HARUNN 0 Nisan 8, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 8, 2010 gönderildi Bana realist ol diyene bak.Ben sana ateist olduğumu ilan etsem kaç tane ölüm fetvası çıkar dedim,senin verdiğin cevaba bak. Ölüm fetvası ne yav? Ateist olduğu bilinen insanlar hiç yokmu bu ülkede? Link to post Sitelerde Paylaş
PearlyGates 0 Nisan 8, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 8, 2010 gönderildi Ölüm fetvası ne yav? Ateist olduğu bilinen insanlar hiç yokmu bu ülkede? Katli vaciptir emri yani. Elbette vardır.Ama sen hiç çıkıp kuran eleştirisi yapan bir ateist gördün mü medyada? Turan Dursun vardı bu konuda yürekli onunda nasıl aşağlıkça katledildiğini gördük. Link to post Sitelerde Paylaş
HARUNN 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi (düzenlendi) Katli vaciptir emri yani. Elbette vardır.Ama sen hiç çıkıp kuran eleştirisi yapan bir ateist gördün mü medyada? Turan Dursun vardı bu konuda yürekli onunda nasıl aşağlıkça katledildiğini gördük. Turan DURSUN`u, heralde bizim mahallede yada sizin mahallede oturan, sıradan bir vatandaş öldürmedi. Bunlar derin hesaplar. Mesela Hrant DİNK`i, sizin mahallenin milliyetçi gençlerimi plan yapıp öldürdü? Sanırım, bağlantıyı anlamışsındır. Nisan 9, 2010 tarihinde HARUNN tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
gerarddepardieu 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi Fakat başörtüsünün erkek egemen bir simge olması ve benim onu eleştirmem, yasaklanmasını savunacağım anlamına gelmez elbette. İnsanlar kelepçeyle gezmek istiyorlarsa böyle de gezebilirler. Bunun da doğru birşey olmadığını söyler ama zorla çıkartmaya kalkmam. Çünkü ondaki zihniyet değişmediği sürece, ben kelepçeyi zorla çıkartsam bile o ellerini kelepçeli gibi tutmaya devam edecektir. Bazı şeylerin kendiliğinden farkına varıp uygularsa değeri olur. O halde neden savunuyorum türban yasağını? Çünkü konu bundan daha derin. Kuran'ı okuduğumuzda islamın teorisinin özgürlük karşıtı ve baskıcı yanını görüyoruz. Başörtülüler böyle bir totaliter inancı savunuyorlar. Bu inancın gereği olarak bizi de örtünmeye teşvik ediyor, kabul etmezsek kendilerinde cezalandırma yetkisi görüyorlar. Şeriat devletlerinin pratiğinde bunu görüyoruz, İran örneği de yakınımızda. Mesele Türkiye'nin İran olup olmayacağı değil, mesele başörtülü müslümanların İranvari bir din kavrayışının olması. Bu denli baskıcı bir dine ya da din yorumuna iman edenlerin beri yandan da devletin yasaklarını özgürlük ve demokrasi adına eleştirmesi iki yüzlülük değil midir? Bu söylediğim kısımla ilgili çekincelerim var, geri kalan kısmı üstün körü okudum ve bir problem görmedim, destekliyorum. Bununla ilgili çekincem ise; fazlasıyla homojen, tek tip bir başörtülü imgesine sahip olması, bu doğru değil. ''İdeal'' koşullar altında başörtüsüyle hiçbir problemim olmaz; şu an için ise, başörtülülerin hizmet alma hakkını sonuna kadar savunmakla beraber, kamu kurumlarında çalışmasını benimsemek hususunda ''isteksizim''. Link to post Sitelerde Paylaş
Andromeda 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi Ölüm fetvası ne yav? Ateist olduğu bilinen insanlar hiç yokmu bu ülkede? "Ateistim" der belki ucundan ama ateistlik yapmaya başlamasa iyi olur... Tavsiye etmem... Link to post Sitelerde Paylaş
Andromeda 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi Bu söylediğim kısımla ilgili çekincelerim var, geri kalan kısmı üstün körü okudum ve bir problem görmedim, destekliyorum. Bununla ilgili çekincem ise; fazlasıyla homojen, tek tip bir başörtülü imgesine sahip olması, bu doğru değil. ''İdeal'' koşullar altında başörtüsüyle hiçbir problemim olmaz; şu an için ise, başörtülülerin hizmet alma hakkını sonuna kadar savunmakla beraber, kamu kurumlarında çalışmasını benimsemek hususunda ''isteksizim''. Alışırsın zamanla; az kaldı... Link to post Sitelerde Paylaş
anti-christ 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi bu başlığa iki ileti attım ikiside silindi. çekememezlik durumu felan mı var diyeceğim, bari silen arkadaş çıksın ortaya. Link to post Sitelerde Paylaş
Rochader 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi ... İslamofobi denen şeyin kaynağı ve sorumlusu islamdır, çözümü de islamın hizaya getirilmesidir. ... cuk diye oturmus. Bundan baska sebep varmi bakmak lazim. Birde Din ile Devlet isleri birbirinden gercekten ayrilirsa benim islam karsitligim hic kalmaz. SAYGILAR Link to post Sitelerde Paylaş
aslanbey 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi Siz İslamafobiksiniz.. Aynı şekilde bende kafirfobiğim... :D Kafirin her türlüsüne karşıyım.. Özellikle ateistlere.. Bu şekilde yaşayıp gideceğiz herhalde.. :D Link to post Sitelerde Paylaş
Arykanda 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi Maide-44 Şüphesiz Tevrat'ı biz indirdik. İçinde bir hidayet, bir nur vardır. (Allah'a) teslim olmuş nebiler onunla yahudilere hüküm verirlerdi. Kendilerini Rabb'e adamış kimseler ile âlimler de öylece hükmederlerdi. Çünkü bunlar Allah'ın kitabını korumakla görevlendirilmişlerdi. Onlar Tevrat'ın hak olduğuna da şahit idiler. Şu halde siz de insanlardan korkmayın, benden korkun ve âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir. Bu Ayet'e göre Allah'ın indirdiği ile hükmetmek farzdır. O nedenle hiç bir müslüman "demokrat" veya başka bir şey olamaz. Ben demokratım, demokrasiye inanırım diyen müslüman ya yalan söylemektedir, ya da bu hükümden haberdar değildir. İktidarda bulunan birileri demokrasi falan deyip duruyorsa, bilinmelidir ki asıl amaçları için basamak olarak kullanmaktadırlar. İktidar partisine karşı bir fobi oluşması da hiç boşuna değildir. (Liboşları hepsinden münezzeh tutuyorum...) Link to post Sitelerde Paylaş
taopaipai 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi Zira islam, özgürlüğün, demokrasinin, hoşgörünün kıyısından bile geçmez. Komünizm de geçmez. Link to post Sitelerde Paylaş
aslanbey 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi (düzenlendi) Komünizm de geçmez. Evet haklısın ama.. Hacı dayının şöyle bir cümlesi vardı.. Şeriat gelmesinden, darbeyi yeğlerim Demokrasi için demokrasiyi korumak... Demokrasi için demokratik hakları engellenebilirmiş.. Bunlar bunu söylüyor.. Demokrat, ilerici, aydın oluyor.. Ben hiçbir zaman ağzıma demokrasi lafını aldığım yok .. Ben gerici oluyorum... Bu ne tezatlık değil mi? Nisan 9, 2010 tarihinde aslanbey tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Freddie 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi Bu söylediğim kısımla ilgili çekincelerim var, geri kalan kısmı üstün körü okudum ve bir problem görmedim, destekliyorum. Bununla ilgili çekincem ise; fazlasıyla homojen, tek tip bir başörtülü imgesine sahip olması, bu doğru değil. Türbanlılar Kuran'ı olduğu gibi kabul eden insanlar. En azından ezici çoğunluğu öyle. Bunu türban eylemlerinde ellerinde tuttukları pankartlarda yazanlardan da görüyoruz. Sürekli bir Allah ve din vurgusu var, türbanı bununla temellendiriyorlar. Zaten kafalarını o kadar sarmalamaları da Kuran'a yönelik bu bağlılıklarından kaynaklanıyor. Ve aynı Kuran'ın özgürlük, demokrasi, hoşgörü, hatta insanlık karşıtı pek çok ayeti olduğunu da biliyoruz. O halde türbanlıların bu ayetlere de iman ettiğini anlayabilir ve farklı olanların güvenliği, özgürlüğün ve demokrasinin korunması için türbanlıların/dincilerin denetim altında tutulmasını talep edebiliriz. Öyle değil mi? Homojenliğe gelince... Kurandaki mümin tipi homojen, bunlar da ona iman edip öyle olmaya çalışıyor, ben ne yapayım? Onlar çeşit çeşit de ben tek kalıba sokuyor değilim ki. Kuran onlara tek kalıbı giydiriyor. Onların güler yüzüne de kanmamak gerekir. Zira bu, ''köprüyü geçene kadar''dır. Sonrasında dinleri ne emretmişse ''üzülerek'' de olsa onu uygularlar. Zira onlar için Allah ve emirleri herşeyden önemlidir. İran'da da dincilere güvenip dostluk eden pek çok demokrat ve solcu vardı, sonları kötü oldu. İslama güven olmaz. Tarih bunu öğretiyor. İslama elini veren kolunu kaptırır. Bataklık gibi düşün kanka... Link to post Sitelerde Paylaş
KerpetenVahsi 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi (düzenlendi) (Liboşları hepsinden münezzeh tutuyorum...) Onlar nurcularla birlikte said denen şahsiyetin izinden gidiyorlar zaten.Şeriat'a hizmet,Demokrasi ve Özgürlük için halkın şeriat istemi görmezden gelinmeli. Yoksa şeriata ve onun kadar kötü olan komünizme karşı darbe yapılsın,darbeci özgürlük demokrasi düşmanı oluyor. Ayrıca; Şeriat illa '' şuan itibariyle şeriat kanunları getirilmiştir,kanunlarımız islama göredir '' diye bir dini liderin açıklama yapması ile gelmez. Halk şeriatı mı uyguluyor laikliği mi önemli olan bu. Halk türbanlıysa ve çarşaflıysa,değilse bile türbanlılarla hiç birşey yokmuş gibi takılıyorsa,onları bu karanlıktan çekip çıkarmak için uğraşmıyorsa,diğer dinlere hoşgörü ile bakılmıyorsa,içki içenler kötü duruma getirilmeye çalışılıyorsa,laik düzen benimsenmiyorsa e şeriat hakim zaten. Bakın İsviçre şimdi faşist bir ülke mi,minareleri engelledi.Onlardada Demokrasi var.İşte Demokrasi bir halkı cehalete rezilliğe sürükleyecekse Demokrasi'den kötü amaçlara hizmet etmemesi için fedakarlık yapılması lazım. Sen halkın türbanlı olmasına bu kadar göz yumarsan,film çekmelerine izin verirsen (büşra filmi) devlet kadrolarında yer verirsen onlar laik düzeni korumazlar,türbanlı bir insan laikliği benimser mi ? Modernliği,Çağdaşlığı benimser mi ? Hangi en demokrat ülkede bile bırak türbanlıyı rahibe kıyafetleriyle biri devlet kadrosuna girmiş. Bilerek mağduru oynuyorlar,oynuyorlar ki komünistlerin,liboşların kendi taraflarına geçmelerini sağlasın,hatta laiklerin bile acımalarını sağlasın. Nisan 9, 2010 tarihinde KerpetenVahsi tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
pisinge 0 Nisan 9, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 9, 2010 gönderildi Simdi islam ateizmden korkuyor,teknoloji onlari tarihin cöplügüne atmasi yakindir.Ne korkacam onlardan.Fikir silahi yener,fener gs gibi...gs de de FoBi si var zati... Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts