Jump to content

Darbe Karşıtı Fethullah Gülen


Recommended Posts

Bu röpoartajı Ekşi Sözlük'te gördüm ve paylaşmak istedim.

Şu sıralar biliyorsunuz, Gülen cemaati ve medyası, AKP iktidarını korumak için büyük mücadele veriyor. Darbe karşıtı söylemler ile kendilerine yönelik eleştirileri susturmaya çalışıyorlar.

Fakat görüyoruz ki Fethullah Gülen'e göre her darbe yanlış değilmiş. Kendi sitesindeki bir röportajdan:

"Evet var. Ama ben eğitimde dinin çok önemli olduğunu bir kere daha tekrar edeceğim. Müsaadenizle bu konuyla ilgili antrparantez bir mülahazamı arz edeceğim: Evren Paşa demokrasinin kesintiye uğraması ve daha pek çok açıdan tenkit edildi. Ama seçmeli din derslerini mecburi yapmakla yararlı bir iş yapmıştır. Gençlerin çoğu onun bu icraatı vesilesiyle din eğitiminden nasiplerini almışlardır. Bu iş kanaatimce öyle büyüktür ki doğrusunu Allah bilir- hiçbir sevabı olmasa bile bu icraatı ona yetebilir, ahirette kurtuluşuna vesile olabilir, cennete de gidebilir."

http://www.m-fgulen.org/content/view/8298/15/

Bu adamlar sürekli televizyon kanallarında, gazetelerinde darbe yaygarası yapıyorlar. Demokrasinin savunuculuğunu yapıyorlar. Ama öyle görünüyor ki, darbeyi dindar birileri yapsa sesleri çıkmayacak. Bazı liberaller (ki liberalizme karşı değilim, sadece Türkiye'deki korkak liberalizme karşıyım) bunu görürler umarım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ABD'deki Cumhuriyetçilik ile bizdeki ne kadar farklıysa diğer dünyadaki liberalizm ile bizdeki o kadar farklı.

Bizdeki = Dinci,Şeriata ve gericiliğe özgürlük veren,onlar için çalışan.

tarihinde KerpetenVahsi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...