Jump to content

Cennetteki Müminler, Cehennemde Yapılan İşkenceleri İzleyecek


Recommended Posts

Cennette üzüntü olmuyor da, sevinç nasıl oluyor? İkisi de 'nefisten gelen duygular' değil mi?

Sınavdan düşük not alırım; üzülürüm. <----> Sınavdan yüksek not alırım; sevinirim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 68
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Burada, Allah'ın işinde karşılık olmadığı cevabı verilmiş. Oysa bahsedilen Cennet ve Cehennem, yani ahiret kavramı tamamen karşılıklı bir olgudur. İnsan güya, yaratıcısına tapar, iyilik eder ve karşılığında cennete gider. Eğer kötülük eder, ibadet etmezse karşılığında cehenneme gidip işkence çeker.

Mesela ben kusursuz bir Müslüman'ım ve yukardan Cehennem'de yanan kafirleri, günahkarları izliyorum. Peki ya ben Cehennem'de annemi yanarken görsem? İslam'da anne tamamen önemli bir kuldur. Ancak bu önemli kulu, yanarken görsem üzülmezmiyim? Sürekli ''ailenize iyi davranın, onları koruyun, kötülük etmeyin'' diyen kutsal kitap Kur'an 'a ihanet etmiş sayılmammı?

tarihinde eRkistreet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sanırım en baştaki nokta olan Allah nedir/kimdir sorgumuz çok göreceli olduğundan bu algı farkları oluşuyor...

Var mıdır yok mudur sorgusunda, yok diyende var diyen de bir kalemde geçemiyor konuyu.

Mutlaka vardır çünkü... yoktur çünkü... gerekçelerine gerek duyuyoruz...

Aslen, ne bilimsel düşüncede yok diyip geçmek ne de teizmde var diyip geçmek olur... Mutlaka var ya da yok dememizin bir gerekçesi olmalıdır.

Ama bu basamağı aşıp da var diyenler bu sefer varsa nerde, nasıl, nedir/kimdir sorgusuna düşüyor...

İşte bu basamaktan sonra başlıyoruz bölünmeye... Milyarlara hatta trilyonlara bölündük çağlar boyunca...

İnsanlar ikiye ayrılır ateistler teistler...

Teistler ve Ateistler de aralarında bugün için milyarlara ayrılırlar, Ahmet, Mehmet, Hasan, Ayşe, Fatma, Hans, John, etc......

O nedenle ben de milyarlarda 1 olarak diyorum ki: Cehennem dediğimiz yerde öyle üzerinde yemeğimi pişirdiğim ateş yoktur.

Eh napalım, dedik ya milyarlarda 1'iz... :) Herkes gibi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

cennette nefsin kotu huyları kendısı elbette olmayacaktır. kuranda ordakı mutlulugun sevıncın dunyadakınden farklı bır boyutta olacagı cok acık .

kuran dakı cennet cehennem ıle ılgılı her ayet her knu tamamen dunya hislerimzin duygularımızın uzerınden anlatılmadıgı bı gercktır.

evet ornek verılır ınsanın dunyada alabılecegı zevk tad oraya gore cevrılır ama neden?

cunku ınsanın sınırları vardır mantıgı dusuncesı herseye yetemez. aciz kalır bır kontadan sonra ve ınsan hep ıyıyı ıster guzelı ıster bu yuzdende mukafat boyle dunyada alabıleceımız zevklerın uzerınden orneklenır. ama dedıgım gıbı ordakı zevk le burdakı zevk nefs meselesı degıldır.

bı dusunun venuste yasasaydık 450 derece sıcaklıga gore duzenlenmıs olsaydık ne olurdu? zevkler farklı olurdu emınım kımse atesten korkmazdı heralde.

cennet ve cehennem su anda bız ınsanlar ıcın boyutların otesındedır aklımız mantıgımız onu ıdrak edemez. dunya zevkıne gore derecelendıremeyız bunu.

boyut farklı ortam farklı bu durumda orda uzuntu nası olsun sevınc nasıl olsun. dunyada adı mutluluk sevınc olan seyler orda daha farklı bır sekılde.

Link to post
Sitelerde Paylaş

filmlerde kötü roldeki oyuncular çok kötü işler yaparlar...

seyirci acayip kızar ona...

iyi adam onu yakalayıp dövdüğünde yada öldürdüğünde seyirciler sevinir...

iyi vur filan derler...

böyledir bu işler...

Dayak yemekle insan yakmak aynı şeymi yahu, ayrıca o film yani

Bazı üyeler el kaidenin kafa kesme veya müslüman ülkelerde el kesme videolarının linklerini vermişti. Bende meraklı olduğumdan dayanamayıp seyrettim, günlerde psikolojim bozuldu. Yok bu müslümanlık kesin bana göre değil bu kesin, işkence seyretmekten zevk alanlar için bu din

Link to post
Sitelerde Paylaş

tek gerçek var bu ölümlü Dünya'da sizin bizi güldürecek olan komik durumlarınız pardon traji komik işte bu gerçek

Sizin amacınız, gerçeğe-doğruya ulasmak değil, sadece gülmek dalga geçmek. Çünkü, ateist oldunuzya, sözde gerçeği buldunuz, tüm defterleri kapadınız.

Bence, kendinizden bu kadar emin olmayın. Allah`ın seveceği insan olmayı deneyin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

musluman olan bır ınsan. once kur'an ı dıkkate alır. anlamadıgı bır durumda hadıslere basvurur. yıne anlamazsa kur'an ve hadıs ten cıkardıgı anlamı alımlerden arastırır. bu boyle gıder.

her alım'ın kendı ılmıne gore kuralları olayları yorumlama durumu varıdr. kı mezheplerde bu sekılde olusur. hanefi mezhebınde namaz kılmayan musluman ıcın cok cıddı bır dayatma yoktur ama namaz kılmaya tesvık edıcılık elbette varıdr. bu durum şafi lerde daha baskındır oldurulmeye kadar gıder. " bır ınsan musluman dıyor ve o vaktın namazını kılmıyorsa uyarılır yıne kılmıyorsa yıne uyarılır yıne kılmıyorsa zorlanır dıger bır vakte kadar kılmamıssa oldurulur" dıyor şafii lerde.

bu alımlerın kur'an dan hadıslerden cıkardıkları anlamlardır. halıyle bu cennette cehennemdekılerın ızleneceklerıde hadıslerden cıkarılan alımlerın dusuncelerı olablır. kotu bır seyı cennette yapmak mumkun degıldır. orda kotuluk yoktur.aslında cennette dunyadakı durumlar mevcut degıldır zatn kotuluk ıyılık gıbı kavramlar yoktur. o yanan ınsanları gormekte bızım anladıgımız cınsten hosnut olma yandıkları ıcın zevk alma durumu degıldır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

sevgılı kardesım. butun olay burda zaten eger Allah ınsanlara bı kac sanıyede olsa cennetı cehennemı gosterseydı emın ol herkez ısı gucu bırakır ıbadet ederdı omur boyu.

Convert, bir de soruyorsun: 'Nerden biliyorsun kardeşim?' diye.

Bilmez olur mu?

Cennet cehennem bir Muhammed'e gösterildi, bir de bu muhterem zata.. O bilmeyecek de biz mi bileceğiz?

tarihinde Satsuma54 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Convert, bir de soruyorsun: 'Nerden biliyorsun kardeşim?' diye.

Bilmez olur mu?

Cennet cehennem bir Muhammed'e gösterildi, bir de bu muhterem zata.. O bilmeyecek de biz mi bileceğiz?

gormekle alakası yok dostum. bır cogumuz ıcın yaz gelınce tatıl vazgeclmez olur. kı mıamı ıbıza gıbı yerler hep gıtmek ıstedıgımız yerlerdır. bazımız gıder bazımız hayalını kurarız. bazısıda oralara gıtmek ıcın cabalar bı sekılde oraya gıtmek ıster.

bız ınananlar ıcınde bu boyle bız cennet cehenneme ınanıyoruz ve cennet e gıtmek ıcın cabalıyoruz. tek fark sız ıbızayı bılıosunuz ıbızanın nerde oldugunu bılıosunuz. bız cennetı bılıyoruz cennete ınanıyoruz gormesekte!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Convert, bir de soruyorsun: 'Nerden biliyorsun kardeşim?' diye.

Bilmez olur mu?

Cennet cehennem bir Muhammed'e gösterildi, bir de bu muhterem zata.. O bilmeyecek de biz mi bileceğiz?

Yok böyle birşey, hayatı boyunca en çok söylediği şeyin "bilmiyorum" kelimesi olduğundan kendimce eminim...

O hepimiz gibi bir insandı ve Allah'ın elçisiydi... Allah'ın elçisi olmak demek, sadece gerçeği dile getirmek demektir. Allah'tan olmayan herhangi bir konuda ise sadece fikrini yada kendi doğru bildiğini dile getirebilir. Eğer ki insani heveslere uyar da kendi çıkarı için birşeyler söyler ya da uygularsa ayna gibi sırıtır...

Bu da ayna gibi sırıtan saçma sapan bir bilgidir, neymiş cenneti cehennemi görmüşmüş... Böyle saçmalıklar söyleyen adamın peşinden gidilmezdi...

Eğer ki mezarda kemik sızlaması safsatası doğru olaydı, Muhammed gelmiş geçmiş kemikleri en çok sızlayan insan olurdu...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Sevgili Afrodit, Almayi veye Kirazi deyilde neden NARI sectin:-)))).

Kadinlarin hosuna gider,Alma yanahli ,Kiraz dudahli laflardan.

Sense NARI sectin,NIYE?

Acihlarsan,sevinirim.

Istersende gulagima sülede kimse duymasin:-)))).

Tolonbeg

İşte öyleeee,

Nar gibim ekşiyem, kabuğum sert içim yumuşah, dokandığım yere iz bırakıyem, hemi de bin parçaya bölünebiliyem...

Pazardan alırısan bi dene, eve gelirisen bin dene....

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

Dünya haliyle ahiretinki farklıdır. Bilinmeyenler, bilinenlere kıyas edilemez. Orada nefsimiz olmayacağı için nefisten gelen duygular da olmayacaktır. Tevbe edilen günahlar affolup, ahirette o günahlar unutturulup, hiç hatıra bile getirilmediği gibi, Cehenneme giden yakınlarımız da unutturulur. Üzülecek bir durum meydana gelmez.

Yanlış cevap.

Doğrusu Allah bir müminin yakınını cennete atıyorsa o mümin üzülmesin diye yakınının birebir aynısını yaratıp cennete koyacak.

Kandırıkçı Allah. Bu arada her kafir sebebiyle tanrı muhtemelen bir dublörü cennete koyacak. Onlara sınav da yok. Kebap işmiş.

Fantazi sınır tanır mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...