Jump to content

Evrim Teorisinin kanıtlanamayısı


Recommended Posts

  • İleti 628
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • 2 years later...

Evrim defalarca kanitlanmistir. Milyonlarca deney, test, gozlem hepsi evrimi dogrulamistir. Bilimin nasil isledigini bilmeyen kisiler yuzunden bilgi kirliligi var. Bu kirlilik de hipotez, teori, kanun arasindaki farklarin yanlis anlasilmasina sebep oluyor. Hep duyuyoruz, evrim teorisi gercek olsaydi kanun olurdu. Hayir arkadasim teori olmaz kanun felan. Aslinda evrim hem kanun hem de teoridir. Yani bilimsel anlamda iki sekilde de kullanilir.

Teoriler kanunlara hic bir zaman donusmezler. Teoriler, kanunlari ve hipotezleri bir araya getirip aciklayan bilgi butunleridir. Kanunlar dogadaki olay ve olgulara "ne" sorusunun cevabidir. Teoriler ise "neden" ve "nasil" sorularina cevap verirler.

Kanunlar da teorilere donusmezler, ikisi birbirinden farkli yapilanmalardir. Yani evrim YASASINI aciklayan evrim TEORISIdir. Ayni yer cekimi YASASINI aciklayan cesitli teoriler oldugu gibi. Kisacasi teoriler kanunlari aciklarlar.

Bunlarin hepsinin sebebi, evrimi halen bilimsel bir gercek degilmis gibi gostermeye calisan teist kesim yuzundendir. Dogmalarini ve kendi tabularini korumak icin her turlu seyi yapar bunlar. Bir de su ilkokul da ogretilen; "hipotezler kanitlanirsa teori, teoriler kesinlesirse kanun olur" diyen rezalet egitim sistemi yuzunden.

tarihinde Atheist Primate tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...