Jump to content

Başörtüsü Özgürlüktür


Recommended Posts

Teşekkür ederim zensenim.

fakat örtümü öyle kabul etmişler ki bir türlü onu başımdan çıkartmamı sağlayacak koşulları yaratmayı istemiyor karanlık aydınlarımız !

bence şuandan itibaren çıkar o erkeklerin acizliğinin simgesini..belki zor olur ama imkansız da değildir. ^_^

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • İleti 277
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Baş örtüsünün üniversite'ye girip giremeyeceği konuşulmuş da artık girebiliyorlar haberiniz olsun. Neredeyse çarşaflıları bile görebiliyorum ben artık.

Peki bir şey değişti mi? Hayır.

Çünkü problem yaratcak olanlar okula başörtüsü ile girmesi yasaklananlar değildi. Asıl sorunlu zihniyet zaten her gün okula girip çıkabiliyor. Başörtüsü sadece bir inatlaşmadan ibaretti ve bu inatlaşma devam ettikçe bu kesim daha da şiddetle peşinden koştu bu talebin.

Başörtüsü okulda olsa da olmasa da yobaz takımı, aşırı dinci gruplar onyıllardır üniversitenin içinde. Sakallı, nefret dolu bakışlarıyla oraya buraya ''şehit tekiner tayfur'' afişleri asan öğrenciler birkaç ayda bir çivili sopalarla slogan atan bir avuç solcuyu kıstırıp kafalarını yarıncaya kadar saldırıyorlar. Yıllardır sandalyeler havalarda, sopalar, bıçaklar yerlerde kan izleri vs...

Demek istediğim başörtüsü hem dinciler için bir inatlaşmanın simgesi hem de karşı çıkanlar için. Pratikte hiçbir etkisi yok olmasının ya da olmamasının üniversite içinde. Birşeyi değiştirmiyor.

Ama herkes bu şekilcilik aşamasında takılıp kaldığı için ''içeriye girme izni olan'' asıl tehlikeli ve zararlı zihniyeti kimse umursamıyor, bu sorunun çözümü için kimse birşey yapma çabasında değil. Neden? Çünkü yenilmeyi sindiremeyeceğiniz bir inatlaşmanız var, iki taraf için de söylüyorum. Gerçekte ne olduğu önemli değil, önemli olan Simge içeri girecek ya da giremeyecek denen salak çatışma.

Asıl bu gerginliği yaratan yobaz erkek söylem ve karşısındaki aydın erkek söylem. Kadınların sesi ya hiç yok ya çok az. Varsa da bilinçli değil, mekanik. Ve bu iki uç, fevkalade korkutucu zihniyet zaten üniversitenin içinde.

tarihinde Boethius tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

1.si aralarında kadın olmamasının sebebi şu ki oraya kapalı bi kadın çıktığında al işte laiklik elden gidiyo.başörtüsü kişinin kendi seçimidir.hiç bir kapalı zorla gelip kafanıza basörtü geçirmez.geçirse bu sizin özgürlüklerinizi kısıtlardı evet.sizin gibilerin kapalıların baslarını üniversteye girerken açtırmaları gibi..

Kur'an-ı Kerimde bize emredilmiştir bu evet ama aynı kutsal kitapta 'Dinde zorlama yoktur'da denmiştir.Basörtü yukardan yağmıyo kapanıp kapanmamak herkesn kendi seçimi.Evet dini yanlıs kullananlar çok,zorla kapatan babalar gibi.Ama bu sağlam imanlı bi insanın yapacagı seyler değildir.Eşarp takılıyosa bundan sizene? Sİ-ZE-NE!?

üniversteye boynunda hac işaretiyle girene kim ses çıkartıyo..Saygı ya,el insaf.Nasıl bi demokrası anlayısı nasıl bi özgrlk anlayısıdr bu ?

zorla kapanmakmış.Bende kapalıyım.ailem veya çevrem tek bir laf etmeden yaptım bu işi.Esaret diye algıladıgınız bu seyi esaret haline getiren sizin gibiler!

Mesajların doğru verilmesi, doğru anlaşılmayı netice verecektir. Tesettürün yalnızca vücudun örtülmesini ifade etmediğini, bununla beraber iç boyuta (ahlâkî), nefsî temizliğe yönelik olduğunu fiillerimizle izhar etmek durumundayız. Yani doğru İslâmiyet’i ve İslâmiyet’e lâyık doğruluğu yaşamak mesajın doğru verilmesi demek olacaktır.

Olayın çözümü basittir. Toplumsal mutabakat, Cumhurbaşkanı seçimi, YÖK’ün kaldırılması vs. gibi aldatmacalar değil, önce bütün sebeplerin yaratıcısına yönelip, duâ ile O’ndan çözüm istemek gerekmektedir.

Çözümün temel noktası şudur; hem başörtülüler başörtüsünü içselleştirip, ruhuna uygun yaşayacak; hem de devlet, demokrasiyi içselleştirip ruhuna uygun kanunlar ve uygulamalar yapacaktır.

Temennimiz odur ki, başörtüsüne takanlar kadar başörtüsünü takanlar neyi taktıklarının şuurunda olurlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

üniversteye boynunda hac işaretiyle girene kim ses çıkartıyo..

sende boynunda cevşenle git karışan olmaz.Karşılaştırdığın şeye bak biri milimlik kolye biri bez parçası kocaman.

üniversiteye herkes dini simgesiyle girerse kavga çıkar,kimse çıkmayacağını garanti edemez bu yüzden kamu alanlarından dinin uzak tutulması lazım.

ama kusura bakmada,güç türbanlıların elinde olsa gayette yasaklarla başı açmayı,bkz. arap ülkeleri...

Link to post
Sitelerde Paylaş

ayrıca ben avrupa ülkelerinin Türkiye'yi müslüman görmesine dayanamıyorum,devlet olarak türbanı kamuda yasaklayan,dine en sert yaptırımları uygulayan laikliğe bu kadar bağlı araplara düşman kesilmiş bir ülkeyi müslüman bir arap ülkesi olarak görmek avrupanın araştırmacılığına ve objektifliğine sığmıyor.

Türkiye daha ne yapsın yav.Avrupada hıristiyan demokrat partiler varken burada islami partileri kapatıyorlar,Avrupanın yüzüne vurmak lazım gerçek modern,çağdaş ve laik ülke Türkiye'dir diye.

Link to post
Sitelerde Paylaş

sende boynunda cevşenle git karışan olmaz.Karşılaştırdığın şeye bak biri milimlik kolye biri bez parçası kocaman.

üniversiteye herkes dini simgesiyle girerse kavga çıkar,kimse çıkmayacağını garanti edemez bu yüzden kamu alanlarından dinin uzak tutulması lazım.

ama kusura bakmada,güç türbanlıların elinde olsa gayette yasaklarla başı açmayı,bkz. arap ülkeleri...

Ses çıkmaz ama mimlenir.Bu yüzden kalan,geçemeyen insanlar tanıyorum.

Bir yere kadar katılıyorum zaten,kamu alanlarındaki hassasiyetede katılmıyo değilim ama basörtüyü ağır kelimelerle elestirmek,hakaret etmek bu tam bir saygısızlıktır.Avrupanın çokta umrundaydı hani.Bizi ne olarak gördüklerinden ziyade,aynı toplumdaki bireylerin birbirini nasıl gördüğü önemlidir bence.basörtülü birinden bahsederken insan tarifinin dışına çıkılıyo.hassasiyetlere bir yere kadar uyum sağlarız tabii ama hassasiyetler tek taraflı değildir.bizimde hassas olduğumuz konu dinimiz belki.Eğer bu yasakları yaparkenki amaç gerçekten bir ülkeyi ileri taşımak olsa amenna.Sindirme çalışmaları bunlar,kanımıza dokunanda bu bi yerde.

Herneyse sonuç olarak özgürlüğün basit bi açıklamasıda vardır.baskasının haklarını sınırlayana kadar bu sizin özgürlüğünüzdür değilmi? bence bu tüm durumu açıklar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayrıca güç türbanlıların elinde olsun,bunu isteyen kim? Güç illa tek taraftamı olucak? illa bi kısım üstün mü olucak? eşit olmak lügatınızda yokmu.

Kimse kimseyi zorla kapatmıyor ama zorla açtırıyor.esareti yaratanlar olarak birazda kendinizde bulun kusuru.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Üniversiteye ve kamu alanlarına türbanla gelmeyin,bu kafidir.

Biri sizin baş örtünüzü aşağılıyorsa,o onun sorunu.Biz gerekenleri yapmak zorundayız,haham gibide papaz gibide gelemez kimse kamuya.

Diyanete ödenen korkunç bir rakam var,bunlar eğitime ödense şimdiye avrupa birliğinin başkanı olurduk bırak girmeyi,ama her adıma bir camii insanlar dinden başka bir şey bilmiyor,biz sadece biraz dini bırakıp eğitime bilime verin kendinizi istiyoruz,sabah akşam hafızlık yapıyorsunuz böyle yaşam olmaz böyle ülke kalkınmaz.

her ilde 1 camii olsun,adım başı okul olsun bunlar daha iyi bana göre.

Link to post
Sitelerde Paylaş

hafızlık?

Bu dönemimizdeki 'mahmut hoca' tarikatının yaptıgı bisey genelde..egitim olmadan sadece dini bilgi almak.Ama sizin bilmediğiniz bişey daha var,bize verilen emirde sadece basımızı örtmekten bahsedilmiyo.İlim,irfandanda bahsediliyo.Bu düsünceye katıldığımdan olsa gerek,bi hukuk öğrencisiyim ve mezun oldugumda görev için,kamu alanlarına uygun sekilde girebilmek için açılmayı düsünüyorum.Eğitim uğruna yapılan bi fedakarlık değil bu yapılması gerekendir.Ama benim gibi hem eğitimini hemde dinini aynı anda yürüten çok insan var.Camilerin kmseye bi zararı yok.

Sizin kafi görmeniz önemli değil takdir edersinizki.Basınızı açsanız bile,kapalı oldugunuz biliniyorsa bu mimlenmek anlamına gelir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Kelle örtümüne cazalar basladi.

Romada carsaf giyen,boyunu ,bogazini,basini,yüzünü kapayana 5 0 0,00 gaymeEuro caza kesilecek.

Ben bu belediye baskanini coh sevdim.( miyo amero demestiko kolombo):-)))))

rde bas örtüsü zorunlulugu sokak kadinlarina verilmisti.

Siz müslüler ablamizi mehkemeye sikeyet ettiler.

Hakim ilk yargida müslülere defolun karsimdanda biraz arastirin.

Hep karistirma isiyle ugrasmayin.

USUNUZU kullanin.

Hakim emmi,bunlar ant etmisler USU kullanmayacaklar.

Bunlarin derdi Cöl fellehinin yazduhlari yanIya NAHIL hakimbeg NAHIL.

NAHIL oldugu yerde AHIL OLARMIHEC.

BAKI SALAM.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Ben bu belediye baskanini coh sevdim.( miyo amero demestiko kolombo):-)))))

Siz bu başkanı neden sevdiniz.

Ceza kesiyor diye mi?

Bir kısım bayan taife'nin başına kapattığı kumaşa verilen ceza sizi neden sevindiriyor.

Ya da Okul'a girip girmemesi konusunda neden taraf oluyorsunuz.

Bırakın olmayın, kardeşim beğenen kazandığı okula istediği kıyafetle girsin

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Kelle örtümüne cazalar basladi.

Romada carsaf giyen,

Boyununu ,

Bogazini,

Basini,

Yüzünü kapayana 5 0 0,00 gayme Euro caza kesilecek.

Ben bu belediye baskanini coh sevdim.( miyo amero demestiko kolombo):-)))))

Sümerlerde bas örtüsü zorunlulugu sokak kadinlarina verilmisti.

Siz müslüler ablamizi mehkemeye sikeyet ettiniz.

Hakim ilk yargida müslülere yikilin karsimdanda biraz arastirin didi.

Hep karistirma isiyle ugrasmayin.

USUNUZU kullanin.

Hakim emmi,bunlar ant etmisler USU kullanmayacaklar.

Bunlarin derdi Cöl fellehinin yazduhlari yanIya NAHIL hakimbeg NAHIL.

NAHIL oldugu yerde AHIL OLARMI HEC.

BAKI SALAM.

Tolonbeg

]

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir forumda gördüm,salyalı herifin teki yazmış yok benim annem yemenlide biz yemen soyundayız Anıtkabir'e almıyorlar bizi falan filan.

Ulan Anıtkabir'e TÜRBANLA,ÇARŞAFLA niye giresin ki ? Türbanlı,çarşaflı birinin Anıtkabir'de,Atanın huzurunda ne işi olur ?

İşte sırf haklarımız yeniyor bahanesiyle konuşuyorlar.Yoksa Anıtkabir'i,Atatürk'ü zerre önemsemiyorlar.Sen çarşaflıysan,türbanlıysan zaten Anıtkabir'de işin yok,illede girecem diye diretiyorsun boşuna.Hep diyorlar ya Anıtkabir masonik inşaymış,Atatürk toprağa gömülmemiş kafirmiş anıtkabir kafir yuvası vs.

Ulan girmesene o zaman,defol git.Niye gireceksin ? Sabah akşam hafızlık yapana Anıtkabir'in ne faydası dokunur ?

Birde üniversite hakları yeniyormuş.Binlerce kez yazdım tekrar yazıyorum,Türban-Çarşafı üniversiteye tercih edenin zaten okumayla işi olmaz,Okul sana amuda kalkıp gel desede geliceksin kardeşim,Dini eğitime üstün tutanın zaten okulda yeri yok.Eğitim öncelikli şart olucak,din 2. planda,anca öyle girersin.

tarihinde KerpetenVahsi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Güzel Jenna,GIZ dalga gecme benimle.Bakiyomda carsaflIlarI savunuyon.

Yonsa carsafami gircen.

O güzelligini saklarsan Irbaam Tatlisesin dedigi kimin Allan cezeni verir:-))))

Kadinlar nedir? CiCek.

Bir su kimin icilecek.

Sonrasinda

Kendimizden gecilecek.

Gercekten coh güzelsin.

Insanin durmadan sana bakasi geliyor.

Simdi , galhipda demiyesin bu dede azmis.

Azan degül azdiran suclu.

Seni görmeseydim ben, bunlari yazmazdim.

Ama eyi oldu,icimde güller actirdin sagolasin güllerin gülü:-))))).

Gediyim burdan,yohsa sevdalanacam.

Tanri seni sahabIna bagislasIN.

Tu tu tu,NAZAR deamesin.

Gacem ,yohsa nazarIm degecek.

Görüsmek üzere ,GIZ FISTIH.

Tolondede

Link to post
Sitelerde Paylaş

Koyduğum fotoğraf kaybolmuş. Elbette yeni okuyanlar yanlış anlayacak.

Fotoğrafta aralarında hiç kadın olmayan bir grup erkek, ellerinde başörtüsü özgürlüktür yazan pankartlar ile yürüyorlardı. Üniversitelerde başörtüsü yasağını savunmuyorum. Fakat muhafazakarlarınn kadın haklarına bu kadar duyarsız olup, sadece başörtüsü için yürüyüşler yapmasını ikiyüzlülük olarak görüyorum.

tarihinde Unholy tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

IFeelGood ben bu konuda sana tamamen katılıyorum ve bence jadı bu konuya salt özgürlük açısından bakmak son derece yanlış çünkü kısıtlanmak özgürlük olamaz. Mantığa son derece aykırı bir durum değil mi bu?? yoksa bana mı öyle geliyor :)

Ben bu durumdan son derece muzdarip olan insanlarla karşılaştım okulda... Genelde insanları ayırmadığım ve gruplaşmalara karşı olduğumdan her

çevreden insanla tanıştım. Direkt olarak içine müdahil olduğum bir durumdan bahsedeyim. Türban yasağı sayesinde okulda başı tamamen açık ve istediği gibi gezebildi yakından tanıdığım bir arkadaşım olduğu için söylüyorum. Sonuç olarak aileside alıştı bu duruma ve bu hanımefendi şimdi bir bankacı olarak sosyal hayata müdahil oldu. Hem de hiçbir kısıtlaması olamadan... Bir kızı olursa asla kendi durumuna düşmesine izin vermeyeceğini söylüyordu en son. Umarım öyle de olur.

Tabii bu tek örnek değil. Bunun gibi iki örnekle daha karşılaştım. Yakından tanıdıklarım olmasalarda sonuçlarının olumlu olduğunu biliyorum. İnternette tanıştığım bir kız sanırım ismi Esma'ydı. Yasağın kalkması durumu çıktıktan sonra günlerce ağladığını söylemişti. Yasağın ortadan kalkacağını duyan ailenin büyükleri hemen cendereyi başlatmışlar aniye hala kapatmıyorsunuz bak yasakta kalkıyor diye neyse ki kalkmadı.

Aslında burada anlatmak istediğim asıl özgürlük şansı bu yasağın altında gizli olduğu...Ya bu yasak devam etmeseydi ne olacaktı. Ben size etrafımızda birçok ülkeyi örnek gösterebilirim. Bu özgürlük masallarına inanan saf iranlı sosyaldemokratların ve sosyalistlerin sonunu bilmeyen var mı?? Ya da 30-40 sene önceki iranla şu andakinin farkını. Oradan buraya nefes almaya gelen bir sürü iranlının Türkiye sınırına girer girmez çarşafı attığını...

Senin durumunu anlamamız zor Noir biliyorum. Empati kelimesinin içi boş kalıyor biraz. Fakat şunuda göz önünde tutmalıyız ki senin uğradığın baskılara uğrayan kadınların kurtulma aracı şu an bu...

Bu iş ne sigara nede ona benzeyen bir kötü alışkanlık değil. Hani derler ya yasak olan insanı çeker. Burada bir çekme yok top yekün itme var.

Doğuda ki şeyhleri, şıhları, ağaları tutan bu yasaklar. Gönül isterdi ki keşke böyle olmasaydı. Ne yazık ki aklını kiraya verenler yüzünden bu durumdayız.

Birde şu konuda bir iki lakırdı etmek istiyorum bayanların affına sığınarak. Hani "avrupa da kadına şiddet vb... birşey yapsalar onu mahvederler" "Ama ülkemizdeki kadınlar bir türlü kendilerine verilen hakları kullanamıyor" babında yorumlar var ya onlara istinaden. Affedersiniz ama o Avrupa ve Amerika daki kadınlar o hakları almak için dayak yediler, kanları döküldü, tecavüze uğradılar ve hatta yakıldılar. Öyle kolay mı bir şey yapmak. Bizdeki asıl sorunsal dünya daki hiç bir ülke kadına seçme ve seçilme hakkı vermezken bizim ülkemizde verildiği halde durumun şu anki haline gelmesi. Açıkçası sorunun kaynağı ülkemizdeki kadınların haklarını söke söke almamasıdır bunun için hiç savaş vermemesidir. Atatürk gibi bir kahraman çıkmasaydı nasıl bir durum olurdu tahayyül edemiyorum. Yinede zamanla bu sorunlarında aşılacağı umudumu beslemeye devam ediyorum.

Herkese iyi geceler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...