Jump to content

solcu veya ateist parti bunlari yapsa ne olurdu Türkiyede


Recommended Posts

Missyonerlik

1) İznik’te bir tek Hıristiyan yaşamazken, buradaki iki kilise kalıntısının ve tarihî surların restorasyonu için yurtdışından 60 milyon dolar gönderilerek kiliselerin ihya edilmesinin maksadı nedir? Önce kilise, sonra bunlar için cemaat mı düşünülüyor? Bahsigeçen 60 milyon doların 10 milyonunu kimler komisyon ve rüşvet olarak istemektedir?

(2) “Avrupa Mimarî Mirasının Korunması Sözleşmesi” bahane edilerek ülkemizin birçok yerinde eski kilise harabeleri yüz milyonlarca dolar harcanarak restore edilmektedir. Bu paralar nerelerden gelmekte, bunların bir kısmı kimlerin cebine rüşvet olarak girmektedir?

(3) Yakın tarihimizde ülke sathında binlerce tarihî İslâm mezarlığı yok edilmişken, şimdi birtakım belediyeler nasıl olup da, şehirlerinde Rum ve Ermeni nüfusu bulunmadığı halde eski Hıristiyan mezarlıklarını ihya kararı alabilmektedir? Bunların ilhamı ve “teşviki” nerelerden gelmektedir?

(4) “Müslümanlar Batı ülkelerinde cami yapabiliyorlar da, Hıristiyanlar Türkiye’de niçin kilise yapamayacakmış?” diyen politikacı bilmiyor mu ki, cami yapılan Batı şehirlerinde Müslüman nüfus vardır, ibadet yerleri onların ihtiyacı için yapılmaktadır. Bizde ise, kilise yapılan şehirlerde bir tek Hıristiyan yaşamamaktadır. Yine bu adam bilmiyor mu ki, bizdeki misyonerlik faaliyetleri mâsum dinî propaganda ve çağrı hareketleri değildir; bunların arka planında emperyalizm, sömürücülük, Türkiye’yi bölme, parçalama, bağımsızlığı ortadan kaldırma, millî kimliği yok etme emelleri bulunmaktadır.

(5) İstanbul’da şu veya bu sebeplerle sadece iki bin civarında Rum nüfusu kalmışken, bazıları nasıl olur da, bu kadar küçük bir azınlık için Heybeliada’daki Rum Ruhban Okulunun tekrar açılmasına yeşil ışık yakmaktadır?

(6) Ondokuzuncu asrın son çeyreğinde ve yirminci asrın başlarında bir kısım Ermenileri Osmanlı devleti aleyhine kışkırtanların misyonerler olduğu inkâr edilemez bir gerçektir. Misyonerler sadece Müslüman Türklerin değil, yerli Hıristiyanların da zararına ve felaketine çalışmışlardır.

(7) Ermenilerin millî kilisesi Gregoryen kilisesi iken, misyonerlerin bir kısmı onları Latin Katolik, bir kısmı da Protestan yaparak o millet ve cemaatin arasına ayrılık, fitne, fesat tohumları ekmişlerdir. Müslümanlarla ve Türklerle kardeş gibi geçinen ve kendilerine “Tebaa-i sâdıka” denilen Ermeni milletinin başına gelen felaketlerin sorumlusu ve suçlusu agresif misyonerlerdir.

(8) ABD’deki bir kısım Evangelist kiliseler, İsrail ve Siyonizm konusunda kraldan daha kralcı kesilmişler ve Başkan Bush ekibini Irak’a saldırmak hususunda kayıtsız şartsız desteklemiş ve teşvik etmişlerdir. Irak’a karşı bu kadar amansız, gaddar ve merhametsiz olan bu Evangelistlerin Türkiye’de mâsumane ve barışçı din daveti yaptıklarını sananlarda hiç akıl, iz’an, beyin, firaset, vatanseverlik yok mudur?

(9) Uluslararası Lozan Andlaşmasına göre Türkiye’deki Rumlar Yunanistan’a, Yunanistan’daki Müslümanlar Türkiye’ye gönderilmiş ve mesele 1924’te bitmiştir. Hal böyle iken megali ideacı bir kısım Rumlar ülkemizin büyük kısmı üzerinde hak iddia etmekte, Müslüman Türklerin bu bölgeleri Rumlardan gasb etmiş olduklarını, er veya geç bu yerleri tekrar feth edeceklerini propaganda etmektedir. Biz Türkler ise Selanik’i, Atina’yı, Yanya’yı, Kavala’yı almak emelini beslemiyoruz.

(10) 1923’ten bu yana ABD, Türkiye’nin uluslararası meşruiyet belgesi olan Lozan Andlaşmasını imzalamamış ve tasdik etmemiştir. Madem ki, devletimizin dostudur niçin tasdik etmemekte direnmektedir?

(11) Türkiye’nin parçalanması ile ilgili Sevr andlaşması, uygun şartlar meydana gelince yürürlüğe konacaktır. Nitekim yirmi yıldan beri bu şartların oluşması için birtakım dış güçler ve onların içimizdeki yardakçıları ve işbirlikçileri sinsice çalışmaktadır.

(12) Türkiye Müslümanlarının “İslâm Dinini Yayma, İslâm Misyonerliği Yapma Derneği” kurmaya hakkı yokken (Dernekler Kanunumuz, dinî dernek kurulmasını yasaklıyor), Hıristiyan misyonerlerinin, kökleri dışarıda olan ve yekun olarak milyarlarca dolarlık maddî imkana, onbinlerce iyi yetişmiş yüksek tahsilli elemana sahip dernekleri vardır. Yani Müslüman Türk milletinin eli kolu bağlı iken misyonerlere olanca fırsat ve imkanın tanınması doğru mudur?

(13) Kamboçya hükümeti agresif misyonerlerin faaliyetlerine kısıtlamalar getirirken Türkiye’de bu gibi faaliyetlere niçin engin bir müsamaha gösterilmektedir?

(14) Müslümanlar çocuklarına din ve Kur’an dersi vermek hususunda bir sürü kısıtlayıcı ve engelleyici yasağa mâruzken, misyonerlerin bir kısım gençliğimizi kendilerine çekmelerine hak tanımak adaletle, insafla, eşitlikle kabil-i telif midir?

(15) Misyonerlerin, Hıristiyan azizlerinin ismini taşıyan özel okullar açmasına izin verilmiştir de, Müslümanların, kendi din büyüklerinin ismini taşıyan okullar açmasına niçin izin verilmemektedir?

(16) Bazı Türk idarecilerinin ve sorumlularının misyonerlik faaliyetlerine kolaylık gösterilmesi, yurdumuzda yeni kiliseler açılması konusunda ABD’ye ve Avrupa devletlerine verdikleri vaadler halkımıza açıklanmalı, bu gibi konularda yapılmış olan müzakerelerin zabıtları yayınlanmalıdır.

(17) Yeni yapılan, restore edilen kiliseler için yurt dışından ne kadar para gelmiştir? Milletimiz bunu da bilmek istemektedir.

(18) Türkiye’nin doğusunda ve güneydoğusunda bazı bölgeler Müslüman yerli nüfustan arındırılmıştır. Bu arındırma kasıtlı ve planlı mıdır? Halkımız bunu da bilmek istiyor.

(19) Diyanet İşleri Başkanlığı’nın misyonerlik faaliyetleri ile mücadele etmesine, İslâm’ı ve Müslümanları savunmasına hangi güçler ve mihraklar mâni olmaktadır? Bu hususu da bilmek istiyoruz!

(20) Yunanistan’da, doğu Karadeniz bölgemizde Pontus Rumluğunu ihya için ne gibi faaliyetler yapılmaktadır? O bölgeden kaç Türk çocuğu, “Sizin aslınız Rumdur, Türkler sizi zorla Müslüman yaptı...” denilerek kandırılmış ve Rumlaştırılmak için Yunanistan’a gönderilmiştir? Yunanistan’da Pontus konusunda faaliyet gösteren kaç dernek, vakıf, enstitü bulunmaktadır?

(21) Trabzon’daki Katolik kilisesine beş yüz kadar Türk öğrencinin devam ettiği rivayetleri doğru mudur?

(22) Şu anda ülkemizde, hiçbir Hıristiyan vatandaşın yaşamadığı kaç şehrimizde kaç kilise inşa ve restore edilmektedir?

(23) Bir yandan çeşitli misyonerlik teşkilatları hummalı ve yoğun bir faaliyet ve Hıristiyanlaştırma seferberliği içindeyken, öte yandan tatlısu Müslümanlarını uyutmak için “Dinlerarası Diyalog ve Evrensel Kardeşlik” toplantıları yapılmaktadır. Müslümanlar Hazret-i İsa’yı kabul ediyor ve seviyorlar, Hıristiyanlar ise Hazret-i Muhammed’i yalanlıyor, Kur’an’ın hak kitap olduğunu kabul etmiyorlar. Bu şartlar altında onlarla nasıl diyalog yapılabilir? Bu diyalog tuzağına halkımızı kimler düşürmek istemektedir?

(24) Türkiye Müslümanlarına tam bir inanç, din, inandığı gibi yaşamak hürriyeti tanımayanlar, Hıristiyan misyonerlerinin ülkemizde cirit atmasına nasıl izin verebilirler?

alintidir

------------------------------------------------------------------------------------

Müslümanlar birakin seriyat kanunlarini , lozana sahip cikin , ne hallere düstük Allahim :rolleyes:

--------------------------------------------------------------------------

buna ek olarak , toprak satislari , türkiye piyasasi yabancilarin eline gecirmeleri (her yerde ab markali ürünler), kibris ihaneti, abd nin yaninda yer almasiylan afgan , irak ve libanon ihanet , kuzey irakta abd ile türk ordusu askeri tatbikat yapiyorlardir belki , Irana karsi savas antremani olmasin

----------------------------------------------------------------------------------------------------

ben hic bir hiristyandan ateistleri hiristyaliga davet eden bir baslik actiklarini görmedim bu forumda,

ancak ateistlerle bir olup Islama hakaret , yaptiklari bu malesef ,

ateist forumda hiristiyanlarin actiklar baslik lar Islama karsi , ateist lere karsi olmasi gerekirken , ??????????????????

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Müslümanlarin actigi baslik lar sunlar , hiristiyan lar buna benzer basliklar bula bilrlermi , basligi acan hiristiyan olacak elvete?

epifundan

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=2618

ARZU dan

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=1337

yanlizAlllahkulluk dan

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=3590

tcbh077

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=3170

Link to post
Sitelerde Paylaş
ben hic bir hiristyandan ateistleri hiristyaliga davet eden bir baslik actiklarini görmedim bu forumda,

ancak ateistlerle bir olup Islama hakaret , yaptiklari bu malesef ,

ateist forumda hiristiyanlarin actiklar baslik lar Islama karsi , ateist lere karsi olmasi gerekirken , ??????????????????

Aynı piyasayı paylaştıkları için rakip bu arkadaşlar o yüzden :rolleyes:

Link to post
Sitelerde Paylaş

aslinda hiristiyanlar Pragmatis davraniyorlar ,

ateistler icin sunu düsünüyorlar , bu adam nede olsa hiristiyan olmas bosuna hiristiyanliga davet etmeyim ,

neticede hiristiyanligin sacmaliklarini ortaya döker , ve hiristiyan olacak varsada onu da kayb ederim,

ama ne yapip etip Islama karsi düsmanca hisleri cogaltmam lazim deyip ateist forumda Islama karsi bol bol baslik aciyorlar ,

romalilar

7 Ama benim yalanımla Tanrı'nın gerçeği O'nun yüceliği için daha açık şekilde ortaya çıkmışsa, ben niçin yine bir günahkâr olarak yargılanıyorum?

8 Bazılarının bizi kötüleyerek, söylediğimizi ileri sürdüğü gibi niçin, «Kötülük yapalım da bundan iyilik çıksın» demeyelim?

yeni ahiteki ayetlerde bu tavri destekliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...