncilden

<<<Ben size şunu söyleyeyim: dileyin, size verilecek; arayın, bulacaksınız; kapıyı çalın, size açılacaktır. Çünkü her dileyen alır, arayan bulur, kapıyı çalana kapı açılır. >>>

Kapıyı çalamayacak durumda o kadar insan var iken ben o kapıyı çalmam. Ya hep beraber çalarız ya hiç çalmayız. Bu da benim tercihim.

Ve artık biliyorum ki o kapıyı açınca karşımıza bir ayna çıkacak!

Umarım anlatabilmişimdir. Son kısmı özellikle.

Sen var ya sen,

İnan şu an beni öyle bir fethettinki sana anlatamam.

Sen böyle ol, bu hepimize yeter.

İnsana-insanlığa yeten zaten Tanrıya yeter.

En içten sevgi ve selamlarımla...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran'ı inanç kitabı olarak kabul edin, hacılar ve hocaların bağnazlıkları ile savaşın.

Kuranın kendisi zaten bağnaz

bakara süresi 178.ayet yeterli

bir de bakara süresi 230.ayet

kadını ben boşuyorum tekrar evlenmek istediğimde eski karım başkasının altına yatacak bir gece de olsa bu bağnazlık değilde nedir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

6- Kuranda spermin üretim yeri yanlış.

Kaynak?

Aksine bu olay çok yakında ispatlanacak. Bence siz şimdiden bu olay ispatlandıktan sonra bunun Kuran'da bilinmesi karşısındaki kıvırmalarınızı şimdiden hazırlayın.

Kurana göre sperm nerede üretiliyormuş? Bilmediğim için soruyorum..

Tarık;

5. Öyleyse insan neden yaratıldığına bir baksın.

6. Fışkırıp çıkan bir sudan yaratıldı.

7. Bu su, bel ile kaburga kemikleri arasından çıkar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...