gerarddepardieu 0 Oluşturuldu: Nisan 12, 2010 Raporla Share Oluşturuldu: Nisan 12, 2010 (düzenlendi) AKP'nin otoriterliği, anti-demokratlığı, ceberrutluğu bilinmeyen konular değil: Bu açıdan yapılan mertçe, insani eleştirinin nasıl birşey olduğunu, nasıl UFO'lara, Masonlara, ''vatansever paşa''lara, ''bunlar ülkeyi bölecekler'' pseudo-edebiyatına başvurmaksızın AKP teşhir edilir, görün diye bu yazıyı buraya asmak istedim... *** Müslüman'a en büyük imtihan Yazma konusunda geciktim, biliyorum, ama bu konunun hayatımızın hiçbir zaman eskimeyecek güçte sabitelerinden biri olduğuna inanırım. Eşcinsellik, elbette, daha önce de defalarca yazmış olduğum gibi ideolojilerin turnusol kâğıdıdır. Zurnanın zırt dediği yerdir. Gündeme geldiği an herkesin canını sıkan, milyon dolarlık soruymuş gibi, karşısında bir tavır almak zorunda kalanı kan ter içinde bırakan bir konu. Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın eşcinselliği tehlikeli bir hastalık ilan edişinden heyecanlanıp ona destek bildirmek için toplanmışları hatırlayın. Şu, önde mutsuz ve öfkeli yüzlü kadınların, arka sırada da bıyıklı helallerinin boy gösterdiği resim, kimi insanların tepkisini çekti, doğal olarak. Ama genel olarak itirazı olanlar, kendisi mazlum olanın bir başka mazlumu taşa tutması karşısında duyulan isyan hissini dile getiriyordu. Mağduriyet kalkanının zamanla insanı çok sıktığını, en büyük zalimlerin bu kalkan gölgesinin müdavimi olanlardan çıktığını bilmeyen var mı? Kaç kere dile getirdik. Mağdur rolüne gönül indirmek, zalim olmaya can atanların tıynetidir. AKP de mağduriyetinden şanlı bir zalim olarak mezun olmuş, karşımızda sırıtmıyor mu? Ama mesele bu değil kanımca. Bence son derece hayırlı bir gelişmedir, memleketin İslamcı düşünce insanlarının bu konudaki hissiyatlarını açıkça dile getirmeleri. Kaldı ki şaşırtıcı da değil, dile getirdikleri. Yalnız, aralarında şimdiye dek gerek örgütlenme gerek farklı kesimlerle ilişki ve ittifaka açıklık konusunda çok yol kat etmiş, bu memleket insanının güvencelerinden olarak gördüğümüz Mazlum-Der’in (önce İstanbul Şubesi’nin, akabinde Genel Başkanı’nın) Bakan hanıma söz konusu destek mektubu eylemine canı gönülden katılması yegâne incitici nokta. Yoksa Dilipaklar ve benzeri müminlerin kendine Müslüman olduklarını defalarca görmüşlüğümüz var. Kısacası, bu konuda başını bağlayıp sokağa fırlayan hanımların militan homofobi eylemlerini mazlumluktan zalimliğe geçiş töreni olarak algılamaktan yana değilim. Çünkü sadece bu olaya ait, özel bir durum söz konusu değil.Ama illa ki altı çizilmesi gereken bir nokta var. Demokrat-liberal kesimin saygıyla yaklaşıp kimi fırsatlarda birlikte durmaya can attığı kimi İslam aydınlarının geliştirdiği dil, benim ilgimi daha çok çekiyor. Sözgelimi, geçtiğimiz birkaç yıl içinde gerek zina gerek eşcinsellik konusunda iç karartıcı fetvalarıyla sivrilen, Türk Müslüman âleminin yetiştirmiş olduğu en münevver kalem, Ali Bulaç. Birkaç yıl önce zinanın ‘sivil fuhşa’ zemin hazırlayan temel faktör, ‘tahripkar bir fiil’ olduğunu savunan Ali Bulaç, zina suçunu işleyerek erkek ya da kadının toplumun birliği ve geleceğini tehlikeye attığını iddia ediyordu. Ona kalırsa, beden üzerinde tasarruf hakkı, bedenin sahibine değil Yaratan’a ait olduğu için, “Hiç kimse ‘ben bireysel özgürlüğümü kullanarak bedenim üzerinde tasarrufta bulunuyorum’ veya ‘dilediğim cinsel tercihte bulunuyorum’ diyemez”di. Daha sonra da zina konusunda göstermiş olduğu hiddet ve celale bürünüp ‘özendirme’ ortamı yaratıldığını haykırarak eşcinselleri kitle katliamcısı ilan edecekti. Neden sonra Bulaç’ın bu tuhaf iddiayı nereden iç etmiş olduğunu öğrendik. Eski bir NATO komutanı Srebrenitza katliamının sorumluluğunu Hollandalı Barış Gücü askerlerine yıkıyordu. Hollandalı gey askerler, katliama göz yummuştu ona kalırsa. Sivil aydın, anti emperyalist Bulaç, insanlık aleminin bir bölümünü katliamcı ilan ederken eski NATO komutanının, bütün dünyada nefretle karşılanan bu iddiasını referans almış meğer. Geleneğe, töreye, dini inanca dayalı cemaat ülküsünün bekçiliğini üstlenen hiçbir hareket devlet-siyaset ilişkileri açısından özgürlükçü olamaz. Hangi özgürlükçü yasayı çıkarırsa çıkarsın AKP, insan ilişkilerinin kabul edilebilir, ‘toplumsal birlik ve beraberliği’ incitmeyecek bir format risalesini çıkarma çabalarıyla bizi, baskıcı olduğu kadar kıyıcı bir iktidar resminin ardından izliyor. Bulaç ve benzerlerinin “Düşmemiş son kale” olarak gördükleri aile kurumunun bekçiliğine soyunmasında “şahsi irade” alanının daraltılmasına, kadının zapturapt altına alınmasına yönelik bir çaba gözlemlenmekte elbette. Kontenjandan türbanlı İrfan Aktan, Aktüel dergisinde bu konuyu iyice bir deşti. Birçok İslamcı yazar, kendisiyle konuşmayı reddetmiş. Taraf gazetesinin türbanlı aydın kontenjanından Hilal Kaplan, kanımca en ferah açık verenlerden: “Sonuçta eşcinsellik, bir Müslüman’ın başına gelebilecek en büyük imtihandır. Eğer eşcinselliği bırakırsa, bu sınavdan başarılı çıkar. Hepimiz imtihanlarla karşılaşıyoruz. İnsanlar kanser oluyor, çocuklarını kaybediyor. Alkolik, uyuşturucu bağımlısı insanlar var. Ayrıca nefsinle mücadele ettiğin oranda mükafat da alırsın.”Kaplan,Aktüel’de çıkan yazıdan rahatsız olmuş olsa gerek, kendini daha etraflıca ifade etti, birkaç gün sonra Taraf’ta. İnsanlar arasında ‘uzlaştırılamaz farklılıklardan’ söz ediyordu sözgelimi. Kaplan’ın kitabında kimi insanlık halleri uzlaşılamaz idi besbelli. Mükemmel bir ‘her kapıya kilit olma’ çabasının, her dereden su götürme merakının yansımasıydı yazdıkları. Öncelikle eşcinsellerin uğradığı saldırıları tel’in ediyor; eşcinselliği hastalık ilan eden Müslümanlara sitem ediyor; sonra da eşcinselliği günah ilan ediyordu. E ne yapsın, Müslüman bir kadın olarak Allah’ın fıtrata aykırı ilan ettiğini kuldan mı saklayacaktı? “Allah’ın emrine karşı gelmektense ‘homofobik’ olarak adlandırılmayı tercih” ediyormuş. Kaplan’ın da Foucault ve benzeri düşünürlerden alıntılar yapan bir entelektüel olarak diğer fıtrat bekçisi Müslümanlardan farkı yok. Ama en güzeli, bunlarla da yetinmeyip, mazlum tahtını yine kimselere bırakmamasıydı. “Eşcinselliğin büyük günahlardan biri olduğu zaten çok açık... Sekülerci yaklaşımların, Müslümanların inançlarıyla çelişen bir şeyin toplumda ve devlet nezdinde kabul etmesini dayatması Kemalistlerden hiçbir farkları olmadığını gösterir. Kemalistler bizim için şunu söylüyor: Evlerinde namazlarını kılsınlar, camilere gitsinler ama toplumsal alana İslamî söylemi getirmesinler. Ama eşcinsellerin evlenmesine, evlat edinmelerine karşı çıkmak inancımın bir gereği. Birileri buna karşı çıkmamam gerektiğini söylerse, bu, onların totaliter olduğunu gösterir. Benim bu konuda susmamı istiyorlarsa, bu, farklılıklara tahammül etmediklerini gösterir.” Dolayısıyla Kaplan yine ve her halükârda haksızlıkla karşılaşan, ezilen bir Müslüman. Fikir olduğunu savladığı şu; var olma ve eşitlik haklarını desteklenmeyesi bularak insanlık aleminin birçok bilimsel araştırmaya göre 10’da birini hesaba katılmayası ilan etmek. Hemen her gün bir eşcinselin katledildiği, katillerinin asla bulunamadığı ülkemizde, Kaplan ve gibilerinin demokrasiden anladıkları bu: Ayrımcılığın, nefret diskurunun, yargılayıp yaftalamanın saygıyla karşılanası bir fikir olduğu. Yüzünü batıya dönmüş Kemalist tortulu aydın müsveddelerini de totaliter ilan ediyor. Çünkü eşcinsellerin yaşama ve eşit muamele görme hakkını kabul etmeye zorluyorlar Hilal hanım gibi bir mümini. O da insanların varoluş hakları üstünden fikir özgürlüğü tartışması başlatıyor. Ve yine mağdur, yine alacaklı. Hem şeriat hükümlerini hatırlatıyor iç huzuruyla. Hem demokratlık düsturunu sokuyor gözümüze. Belki batının boyunduruğundan kurtulup Malezya ve İran’daki gibi bütün geyleri birer ağaçta sallandırmalı. Belki bu da bir fikir olarak savunulasıdır demokrasi arenasında. Bu yazıyı aydınlıkla kapamak istiyorum. Bir süre Mazlum-Der başkanlığını sürdürmüş olan Ayhan Bilgen’e bakalım iyisi mi. Kendisi bu toprakların yetiştirmiş olduğu en kıymetli düşünce adamlarındandır. Bir Müslüman olarak Bilgen’in bu konudaki fikirlerini okumalı Kaplan. “Ö.kabul’ konusu, insanın yetkilerini aşar. Ben kim oluyorum ki, başkalarının kimliğini kabullenmeyeyim? İnsan dindarlaştıkça tevazusu da artmalı. Eşcinsel karşıtı açıklamalarda Kur’an’da sözü edilen Lut Kavmi referans alınıyor. Oysa orada bir cinsel yönelim değil tecavüz vakası var. Kur’an’da sözü edilen livata olayını getirip Türkiye’deki eşcinsellik meselesiyle ilişkilendirmek ciddi bir kıyas sakatlığıdır.” “İnsanların cinsel yönelimlerinin hangisinin kamuda görünür olup olmayacağına dair görüş bildirmenin kendisi yanlıştır . Eşcinsellik bağlamında görünürlük tartışılıyorsa, bu da ayrımcılıktır. Neden heteroseksüellerin görünürlüğü tartışılmıyor da eşcinsellerinki tartışılıyor? Hastalık veya günah da haddi aşan tanımlamalardır. Eşcinseller kendilerini nasıl tanımlıyorsa, esas tanım odur. Eşcinsel imam da pekâlâ olabilir. Yeter ki o, bunu kendisi açısından tutarlı görsün. Ben, ‘madem eşcinselsin, nasıl olur da din adamı olabilirsin’ diyemem.” “Darbecileri tartışacaksak, o zaman erkek egemenliğini tartışmalıyız, eşcinselliği değil. Dolayısıyla militarizmin yanına konacak son kimliktir eşcinsellik. Dindarlık da bir tercih, eşcinsellik de. İkisinin de mükafatını ve cefasını kişinin kendisi alır. Kimse ona ne mük afat ne de ceza kesebilir. Neyi, k imin adına cezalandırıyorsunuz?” http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=991007&Yazar=YILDIRIM&Date=12.04.2010&CategoryID=97 Nisan 12, 2010 tarihinde gerarddepardieu tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
gerarddepardieu 0 Nisan 12, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Nisan 12, 2010 gönderildi Altbaşlığım yarım kalmış, mümkünse bir mod kaldırabilir mi onu? Link to post Sitelerde Paylaş
Astur 0 Nisan 12, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 12, 2010 gönderildi Ben de bu konuya ilişkin ben de şu yazıyı paylaşayım: http://3hhareketi.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1600&Itemid=1 Link to post Sitelerde Paylaş
Arykanda 0 Nisan 13, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2010 gönderildi Her iki liboşik yazıyı da okumaya çalıştım ve içerik aradım. İçeriklerini mi soruyorsunuz? Koskoca bir fossss... Oysa ki memlekette alaka bekleyen nice mevzular var... Öncelikle innsanlar aç kardeşim aççççç. Aç adamın neyine Osmalı padişahı, neyine memleketin ibnesi... Etin kilosu 35 kaat, peynirin kilosu 20 kaat. Benzinin litresi 4 lira... Ama liboş yazarın ne işi olur bu konularla? Suya sabuna dokunmadan yaz gitsin. Yeri gelince iktidara yağ çek... Sayfaları liboşik yazılarla pisletmeyin efendiler... Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Nisan 13, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2010 gönderildi Bu yazının AKP'yi eleştirmekle falan ilgisi yok. Bu salakça bir yazı. Ezik.. Müslümandan hala medet umuyor. AKP İslamcı bir partiyse, bu ülkede bırakın eşcinselleri koruyup kollamayı veya haklarını savunmayı, onları yok edecektir. Eşcinselliğin İslam'daki yeri bellidir. İslam'ın her konuda bir fetvası vardır ve hayatın bütününü ele geçirip kendi sapık ilkelerini dayatır. Bizlerin AKP düşmanlığını hafife alıp onlarca yıl öncesine dönerek politik zırvalar yazmaya kalkan cahillere hatırlatılır. Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Nisan 13, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2010 gönderildi Her iki liboşik yazıyı da okumaya çalıştım ve içerik aradım. İçeriklerini mi soruyorsunuz? Koskoca bir fossss... Oysa ki memlekette alaka bekleyen nice mevzular var... Öncelikle innsanlar aç kardeşim aççççç. Aç adamın neyine Osmalı padişahı, neyine memleketin ibnesi... Etin kilosu 35 kaat, peynirin kilosu 20 kaat. Benzinin litresi 4 lira... Ama liboş yazarın ne işi olur bu konularla? Suya sabuna dokunmadan yaz gitsin. Yeri gelince iktidara yağ çek... Sayfaları liboşik yazılarla pisletmeyin efendiler... Aynen öyle. Memur ne yapıyor, emekli nasıl geçiniyor, insanlar ne pişirip ne yiyor gerçekten aklım ermiyor. Küçük aileler için yine bir yere kadar ama, birkaç çocuklu bir memur nasıl altından kalkıyor bilmiyorum. Memleketin dörtte üçü açlık sınırında yaşıyor olmalı. Markete girip fiyatlara bakınca görmek mümkün. E hala AKP'ye oy vermeye devam edeceklerse "beter olsunlar" diyeceğim ama, bize de yazık. Link to post Sitelerde Paylaş
CEBRrail 0 Nisan 13, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2010 gönderildi Aynen öyle. Memur ne yapıyor, emekli nasıl geçiniyor, insanlar ne pişirip ne yiyor gerçekten aklım ermiyor. Küçük aileler için yine bir yere kadar ama, birkaç çocuklu bir memur nasıl altından kalkıyor bilmiyorum. Memleketin dörtte üçü açlık sınırında yaşıyor olmalı. Markete girip fiyatlara bakınca görmek mümkün. E hala AKP'ye oy vermeye devam edeceklerse "beter olsunlar" diyeceğim ama, bize de yazık. O angut memur "birkaç" çocuk yapmasın bence. AKP li değilim ama kime oy verirsek düzelir bu işler, ben ömrüm boyunca düzeldiğine şahit olmadım da nice parti içinde. Link to post Sitelerde Paylaş
KerpetenVahsi 0 Nisan 13, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2010 gönderildi Valla bu aşırı üreme sorunu bu taraflarda yok.Doğuya yatırım yapılmıyor insanlar cahil varlığının bilincinde değil geleneklere törelere kapılmış.Doğuya yatırım yapılması lazım.Öncelikle oradaki gelenekler töreler bu saçma cahilce inanışlar engellenecek. Şimdi diyeceksiniz sorunu yine doğuya getirdin,Bu ekonomi bu kadar insana yetemez,buna rağmen hala 3 çocuk yapın diyen bir başbakanı destekliyorsunuz liboşlar o ayrı,Doğuda 5 ten aşağı yapmıyorlar,bunun önüne geçilmesi lazım,nüfus artışının ve Metropol kentlere yapılan göçlerin durdurulması lazım.Birbirine karışmamalı çünkü iki tarafta.Ki bir tarafa ağırlık verelim. Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Nisan 13, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2010 gönderildi ya cemil ipekçiye ne demeli peki?allah akıl fikir versin Link to post Sitelerde Paylaş
Astur 0 Nisan 13, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2010 gönderildi O angut memur "birkaç" çocuk yapmasın bence. AKP li değilim ama kime oy verirsek düzelir bu işler, ben ömrüm boyunca düzeldiğine şahit olmadım da nice parti içinde. Et fiyatları, benzin fiyatları gibi şeyler bu ülkenin kronik sorunları. Eski iktidarlar döneminde ekonomi daha mı iyiydi? CHP ve MHP ekonomiyi daha mı iyi yönetecekler? Peh. Link to post Sitelerde Paylaş
Belial 0 Nisan 13, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2010 gönderildi ya cemil ipekçiye ne demeli peki?allah akıl fikir versin Bu çakal yahudi dönmeleri (Sabetay) çağdaşlaşma, modernleşme kılıfı altında tanzimatta elde ettikleri ayrıcalıklı sınıf yaratmanın derdinde. Kendilerinden olan DAMAT FERİT (RTE) ede müslüman maskeli her türlü kılıfı hazırlatıyorlar. Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Nisan 13, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2010 gönderildi O angut memur "birkaç" çocuk yapmasın bence. AKP li değilim ama kime oy verirsek düzelir bu işler, ben ömrüm boyunca düzeldiğine şahit olmadım da nice parti içinde. Haklısın. Hiçbir zaman iyi olmadı bu kadar da absürd değildi. Hakikaten her şey çok pahalı. Kimse konuşmuyor çünkü fırsat bulamıyor ama ortada yapılan hiçbir şey de yok. Bunca yıldır ne yapmış adamlar? Geldiklerinden beri sürekli kavga, terör, huzursuzluk ve korku.. Bunların gittiğini farzedelim... Yine düzelmeyecek, belki daha da kötü olacak. Gelen hükumet koca bir enkazla karşı karşıya kalacak ve her şeyin sorumlusu o ilan edilecek. İki ucu pis sopa. Link to post Sitelerde Paylaş
AfrikaliLeo 0 Nisan 13, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2010 gönderildi (düzenlendi) E hala AKP'ye oy vermeye devam edeceklerse "beter olsunlar" diyeceğim ama, bize de yazık. Mantıklı bir izahı var aslında. Bu yaşıma geldim bir hayli hükümet gördüm, birinin diğerinden farkı olmadığını belledim. Mesela ben kendim çok iyi biliyorum ki mevcut diğer partiler de iktidara gelse yine hazır vergilere yüklenecekler, benzin ve özel iletişim vergisinin emniyet subablarından geçinecekler. Yine emlakçıların, komisyoncuların, müteahitlerin iktidarı olacak. Ayrıca "Hem sadaka kültürüne lanet hem de İstanbulun işsizlerine 600tl maaş" diyecekler. Nisan 13, 2010 tarihinde AfrikaliLeo tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
CEBRrail 0 Nisan 13, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2010 gönderildi (düzenlendi) O angut memur "birkaç" çocuk yapmasın bence. Haklısın. Hiçbir zaman iyi olmadı bu kadar da absürd değildi. O angutlardan biri de benim babam oluyor.Sonuç mu ? Yaşanmamış,sürekli stres ve umutsuzluk içinde koskoca bir hayat; Parasızlıktan yarım bırakılan yıllar sonra afla bitirilen bir üniversite, Sana samimi birşey söyleyeyim, son zamanlarda samimi olanlar çok az; Hepinizin canı cehenneme... AKP linin de CHP linin de Pislik kapitalistlerin de Dengesiz komunistlerin de Müslümanların da, Tanrının da, Atatürkçülerin de, Yukarıdaki gibi tek derdi, gaylik,lezbiyenlik olan pisliklerin de Hepinizin canı cehenneme. Nisan 13, 2010 tarihinde CEBRrail tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Nisan 13, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 13, 2010 gönderildi O angutlardan biri de benim babam oluyor.Sonuç mu ? Yaşanmamış,sürekli stres ve umutsuzluk içinde koskoca bir hayat; Parasızlıktan yarım bırakılan yıllar sonra afla bitirilen bir üniversite, Sana samimi birşey söyleyeyim, son zamanlarda samimi olanlar çok az; Hepinizin canı cehenneme... AKP linin de CHP linin de Pislik kapitalistlerin de Dengesiz komunistlerin de Müslümanların da, Tanrının da, Atatürkçülerin de, Yukarıdaki gibi tek derdi, gaylik,lezbiyenlik olan pisliklerin de Hepinizin canı cehenneme. Ben senin "O angut memur "birkaç" çocuk yapmasın bence." cümleni yorumlamadım. Tamamen ikinci cümlene dairdi yazdıklarım. Birkaç çocuk sahibi olan insanlara "angut" falan demiyorum, öyle de görmüyorum zaten. Ama yine de tamam, hepimizin canı cehenneme. Bu saçma tepki seni rahatlatacak madem, benim için hiç sakıncası yok. Kimseyi suçlamayın kardeşim. Parasızlık yüzünden yarım bıraktığın okulunu bir şekilde bitirmişsin. Baban da bayılmıyordur herhalde size eziyet etmeye. Kendi beceriksizliğinizi veya yetersizliğinizi ana babanızdan çıkarmaya kalkmayın. Küçük çocuklar yapar bunu ve dibine kadar da haklıdırlar. Üniversiteni bitirmişsin, koskoca diye tabir ettiğin bir hayat geçirmişsin, hala hayatının sorumluluğunu üstlenmekten aciz, babanı suçluyorsun. Sinir oluyorum. Unut babanı falan. Sen ne işe yarıyorsun? Ne senin babandan farkın? Allah Allah yaw!! Link to post Sitelerde Paylaş
AlbatrosS 0 Nisan 15, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 15, 2010 gönderildi Bu yazının AKP'yi eleştirmekle falan ilgisi yok. Bu salakça bir yazı. Ezik.. Müslümandan hala medet umuyor. Yazıyı gerçekten okuduğuna emin misin? Nerde, nasıl ''medet umuyor'' müslümanlardan? AKP İslamcı bir partiyse, bu ülkede bırakın eşcinselleri koruyup kollamayı veya haklarını savunmayı, onları yok edecektir. Eşcinselliğin İslam'daki yeri bellidir. Eşcinsellerin mazallah ''laik'' partiler/devletimiz elindeki yerinin de İSLAMCIlardan farklı olan yanı var mıdır ki İ FEEL? Bu ülkede CHP, ordu ve bürokrasiden ala LAİKLİK DÜŞMANI mı var:) İslam'ın her konuda bir fetvası vardır ve hayatın bütününü ele geçirip kendi sapık ilkelerini dayatır. Bizlerin AKP düşmanlığını hafife alıp onlarca yıl öncesine dönerek politik zırvalar yazmaya kalkan cahillere hatırlatılır. Bu ülkede en tutarlı/içerikli/temelli muhalif yazarlardan biridir YILDIRIM. Birey/insan üzerinde tahakküm kuran her türden otoriteye/olguya pekala tutarlı/inatçı ve düzgün bir şekilde itiraz edebilmiştir. Doğan Grubu'nda yazmasına karşın bizzatihi kendi grubunun yazarlarını rahatlıkla eleştiren(mesela Hürriyet yazarları) ''pervasız'' bir adamdır da. Üstelik, her hükümet döneminde ısrarlı bir muhalif olmuş, her siyasal iktidar döneminde doğru bildiğini yazmış bir adamdır. Tabi sizi tatmin etmesini beklemiyorum; ama, kendinizi bulunmaz, yegane AKP muhalifi sanmayınız. Link to post Sitelerde Paylaş
Pante 0 Nisan 15, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 15, 2010 gönderildi Et fiyatları, benzin fiyatları gibi şeyler bu ülkenin kronik sorunları. Eski iktidarlar döneminde ekonomi daha mı iyiydi? CHP ve MHP ekonomiyi daha mı iyi yönetecekler? Peh. AKP'ye haksızlık etmeyelim. Benzin fiyatında en büyük rekor onun. Özal döneminde 1 doların altındaydı. Şimdi 2,5 dolar civarında. Et ise Cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar pahalı olmamıştır. Artık soğan ekmek bile yemek fakire zulüm. Soğan muzdan pahalı. Sebepleri ne olursa olsun, sonuçta müthiş bir pahalılık ve geçimsizlik var. 4-5 yıl önce normal kalitede peynir yiyenler, şimdi bırakın düşük kalitesini, lor peyniri almak zorunda kalıyorlar. 2001 krizinde bile bu duruma düşülmemişti. Ki AKP, iktidarını o krize borçludur. Link to post Sitelerde Paylaş
Astur 0 Nisan 15, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 15, 2010 gönderildi AKP'ye haksızlık etmeyelim. Benzin fiyatında en büyük rekor onun. Özal döneminde 1 doların altındaydı. Şimdi 2,5 dolar civarında. Et ise Cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar pahalı olmamıştır. Artık soğan ekmek bile yemek fakire zulüm. Soğan muzdan pahalı. Sebepleri ne olursa olsun, sonuçta müthiş bir pahalılık ve geçimsizlik var. 4-5 yıl önce normal kalitede peynir yiyenler, şimdi bırakın düşük kalitesini, lor peyniri almak zorunda kalıyorlar. 2001 krizinde bile bu duruma düşülmemişti. Ki AKP, iktidarını o krize borçludur. 2001 krizi şu andaki durumdan çok daha ağırdı, kendi tecrübelerim de, makroekonomik veriler de o yönde. Pahalılık evet büyük sorun, ama Türkiye benim hatırladığım tüm dönemlerde aşağı yukarı aynı şekildeydi. Et konusunda ithalatı açmak çözüm olabilir, yerli üretici başka türlü terbiye olacağa benzemiyor. Petrol pahalılığı ise tamamen vergi kaynaklı, o nedenle orada indirime gidilmeden önce vergi reformu gerekebilir. Bu arada lor peyniri hem ucuzdur hem de oldukça sağlıklıdır, ben de lor tercih ediyorum. Tek sorunu tuzsuzluğu(ki bu da sağlık açısından iyi, lezzet ise ayrı konu), onu da çökelek peyniri ile karıştırarak çözüyorum, tavsiye ederim. Link to post Sitelerde Paylaş
AlbatrosS 0 Nisan 15, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 15, 2010 gönderildi Bu arada lor peyniri hem ucuzdur hem de oldukça sağlıklıdır, ben de lor tercih ediyorum. Tek sorunu tuzsuzluğu(ki bu da sağlık açısından iyi, lezzet ise ayrı konu), onu da çökelek peyniri ile karıştırarak çözüyorum, tavsiye ederim. Ula lafa gelince fabrika sahibi gibi konuşursun; gel gör sen de çökeleğe talim edersin:) Link to post Sitelerde Paylaş
Astur 0 Nisan 15, 2010 gönderildi Raporla Share Nisan 15, 2010 gönderildi Ula lafa gelince fabrika sahibi gibi konuşursun; gel gör sen de çökeleğe talim edersin:) Benim hiçbir zaman öyle bir iddiam olmadı ki, bana Sabancı'nın oğlu muamelesi yapanlar hep siz kominislersiniz Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts