Jump to content

Nereye gitti bu eşekler?..


Recommended Posts

Çin mutfağında birçok hayvanın etine rastlamak mümkün,kazaklar binek hayvanlardan özellikle at etini yerler.Deve İslam dünyasında da yıllardır süregelen ve yenen bir hayvan.

Peki eşek eti haram yahut günah değilken neden tüketilmiyor?Hijyenik şartlarda yetiştirilir ve mutfağa uygun halde kesilirse tüketilmesinin önündeki engel damak alışkanlığı dışında nedir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eşek eti tavuk etinden daha sağlıklıdır tavuk yeri geldiğinde dışkı yer ama eşek dışkı yemez ama gelgelelim eşek eti kayış gibidir tavuk eti gibi değildir, eşek etini nerden biliyorsun diye sormayın :) yıllar önce bir kangal sucuk almıştık etin sertliğinden, kayışlığından ve iğrenç ötesi kokusundan yiyememiş atmıştık. :)

Bu arada sen Çin'den bahsettin de ben de yeri gelmişken evelsi gün tv'de belgeseli gösterilen Kongo'dan bahsedeyim hınca hınç dolu pazarda müşteriler canlı canlı pompe midir sompe midir nedir kurtçukları, canlı canlı kermit denilen karınca büyüklerini yediler pazarda bir kaşık kermit yarım dolar, 4 tane kurtçuk yarım dolardan biraz fazla centle satılıyordu.

Eeeh dedim nasıl bir yemek kültürü bu, Çin'de nasıl annesinden düşük olan veya ölü doğan bebeklerin yenmek için iligi müşterilere satılıyor yeniliyor ve bu cenin pişirme işinin ticareti yapılıyor Afrika'nın da Çin'den aşağı kalır yanı yok.

Bu arada at eti Orta Asya'da da yenir, kımız denilen sütü de içilir, burada bu kültürde yetişmedik Türkiye'de bir tek Tatarlar at yiyorlar, Eskişehir'de de bazı yerlerde at eti yedirilen özel lokantalar var yasal yani ama ben at eti yemedim merak ediyorum.

Bu arada ben bugüne kadar bir şey yemediğimin farkına vardım onu yememişim merak ediyormuşum bunu yememişim merak ediyormuşum yuh bana. :)

tarihinde barisarock tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Evdeki evcil hayvanımız olan köpeği kesip yemediğimiz gibi yük hayvanımızı da kesip yemiyoruz.

Kesinlikle alışkanlık.

Dinen de eşek eti haram değildir.

Ama bizler (mesela Anadolu insanı ve müslimler olabilir) yenmelik hayvanı yeriz sadece... Yük veya evcil hayvanı değil...

Bu bir gelenek, o kadar...

(Bu arada İslamda da zaten kitapta sadece "domuzun eti, leş ve kan" yemeyin der. Ki oradaki lahmel hınzıri/domuzun eti tanımı hala insanlarca tartışılmaktadır...)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuzucuklar daha sempatik mangaldada daha estetik duruyorlar.

Domuz eti gayet normal sığır etinden bir farkı yok

Bir Filipinliye köpek etinin tadını sormuştum gayet güzel dediydi bir ara deneyecem.Ülkemizde de Tilki yiyenler vardır.Tilki ve Köpek eti aynı diye düşünüyorum.

Deniz ürünlerinden en güzeli yengeç.

--Mide değil çöp tenekesi mübarek--Hallaç bilir kapasitem iyidir her eti yerim..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Marcos köpek ve tilki yenebiliyorsa yabani kurt da yenebilir sanırım çünkü bunlar köpekgiller familyasından.

Eee eğer at eti yeniyorsa eşek eti de yenebilir galiba çünkü atgiller familyasından ikisi de.

Bu arada atlar 4 değişik stilde koşarmış bu istisnayı bozan sadece İzlanda'da bulunan Viking atlarıymış kaslı kısa boylu bu atlar 5 değişik stil de koşabilme kabiliyetlerine sahiplermiş.

Konudan konuya atlıyorum :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Akıl yaşta değil, baştadır.

Tabii ki. Yaşta keramet olaydı sende görürdük herhalde. :)

2- Et ithal edilse et fiyatı düşer mi Astur aşkolsun aç koynunu kuş konsun. Dış ticaret açığı nolcek?

Düşer tabii, tüm eti ithal etmemize gerek yok, yerli üreticinin burnu doğacak rekabet sayesinde sürtse yeter. Dış ticaret açığı hâlihazırda var, onun çözümü ayrı.

Ben at eti yemiştim bu arada, lezzetli diyemem.

tarihinde Astur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yeyin efendiler yeyin,ikinincaya,tikinincaya kadar yeyin,ne koysalar yersiniz,sorgulamazsaniz,essege dönmüssünüz cünkü(burda mecAzi anlamda,yoksa esek kadar güzel gözlü ve masum degilsiniz),catlayincaya kadar yeyin:((((

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yakup sen de az velet değilsin he :DBir Numaralı Faşist başlığında yaşını olgun gösterip havanı yaptın şimdi de bu başlıkta da yaşının küçük olduğunu itiraf ediyor akıl başta değil yaşta atasözüüyle bunu deklare ediyorsun. Harbiden akıl yaşta değil baştaymış, ama aklı başa yaş getirir sen bunu da belleyiver hele. :)

Sen harbi köftesin biliyorsun değil mi adamım :)

Bulmuştum nihayet ...

Ankara , Hacı Bayram Camii yakınındaki bir kitapçıda .

Hediyesi : 9900 TL

Yıl : 1988 ...

- Valla ağabey , bu kadar param yok , cebimde sadece 8.000 TL var , olmaz mı ?

- Öğrenci misin ?

- Evet ...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Haram et-tiniz...

İNSANOĞLU eskiden yamyamdı...

Bu nedenle et yemeden yapamadı...

Et yemek aslında biyolojik hırsızlıktır; kimi canlılar, başka canlıların kendi bedenleri için hazır hale getirdikleri ve stokladıkları molekülleri, onları öldürüp ellerinden alırlar...

Biz buna “et yemek” diyoruz...

Benim “Bu eşekler nereye gitti?” yazım üzerine, Pako ile ikimizin fotoğrafını koyarak, bize tam bir sayfa yer ayırmışlar, malum dinci gazetede...

Sırf bize küfür etmek için...

Oysa Başbakan da şüphelendi ve market sahibi olan AKP milletvekiline, “Sizde sucuk kaça Vahit?” dedikten sonra şöyle dedi:

“4-5 liraya sucuk satanlar var... Bu fiyata sucuk mu satılır... Ben sucuk işini iyi bilirim... Acaba o sucukların içine ne katıyorlar, Allah bilir...”

Başbakan’ın sucuk işinden anlaması iyi bir şey...

Açılımlarının, demokrasi paketlerinin, Anayasa değişikliklerinin, kurmak istediği düzenin içinde ne olduğunda değilse bile, ilk kez bir şeyin içindeki şeyde anlaşıyoruz...

Sucuğun içindekinde...

Ve ben sorumu tekrarlayabilirim: “Nereye gitti bu eşekler?..”

http://www.haberturk.com/yazarlar/511802-haram-et-tiniz

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eşeklerin kesilip etinin yedirilmesi sizi neden bu kadar heyecanlandırıp tepki vermenize neden oldu? Yüzde 99'u müslüman olan bu ülkenin insanları neden eşek eti yenilmesine itiraz ediyor?

Etmeyin efendiler, etmeyin; çünkü sizin peygamberiniz Muhammed de eşek eti yerdi. Buyrun size hadis;

1215 - Ebu Katade anlatıyor: "Hudeybiye Sulhu yapildigi sene, bir gun Resulullah'in ashabindan bir grupla birlikte, Mekke yolu uzerinde bir yerde oturuyordum. Resulullah, bizden ileride (konaklamis) idi. Ben haric herkes ihramliydi. Halk vahsi bir esek gordu, ben o sirada mesguldum, ayakkabimi tamir ediyordum. Gorduklerinden beni haberdar etmediler, onu kendiligimden gormuş olmami istiyorlardi. Bir ara aralarinda bir gulusme oldu. Birden etrafima bakindim (ve bu esnada) hayvani gordum. Hemen (Cerade adindaki) atima gidip egerledim ve bindim. (Acelemden) kamciyi ve mizragi unutmustum. "Kamci ve mizragimi bana verin!" diye seslendim. "Hayir, dediler, vallahi bu iste sana yardimci olmak istemeyiz. "Ofkelendim. Inip onlari aldim. Tekrar binip, esege dogru hizla gittim, (yetisip) avladim. Beraberimde getirdim, olmustu. Arkadaslarim etinden yediler. Ancak sonradan ihramli iken yeyip yememe hususunda sekke dusup (yediklerine pisman oldular). Yuruduk, ben bir parca ayirdim. Resulullah'a kavusunca, bu meseleyi sorduk. "Beraberinizde birseyler kaldi mi?" dedi. Ben: "Evet!" diyerek parcayi uzattim, ihramli olduğu halde, ondan yedi. Ve: "Bu bir taamdir. Onunla Allah size ikramda bulunmustur!"dedi."

Link to post
Sitelerde Paylaş

Et yemeyin arkadaşlar, bir şeye lazım değil.. sadece tavuk yeseniz sizin için yeterli, geri kalanını sebze ve mantarlar halledecektir.

zaten etini yediğiniz hayvan sadece besin zincirinde bir kaç basamak daha üstte, önemli olan en alttaki basamak, üreticiler, bitkiler.

insan vücudunun sentezleyemediği esansiyel aminoasitleri bitkiler sentezler, hayvanlardan aldığınız proteinlerin yapısındaki aminoasitlerde bitkiler tarafından fotosentezle üretilir.

Özellikle domuz ve sığır eti hiç yemeyin. bunlar tenya bulaştırıcıdır, domuz tenyası (tenya solium) un ergin halinin baş (skoleks) bölümünde bir taç bulunur, çekmenlerinin yanı sıra bu taçı bağırsak duvarına geçirir ve düşürülmesi olanaksıza yakın hale gelir, bağırsak kanamaları ve iltihaplarına yol açar. üstelik domuz şeridinin sadece ergin hali değil larval formuda insanda oluşur. insan ve domuz dokuları ikiside hepçil olmasından ötürü benzeşmektedir, yumurtaları alan insanlarda kana karışıp beyne gider ve nörosistiserkoz yapar, ayrıca kemik ve kas dokularında da kistlere yol açar.

Aynı şey çok daha hafif olmakla beraber sığırda da gözlenir. sığır tenyası (tenya saginata), nın sadece insanda ergin hali sözkonusudur, larval formu oluşmaz. baş bölümü taçsızdır, ama sonuçta istenmeyecek parazitler bulaştırır.

ha bunların benim obsesif saplantılarım olduğunu düşünüyorsanız , böyle düşünmeyin, bu bilimsel gerçeklerden ibaret.

tarihinde gavur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...