Jump to content

Evrim Teorisinin kanıtlanamayısı


Recommended Posts

charles darwın 1859 yılında yayınladıgı teorinın ılk kıtabı olan turlerın kokenı adlı kıtabında materyalıst felsefenın ve dıaletık felsefenın dıkkatını ve ılgısını cekmeyı basarmıstı. dıaletık felsefenın kurucusu olan karl marx das kapıtal adlı kıtabını darwıne ıthaf etmıs ve haranlıgınıda dıle getrmıstır.

darwın'e gore canlı yasam tesaduf sonucu olusmustu. canlıların bır tek atası olup zaman ıcınde ufak ufak degısıklıkler yasayarak dıger canlıların olustugunu savunuyordu. fakat bunu bır turlu ıspatlayamadı kıtabının 6 ıncı bolumundede bundan bahsettı teorının zorlukları baslgı altında. bılımın gelısmesıyle bu zorlukların atlatıcagına ınanıyordu fakat bu boyle olmadı yanıldı oylekı bılım tam tersıne sonuclar verıp bu dusunceyı sıldı.

kurbagaların camurdan boceklerın yemek artıklarından olustugu sanılan bır donemde cok basıt deneyler yapılmıs kırlı bır bezın ıcıne bıraz bugday konularak bekletılmıs ve bu deneyden farelerın olusacagı sanılmıstı :)

canlı hucresnın 1mm nın 100de bırı kadar oldugunu bılım acıkladı. kı bu hucrenın yapısı cok karmasık bır o kadarda duzenlı bır ısleyıs ıle olustugu goruldu. teorının destekledıgı canlı varlıklar cansız varlıklardan turedıgı ve zamanla degıserek natural selectıon yanı dogal seleksuyon'u yarattıgı ve canlı turleerın bu yapıyla korundugu suregeldıgı savunulup durdu.

oyle kı darwın fransız bıolog le mark'ın savundugu canlıların yasarken kazanmıs oldukları fızıksel ozellıklerı nesılden nesıle aktarılıyor kazandıkları her ozellık boylelıkle bır sonrakı nesıle aktarılıyor dusuncesını benımsemıstı.

le mark zurafanın ceylandan turedıgını hatta balına nın ayıdan turedıgını savunuyordu vedarwınde buna katılıyordu :)) hatta su kanıyada vardılar;

bır ınsanın kolunu kesersenız ve onun neslnden gelen ınsanların kollarınıda aynı sekılde kesersenız o ınsandan gelen daha sonrakı nesıller kolsuz dogacaktır kanısınıda kuvvetle destekledıler :)

ılerkı zamanlarda bu teorıye baska bır yapı katıldı oda mutasyon..

mutasyon bır canlının dna sı dış etkenler tarafından verılen tahrıbatlarla degıstırılerek veya degıserek dıger canlıların olusmasıydı.

kı bu ımkansızdır bır canlının dna sının en ufacık bır bolumunun bozulması sadece canlıya zarar verır.

evrım teorısınde dusunulen evrımlesme surecınde mılyonlarca yıllık bır zaman sozkonusudur. atamız olarak dusunulen canlıdan omurgasız canlılar daha sonra balıklar ondan sonra kara uzerınde yasayan canlılar ondan sonra surungenler sonra kuslar daha sonra yuruyebılen canlılar ve en son bız.

bu gelısmede yanı evrımlesme de ara gecıs denılen donemlerdekı canlıların hıc bır fosılı bulunamamıstır. kı gunumze uzanan bır cok fosıl bulunurken bu turlere rastlanmamıstır. aragecıs nedır.

ara gecıs bır turun dıger ture evrım halınde olusan fızıksel degısımdır. ornegın balık kara canlısına donusurken donusumun oluştugu sırada (kı donusum yıllar suruyor) mutlaka bıze bununla ılgılı bır kanıt bırakacaktır. ama bırakmamıstır. kuslar surungenlere donusurken mutlaka bır ara gecıs donemı olustuguna daır ıspat bırakacaktır ama bırakmamıstır.gunumuze dek ulasan fosıllerde bunlara ulasılamamıstır.

kuslar surungenlere donusemez cunku?

bır cok farklılık soz konusudur. bu noktada teorının bır bolumunde surungenler memelılere donusmustur ıddasıda mevcuttur.

surungenlerın yapısı kuslardan cok ama cok farklıdır. surungenlerın vucutları kuslarla alakası bıle olmayan pullarla kaplıdır. kuslarda ıse karmasık bır yapıya sahıp tuyler ve hucrelerı mevcuttur. kusların kara canlılarından cok ayrı bır akcıger yapıları vardır.

bır yandanda surungenlerın memelılere donustugunude bu teorı ıcınde gormekteyız kı surungenler ıle memelıler ayrı yapılara sahıptır.

surungenler yavrularını yumurtalayarak , memelıler ıse dogurarak dunyaya getırır. memelıler sut salgılama sıstemıne sahıptır surungenlerde bu sozkonusu bıle degıldır. kaldıkı bu durum evrım'ı savunan ınsanlar tarafındanda hala merak konusudur.

teorının en onemlı bolumude ınsanın maymundan gelısı :)

gunumuzde ılkel ınsan fosılıne asla rastlanılmamıstır. bulunan kafa tasları ınsan kafatasına yorulmus ve ustune yumusak doku duzenlenerek ınsanlara evrım gecırmıs ınsan dıye yutturulmustur. dawson adlı bır arkeolog 3 mılyon yıllık bır ınsan fosılı buldugunu ve bunun pıltdown adıyla ılkel ınsan oldugunu savunmustr 40 yılı askın bır surede muzelerde ınsanların merakına sunulan bu sahtecılıgın 1949 yılında uzmanların bu fosılı tekrar ıncelemesıyle yapay bır fosıl oldugunu bulunan ınsan kafatasına orangutan cenesı yerlestırılerek aldatmaca oldugunu kanıtlamıslardır.

arkeologların 1922 yılında buldukları bir diş ise hayal gucunun ne kadar muhtesem oldugunu bır kez daha kanıtlamıs oldu. oyle kı bu ınsanlar buldukları bu diş i muazzam bır sekılde abartp bır ınsan dısı olarak gosterdı ve ona bır vucut tasarlayarak ona nebraska adamı dedıler. hatta bu ara gecıs formunu bır oncekıler gıbı latınce homo erectus , homo ergaster , homo sapıens archaıc gıbı sınıflandırarak onu hesperapıthecus karold cookii diye adlandırdılar. ne varkı cok gecmeden ıncelenen bu diş sadece bir domuz dişi oldugu anlasıldı.

neandrthall adamı 1856 da evrıme yanı ara gecıs formuna delıl olarak sunuldu ve ardından 1960da lıteraturden cıkarıldı

pıltdown adamı 1912 de evrıme yanı ara gecıs formuna delıl olarak sunuldu ve ardından 1953 te lıteraturden cıkarıldı

zınjantropus adamı 1959 da evrıme yanı ara gecıs formuna delıl olarak sunuldu ve ardından 1960da lıteraturden cıkarıldı

ramapıthecus 1964 de evrıme yanı ara gecıs formuna delıl olarak sunuldu ve ardından 1979 yılında lıteraturden cıkarıldı

sonuc olarak;

goruluyorkı evrım teorısı sacma sapan bır adam tarafından sacmalıklarla dolu bır gecmıse sahıp dusunce yapısıdır. asl olan etrafımzdakı canlıların bılımsel calısmaların sonucu olarak cıkarılan derslerın neye ısaret ettıgıdır. bılınıyorkı yasam canlılık asla sıradan degıldır ve sadece bır cansız varlıktan tureyemez. bunun kanıtları cok sayıda mevcuttur. evrım mutasyon hayal urunudur ve gun gectıkce bu dahada ıyı bellenecektır.

saygılar....

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 628
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

KURAN'IN YARATILIS KOMEDİSİ.

Öncelikle belirtmeliyiz ki, bu ayetleri buraya yazmadan önce tam 5 ayri Kuran çevirisini inceleyip, hikayenin daha düzgün, ve biçimsel eksikliklerin en aza indirgenmis olanini bulmaya çalistik. Bütün çevirilerde ayni anlatim tarzini bulunca, bu çabanin bosuna oldugunu kabul etmek zorunda kaldik. Üstelik bu karmasa, sadece bu ayetler için degil, Kuran'in tamami için geçerli. Ne yazik ki, her seye kadir Allah'in kitabinda sadelik, sistem, düzen ve anlasilabilirlik yok. Yine de, okuyucuyu sikmamak için, hikayeyi sistemli bir biçimde tekrar yazmaktan kaçinip yorumumuza geçiyoruz:

Allah, Meleklere "yeryüzünde bir halife var edecegim" diyor. Elbette aklimiza hemen, ilk insan olan Adem'in nasil bir halife olacagi sorusu geliyor. Halife'nin Tanrinin temsilcisi oldugunu düsünürsek, belki sorumuza bir ölçüde cevap almis oluruz. Yani Adem, yeryüzünde ilk insan olarak Tanri'yi temsil edecektir. Asil sorun zaten bu noktada basliyor: Adem, yeryüzünde degil cennette yaratiliyor! Üstelik eger Seytan onu kandirip ceza olarak Dünyaya gönderilmesine yol açmasa, sonsuza kadar orada kalacak! Madem ki Adem cennette yasayacak, neden dünya yaratildi? Bu sorularin cevabini almak kolay olmasa gerek...

Melekler, "orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksin?" diyorlar. Melekler, gayet mantikli bir sebebe dayanarak, ve tarihe bakildiginda kolayca görülecegi gibi, hakli olarak bu soruyu soruyorlar.

Allah, "ben sizin bilmediginizi bilirim" diyor. Ama hiçbir açiklama yapmiyor. Üstelik melekleri tersliyor. Henüz olgunluga ulasamamis küçük bir çocuk bile kendisine mantikli bir soru soruldugunda karsisindakini terslemezken, Allah'in meleklerine bu sekilde davranmasini olgunluk kavramiyla bagdastiramiyoruz. Birkaç ayet sonra meleklerin kendi agzindan duyacagimiz gibi, melekler Allah'in verdigi bilgiden fazlasini bilmiyorlar. Ve bu yorumu yaparken de Allah'in kendilerine verdigi bilgiye dayaniyorlar. Üstelik söyledikleri tamamen dogru...Yine de Allah istedigini yapiyor.

Allah, Adem'i topraktan var ediyor. Kuran'in anlatim eksikligi burada kendisini gösteriyor, çünkü hikayede Adem'in yaratilmasi anlatilmiyor. Biz de Adem'in nasil yaratildigini baska ayetlerden ögrenmek zorunda kaliyoruz. Adem'in yaratilisinda topragin kullanilmasinin nedeni, (Aslinda bu madde birçok ayette farkli tarif ediliyor. Bazen "süzme çamur", bazen "özlü ve yapiskan balçik", bazen "pismis çamur gibi kuru balçik" olarak tarif edilmistir bu madde.) elbette topragin üretici karakteriyle ilgilidir. O zamanlar insani meydana getiren maddeler hakkinda hiçbir sey bilinmedigi için, "bitkileri yoktan var eden" toprak; bu üretici karakteri ile, insanin da yaratilmasi için en uygun madde olarak görülmüstür. Ayrica "ol" deyince her seyi olduran Tanri'nin neden insani yaratmak için bir madde kullandigi sorusu sorulabilir. Bu sorulari baska bir baslik altinda tekrar tartismak üzere, simdilik geçiyoruz.

Allah, melekleri sinava çekiyor. Hikayenin bu kismi gerçekten çok ilginç. Öncelikle iyiligin ve dogrulugun sembolü Allah,

meleklerinin samimiyetinden (!) süphe diyor. Ve onlari sinava çekiyor. Üstelik sinav tamamen adaletsiz. Allah resmen Adem'e kopya veriyor. Melekler de kendilerine verilmeyeni bilmedikleri için sorulari cevaplayamiyor. Allah katinda gerçeklesen bu olay bize oralarda bile düzenin hakim olmadigini gösteriyor.

Allah "size söylememis miydim?" diyor. Allah, haksizlik yaptigi yetmemis gibi, bir de Adem'e övgüler düzüyor.

Melekler secde ediyor, Iblis etmiyor. Burada Seytan'in içinde "Allah korkusunun" olmadigini görüyoruz. Çünkü resmen Allah'a kafa tutuyor. Allah'in yarattigi bir meleginin kendisine bas kaldirmasi gerçekten çok ilginç. Yeryüzünde her saniyeyi Allah korkusu ile geçirmemiz istenirken Allah kendi katinda ve kendisiyle yüz yüze olan meleklere bile korkuyu asilayamamis...

Allah Iblis'i kovuyor, Iblis süre istiyor. Allah hiçbir açiklama yapmadan, Adem'in hangi yaninin üstün oldugunu bile açiklamadan Seytan'i kovuyor. Üstelik birkaç ayet sonra Seytan Adem'i kandirabilecegine göre, gerçekten de Adem bir "aciz insan" ve pek bir üstünlügü yok. Allah "ceza gününe kadar lanetim üzerinde olsun diyor, ama somut bir ceza verdigi yok. Iblis kiyamete kadar süre istiyor ve Allah kabul ediyor. Yani Allah, insanlari yoldan çikarmasi için Iblis'e firsat veriyor.

Iblis, "herkesi azdiracagim" diyor. Iblis'in inanilmaz cesareti burada da kendisini gösteriyor. Sanki karsisinda kendisini bir hamlede yok edebilecek güçteki Tanri yokmus gibi davraniyor ve "herkesi azdiracagim" diyor. Halbuki Adem sonsuza kadar cennette yasayacak. Demek ki Iblis, Adem'i kandiracagindan bu kadar emin. Allah da bundan (Adem'in kandirilacagindan) bu kadar emin olmali ki, "sana uyanlari da seninle beraber cehenneme atacagim" diyor. Burada cehennemden bahsedilmesi de, cehennemin var oldugunu gösteriyor. Yoksa hikayemizde "...bunun üzerine Allah seytan ve ona uyanlari cezalandirmak için cehennemi yaratti" diye bir bölüm de olmasi gerekirdi. Zaten Allah Adem ile Havva'yi cennete gönderdigine göre cennet diye bir yer var. O zaman da cehennemin neden var oldugu sorusu geliyor insanin aklina. "Yoksa Allah Iblis'in böyle davranacagini ve Adem'in de ona uyacagini biliyor muydu?" diye sormaktan alamiyoruz kendimizi... Bu soruyu "Eger Iblis secde etseydi, neler olurdu?" diye sorarsak sanirim çarpiklik daha belirginlesecektir. Çünkü o zaman herkes memnun olacakti, Adem'le Havva sonsuza kadar cennette kalacakti. Insanlari yoldan çikaracak bir seytan olmayacakti, böylelikle ceza-ödül kavramlarinin dogal sonucu olan cennet ve cehennem de anlamlarini yitirecekti. Bu sorulari çogaltmak mümkün. Ancak hiç biri için tatmin edici bir cevap alamayacagimizi bildigimiz için baska yorumlar yapmayi gereksiz buluyoruz.

Allah, Adem'e; "Sen ve esin cennette kalin, ama su agaca yaklasmayin" diyor. Biz de hemen, asgari tutarliligin ve mantigin geregi olarak bu keyfiligin nedenini soruyoruz. Cennette zararli bir agacin olmasinin nedeni ne olabilir? Allah'in Adem'i o meyveden uzak tutmak için yapabilecegi baska bir sey yok mu? Allah "sakin Seytan sizi cennetten çikarmasin" diyor. Halbuki Adem yeryüzü için yaratilmisti.

Seytan Adem ve Havva'yi kandiriyor. Burada cennetin hiç de sandigimiz gibi bir yer olmadigini görüyoruz. Cennette zararli agaçlar var. Üstelik Seytan cennete elini kolunu sallaya sallaya girebiliyor. Seytan Adem'e "Allah melek olacaginiz için bu agaci yasakladi" diyor. Ve Adem meyveyi bu yüzden yiyor. Allah'tan hiç korkmuyor, ve kendisine yalan söyledigine inaniyor. Peygamberi Allah'a güvenmiyor! Olay bununla da bitmiyor. Adem melek olmak için elmayi yedigine göre, melekler Adem'den üstün varliklar. Öyleyse ilk basta meleklerin Adem'e secde etmek istememeleri çok dogal. Hatta Seytan bile bu durumda hakli görünüyor. Her seyden haberdar olan, her seyi gören ve bilen Tanri o sirada ortada yok... Adem'in aldatilmasini engellemek için hiçbir sey yapmiyor. Sanki her sey önceden planlanmis gibi. Allah'in cennetinin korumasizligi bir yana, orada insanlar kandirilabiliyor bile! Üstelik kandirilan Adem Peygamber! Insanin aklina ister istemez "Adem bile kandiriliyorsa, 'aciz' insan nasil kanmaz?" sorusu geliyor. Adem ve Havva meyveden yiyince hemen "zalimlerden oluyorlar" Ayrica"ayip yerleri görünüyor" ve hemen cennet yapraklariyla örtmeye çalisiyorlar. Aslinda Kuran'da, eslerin birbirlerinin cinsel organlarini görmesinin haram olmadigi Müminun suresi 6. ayette anlatiliyor. Ama bizimkiler herhalde Allah'in kanunlarindan haberdar degil ki, örtünmeye çalisiyorlar.

Allah, Adem ve Havva'yi yeryüzüne gönderiyor. O ana kadar ortada görünmeyen Allah hemen ortaya çikiyor ve Adem ile Havva'yi cezalandiriyor. "Birbirinize düsman olarak inin" diyor onlara. Bu tavir onun yüceligiyle hiç bagdasmiyor oysa. Cezanin da gerçeklesmesi gerekiyor. Yoksa masalimizin bir anlami kalmayacak.

Adem tövbe ediyor. Ve Allah tövbesini kabul ediyor. Ediyor ama, Adem yine de dünyada kaliyor. Böylelikle her tövbe edeni bagisladigini iddia eden Tanri'nin ne kadar dogru sözlü oldugunu bir daha görüyoruz. Halbuki Seytan tövbe bile etmemisken cezasi ertelemisti... Taha suresinde bu olay anlatilirken en basta Adem'in unutkanligina baglaniyor, birkaç ayet sonra ise "Adem baskaldirdi" deniyor. Bu da hikayemizdeki çeliskiler arasinda yerini aliyor. Allah Adem'in tövbesini kabul edip yol gösterdikten sonra ise "Elbet benden bir yol gösterici gelir" diyor. Allah gösterdigi dogru yolu yetersiz bulmus olacak ki, bir yol gösterici gönderecegini söylüyor. Bilimsel veriler, ilk insan ortaya çiktiktan sonra, Ibrahim'in peygamberlik iddiasina kadar binlerce yil hiçbir peygamberin ortaya çikmadigini gösteriyor. Yani Allah'in yol göstericisi biraz geç geliyor...Bu hikaye bize, Adem'in bir peygamber degil, bir suçlu oldugunu ve bu dünyaya da cezasini çekmek için gönderildigini anlatiyor.

Sonuç

Yillardir seriatçilarin dilinden düsürmedigi, bazi sahtekarlarin milyarlar harcayarak bilimsel bir gerçekmis gibi göstermeye çalistigi "yaratilis" kavraminin ne kadar mantikli(!) ve ne kadar bilimsel(!) oldugunu gördük. Asli Babil ve Sümer uygarliklarina, yani M.Ö 3 bin yillarina dayanan bu masalin bilimsel verilerle karsilastirildiginda hiçbir degeri yoktur. Üstelik bu hikayeyi elestirebilmek için herhangi bir bilimsel veriye bile ihtiyaç duyulmaz. Sadece iç çeliskileri bile, bu hikayenin Tanri tarafindan yazilmadigini, ve basit bir efsaneden öte deger tasimadigini gösterebilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaş Dünya'nın sayılı üniversitelerindeki biyologların, paleantologların, genetikçilerin, jeologların falan yakın arkadaşı galiba ki, onlara sormuş onlarda " yok evrim kanıtlanamadı " demiş. Yoksa A0'a mı sormuş?

Fikresel arkadaşım, kusura bakmayın ama yaptığınız küstahlık. Özür dileyerek bunu söylüyorum. Evrim hakkında konuşabilmeniz için, genetikçi, paleantolog, biyolog gibi bir bilim adamı olmanız lazım. Adamlar yıllarca bu işin bilmini görüyor, üniversite bitirip, yüksek lisans, doktora yapıyor, siz eminim ki evrim lehinde yazılmış bir kitap bile okumadan gelip burda konu açıyorsunuz. Bu yaptığınız, " Cerrahlar beyin ameliyatını yanlış yapıyor " demekten farksız. Beyin ameliyatı konusunda nasıl otoritelere yol gösterme hakkınız yoksa, bu konuda konuşma hakkınız da yok.

Ben bir ateistim ama tutup evrim hakında lehte bir yazı yazmam. Çünkü bilmiyorum. O konuda bir eğitim almadım, bilmediğim konu hakkında nasıl ahkam kesebilirim. Ne güzel demiş atalarımız; " Birşey biliyorsan konuş ki seni alim sansınlar, birşey bilmiyorsan sus ki seni insan sansınlar." Sizin de u düstüra uyacağınızı ümit ediyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaş Dünya'nın sayılı üniversitelerindeki biyologların, paleantologların, genetikçilerin, jeologların falan yakın arkadaşı galiba ki, onlara sormuş onlarda " yok evrim kanıtlanamadı " demiş. Yoksa A0'a mı sormuş?

kanıtlandı da bizim mi haberimiz yok teori adı üstünde

Link to post
Sitelerde Paylaş

sız ıslamı arastrdınızmı kafanıza gore atıp tutuyosunuz bu celıskı su celskı dıe. burda gordugum sey su. koca kuranda ısınze gelen bırbırıyle alakası olmayan kısımları alıp bırlestırıosunuz ahada celıskı dıosunuz. her ayet'ın anlattıgı durum farklı ve farklı durumlarda anlarda ınmıstır yasanılan durumlar ıcın.

evet ben evrım teorısını arastrdm arastırıyorumda. o saydıgnız evrım yanlısı bılım ınsanları unı. prof larının vıdeolarını da ızledım bır cok yerde sacmalayıp duruyorlar. dna yı bulan ınsanlar evrımcı ınsanlar hucrenın yapısını arastıran ınsanlar evrımcı ınsanlar. bu ınsnalar sızın tuttugunuz sacma teorıyı cokertıyolar. ellerınde degıl cunku sonuclar boyle.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tabii ki evrim teorisi saçmalıktır. Görünmeyen, ne olduğu belirsiz ama tapılması şart olan yüce bir Allah vardır, o bizi çamurdan yaratmıştır, sonra da bir ruh üflemiştir ve biz olmuşuzdur. İlk olarak Adem'i, sonra da onun canı sıkılmasın, arada bir keyfine baksın diye de Havva'yı yaratmıştır.

Sonra onlar Allah'ı kızdırıp dünya denen yere gönderilmiştir. Çiftleşmişler ve çocukları olmuştur. Sonra o çocuklar da çiftleşmişler, onların çocukları olmuştur. Aile genişlemiş, sonra daha da genişlemiş, insan nüfusu artmış ve birkaç bin yılda bugünkü halini almıştır.

Allah her bir türü tek tek, düşünerek yaratmıştır. İnsan ise diğer türlerin ve tabii kainatın efendisidir.

Evet. Bu daha gerçekçi, daha akla yatkın, hatta daha bilimsel bir açıklamadır. Evrim ise hurafedir. Bilim adamları Allah'a inanmadıkları için oturmuş ve böyle bir saçmalığı uydurmuşlardır. Onların aklı fikri insanı hayvanmış gibi göstermek ve dinsizliği yaymaktır. Bilim falan hikaye...

Bu kadar yeter, içim daraldı...

Link to post
Sitelerde Paylaş

kanıtlandı da bizim mi haberimiz yok teori adı üstünde

muslumangenc,

sen bence önce "teori", "hipotez", "kanun" gibi kavramların doğa bilimlerinde ne anlama geldiklerini bir araştır, bu konularda ondan sonra yorum yap.

Link to post
Sitelerde Paylaş

-Azizim, duydun mu? Gene çökmüş!

-Dur yav, azıcık soluklan. Ne çökmüş?

-Evrim azizim, evrim çökmüş!

-Hadi ya, bu kaçıncı çöküşü? Hemen kaçacak bir yer bulalalım da altında kalmayaım madem.

kanıtlandı da bizim mi haberimiz yok teori adı üstünde

Şaka mısınız yav? Teori kanun olunca kanıtlanmış olur bilgisini unutun. Bilimsel literatürde öyle birşey yok.

Şöyle hakemli bir bilimsel dergide çıkmış tek evrim karşıtı makale getirin bize.

İki senedir buradayım, daha getirenini görmedim; olmayan şey tabi getirilemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evrim tam olarak ne kanıtlanabilir ne de yanlışlanabilirdir...

Çünkü evrim bir yorumdur...

Bilimsel bulgulardan yola çıkarak yapılan bir yorum....

Yorumun neyini yanlışlayıp kanıtlayabileceksin ki?

Sadece yapacağın inanıp inanmamak olabilir...

Zamanı geriye döndürme şansımız olabilir mi?

Hayır...

O zaman yapacağımız herşey bir varsayımdan öte geçemeyecektir..

Biri hemen şu itirazı yapabilir..

Ama canlıların hepsinin yapı taşı aynı...

Fosiller yalan mı söylüyor..

Bu fosillerden ve canlıların yapı taşının aynı olmasından yola çıkarak yapılan değerlendirmeler tamamen ideolojiktir...

Diyelim bir fosil bulundu..

Şöyle deniyor..

İnsanın kayıp olan 4. kuşaktan atası bulundu...

Nerden biliyorsunuz..

AAA..

Bakın kemik yapısı aynı..

İnsana çok benziyor..

O zaman olsa olsa bu insanın kayıp olan 4.kuşaktan kuzeni falandır...

Benzerlikten yola çıkarak canlıların hepsinin aynı soydan geldiğini iddia edenlere soralım..

Tv'de radyodan mı meydana geldi?

Şekilsel olarak çok benziyor birbirine...

İkisinde de mekanik aksan var..

İkisinde de kablolar falan filan bir sürü benzeyen şeyler var..

O zaman şu yorumu yapabilir miyiz?

Tv Radyo'dan meydana gelmiştir..

Hayır

Bu çok saçma olur değil mi?

Evrim de böyledir..

Yapılan yorumlar sanki bir zaman makinası yapıp gitmişler gibi sunma vardır..

Nasıl ki evrimin öngürdüğü zamanlara gitme şansımız olmayacaksa, yapılan şeyler yorumsa..

Bu teori ne kanıtlanabilir ne de yanlışlanabilir diye biliriz..

Aynı yaratılış teorisi gibi..

Link to post
Sitelerde Paylaş

muslumangenc,

sen bence önce "teori", "hipotez", "kanun" gibi kavramların doğa bilimlerinde ne anlama geldiklerini bir araştır, bu konularda ondan sonra yorum yap.

:) araştırmadığım yönünde şüpheniz var galiba ama sır sizin hatırınıza bir kez daha okuyacam bunları

Link to post
Sitelerde Paylaş

her seyı gectım tek bır canlıdan bır suru canlı yapısı gelısmıs nasıl olabılır ya. mantıga sıgmıyor bu dusunce. benım atam surungenmıydı veya bır kusmuydu. onuda gectım benım atam bır karıncamıydıkı.

ya ınanılmaz bı sey bu cok zekıce;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu fosillerden ve canlıların yapı taşının aynı olmasından yola çıkarak yapılan değerlendirmeler tamamen ideolojiktir...

Tekel eylemi ideolojik, yargı kararları ideolojik, evrim ideolojik vs.. Sizin Dünya görüşünüz İslam'a ters gelen ve size karşı olan herşey " ideolojik " Gerçekler acıdır, siz gerçekleri kabul edemediğinizden ideolojik diyorsunuz. Hayata toz pembe bakıyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bı pacavradan fare cıkacagına balınanın ayının evrımlesmesıyle olustuguna ınanan bı zıhnıyetten kalkıpta mucıze beklenılmez tabıı.

Kimmiş bu paçavradan fare bekleyen, hahahahay güldürdün beni yine.

Cehalete bakın yav inanamıyorum.

Paçavradan fare çıkacağını beklemek insanların gökten zembil ile indiğine inanmak kadar komik.

Bak fikirsel bırak evrimi falanda sen önce tek bir kere kuran oku.

Sonrada bu yazdıklarını oku bak sende güleceksin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

sız ıslamı arastrdınızmı kafanıza gore atıp tutuyosunuz bu celıskı su celskı dıe. burda gordugum sey su. koca kuranda ısınze gelen bırbırıyle alakası olmayan kısımları alıp bırlestırıosunuz ahada celıskı dıosunuz. her ayet'ın anlattıgı durum farklı ve farklı durumlarda anlarda ınmıstır yasanılan durumlar ıcın.

Bak gördünmü nasıl itiraf ettin.

Buradaki ateistler islamı senin hocalarının toplamında daha iyibilirler islam denen dini.

Kurandaki bu çelişkileri müslümanlar bir türlü açıklayamaz ve açıklayamadıklarını bildikleri halde halen kuranın evrensel olduguna inanırlar. Aşagıdaki listeden bazı ayetlerin çelişkilerinin listesini göreceksiniz.

1- Allah ın bir günü 1000 dünya yılına mı eşit(22:47,32:5) yoksa 50000 mi?(70:4)

2- Ölürken ruhu kim alır? ölüm meleği(azrail) mi?(32:11) "melekler" mi(çoğul)(47:27) yoksa Allah mı?(39:42)

3- Yer ve gök kaç günde yaratılmıştır: 6 gün (7:54) (10:3) (11:7) (25:59) 8 gün 41:9-12

4- Gök mü yer mi önce yaratılıp "döşendi"? ilk önce gök sonra yer (79:27-30) ilk önce yer sonra gök(2:29)

5- İnsan neyden yaratılmıştır? Kan pıhtısından mı? (96:1-2) sudan mı? (21:30,24:45,25:54) balçıktan mı? (15:26) topraktan mı? (3:59,30:20,35:11) hiçbir şeyden mi?(19:67)

6- "O gün" "kimse kimsenin yerine birşey ödeyemez" "kimsenin şefaati kabul edilmez""Allah tan başka kimsenin dostluğu fayda vermez"mi?(2:123,6:51,82:18-19) yoksa bunun tersi mi?(43:86)

7- Kötülük Allah tan mı gelir? Evet(4:7 Hayır(4:79)

8- Sur a üflendiği zaman kişiler arasında "soruşturma" "birbirleriyle konuşma" olacak mı? Evet(52:25) (37:27) Hayır (23:101)

9- Hüküm gününde kötülere "kitap" "hangi tarafından" verilir? Arkalarından (84:10)

sol taraflarından (69:25)

10- Muhammed'in kalbine Kuran'ın tamamı indirilmiştir ve mükemmel şekilde tamamlanmıştır.(2:97) Fakat bir ayet değiştirilip yerine başka ayet getirilebilir. (16:101)

11- Hristiyanların ve Musevilerin hali ne olacak? Cennete gidebilir(2:62,5:69) veya Lanetlidir/küfre batmışlardır/"Allah onları kahretsin" Cennete kesinlikle gidemezler, cennet onlara haramdır (5:72,3:85,9:30) Ayrıca Kurana göre hristiyanlar ve yahudiler zalimler topluluğudur. (5:51)

12- Cennetin genişliği ne kadardır? Göklerle (birden fazla) yer kadar (3:133) Yoksa sadece bir gök (tekil) ver yer kadar (57:21)

13- İlk müslüman Enam/163’e göre Muhammed, Araf/143’e göre Musa.

14- Kaç tane melek Meryem ile konuşuyordu?

Sadece bir tane mi (19:17,21) yoksa birden fazla mı? (3:42,45)

15- Kur'an'da Allah'a ait olmayan sure : Fatiha

16- Kur'an'da Allah'a ait olmayan ayetler:

Hud/2, Tevbe/30, Zariyat /50-51, En'am-114

17- İblis melek midir, cin midir? 2/34'e göre melek, 18/50'ye göre ise cindir.

18- Bir Müslüman'ın kaç annesi vardır? 58/2'ye göre bir ("Onların anaları ancak, kendilerini doğuran kadınlardır."), 33/6'ya göre ise birden fazla ("Onun [Muhammed'in] eşleri de mü’minlerin analarıdır.

19- Allah insanları üç sınıfa mı (56/7) yoksa iki sınıfa mı (90/18-19, 99/6- ayıracaktır?

20- Allah, Firavun'a bir peygamber mi (7/103, 73/15), iki peygamber mi (10/75) göndermiştir?

21- Allah, Ad kavmini bir günde mi (54/19), birden fazla günde mi (41/16, 69/6-7) yoketmiştir?

22- İçki Allah'ın bir nimeti olarak sadece iyi midir (16/67), hem iyi hem kötü müdür (2/219), yoksa Şeytan işi olarak sadece kötü müdür (5/90-91)?

23- 109/1-6'da Muhammed, kafirlerin tapındığı tanrının veya tanrıların Allah'tan farklı olduğunu söylemektedir. Ehl-i Kitap (Yahudiler ve Hıristiyanlar) ya da putperestler sözkonusu olabilir. Halbuki Kuran, Yahudiler ve Hıristiyanlar'ın da (2/62, 2/139, 3/64, 29/46), putperestlerin de (16/35, 39/3) Allah'a inandığını söylemektedir.

24- Allah adil midir? 39/69'a göre öyledir: Ama, örneğin 14:4'e göre, Allah insanları keyfine göre sapkınlığa sürüklemektedir: "Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir." Bu durum, 4:88, 4:143, 6:125, 7:178, 7:186, 13:27, 13:33, 16:93, 17:97, 35:8, 39:23, 40:33, 42:46, 74:31 ile de desteklenmektedir.

25- Allah, şirki (kendisine ortak koşulmasını) affeder mi (4:153, 25:68-71), affetmez mi? (4:48, 4:116)

26- "Musâ’nın kavmi onun (Tur’a gitmesinin) ardından, ziynet eşyalarından, böğürmesi olan bir buzağı heykeli (yaparak ilah) edindiler." (7:148) Musa'nın kavmi, Musa Tur'dan dönmeden önce mi (7:149) yoksa döndükten sonra mı (20:91) bu hatalarından vazgeçip tövbe ettiler?

27- Yunus sahile atıldı mı (37:145), atılmadı mı? (68:49)

İmzamdaki linkede bak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

sen kendı kız kardesını ananı babanı koru once bızımkıler kafalarını falan keserler yazık olur ınsancıklara;)

sen ınandıgın seyı savunuyosunda bu anlattıklarım savudungunuz seyın temelı. savundugun seyın temelını bılmıosun kalkmıs ahkam kesıosun

uykudan yenı uyandın heralde kardes sen

Noldu yine rezil edilince onun bunun kafasınımı keseceksiniz?

Klavuzu islam olan herzaman dünyada rezil olur, inanmıyorsan dünyaya bak.

Ve bu bizim görüşümüz değil sizlerin görüşüdür.

İslam göre insanlar adam ile havvadan türemedilermi be saftirik.

Onların çocukları oldu sonra insanlar nasıl çolağdı ce cahil.

Senin inancını sana söylüyorum kızıyorsun ohaaa diyorum sadecce.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana bunların tek tek acıklamasını yaparım ama yalanlarsın.

Tabiyki yaparsın nelerini gördük.

Buralarda bunları kıvırmaya çalışanlar çok oldu.

Ama gerçekler ortada duruyor.

Bu çelişkilere bulacağın her çözüm kuranda 10 tane daha çelişki çıkartır.

Kuran öğlesine çelişkili bir kitaptırki resmen sapır sapır dökülür.

Bunu anlamak için bir insanın tek ama tek bir kere insanca dürüstçe kuranı okuması yeterlidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Noldu yine rezil edilince onun bunun kafasınımı keseceksiniz?

Klavuzu islam olan herzaman dünyada rezil olur, inanmıyorsan dünyaya bak.

Ve bu bizim görüşümüz değil sizlerin görüşüdür.

İslam göre insanlar adam ile havvadan türemedilermi be saftirik.

Onların çocukları oldu sonra insanlar nasıl çolağdı ce cahil.

Senin inancını sana söylüyorum kızıyorsun ohaaa diyorum sadecce.

dstum rezıl oluncak bı durum yok ortada sız ınancınızı savunuyosunuz bız ınancımızı. kafa kesmek bızae gore degıldır. tam tersı benım savundugum ateıstte bendendır hrıstyanda. dunyada hekres esıttır kımse kımseye ufacıkbır fıske bıle vuramaz.

kaldıkı nıey rezıl olıyım ıslam yasıyorum dıe. mutevazı bır hayatım var ısım gucum var bır cok arkadasım var ateıst arkadaslarım bıle var.

ınancım kendı ıcımde benım.

ben ınsanlar soyle cogaldı dıyemem tam bır bılgı sahıbı degılım. o yuzden de soyle cogaldı dıemem ama teorının dusuncesıne gore tek bır atadan cogaldık durumu bana cok ters yanı hayvanlarda ınsanlarda mıkroplarda tek bır seyden cogaldı durumu bana ters.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...