Jump to content

Başörtüsü Özgürlüktür


Recommended Posts

Ülkücü-komünist yapılanmalar yıllardır var.

Oruç tutmuyor diye dereye atan, saçı uzun diye dayak atan, tekbir getire getire satırlarla okulda dolaşan, her zaman kavga çıkaran tayfa okula girebiliyor. Okullar slogana boğuluyor.

Türbanlılardan çok mu kaliteli öğrenci bu insanlar ?

Siyasal islamcı erkekler daha mı kaliteli bu türbanlı kızlardan ?

Einstein olmaya daha mı meyilli bunlar veya dinden kurtulmaya ?

Ama bu türban sorunu bu aptal hükümetin başa gelmesinden sonra yeni yeni ortaya çıkmaya başladı

Başı örtülü okula girmek cumhuriyet döneminden beri yasak olan birşey değil. Refah, AKP gibi partiler türbanı kullanarak oy topluyor. Müslümanların yıllarca mazlum edebiyatı yapabildiği tek konu türban. Ben islamcı bir partinin başında olsam türbanın yasak olmasını isterdim. Nerden baksan %3 oy getiriyor.

Zaten laiklik = Türban düşmanlığı bu ülkede. Diyanetin devasa bütçesine kimse ayaklanmaz, zorunlu din dersine arada sırada sadece alevilerin sesi çıkar. Din hanesinin kaldırılması için arada sırada sadece aleviler yürüyüş yapar.

Başka kimse yok çünkü bunlardan rahatsız olan yok. Geri kalanı ne kadar başı açık olsada SÜNNİ müslüman.

Zaten bahsettiğim de o senin dediğin zararsız kızlar.Onlar gerçekten okumak istiyor ve bi şekilde yapıyorlar bunu.

Ben şu ana kadar zararlısını görmedim. Bu kişiler üniversiteye gittiklerinde başörtüsünü çıkarıp peruk ile ders dinleyecekler.

Bunların kafasından sadece başörtüsü çıkacak, başörtüsü kafadan çıkınca fikirleri de değişmiyor.

Gerçi başörtülü insanların atom teorisine, periyodik cetvele, türev, integrale inancı gereği itiraz ettiğini görmedim. Tek kabul edilmeyen teori Evrim Teorisi.

Evrim Teorisini müslümanların kumarbazı da kabul etmiyor, küfürbazı da, ayyaşı da, emosuna da, kekosu da, dekoltelisi de, fönlü saçlısı da.

Bugüne kadar reel hayatta iki kişi gördüm evrim teorisini kabul eden, bunların biri bu forumda yazan CasTRo, diğeri de dinsiz bir arkadaş.

Yani müslüman olup, başı açık fikirleri bize yakın değil, müslümanlara yakın. Zaten diğer kuramlar hakkında herhangi bir tartışma yok. Hepsini ezberleyip, öğrenmeye çalışıyor.

Yobazı da, ateisti de, hristiyanı da.

Nerede yaşıyorsun yada nerede okudun üniversiteyi bilmiyorum ama kırsal yerlerde durum senin bahsettiğin kadar masum değil.

Kastamonu'da yaşıyordum, orada doğdum bu sene Antalya'ya geldim. AKP ile MHP'ye toplam %70 oy çıkar bizim ilde. En kırsal illerden biridir.

Halk arasında türbanlılar ile başı açıklar arasında hiç kavga çıktığını görmedim. Her ailede başı kapalıda var, açıkta. Heryerde başı kapalı, açık beraber. Sizin dediğiniz gibi olsaydı dışarıda hergün kan gövdeyi götürürdü.

Bu konu hakkında Turgay'a yazdığım ilk mesajım da bu.

Mesajı görTurgay, on 19 April 2010 - 05:19 PM, said:

Bravo.

Hür iradenizle siz lacivert eldiven taksanız ayağınızada kırmızı ayakkabı giseniz .

bu teklifinizle Kanunen suçlumu olursunuz ?

Kanunen suç olmaması gerekir.

Başörtüsü cumhuriyetin kuruluşundan beri yasak değil. Yasaklanma senesini bilmiyorum, internetten aradım ama bulamadım. Che t-shirti ile okula girilebiliyorsa, başörtüsü ile de girilebilmeli. Zaten bu başörtüsü dinci partilerin oy kapısı olmuş durumda. Bu yasak dinci partilere yarıyor.

Dışarıda başörtülüler ile aynı otobüse binebiliyorsak, aynı evde yaşayabiliyorsak, aynı manavdan alış-veriş edip, aynı yerde yemek yiyebiliyorsak bu insanlar üniversitede de aynı ortamda bulunabilir. Gerçi bu pompalanan gerilim ile Fenerbahçe - Galatasaray maçındaki kutuplaşma gibi olabilir ilerde bilemiyorum. Arkadaş olan adamlar maç günü satırlar ile birbirlerini kovalıyorlar.Ertesi gün galatasaraylı annesi, arkaşıyla vs. hayatını sürdüyor.

Yıllarca süren bu tartışmalardan sonra üniversite ortamı belki dışarısı gibi normal olmaz çünkü yıllardır kutuplaştırdı insanları bu başörtüsü mevzusu.

Bana soracak olursak kadınlar korkmuyorum. Başörtülü gençler üniversitelerde ülkücüler kadar veya siyasal islamcı erkekler kadar tehlike arzetmez.

Fakat çekinceleri olanlara da boşuna ortalığı velveleye veriyorsunuz da diyemem.

Mesela siz eşcinsellere saygı duyarmısınız, başı açıklara saygı duyar mısınız ?

Siz kuran dağıtabiliyorken incil dağıtana saygı duyar mısınız ?

Dininize inanmayana saygı duyar mısınız ?

Bu yukarıda yazdıklarımda hür irade ile yapılan seçimlerdir. Eğer diyeceksen ben eşcinsele saygı duyamam kitabında yazmaz, başı açıklara saygı duyamam kadının başını örtmesi gerekir.

İncil şeytan dinidir, bizimki hak dindir. Ben dağıtırım, o dağıtamaz.

Hür iradesi ile başını açan kızınıza saygı duyar mısınız ?

Cem evlerine bakış açınız nedir, ibadethane statüsüne gelmesi için yıllardır çabalıyorlar fakat çabaları

sonuçsuz kalıyor, inançlarına saygısızlık ediliyor.

Böyle olunca da karşı taraf hep vermiş olur, siz sadece almış olursunuz.

Eğer siz karşı tarafa hür iradeleri ile yaptıkları eylemlere, seçimlerine saygı gösterirseniz, saygı görürsünüz.

Yasakçı, tahamülsüz olursanız, tepki olarak yasaklarla karşılaşırsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 277
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Noirciğim bak,

Faithnomore belkide yakıştıramadığın bir Türkiye gerçeğinden bahsediyor.

Genellemek istemiyorum ama son dönemlerde başına türban takan fakat kendisini açık bir kadından bin kat daha fazla prezante eden bir kitle var.Kimsenin namus bekçisi değilim ama bence bir kadın başını örtüyorsa biraz daha dikkatli olmalı..Az önce facebookta absurd komik diyebileceğimiz bir video altına yapılan yorumlara baktım.Türbanlı bir kadının öyle bir yorumu vardı ki okurken yüzüm kızarmıştır benim.

Teesüf ediyorum zensenim.Beni biraz olsun tanıyorsun.Sanki burada türban ve başörtüsünü savunuyormuş gibi bir duruma sokuldum.Ben evliliğin bile çocuk sahibi olmak için düşünülmesi gerektiğini düşüne birisiyim.Bekareti belasının toplumun yozlamasına sebep olduğunu düşünen birisiyim..

O türbanlı kızlar neden öyle dikkat çekici giyiniyor çok iyi biliyorum.Bu bilinçli yada bilinçsiz bir öc almadır.Şekle sokulmuş namus anlayışına karşı bir direniştir.Faithnomore neden o kızlarında gayet estetik olduğunu söylüyor sanıyorsun.Bu etkiye karşı bir tepkidir.Daha fazla dikkat çekmek için yapıyorlar.

Başörtüsü ile giyim kuşamla anlaşılmaz bu işler.Bunu en iyi sen bilmelisin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Zensen, aslında sorun başörtüsünün kadın çekicliğini önleme amaçlı takılmasındadır..yani diyorum ya işte tüm hatunlar başörtüsü taksalar o da olması ninjalar gibi dolaşsalarda bu çekim olayı engellenemez..

bunlar nafile çabalar..yıllar öncesinde RP milletvekili ak sakallı bir hacı amca mecliste kameramanlık yapan ve ayak bileğine kadar gelen bir etek giyen bayanı dışarı attırmıştı..

İşte ne yapacaz yani..Libodu bu ferman dinlemez kardeşim..adam bilekten tahrik olmuş yahu..yani kadın ninja olsa örtüsünün yuvarlaklığından tahrik olacak filan..

bunları tartışmıyoruz da gidiyoruz vay edendim bilimden geri kalınıyormuş sanki başörtülüler gitse marsa uydu aracı yollayacağız modundayız..

Aynen öyle.Türban,örtü vs..hepsi hikaye :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kimsenin namus bekçisi değilim ama bence bir kadın başını örtüyorsa biraz daha dikkatli olmalı..Az önce facebookta absurd komik diyebileceğimiz bir video altına yapılan yorumlara baktım.Türbanlı bir kadının öyle bir yorumu vardı ki okurken yüzüm kızarmıştır benim.

Niye? Namus bekçisi değilsin halbu ki.

Eoahhh...

Bu başörtüsü, türban propagandasını 70 lerde filan bir alman kadın yapmış. Ben hidayete eriştim kapandım, sizler hem müslümansınız hem de açık geziyorsunuz diye diye toplantılar düzenlemişler. Yanında da bir çocuk ağlıyormuş. Araya ekleyelim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ya arkadaşlar bırakın şu başörtüsü yasağına karşıyız çünkü çok demokratız ayağını...şiriniliğiniz yesinler sizin ulan.

maçanız sıkıyorsa başörtülü müslüman kızların imam nikahı haklarını, mirasta islami hükümlere tabi olmaları gibi şeylerini de savunun..

millet parasızlıktan dershanelere gidemiyor, anaları hapse atılıyor sonra vicdan azabından intihar ediyorlar..hadi yiyorsa parasızlıktan okuyamanayları savunun ama sıkmaz...lafta savunacaksınız tabii ama pratikte kimse yok..

savunduğunuz anda nurcu polislerden tut, eli satırlı faşistlerle yüzleşeceksiniz..itileceksiniz, kakılacaksınız..

ama yok..ayağıma converse giyip başörtüsüne özgürlük diye sıçana kadar bağırmak çok rahat ve güzeldir..polis korumasında olmayan darbelere karşı çıkmak gibi..

olan darbelerin ayağını yalamak da ayrı bir rahatlık değil mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Teknik olarak özgürlük diye nitelendirmeye çalıştınız şey,

Kafa üzerindeki uzun ve sevimli kılları örten bişi.. Farkındasınız değil mi?

Beni hayal kırıklığına uğratıyorsunuz. <_<

face-hair-styles-6344-1233191037-11.jpg

Edit: Anlatım bozukluğunda devrim yaptım.

tarihinde Seyircin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

başlık uçuşa geçmiş anlaşılan, bu başlık ateistforum tarihinde bestseller olacağa benziyor..

Evet, biraz komik bir tip gerçekten. Ama uluslararası arenada da çok saygın, çok önemli bir bilimcidir. Akademik kariyeri başarılarla doludur. Çoğuna göre çok da cesurdur. Televizyonlara çıkıp açık açık ateist olduğunu söyleyebilmiş kaç kişi var ki bu ülkede..

Çok önemli ve çok ünlü bir bilimci olduğu için dokunamazlar. Ama YÖK'e başkan yapmadılar mesela adamı. Ondan daha iyisi yoktu ama getirip Malezya'da şeriatı tatbik etmiş sümsük bir dinciyi, bir kuklayı atadılar.

YÖK zaten rezalet bir kurum, şimdi iyice battı..

bence biraz çürük :) , zaten uzmanlık alanı jeoloji bildiğim kadarıyla öyle pek kayda değer bir şey değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Teesüf ediyorum zensenim.Beni biraz olsun tanıyorsun.Sanki burada türban ve başörtüsünü savunuyormuş gibi bir duruma sokuldum.Ben evliliğin bile çocuk sahibi olmak için düşünülmesi gerektiğini düşüne birisiyim.Bekareti belasının toplumun yozlamasına sebep olduğunu düşünen birisiyim..

O türbanlı kızlar neden öyle dikkat çekici giyiniyor çok iyi biliyorum.Bu bilinçli yada bilinçsiz bir öc almadır.Şekle sokulmuş namus anlayışına karşı bir direniştir.Faithnomore neden o kızlarında gayet estetik olduğunu söylüyor sanıyorsun.Bu etkiye karşı bir tepkidir.Daha fazla dikkat çekmek için yapıyorlar.

Başörtüsü ile giyim kuşamla anlaşılmaz bu işler.Bunu en iyi sen bilmelisin.

Biliyorum noir :)

Değil türbana,evlilik kurumuna bile karşısın sen.Bana göre dinsizliğe de çok yakınsın:D

faithnomore'un verdiği tepki türbanlılara özel değil ama..hiç farketmiyor diyor :)

Ama bence çok çirkin noir..kendini teşhir eden kadın başındaki örtüyü çıkarıp atsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

millet parasızlıktan dershanelere gidemiyor, anaları hapse atılıyor sonra vicdan azabından intihar ediyorlar..hadi yiyorsa parasızlıktan okuyamanayları savunun ama sıkmaz...lafta savunacaksınız tabii ama pratikte kimse yok..

Ulan üniversite beleş bunlar hala "parasızlıktan okuyamıyor". Acaip. Şimdi de dersaneye gidecek parası yokmuş. Ulan o zaman al kitabı evde kendin çalış. Ona da mı paran yok. Yuh artık be. Üniversite BELEŞ, daha ne yapalım???? DAha ne istiyorsunuz? 3 kuruş harç parası için bile rezalet çıkaran adamlarsınız. Derdiniz üzüm yemek falan değil sizin.

tarihinde ludwig2010 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tartışmanın çıkış noktası sorunlu bence... kişilerin durumundan, toplumsal veya siyasal şartlardan hareketle özgürlük üzerine söylev vermek, özgürlüğü tanımlamak veya sınırlarını belirlemek hatalıdır bence..

Özgürlük meselesinde kabul edilebilecek tek nesnel sınır başkasına verilen fiziksel zarardır..

dolayısıyla, zorlama, yaptırım, tek kelimeyle otorite açısından bakmak gerekir özgürlük meselesine, kişilerin özgür olup olmadıklarına..

bir kadın her türlü dışsal motif, telkin, dayatma veya zorlamadan, yani niteliği ve niceliği ne olursa olsun gizil veya gerçek her türlü otoriteden bağımsız olarak başörtüsü takıyorsa, bunu o kadının özgürlüğü olarak görmek mümkündür... ancak bugünkü durumda böyle bir kadından bahsetmek mümkün değildir... o halde şu veya bu gerekçeyle başörtüsünü özgürlük alanına dahil etmek özgürlük konusunun yanlış anlaşılmasından başka birşey değildir..

hiçbir gerekçe özgürlük konusunun gizil veya gerçek otorite olguları dışında tanımlanmasını haklı çıkarmaz... ne toplumsal yapı ne din ne de başka birşey...

peki hangimiz özgürüz ki diye sorabilirsiniz..

ben özgür olduğumuzu zaten düşünmüyorum.. zira doğrudan veya dolaylı, zorunlu veya gönüllü olsun, her birimiz şu veya bu gizil veya gerçek itkinin/otoritenin etki alanında deviniyoruz.. ama bu durum özgürlüğü tanımlarken ya da sınırlarını belirlerken yukarıda söylediğim gerçekleri bağlamaz..

kişisel hayatımızda önemli olan buradaki itki/otorite sınırını minimuma indirgemektir...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ulan üniversite beleş bunlar hala "parasızlıktan okuyamıyor". Acaip. Şimdi de dersaneye gidecek parası yokmuş. Ulan o zaman al kitabı evde kendin çalış. Ona da mı paran yok. Yuh artık be. Üniversite BELEŞ, daha ne yapalım???? DAha ne istiyorsunuz? 3 kuruş harç parası için bile rezalet çıkaran adamlarsınız. Derdiniz üzüm yemek falan değil sizin.

forumun paramiliter liboşfaşisti buralardaymış :))

olm ludwig, halen voleyi vuramadın mı lan...Marjinal Faydayıda biliyorsun bi sktir git yatırım filan yap lan..portföyün kadar konuş olm..

ayrıca üniversite beleş filan değil bu kadar mı maliyet hesabı yapabiliyorsun lan?

olm sen değil bakkal, bakkal çırağı bile olamazsın...hatta feto cemaatine çaycı bile olamazsın..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence türbanlıyla uğraşmak yerine üniversitelere solcuları almayalım. Zaten ne de olsa kapitalizmin çarkına girmeye inanmıyorlar. O zaman ne diye okuyacaklar? Zaten ders çalışmıyorlar ki. Kantinde orda burda solculuk peşinde koşuyorlar. Asıl okumak isteyenlerin hakkını gaspediyorlar. Defolsun gitsinler bence.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Biliyorum noir :)

Değil türbana,evlilik kurumuna bile karşısın sen.Bana göre dinsizliğe de çok yakınsın:D

faithnomore'un verdiği tepki türbanlılara özel değil ama..hiç farketmiyor diyor :)

Ama bence çok çirkin noir..kendini teşhir eden kadın başındaki örtüyü çıkarıp atsın.

Örtüsüz olan kendini teşhir edince yakışıyor demek istemiyorsun sanırım ?

Kendini teşhir eden ister örtülü ister örtüsüz olsun çirkindir.

Kadını koruyan yüzündeki ifadedir.Ne giydiğiniz hiç ama hiç önemli değildir.

Önemli olan dışarıya karşı verdiğiniz izlenimdir.Ben bunu bilir bunu söylerim.Namus meselesi dinla imanla alakalı bir şey de değidir.Nice dinsizler gördüm ben .Kasanı teslim eder gidersin .Nice dinliler gördüm ayakkabımı bile teslim etmem !

tarihinde NOIR tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ayrıca üniversite beleş filan değil bu kadar mı maliyet hesabı yapabiliyorsun lan?

Özel üniversite senelik 10.000 dolar. Devlet üniversitesi senelik 200 lira. Hala mı "beleş" değil? O 200 lirayı da mı vergi verenler karşılasın? Ulen ne kan emici kenelersiniz siz. Bu kadar beleşçilik olur ya. 200 lira için bile rezalet çıkarıyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Özel üniversite senelik 10.000 dolar. Devlet üniversitesi senelik 200 lira. Hala mı "beleş" değil? O 200 lirayı da mı vergi verenler karşılasın? Ulen ne kan emici kenelersiniz siz. Bu kadar beleşçilik olur ya. 200 lira için bile rezalet çıkarıyorsunuz.

ulen ludwig, vergi vermeyen mi var bu ülkede??

iliklerimize kadar vergiye bağlamış devlet.. sen ne anlatıyorsun???

aşkla bağlandığın sistemden bile habersizsin cahilüzzaman...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Özel üniversite senelik 10.000 dolar. Devlet üniversitesi senelik 200 lira. Hala mı "beleş" değil? O 200 lirayı da mı vergi verenler karşılasın? Ulen ne kan emici kenelersiniz siz. Bu kadar beleşçilik olur ya. 200 lira için bile rezalet çıkarıyorsunuz.

seni görende, rockfeller'la hisse ortaklığın felan var sanır, cidden aklende noksanlık var sende. sanki kendisi milyar dolarlarla oynuyor, gelmiş bir de ona buna kan emici diyor.

solcu felan değilim, ama seninkiside 6 yaş çocuk aklına denk düşen bir davranış, biraz olgun ol.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ulen ludwig, vergi vermeyen mi var bu ülkede??

iliklerimize kadar vergiye bağlamış devlet.. sen ne anlatıyorsun???

aşkla bağlandığın sistemden bile habersizsin cahilüzzaman...

Şuna bak ya. Hem sosyal hizmet istiyor, hem de vergiden de şikayet ediyor. Sen olayı anlayamamışsın heralde.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Örtüsüz olan kendini teşhir edince yakışıyor demek istemiyorsun sanırım ?

Kendini teşhir eden ister örtülü ister örtüsüz olsun çirkindir.

Kadını koruyan yüzündeki ifadedir.Ne giydiğiniz hiç ama hiç önemli değildir.

Önemli olan dışarıya karşı verdiğiniz izlenimdir.Ben bunu bilir bunu söylerim.Namus meselesi dinla imanla alakalı bir şey de değidir.Nice dinsizler gördüm ben .Kasanı teslim eder gidersin .Nice dinliler gördüm ayakkabımı bile teslim etmem !

Tamam canımda güya saçının telinin erkeğin görmesiyle günaha gireceği mesajını veren yani örtünen bir kadının bedenini teşhir etmesi bence çok daha ayıp..ve böylesi çok var toplumumuzda noir.Benim eleştirim böylelerine.

Seninle birebir aynı düşünüyoruz aslında ama beni yanlış anladın.

iman kimde hiç bilinmez.Din vicdan işidir,şekil değildir.Saç,sakal,örtü hepsi hikaye..

Link to post
Sitelerde Paylaş
ya arkadaşlar bırakın şu başörtüsü yasağına karşıyız çünkü çok demokratız ayağını...şiriniliğiniz yesinler sizin ulan.

maçanız sıkıyorsa başörtülü müslüman kızların imam nikahı haklarını, mirasta islami hükümlere tabi olmaları gibi şeylerini de savunun..

İmam nikahı yapmalarına engel olan ne? Hadi, her türden nikah/evlilik karşıtlığı bağlamında anarşik bir öneri sunsan anlıycağım da. İslami hükümlere göre miras almasına engel olan da yok, aldığı fazlalıkları ''hak'' sahiplerine iade edebilir. Birileri ''yazın kazak giymek sağlıksızdır'' diye yazın kazak giymeyi yasaklama hakkına sahip midir? Kazak giydiğinde kıçında çıkması muhtemel isiliklerin yaz sıcaklarında seni mahfetmesi ihtimali başörtüsüne müdahaleden çok daha somut ve anlamlı bir tehdite sahipken kazak yasağını muhtemel ki absürt bulmandaki hikmet ne ola acep? Sakın bazı ideolojik bariyerler/sabitlikler olmasın?

Mevzu kılık kıyafet bağlamında düşünüldüğünde daha da açıklığa kavuşuyor aslında. İnsanların zorunlu haller/tedbirler(sağlıkçılar, şantiyedeki işçiler vb gibi) dışında giyim kuşamlarının birileri tarafından dayatma şekliyle belirlenmesine bir bütün halinde neden karşı çıkmıyoruz? Devletin okullarında çocuklar ''üniformalara'' sokulurken de kolaylıkla benimsediğimiz bu ''şekillendiricilik'' insanlığın baş belası modernist bir arız değil midir? Totalitarizmin farklı görüntülerdeki versiyonu değil midir ''kılık kıyafet dayatmaları''? Müslüman bir zırtapozun çocuğuna türban dayatmasıyla devletin ''okulda giyemezsin'' (ama ilkokulda resmi devlet türbanı üniforma var?) demesi arasında özünde hiçbir fark yoktur.

millet parasızlıktan dershanelere gidemiyor, anaları hapse atılıyor sonra vicdan azabından intihar ediyorlar..hadi yiyorsa parasızlıktan okuyamanayları savunun ama sıkmaz...lafta savunacaksınız tabii ama pratikte kimse yok..

Sorun da bu ya... Bu tarz ilgisiz muhabbetlerle uğraşmamak için buna son vermek gerekiyor. Nasıl ki TEKEL eylemlerinde kimse ''sen türbanlısın , ne işin var burda'' demiyorsa, akademiada da dememeli. Asıl sen şu tutumunla ulusalcılarla aynı cephede kümelendiğinin farkında mısın?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...