Jump to content

Evrim Teorisinin kanıtlanamayısı


Recommended Posts

scarfalcon,

sen internetten bir iq nu felan ölçtür, inan zeka kapasitenden ciddi şekilde şüphe etmekteyim.. yanıtladığımız soruları bulgur pilavı gibi aynen kelimeleri bile değişmeksizin ısıtıp getiriyorsun..

YAben sorularıma cevap almadım ki benim mesleğim belli ne zekası; dediğin hep aynı şeyler; şu şunlardan ayrıldı bu bunlardan ayrıldı. Onun atası o değil öteki neye göre kime göre ya, Nasıl yani neye göre konuşuyorsun böyle kesin ifadelerle denince; miilyonlarca yıl önce olan bir şey tabii ki kesinlik yok diyorsun. Ben cevap istiyorum arkadaş. VEremiyorsanız biraz üzerinde düşünün ya lütfen.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 628
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

YAben sorularıma cevap almadım ki benim mesleğim belli ne zekası; dediğin hep aynı şeyler; şu şunlardan ayrıldı bu bunlardan ayrıldı. Onun atası o değil öteki neye göre kime göre ya, Nasıl yani neye göre konuşuyorsun böyle kesin ifadelerle denince; miilyonlarca yıl önce olan bir şey tabii ki kesinlik yok diyorsun. Ben cevap istiyorum arkadaş. VEremiyorsanız biraz üzerinde düşünün ya lütfen.

sakarsarkan

senin sorularına cevap veriliyor.yukarıda richard dawkins'e ait yeni bir kitabın ismi de verilmiş. sıkarsa al oku. içindekiler yalandır de.

bu bundan ayrıldı şu şundan ayrıldı denecek.ne bekliyorsun? cevap bu.

evrimin şüphe edilecek bir yanı yok. evrim bütün hayat bilimlerinin temelini oluşturur.

sen niye erkekte meme oluşunun sebebini açıklamıyorsun.veya insanların yüzde 60tan fazlasında kasık fıtığı oluşumunun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

YAben sorularıma cevap almadım ki benim mesleğim belli ne zekası; dediğin hep aynı şeyler; şu şunlardan ayrıldı bu bunlardan ayrıldı. Onun atası o değil öteki neye göre kime göre ya, Nasıl yani neye göre konuşuyorsun böyle kesin ifadelerle denince; miilyonlarca yıl önce olan bir şey tabii ki kesinlik yok diyorsun. Ben cevap istiyorum arkadaş. VEremiyorsanız biraz üzerinde düşünün ya lütfen.

mesleğin ne olursa olsun, kafan çalışmıyor, yazılanları anlamıyorsun, ya da anlamak istemiyorsun..

gerçi mesleğininde dişedokunur olduğunu sanmıyorum.. daha türkçe yazım kurallarını bilmeyen bir zatın psikiyatrist olduğunu iddia etmesi bana gülünç geldi.

üstte sorduğun bütün soruların yanıtları var, dileyen senin sorularla benim yanıtları karşılaştırıp bir şeyler kapabilir. sen eukaryotların bakterilerden türediğini sanacak kadar zavallısın, daha archea ları bilmiyorsun, sonrada kalkmiş ondan ayrılma bundan ayrılma diyorsun.. bakteriler archeabakterilerle archealara ayrışmış ve çatallanmıştır, sonrada eukaryotlar archealarla ayrışmıştır.. bunu anlamayacak kadar düşünme yoksunusun işte.. archealar çekirdeksiz (prokaryot) oldukları halde gerek metabolizmaları (enzim, protein, rna, dna vs.) gereksede yapıları ile eukaryot hücrelere daha yakındır.

hem ordan burdan çarptığın C/P yaptığın lise biyolojisi düzeyinde bilgilere yanıt ver diyorsun, verincede iyice rezilliği ele alıyorsun.

tarihinde gavur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir psikiyatristin evrimin ne olduğunu bilmemesi çok tuhaf. En nihayetinde o da diğer doktorların aldığı tüm dersleri alıyor. Tıp okumak için en azından temel biyoloji bilgisi şart olsa gerek. Sevgili Starfalcon itiraz ettiği şeyin ne olduğu konusunda net fikir sahibi değil ki. Önce eleştirdiğiniz şeyin ne olduğunu anlamalısınız ki eleştirmeye ondan sonra sıra gelsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Parça parça cevap yazacağım scar, madem numaralar vermişsin sorulara. ancak numara sırasında sıkıntı var bak, iki tane 13 var ben o tür durumları birbirinin devamı olarak alıyorum.

11- Kuyruk sokumunun işe yaramadığını söyleyen bir evrimci yok. Evrim karşıtı diasporanın çarpıtmasına alet olma. Evrim dünyası, "asli işlevini yitiren" organlardan bahseder. kuyruk sokumu, apandist gibi organların "asli" işlevlerinden uzaklaşmış olmasını anlatır. Toptan işlevsiz adletmez. Sen sorunda kuyruk sokumunun doğum sırasında sağladığı avantaja değinmişsin ve bu noktada oyuna geliyorsun.

Kadınların doğumu sırasında sağladığı avantaj, kuyruk sokumunun asli işlevi değildir. o kuyruktur, denge organı olarak işlevi vardır. Ayrıca kuyruk sokumu sadece kadınlarda yok ki. Biz erkekler de bildiğim kadarıyla doğum yapmıyoruz. Aramızda doğum yapan erkek arkadaş varsa haberdar etsin. Sadece kadınlarda olan bir kuyruk sokumu kemiğinden bahsetseydik, doğumdaki avantajı hakikaten asli görevi olarak kabul etmeye çalışmak makul bir girişim olurdu. bu haliyle sahip olduğu çarpıtmayı taşımazdı. Erkeklerde de bulunan bir kemiğin kadın anatomisine sağladığı bir avantajı asli işlev olarak kabul etmek mümkün değil.

detaylarını unuttuğum için şimdilik isim veremeyeceğim ama, apandisit organı da bağırsak sistemimize faydalı bir tür bakteri için elverişli yaşam ortamı sunar.buradan hareket edip "apandist sindirimde nasıl da yardımcı hey maşallah" diyip apandisti bir sindirim organı adledersek aldanmış oluruz. çünkü apandistin o bakteriye yuvalık yapmak değil selüloz sindirmek gibi bir asli görevi vardır. Artık bu işi yapmamaktadır. Faydalı bilmemne bakterisine yuvalık yapmakla beraber, afedersin nerde it-kopuk varsa ona da yuvalık yapar. Sırf sindirimin yardımcısı olayım diye bir tek o hatırlayamadığım bakteriye yuvalık etseydi yine eyvallahı olacaktı bak. ama iltihap-cerahat ne varsa onlara da kucak açar, onlar da toplanır ondan sonra da operasyonla aldırmak lazım gelir.

kuyruk ve apandistin şu anda iyi kötü bi iki işe yarıyor olmasından yola çıkıp bu işleri onları varlık sebebi saymak, dişi kırıldığı için sofrada kullanılmayan bir çatalın televizyon ucuna takılıp anten olarak kullanılmasına bakarak, "çatal sinyal toplamak amacıyla tasarlanmış bir cihazdır" demekle birebirdir. tamamen aynısıdır.budur. gülümsetiyor değil mi insanı ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne yani şimdi ne yapmamı bekliyrosunuz, al sana cevap al sana cevap mı yapayım. Bir kere gavur IQ testi iterneten yapılmaz. Ramlarda Stanford Binet veya Wisc R uygulanır diğerleri çok sağlıklı olmaz yani zekanız şu çıktı diyen internet testlerine göre hareket edilmez. Testi bilen biri uygular. Zekayı geç kişilik testleri bile uzmanı tarafından uygulnmak zorundadır. ama bunlarıda geç konumuzla alakası yok.

Bir yanlış anlama vari, onuda hemen düzeltelim. Bilim admaı olmak hatta biyoloji profu olmak evrimci olmayı gerektirmez. bilim insanlarının hepsi evrimci değil. Evrimciden daha fazla yaratılışı savunan bilim adamı var, ancak darvin yahudi kökenli olduğu için teorisinde neden bahsederse bahsetsin yahudilere maymundan gelme gibi basit anlamıyla dahi evrimi kabul ettiremezsiniz. bir tane yahudi meslektaşımın evrimci olduğpuna şahit olmadım.

Sevgili chase; kuyruk sokumunun kadınlardaki işlevi doğum ancak gavura yazmıştım sanırım kaçırdın, insanlarda da büyük abdest olayında işlevi var. bir de apandistle ilgili bilimsel bir araştırma var, kök hücre yapımıyla ilgili. 20 lik dişten kök hücre üretimi yapılmaya başlandı. Yanlış bilinen şeylerden biri de evrimcilerin esas oğlan ve yardımcı oyuncu der gibi organları kalp akciğer ve apandist kuyruk sokumu gibi esas işlevi şu veya bu diye ayırmaları halbuki İlamın bütün organlara aynı önemi vermesi gibi bütün organları kalp gibi esas ve tek vazifeyle tavzif etmesi gibi bir düşünce yanlışına düşülmesi. Yaratılışçılar böyle bir fark ortaya koymuyorlar ki, bu evrimcilerin işte bunun görevi bitrmiş burada kalmış yazık demesi üzerine büsbütün saçma bir tartışma ortamına girilmesini netice veriyor. Evrimciler o organların işlevi tamamen bitmemiştir yavaş yavaş çekilecektir esas görevinden demesi gibi yaratılışçılarda, karaciğerin 450 den fazla görevi olduğunu ve bazı işlei diğer organlar vasıtasıyla yaptığını söylüyorlar. Pankreasın safra salgılamasının ne gibi bir eksiklik durumuna soktuğunu anlamıyorum güzelim organı.

BAzı şeyler aynı darvinin 150 sene önceki mantığıyla devam ettiriliyor, gavurun ezberleyip söylediği " bakteriler archeabakterilerle archealara ayrışmış ve çatallanmıştır, sonrada eukaryotlar archealarla ayrışmıştır" söyleminin galapagosta kuşları türleşme anlamında familya olarak gagalarına göre sınıflamasından farkı yok,

Erkekte memenin kalıntı olmasını düşündüren nedir ki, bir kere Erkek memesi de hormonlara cevap verir.

Erkek vücudunda östrojen artarsa memeler büyür. Buna jinekomasti denir.

Yalnız erkek memesi ile kadın memesi arasında ilginç bir fark vardır.

Kadınlarda memeler asinilerden oluşmuştur. Asiniler bir grup oluştururlar ve bir duktusa açılırlar.

Duktuslar da birleşerek daha büyük duktuslarla birleşirler. Onlarda daha büyükleri ile birleşirler ve mame başında hepsi büyükce bir duktusla birleşir.

Erkek memesinde sütlerin salgılandığı asiniler gelişmemiştir. Jinekomasti durumlarında bile asiniler gelişmez ve erkek memesi süt salgılamaz. Çok ender durumlarda süt salgılanması olur.

Erkek memesi yalnız östrojenlere değil, aynı zamanda östrojen etkisine sahip ilaçlara da tepki gösterebilir. Tabii hipofiz hormonları da erkeklerde memede büyümeye neden olur. Prolaktin gibi.

Erkeklerde meme kanseri çok nadirdir ama kadınlardakinden daha kötü bir seyri vardır. Daha öldürücüdür.

Normalde her iki seksde de aynı hormonlar vardır. Yalnız onların oranı ve kan düzeyi çok farklıdır.

Erkeklerde kadın hormonu olan östrojen vardır. Bazı hastalıklarda ki örneğin sirozlarda ve kronik karaciğer hastalıklarında, östrojenler yeterince detoksifiye edilemezler ve kan düzeyleri yükselir. Hastalar da jinekomasti gelişir.

Kadınlarda testosteron çokluğu klitorisi büyütür. Sesi kalınlaştırır ama bu arada libidoyu artırır. Kadın daha kadınsı olur.

Yani testosteron her iki seksde de libidodan sorumludur. Ama kadınlarda kısırlık nedenidir. Kadınları diğer bakımdan erkekleştirir. Hem erkekler ve kadınlar biribirini cinsel açıdan tatmin etmeden önce uyarırlar değilmi şimdi erkekte meme olmadığını düşündüğümüz de kadının bu denli etkileneceğini söylemek mümkün olmazdı. bir elmanın iki yarısı gibi olma zorunluluğu vardır meme estetik açıdan olmazsa olmazdır.

Neyse chase devam et...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Erkekte memenin kalıntı olmasını düşündüren nedir ki, bir kere Erkek memesi de hormonlara cevap verir.

Erkek vücudunda östrojen artarsa memeler büyür. Buna jinekomasti denir.

Yalnız erkek memesi ile kadın memesi arasında ilginç bir fark vardır.

Kadınlarda memeler asinilerden oluşmuştur. Asiniler bir grup oluştururlar ve bir duktusa açılırlar.

Duktuslar da birleşerek daha büyük duktuslarla birleşirler. Onlarda daha büyükleri ile birleşirler ve mame başında hepsi büyükce bir duktusla birleşir.

Erkek memesinde sütlerin salgılandığı asiniler gelişmemiştir. Jinekomasti durumlarında bile asiniler gelişmez ve erkek memesi süt salgılamaz. Çok ender durumlarda süt salgılanması olur.

Erkek memesi yalnız östrojenlere değil, aynı zamanda östrojen etkisine sahip ilaçlara da tepki gösterebilir. Tabii hipofiz hormonları da erkeklerde memede büyümeye neden olur. Prolaktin gibi.

Erkeklerde meme kanseri çok nadirdir ama kadınlardakinden daha kötü bir seyri vardır. Daha öldürücüdür.

Normalde her iki seksde de aynı hormonlar vardır. Yalnız onların oranı ve kan düzeyi çok farklıdır.

Erkeklerde kadın hormonu olan östrojen vard

bu şimdi erkekte niye meme var sorusuna cevap mı? Tabii ki değil.hala insanların yüzde 60ından fazlasında bel fıtığı oluyor niye? sorusuna cevap yok.Bu arada soralım : niye hıçkırıyoruz?

tarihinde convert tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bu şimdi erkekte niye meme var sorusuna cevap mı? Tabii ki değil.hala insanların yüzde 60ından fazlasında bel fıtığı oluyor niye? sorusuna cevap yok.Bu arada soralım : niye hıçkırıyoruz?

Ne bekliyrosun convert, ne demeliyim ki evrimden kaynaklanmadı scar haklısın diyesin. ne desem boş. Sırf estetik açıdan erkek te meme olsa bütünsellik bakımından yeterli sebep. Değilse değil de ya. Erkeklerin büyük çoğunluğu hanımlarının göğüs uçlarını kullanmasından uyarılır. kadınlarda erkeklerin göğüs uçlarından uyarılır. süt çıkmıyor diye evrimleştik öyle mi? Bel fıtığıyla ne alakası var. hıçkırıyrouz demek ki evrimleştik hapşurmak homo eriktustan kalma kalıntı, ispat? , yok ama öyle...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne bekliyrosun convert, ne demeliyim ki evrimden kaynaklanmadı scar haklısın diyesin. ne desem boş. Sırf estetik açıdan erkek te meme olsa bütünsellik bakımından yeterli sebep. Değilse değil de ya. Erkeklerin büyük çoğunluğu hanımlarının göğüs uçlarını kullanmasından uyarılır. kadınlarda erkeklerin göğüs uçlarından uyarılır. süt çıkmıyor diye evrimleştik öyle mi? Bel fıtığıyla ne alakası var. hıçkırıyrouz demek ki evrimleştik hapşurmak homo eriktustan kalma kalıntı, ispat? , yok ama öyle...

bunlar kıvırmasyon başka birşey değil..

bu şeyin kadındaki meme şeklinde olması şart mıydı??

penise paralel bir şey olamazmıydı???

evrim dememek için bin dereden su getriyorsunuz, aklınıza her türlü fikir geliyor da evrim gelmiyor bir tek.. şaklabanlık bu başka birşey değil...

Link to post
Sitelerde Paylaş

bunlar kıvırmasyon başka birşey değil..

bu şeyin kadındaki meme şeklinde olması şart mıydı??

penise paralel bir şey olamazmıydı???

evrim dememek için bin dereden su getriyorsunuz, aklınıza her türlü fikir geliyor da evrim gelmiyor bir tek.. şaklabanlık bu başka birşey değil...

bilakis evrim değil allah yarattı demek gerektiren bri şey. Çünkü evrimde mantık yok mutasyonlar gelişi güzel gerçekleşir. sanat ve estetik varsa sanatçı vardır ve bir hikmete binaen bu işi yaptı deriz. Mutasyon nesiyle düşünecek ki kadın da bundan zevk alır bunda da meme olsun:) yok artık ya.

Link to post
Sitelerde Paylaş
bilakis evrim değil allah yarattı demek gerektiren bri şey

yani allah salak salak meme yaratmış.sen şimdi insanların yüzde 60ından fazlasında kasık fıtığı oluyor. buna da bir şeyler bul. hıçkırık hakkında ne diyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne yani şimdi ne yapmamı bekliyrosunuz, al sana cevap al sana cevap mı yapayım. Bir kere gavur IQ testi iterneten yapılmaz. Ramlarda Stanford Binet veya Wisc R uygulanır diğerleri çok sağlıklı olmaz yani zekanız şu çıktı diyen internet testlerine göre hareket edilmez. Testi bilen biri uygular. Zekayı geç kişilik testleri bile uzmanı tarafından uygulnmak zorundadır. ama bunlarıda geç konumuzla alakası yok.

Bir yanlış anlama vari, onuda hemen düzeltelim. Bilim admaı olmak hatta biyoloji profu olmak evrimci olmayı gerektirmez. bilim insanlarının hepsi evrimci değil. Evrimciden daha fazla yaratılışı savunan bilim adamı var, ancak darvin yahudi kökenli olduğu için teorisinde neden bahsederse bahsetsin yahudilere maymundan gelme gibi basit anlamıyla dahi evrimi kabul ettiremezsiniz. bir tane yahudi meslektaşımın evrimci olduğpuna şahit olmadım.

Sevgili chase; kuyruk sokumunun kadınlardaki işlevi doğum ancak gavura yazmıştım sanırım kaçırdın, insanlarda da büyük abdest olayında işlevi var. bir de apandistle ilgili bilimsel bir araştırma var, kök hücre yapımıyla ilgili. 20 lik dişten kök hücre üretimi yapılmaya başlandı. Yanlış bilinen şeylerden biri de evrimcilerin esas oğlan ve yardımcı oyuncu der gibi organları kalp akciğer ve apandist kuyruk sokumu gibi esas işlevi şu veya bu diye ayırmaları halbuki İlamın bütün organlara aynı önemi vermesi gibi bütün organları kalp gibi esas ve tek vazifeyle tavzif etmesi gibi bir düşünce yanlışına düşülmesi. Yaratılışçılar böyle bir fark ortaya koymuyorlar ki, bu evrimcilerin işte bunun görevi bitrmiş burada kalmış yazık demesi üzerine büsbütün saçma bir tartışma ortamına girilmesini netice veriyor. Evrimciler o organların işlevi tamamen bitmemiştir yavaş yavaş çekilecektir esas görevinden demesi gibi yaratılışçılarda, karaciğerin 450 den fazla görevi olduğunu ve bazı işlei diğer organlar vasıtasıyla yaptığını söylüyorlar. Pankreasın safra salgılamasının ne gibi bir eksiklik durumuna soktuğunu anlamıyorum güzelim organı.

BAzı şeyler aynı darvinin 150 sene önceki mantığıyla devam ettiriliyor, gavurun ezberleyip söylediği " bakteriler archeabakterilerle archealara ayrışmış ve çatallanmıştır, sonrada eukaryotlar archealarla ayrışmıştır" söyleminin galapagosta kuşları türleşme anlamında familya olarak gagalarına göre sınıflamasından farkı yok,

ben seninle kafa bulmak için o sözü sarfettim , sen ciddi anlayacak kadar saf mışsın..

karaladığım bölüme baktığımızda sen cidden anlama kapasitesi çok düşük birisisin. o organın asli işlevi bitmiştir, yan işlevleri ise önemsizdir deniyor.. kuyruk sokumunun esas işlevi kuyruğu omurgaya eklemlemektir, kuyruk körelmiş ama o kalmıştır bu yan görevler nedeniyle.

ikinci karaladığıma gelince, sen daha bu terimleri bile ilk defa benden duyuyorsun, geçmiş bir de 150 senelik diye iftira atıyorsun, tühh rezil oldun tüm foruma.. bakterinin şu enzimi şu molekülü eukaryotla alakasızdır, o halde evrimleşemez diye yazan sendin, al sana yanıt işte, archeaların enzimleri ve reaksiyonları eukaryotlara çok yakındır , hatta bazıları aynıdır, ama archealarda çekirdeksiz yani prokaryot hücrelerdir. hücrelerin evrim ağacı şöyle,

http://bioweb.uwlax....ic/phylotee.png

görüldüğü gibi önce archealarla bakterilerin ataları ayrışıyor, sonrada archealarla eukaryotlar..

tarihinde gavur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

kuyruk sokumunun dışkılamada sağladığı avantaj da asli görevi değildir. tüm canlılar dışkı yapar mecburen, ama tüm canlılarda bizim kuyruk sokumunun eşleniği aynı şekilde yok olmuş değildir. demek ki "işte dışkılamak için gerekli olan o kemik , kuyruk sokumudur" diye bir iddiadan söz edemeyiz. kuyruğu olan her canlıda aynı kemik dışkılamada da fayda sağlıyor olabilir. ama bu durum kuyruk sokumunun denge organı değil ihracat organı olduğu önermesini geçerli kılamaz.

bu konuda; "sofradan emekli edilip de tv'ye takılan kırık dişli çatalın, sinyal toplama amacıyla tasarlandığı iddiası" örneğim geçerliliğini korumaktadır. daha fazla uzatmak istemiyorum.

3.soruyla devam edeceğim ben;

kafatasının ve hatta vücudun simetrisini sağlayan şey omurgada yer alan bir dokudur. yaşım ilerledi, zaman kısıtım da var, terimleri, isimleri hatırlayamadığım için özür diliyorum, ama bulmaya çalışacağım. bahsi geçen doku kafatasının da diğer tüm vucut gibi simetrik olarak gelişmesini sağlar. dolayısıyla evrime söz konusu olan şey kafatası değil bu dokudur. kafatası başlangıç değil sonuçtur.

simetri başlangıç, vucudun simetrik olması da sonuçtur. simetriye yol açan dokudan gelişiyor olmanın sonucudur. dolayısıyla hy kitabındaki gibi ağzı bir yerde burnu bir yerde olan kafatası yoktur.

kafatası evrimleşmesinde iki gözün üstüste ve ağzın sol üstte olması gibi fantastik evrim basamakları hiçbir zaman olmamıştır, bunu hiçbir evrimci iddia etmemiştir. Evrimcilerin söylemediği "bariz şekilde yanlışa çıkacak olan" fantastik uydurmaları anti-evrim kanıtı gibi göstermek anti-evrim diasporasının ve ideolojisinin ekmeği, suyudur.

kafatası evriminde; çene kemiğinin öne doğru uzunluğu ve yana doğru genişliği, göz üstündeki kemiklerin çıkıklığı / basıklığı, elmacık kemiklerinin çıkıklığı / basıklığı, alın bölgesinin genişliği gibi durumlar basamaklanmıştır. bu durumların hiçbirisi "simetriye" aykırı olarak oluşmamıştır. simetriyle çatışmaz. her iki elmacık kemiği birden çıkıktır, veya gaga simetrik şekilde uzundur/kısadır, gibi örnekleyebiliriz.

zaten yeryüzünde "kafaya" sahip tüm canlıların kafasının yukarıdan aşağıya aynı donanıma aynı sıralamayla sahip olması, değil evrim karşıtı, evrimin en mükemmel kanıtlarından birisidir. her canlıda en üstte gözler, altında burun,onun altında ağız olması, şüphesiz ki ibret doludur. falanca yengeci vardı, ağzı üstteydi ama "kafaya" sahip olma durumunun altını çizerim efendim bu noktada.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuyruk sokumunun dışkılamada sağladığı avantaj da asli görevi değildir. tüm canlılar dışkı yapar mecburen, ama tüm canlılarda bizim kuyruk sokumunun eşleniği aynı şekilde yok olmuş değildir. demek ki "işte dışkılamak için gerekli olan o kemik , kuyruk sokumudur" diye bir iddiadan söz edemeyiz. kuyruğu olan her canlıda aynı kemik dışkılamada da fayda sağlıyor olabilir. ama bu durum kuyruk sokumunun denge organı değil ihracat organı olduğu önermesini geçerli kılamaz.

bu konuda; "sofradan emekli edilip de tv'ye takılan kırık dişli çatalın, sinyal toplama amacıyla tasarlandığı iddiası" örneğim geçerliliğini korumaktadır. daha fazla uzatmak istemiyorum.

3.soruyla devam edeceğim ben;

kafatasının ve hatta vücudun simetrisini sağlayan şey omurgada yer alan bir dokudur. yaşım ilerledi, zaman kısıtım da var, terimleri, isimleri hatırlayamadığım için özür diliyorum, ama bulmaya çalışacağım. bahsi geçen doku kafatasının da diğer tüm vucut gibi simetrik olarak gelişmesini sağlar. dolayısıyla evrime söz konusu olan şey kafatası değil bu dokudur. kafatası başlangıç değil sonuçtur.

simetri başlangıç, vucudun simetrik olması da sonuçtur. simetriye yol açan dokudan gelişiyor olmanın sonucudur. dolayısıyla hy kitabındaki gibi ağzı bir yerde burnu bir yerde olan kafatası yoktur.

kafatası evrimleşmesinde iki gözün üstüste ve ağzın sol üstte olması gibi fantastik evrim basamakları hiçbir zaman olmamıştır, bunu hiçbir evrimci iddia etmemiştir. Evrimcilerin söylemediği "bariz şekilde yanlışa çıkacak olan" fantastik uydurmaları anti-evrim kanıtı gibi göstermek anti-evrim diasporasının ve ideolojisinin ekmeği, suyudur.

kafatası evriminde; çene kemiğinin öne doğru uzunluğu ve yana doğru genişliği, göz üstündeki kemiklerin çıkıklığı / basıklığı, elmacık kemiklerinin çıkıklığı / basıklığı, alın bölgesinin genişliği gibi durumlar basamaklanmıştır. bu durumların hiçbirisi "simetriye" aykırı olarak oluşmamıştır. simetriyle çatışmaz. her iki elmacık kemiği birden çıkıktır, veya gaga simetrik şekilde uzundur/kısadır, gibi örnekleyebiliriz.

zaten yeryüzünde "kafaya" sahip tüm canlıların kafasının yukarıdan aşağıya aynı donanıma aynı sıralamayla sahip olması, değil evrim karşıtı, evrimin en mükemmel kanıtlarından birisidir. her canlıda en üstte gözler, altında burun,onun altında ağız olması, şüphesiz ki ibret doludur. falanca yengeci vardı, ağzı üstteydi ama "kafaya" sahip olma durumunun altını çizerim efendim bu noktada.

Nato kafa diyorsun yani...

Link to post
Sitelerde Paylaş

bilakis evrim değil allah yarattı demek gerektiren bri şey. Çünkü evrimde mantık yok mutasyonlar gelişi güzel gerçekleşir. sanat ve estetik varsa sanatçı vardır ve bir hikmete binaen bu işi yaptı deriz. Mutasyon nesiyle düşünecek ki kadın da bundan zevk alır bunda da meme olsun:) yok artık ya.

cühela.. memeler kadın zevk alsın diye mi var?? yoksa yavrusunu beslesin büyütsün soyunu sürdürsün diye mi?? evrimi beyninle değil de başka yerinle anlarsan işin yaş senin...

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben seninle kafa bulmak için o sözü sarfettim , sen ciddi anlayacak kadar saf mışsın..

karaladığım bölüme baktığımızda sen cidden anlama kapasitesi çok düşük birisisin. o organın asli işlevi bitmiştir, yan işlevleri ise önemsizdir deniyor.. kuyruk sokumunun esas işlevi kuyruğu omurgaya eklemlemektir, kuyruk körelmiş ama o kalmıştır bu yan görevler nedeniyle.

ikinci karaladığıma gelince, sen daha bu terimleri bile ilk defa benden duyuyorsun, geçmiş bir de 150 senelik diye iftira atıyorsun, tühh rezil oldun tüm foruma.. bakterinin şu enzimi şu molekülü eukaryotla alakasızdır, o halde evrimleşemez diye yazan sendin, al sana yanıt işte, archeaların enzimleri ve reaksiyonları eukaryotlara çok yakındır , hatta bazıları aynıdır, ama archealarda çekirdeksiz yani prokaryot hücrelerdir. hücrelerin evrim ağacı şöyle,

http://bioweb.uwlax....ic/phylotee.png

görüldüğü gibi önce archealarla bakterilerin ataları ayrışıyor, sonrada archealarla eukaryotlar..

kafa bulmak içindi veya şimdi kıvırmak için, benim meselem değil ki. Ben barbosayım desem bu şaka olur ama sen şaka diye bana evrimden bahsediyorsun, şaka gibi hakkatten. bir de bu söz de gözden düşürme numaralarını bırak dostuuuuuum bu sitede herkes kimin ne olduğunu biliyor ilk günümüz değil. hala da aynı reaksiyonlar sıktı artık neye göre asli işlevini yitirmiş miş, senin bu ifadenden onun asli görevini bildiğin ortaya çıkıyro, denge unsuru demek kuyruk kuyruk gitti kuyruk sokumu kaldı ha, peki insanda denge unsuru nasıl olud da kulağa kaydı hem de en derinine, neden kuyruk yok ama biz dengeli gidiyoruz. Bırakın ya bu işleri, rezil olan siz resil oluyorsun denen ben yok ya. ben neden bu formlar birbirlerinin ailesi oluyormuş onu sordum.Evrim görülemediğine doğrulanamadığına ve gözlemleme imkanı bulunamadığına göre nedir evrim de bu kadar kesin familya ortaya koyma cesareti gösterten şey?

Faramir sen de alemsin yani ha, ikisi de desem kim hayır diyebilir :)

tarihinde Scarfalcon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

kuyruk sokumunun dışkılamada sağladığı avantaj da asli görevi değildir. tüm canlılar dışkı yapar mecburen, ama tüm canlılarda bizim kuyruk sokumunun eşleniği aynı şekilde yok olmuş değildir. demek ki "işte dışkılamak için gerekli olan o kemik , kuyruk sokumudur" diye bir iddiadan söz edemeyiz. kuyruğu olan her canlıda aynı kemik dışkılamada da fayda sağlıyor olabilir. ama bu durum kuyruk sokumunun denge organı değil ihracat organı olduğu önermesini geçerli kılamaz.

bu konuda; "sofradan emekli edilip de tv'ye takılan kırık dişli çatalın, sinyal toplama amacıyla tasarlandığı iddiası" örneğim geçerliliğini korumaktadır. daha fazla uzatmak istemiyorum.

3.soruyla devam edeceğim ben;

kafatasının ve hatta vücudun simetrisini sağlayan şey omurgada yer alan bir dokudur. yaşım ilerledi, zaman kısıtım da var, terimleri, isimleri hatırlayamadığım için özür diliyorum, ama bulmaya çalışacağım. bahsi geçen doku kafatasının da diğer tüm vucut gibi simetrik olarak gelişmesini sağlar. dolayısıyla evrime söz konusu olan şey kafatası değil bu dokudur. kafatası başlangıç değil sonuçtur.

simetri başlangıç, vucudun simetrik olması da sonuçtur. simetriye yol açan dokudan gelişiyor olmanın sonucudur. dolayısıyla hy kitabındaki gibi ağzı bir yerde burnu bir yerde olan kafatası yoktur.

kafatası evrimleşmesinde iki gözün üstüste ve ağzın sol üstte olması gibi fantastik evrim basamakları hiçbir zaman olmamıştır, bunu hiçbir evrimci iddia etmemiştir. Evrimcilerin söylemediği "bariz şekilde yanlışa çıkacak olan" fantastik uydurmaları anti-evrim kanıtı gibi göstermek anti-evrim diasporasının ve ideolojisinin ekmeği, suyudur.

kafatası evriminde; çene kemiğinin öne doğru uzunluğu ve yana doğru genişliği, göz üstündeki kemiklerin çıkıklığı / basıklığı, elmacık kemiklerinin çıkıklığı / basıklığı, alın bölgesinin genişliği gibi durumlar basamaklanmıştır. bu durumların hiçbirisi "simetriye" aykırı olarak oluşmamıştır. simetriyle çatışmaz. her iki elmacık kemiği birden çıkıktır, veya gaga simetrik şekilde uzundur/kısadır, gibi örnekleyebiliriz.

zaten yeryüzünde "kafaya" sahip tüm canlıların kafasının yukarıdan aşağıya aynı donanıma aynı sıralamayla sahip olması, değil evrim karşıtı, evrimin en mükemmel kanıtlarından birisidir. her canlıda en üstte gözler, altında burun,onun altında ağız olması, şüphesiz ki ibret doludur. falanca yengeci vardı, ağzı üstteydi ama "kafaya" sahip olma durumunun altını çizerim efendim bu noktada.

SEvgili chase bilakis evrimciler o formların yaşayamayacağını iddia ediyorlar. Ben aşamalılıktan bahsediliyorsa onların haklı olabileceğine bu söylediğinden daha çok önem verirrim evrimse söz konusu. Çünkü tek çeneli hayvan da var. kafa tası taşımayan da. ama birileri böyle bir varlık yaşamıyro derken birileri zaten hiç olmamıştır diyor. bEn de diyorum ki, Böyle bir canlı olduysa sindirim sistemi ve solunum sistemi var aolduğu sürece yaşar kafa tası olmayan varlıklar bir aşama silsilesi geçirip kafa tasına sahip olsaydı bunun her aşamasının temsilcisi olması lazımdı.

Olay sadece kafa tası değil ki, öyle canlı yaşamaz diyrolar ama bizim hy sitelerine ihtiyaç duymadan aklımızda çizeceğimiz anomali canlıların oluşması muhtemeldi.hepsi bahsettiğin simetriye sahip tesadüf gelişi güzel demektir bunlarsa resmen kalemle çizilmiş gibi, adenin timin ve guanin stozin sentezleri dna ve rna arası iletişimin olağanüstü olduğunu gösteriyor. sehpayı yapan usta gibi iskelet sistemi çıkıyor nereden şifrelerden o halde simetri çıkaran yani bir düzene göre hareket eden unsur gelişigüzel işletiliyor olamaz. A-G olduğunda bile bir enzim gelip sindiriyor ve zincire bağlanmıyor, mutasyonlarsa zinciri bozuyor. Yani değil gelişi güzel simetri oluşması var olan düzeni bile bozan bir mekanizmanın böyle bir şeyin mimarı olacağını kabule aklım yanaşmıyor. Çünkü biz bile en gelişmiş varlık olarak hala aminoasit oldumu olmadı mıyı tartışıyoruz. Bu benzerliklerin hepimizin kökeninin protein ve nükleik asit olmasından kaynaklandığını biliyor olmamız gerekiyor. Aksi olsaydı yediğimiz et midemizde erir ve sadece orada dururdu halbuki sentezleyerek bünyemiz<e karışıyor ve bizden bir parça oluyor . Kovada duran su nasıl kovaya nüfuz edemiyorsa yediklerimiz de bize karışamayacaktı benzer molaküllerden teşekkül etmemiz bu fırsatı veriyor. insanın gen dizilişi bakımından şempanzeye benzemesi tesadüf desem evreni tesadüfle açıklayan mantık buna tesadüf değil diyecek yalansa yalan desin birisi. Yok eğer bilinçli bir işse bu bir Yüce iradeyi gerektirir çünkü gördüklerimiz içinde bunu organize eden yok en gelişmiş varlık olarka biz bile yapmıyoruz çünkü. Protein dizilişi bakımından tavuğa metabolizmabakımından da fareye benziyoruz. yani bu bilgisayar programlarındaki gibi sadece 1 ve 0 ın farklı kombinasyonlarından autocad programı da çıkıyor az değşiklikle çok farklı bir program da çıkıyor bunlar birbirlerinden mi evrimleşti hayır benziyorlar mı benziyorlar. Bundan dolayı % 99 aynı demek % 1 farklı demek değildir. Umarım anlaşılıyrum.

SEvgiler...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...