Jump to content

Bir Ölüden Eleştiriler


Recommended Posts

İletilerini okumadan geçmiyordum,şimdi bende çağrıştırdığın tek şey acıma duygusu,yarattığın kepazelikten sonra hala yüzsüzce burada bulunmanı tanımlayamıyorum bile.

Kanımca astur ile girdiğin polemiği kaybedeceğin ön sezisiyle böyle bir rezilliğe imza attın,onu da eline yüzüne bulaştırdın..Örümcekler öpsün seni,pabucumun sosyalisti...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 40
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ülkesinin insanlarının sorumsuzluğu yüzünden bir ülkenin komünist olmasına seyirci kalamayız. Meseleler, Şilili seçmenlerin kararına bırakılamayacak kadar önemlidir." (Henry Kissinger, ABD Dışişleri Bakanı )

İmzanın etkisi altında kalmış olmasın yorumun ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ülkesinin insanlarının sorumsuzluğu yüzünden bir ülkenin komünist olmasına seyirci kalamayız. Meseleler, Şilili seçmenlerin kararına bırakılamayacak kadar önemlidir." (Henry Kissinger, ABD Dışişleri Bakanı )

İmzanın etkisi altında kalmış olmasın yorumun ?

Ee yani? Biz de bugün gücümüz yetse İran'ın ya da Suudilerin rejimini değiştirmek istemez miyiz? Hele ki bir de yayılmacı bir ideoloji olduğunu düşün ki, sonuçta kendi ülkeni tehdit ediyor. Ve dünyayı sarmış. Ne yapacaksın?

Sen hala komunizmin güzel birşey olduğunu düşünüyorsun. Bak sana olayı anlaman için kendi hayatında devlet dairesinde geçirdiğin zamanı, askerlikte geçirdiğin zamanı hatırlatırım. Komunizm budur. Komunizm devlet demektir. Ve devletin birşeyi adam gibi yaptığını gördün mü? Devlet herşeyi yönettiği zaman ortaya çıkacak olan sadece bol bol rüşvet, yolsuzluk, hantallık, aptallık olacaktır. Tabiki bol bol insanların it yerine konulması olacaktır. Komunizmde işçilere grev hakkı bile verilmez çünkü zaten "devlet onlar için en iyisini düşünür"! Tabiki sokakta protesto hakkını, özgür ifade hakkını, hatta yurtiçi veya yurtdışı seyahat hakkını falan unut!

Hala kek gibi komunizm de komunizm deyip duruyorsun. Olum bizim ülkemiz devletçi bir geçmişten geliyor. Sen biraz komunizmin tadını almış olman lazım. 70lerin filmlerinde herkes yağ kuyruklarına giriyor ya. İşte odur komunizm.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben komünizm diye tutturmuyorum,haydi tutturdum diyelim bu ülkeye bu düzenin gelmesi allahın varlığı kadar imkansız.

Ama bu ideale sadık olanlara saygım var,onları ve nedenlerini anlamaktayım hepsi bu.

Kemalistlerin liberalleri susturmaya çalışmasını ne kadar haksız görüyorsam komünistleri de susturmaya çalışmasını o kadar haksız görüyorum.

tarihinde CEBRrail tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Öyle sanıyordum.

ML'lerin de kaçıkları olur.

Ama Drekinci, Freddie'ye göre çok daha tutarlı.

Onun Freddie gibi böyle rezil, böyle zavallı bir duruma düşeceğini sanmıyorum.

hayır, her ikiside gerek bilgi yetersizliği gereksede savundukları şey nedeniyle ML değildir. ben öyleyim, şöyleyim demeleri durumu değiştirmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

keko sen batının emperyal politikalara başlayıp doğuyu sömürmeye başlamadan önceki kurulan islam medniyetleri hakkında bilgin varmı. ?

Hea sen şu Antik Yunanı okuyarak oluşan islam medeniyetinden bahsediyosun.Sıfırdan oluşmuş bir medeniyetten değil.Bize Batı özentisi diyene kadar kendiniz doğu özentiliğini bırakın bari hayrını görsek gam yemicem.Ne geliyosa Batı'dan geliyo bunu kabul edin artık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Freddie bir eleştiri daha yazmış:

http://kabus-valerie.blogspot.com/2010/04/ateist-forum-harbiden-ateist-mi.html

Yazının sonlarına doğru başka bir nickle tekrar forumda yazabileceğini söylemiş, ben Gnosis karakterini özledim. :) :) Tercihimi şimdiden söyleyeyim de olur olur :lol::D

tarihinde Anthemoessa tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İyi geçirmiş. Kendisini kutluyorum.

Yeni üye girişlerini bilerek kapattıklarını bile duyurmuyorlar. Geçende forum 1 gün kapandı nedenini de yazmadılar, yazamazlar. Bir kişi çıkıp merak etti, ona da cevap gelmedi. Bu kadar sallıyorlar lan sizi işte.

kendini mi kutluyosun freddie :D

şaka bir yana, forumdaki bilumum liboş faşist kafatasçı arıza ateisti görünce, yazdıklarında pek de haksız sayılmazsın...

Link to post
Sitelerde Paylaş

kendini mi kutluyosun freddie :D

şaka bir yana, forumdaki bilumum liboş faşist kafatasçı arıza ateisti görünce, yazdıklarında pek de haksız sayılmazsın...

:D benim freddie olup olmadığımı modlardan öğrenebilrsin. İp'lere falan baksınlar. Freddie olmak kötü bir şey değil de, o ben değilim.

Severim seni Faramir :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Freddie bir eleştiri daha yazmış:

http://kabus-valerie.blogspot.com/2010/04/ateist-forum-harbiden-ateist-mi.html

Yazının sonlarına doğru başka bir nickle tekrar forumda yazabileceğini söylemiş, ben Gnosis karakterini özledim. :) :) Tercihimi şimdiden söyleyeyim de olur olur :lol::D

Linki okumuştum dün gece.Freddie kendine has uslubunla en az 35 satırdan oluşan yorumlarını özlemişim :)

Ama farkında olmadan ateistforuma PR yapıyorsun resmen.

Bir şekilde senin bloğunu okuyan bir vatandaş muhakkak bu foruma gelir :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demokrasi, Teokrasi, kapitalizm, liberalizm, sosyalizm, komünizm vs toplumsal düzenleri ilgilendiren kavramlarda her bireyin bu kavramları farklı algılaması ve yorumlaması doğaldır. Bu doğallığı zaten forumumuzda açıkca görmekteyiz. Kendini teokrat görenlerin binbir fraksiyonu, binbir mezhebi var. Kendini liberalizm kampında görenlerin kendi aralarındaki farklılıkları birbirlerine düşmanlık düzeyinde olduğunu gözlemlemekteyiz. Sosyalizm ve komünizm konusunda da aynı farklılıklar, zıtlıklar vs sözkonusudur. Kendine sosyalist diyen, ancak nasıl bir sosyalist anlayışında olduğu iletileri ile belli olan pek çok forumdaş var ki, düşündükleri ve inandıklarının sosyalizm ile ilgisi yoktur. Kendilerine komünist diyen pek çok liderin birbirlerini boğazladığını, birbirleriyle düşmanlıklarının pek çok insanın ölümüne neden olduğunu da biliyoruz.

Bir sosyalistin, bir komünistin izinde körlemesine yürüyeceği lideri olmaz.

Toplumsal düzenlerde bir lider peşinden koşmak kişilerin kendi yeteneksizliğindendir.

Toplumsal düzenlerin aksayan yönleri olur. Toplumsal düzenlerde çıkarları birbiri ile çelişen sınıflar olur. Bir sınıfın çıkarı bir diğer sınıfın zararına olabilir. Böyle olunca çıkarı olan sınıflar çıkarlarını korumak ve sürdürmek için mücadele edebildiği gibi, bu çıkarlardan zarar görenler de kendi çıkarları için mücadele ederler.

İşçi, köylü, aydın, emekçi sınıfların çıkarları sosyalizm ve komünizm dedir. Bu sınıflar da kendi çıkarlarını geliştirmek, uzun ve çetin mücadeleler ile kazanılmış haklarını muhafaza etmek için mücadele ederler.

Monarşizm, feodalizm, vb kölelik düzenleri böyle mücadeleler sonucunda tarihin çöplüğüne atılabilmiştir.

İçinde bulunduğumuz tarihsel kesitte çıkarları birbiri ile çelişen sınıflar daha da keskin hatlarla belirginleşmiştir. Merkezi kapitalist ülkelerin Çok Uluslu Şirketlerini sahipleri ve ortakları ile En geniş emekçi yığınlar arasındaki çıkar çelişkisi ön plandadır. Bu şirketler artık ulus devletlerin bile kendi dinamikleri ile gelişmesine engel olacak güçlere ulaşmıştır. Pek çok şirketin bütçeleri pek çok ulus devletin hazinesinde daha fazladır. Başlangıçta kapitalizm gelişirken ulus devletler şeklinde ulusal pazarları koruma politikaları güderken, aynı kapitalistlere kendi pazarları dar gelmeye başlayınca bu kez diğer ulusların pazarlarını ele geçirme mücadeleleri vermeğe başladılar. İki dünya savaşı ile birbirlerine büyük kayıplar verdirdikten sonra, akılları başlarına geldi. Artık savaşmak yerine kapitalist ekonominin kurallarına uygun mücadele etmeye ve kendi kurdukları ulus devletleri yine kendileri yıkmaya başladılar. Ulus devletlerin yerini Çok uluslu şirketler almaya başladı. Böyle olunca baş çelişki Çok Uluslu Şirketler ile bunların dışında kalan geniş halk kitleleri, küçük burjuvazi vs olmaya başladı ve oldu. Bugün herhangi bir ulus devlet bu şirketlerin hüküm sürdüğü alanlarda özgürce karar alarak yatırım yapamamaktadır. Devlet, bir kenara ulusal burjuvazi denilebilecek yerli sermaye neredeyse tükenmiştir. Ve Çok Uluslu Şirketlerle ortaklıklar kurmuştur. Özetle sermaye küreselleşmiştir. Buna karşı emekçi halklarda küreselleşmek zorundadır. Sermayenin küreselleşmesi emperyalizm, emeğin küreselleşmesi enternasyonalizm dir. vs

Bunları niçin anlattım.

Çünkü herkes kendi çıkarlarını savunmak zorundadır. Kendi çıkarlarının, yukarıda anlattığım toplumsal düzenlerden herhangi birini savunmakta olduğunu düşünür. Bir dinci kendi çıkarlarının şeriat düzeninde, bir liberal kapitalist düzenin devamında, demokrat, sosyalist, komünist kendi çıkarlarının bu düzenlerde gerçekleşeceğine inanarak savunur.

Her bireyin bir mevcut durumu, bir de beklentileri vardır.

Mevcut durumun kazanımlarını korumak ve muhafaza etmek ne kadar önemli ise, beklentilerini gerçekleştirmek de o kadar önemlidir.

Kapitalizm ile dünya pek çok kazanım elde etmiştir. Bilim ve teknolojik imkanları kullanarak. İşçi ve emekçi sınıfları kesintisiz çalıştırarak çok büyük üretimlere damgasını vurmuştur, kendinden geri toplumsal düzenleri ortadan kaldırmıştır. Bu gelişmelerde motor güç işçi ve emekçiler olmasına karşın, yöneten ve sahiplenen sınıf, kapitalist sınıf olmuştur. İşçi ve emekçi sınıflar, kapitalist sınıfın yönetme ve sahiplenme yeteneklerini de öğrendikleri vakit, artık bunları sırtlarında taşıma ihtiyacı duymayacaktır. İşte bu sınıfın öncüleri bu yönetme ve sahiplenme esprisini kavramış sosyalistlerdir. Gerekli çoğunluğa ve örgütlenme düzeyine ve özgüvene eriştikleri anda artık bu sömürgen sınıfı sırtlarında taşımaktan vazgeçeceklerdir.

Her döllenmiş yumurta, belli bir süre kabuğu içinde gelişir. Kabuk içi gelişme süresi tamamlandıktan sonra sıra kabuğu kırmaya gelir. Kabuğunu kıramayan, kabuğun içinde ölür ve kokuşur.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Freddie'den 3. dalga:

http://kabus-valerie.blogspot.com/2010/04/12-eylulcu-cakma-ateistlerin-forumu.html

Bu yazıda da, Ateistlerin tutarlı olmak ve "kaçak dövüşmemek" için materyalist olmalarının şart olduğunu söylüyor, "materyalist olmak da sadece basitçe 'Tanrı yoktur, her şey maddesel yasalarla açıklanabilir' demekten ibaret değil, tarihi, toplumu, politikayı da materyalistçe yorumlamak şart" diyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Toplanıp Freddie'ye komünizm ve sosyalizm içeriği olmayan değişik kitaplar gönderelim.. Şaşırsın kalsın :lol: İlk başta da Pamuk Prenses ile başlayalım.. Birazda yedi cüceleri savunsun.. Dağarcığını genişletsin, başka şeyler yazsın.. Dünyayı tanısın..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...