Jump to content

PUT KIRICILARIN PUTU ATATÜRK!


Recommended Posts

Gir sözlüğe bak ateistin karşısında "tanrıtanımaz" yazar bu da dini,inançsal bir tercihtir ideolojik değil. Madem ateistlerin başka özellikleri varmış anlat bakalım. Acaba bir yerde dünya ateist kongresi felan toplandı ve ateizme yeni bir ideoloji mi seçti, kıstaslar mı belirledi?

Kistaslari kabul etmeniz icin Dünya Ateistler Kongresinden vahiy beklemeyin. Biraz arastirin ve saksiyi calistirin yeter.

Ama öyle bir garip ülke ki Türkiye

ne ateisti, ateist

ne müslümani, müslüman

ne sosyalisti, sosyalist

ne demokrati, demokrat

istedigin etiketi sec al, yapistir yakana, üc kurusluk bilgin de varsa tamam.

Ama kazin aygi öyle degil.

Ateistler; bazen "tanrıtanımaz" kelimesiyle anılsalarda, bu isimlendirme var olan bir tanrıyı reddetme fikrine atıfta bulunduğu için ateistler tarafından kabul görmez. Ateizm inanç koşullanmalarını, hayali yaratıkları ve olayları reddeder. Ateist bakış açısıyla yaraticinin yanı sıra tüm metafizik inançlar ve tüm ruhsal varlıklar da reddedilir.

Ateizm sıklıkla "dinsizlik" ile özdeşleştirilse de, bazı dinlerde de tanrının varlığına rastlanılmaz. Bu yönüyle ateizm ile dinsizlik birebir örtüşmez. Deist akımlara bakıldığında da, tanrıya inancın olduğu ancak dinlerin kabul edilmediği görülür. Ateizm, yaratıcı ve müdaheleci bir tanrıyı kabul eden teizm ile yaratıcı ancak müdahaleci olmayan bir tanrıyı kabul eden deizmden temelde ayrılır. Ayrıca , tanrının varlığı ve yokluğu konusundaki soruları "cevapsız" veya "cevaplandırılamaz" diyerek cevapsız bırakan agnostizmden de ayrılır.

Ateizm kelimesinin kökleri eski yunanca`ya dayanır. "Atheos" (theos, Yunanca "tanrı" demek olup başındaki "a" ön takısı ile olumsuzluk belirtir.) "tanrısız" veya "tanrıya inançsız" demektir. A-Teizm, Anti-Teizm (Teizm karşıtı) demek değildir.

Ingilizce ye de fransizcadan gelen "athéisme" kelimesinin uyarlanışı "atheism" olarak 1587 civarında bu dile girmiş, türkceye de çok daha sonraları benzer şekilde uyarlanarak "ateizm" olarak alınmıştır. Ayrıca "tanrıtanımazlık" kelimesi de kullanılmaktadır, ancak bu yanlış bir adlandırmadır.

Ateizmin temeli materyalizmdir.

Ateizmin kökeni ilk dinlerin ve onların ortaya koyduğu tanrı düşüncesinin ortaya çıkışına kadar uzanır. Antik Çağ'da Yunan materyalizminin temsilcileri Demokritos ve Epikuros ateizmin en ünlü temsilcisidir. Orta Çağ'a gelindiğinde kilise ve ruhbanlığın dayattığı bagnazliktanötürü hemen hiç kimse dinlerle çelişen düşüncelerini açıkça ortaya koyamamıştır. 18.yy burjuva aydınlanma çağında dine karşı tepkileri koyan düşünürler olduysa da, ateizm en parlak dönemini 19-20.yy daFeuerbach, Marx, Engels ve diğer bütün diyalektik materyalist filozoflar ile yaşamıştır.

Kelime anlamı olarak maddecilik demek olan materyalizm, madde dışında hiçbir gerçekliğin olmadığını savunan felsefi görüştür. Ateizmin de en temel felsefi dayanağı olan materyalizm, madde temeline dayandığı için ruh, cin, peri, tanrı, şeytan gibi doğaüstü (madde üstü) tüm kavramları reddeder

(Der Atheismus wird aktiv gefördert, beispielsweise im Humanismus, im Existenzialismus und durch die Freidenkerbewegung. Zu großen Anteilen sind der Sozialismus, Kommunismus und Anarchismus atheistisch geprägte Weltanschauungen.)---- Ateizm, Insancillik (humanizm), Varolusculuk ve Özgür düsünce akimini aktif olarak destekler. Sosyalizm, Komunizm ve Anarsizm en yakin ve icinde barindiran ideolojik akimlardir.----

Ayrica ateistler azinlik haklarini destekler, cünkü kendileri de azinliktir cogu ülkelerde.

Inanc özgürlügünü (baskalarinin inanc özgürlügünü kistlamadigi sürece) savunurlar. Bu özgürlük en cok onlara lazimdir.

Kisilerin ilahlastirilmasina karsi cikarlar. (marx, lenin, stalin, hitler, mao, ahmet, mehmet, kennedy, de gaulle v.s.)

Genel olarak:

Kadin-Erkek esitligini savunurlar.

Iskenceye, savunmasiz kisilere siddet uygulanmasina karsi cikarlar.

Savasa karsidirlar.

Tüm diktatörlüklere karsi cikarlar.

Öyle sadece yaratici fikrine karsi cikarak. (onu bile tam cözümlemeden)

Basörtüsü ile dalga gecerek,

Fasist yaptirimlari savunarak,

ateist olmak, kendini toplumun elit (seckin) tabakasi icinde gösterme özentisinden baska bir sey degildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 246
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Genel olarak:

Kadin-Erkek esitligini savunurlar.

Iskenceye, savunmasiz kisilere siddet uygulanmasina karsi cikarlar.

Savasa karsidirlar.

Tüm diktatörlüklere karsi cikarlar.

Öyle sadece yaratici fikrine karsi cikarak. (onu bile tam cözümlemeden)

Basörtüsü ile dalga gecerek,

Fasist yaptirimlari savunarak,

ateist olmak, kendini toplumun elit (seckin) tabakasi icinde gösterme özentisinden baska bir sey degildir.

Bu yazdıkların çağdaş batılı ateistler için geçerli. Türk ateisleri genellikle faşist,militarist,devletçi,alaycı,idam savunucusu,savaş savunucu kişilerdir. Bu forum'da yazılanların milliyetçi,ulusalcı forumlar'da yazılanlardan pek bi fark yok. Ateistler'in dindar halka göre daha demokratik,çağdaş,insan hakları savunucu olması gerekirken, tam tersi. Ateistlerimiz dindar halktan bile baskıcı,kalıpcı ve militaristler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk'e tapmıyorus fark burada Atatürk'ü istediğimiz kadar svelim gelin size tecavüz edeyim dese defol deriz ama sen aynı lafı muhammede diyemzsin arada ki fark bu tapınmak başka şey örnek almak fikirlerini benimsemek başka şey sevdiğin benimsediğin için yapmak başka şey mecburiyetten yapmak başka şey...Arada ki farkı umarım anlamışsındır bir ton makale yazmaya gerek yok bunun için..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen ilk başta "tanrıtanımaz" lafına "tanrı var ama inanmıyorum" minvalinde cevap olarak fıkra yazacak kadar ciddiyetten yoksun birisin.

Konuya gelince, yaptığın açıklamalar (alıntılar) yine dini veya inançsaldır, yani iddia ettiğin üzere siyasi bir ideoloji ile ilgili değildir. Bunu sadece ateizme değil, dinsiz olan diğer inançlara da (deizm, agnostizm, panteizm vs.) uygulayabilirsin. Sonuçta yine iş inanca gelir, ideolojiye değil.

Genel olarak:

Kadin-Erkek esitligini savunurlar.

Iskenceye, savunmasiz kisilere siddet uygulanmasina karsi cikarlar.

Savasa karsidirlar.

Tüm diktatörlüklere karsi cikarlar.

Bunu nereden çıkardın merak ediyorum, nerede yazıyor acaba? Müslümanlar da sizin gibi bir ton iyiliği dinlerine mal ediyorlar. Ateistten de teisttinden de her türlüsü çıkar, geriye kalan iyi özellikler sizin temennilerinizden öteye gidemez.

Öyle sadece yaratici fikrine karsi cikarak. (onu bile tam cözümlemeden)

Basörtüsü ile dalga gecerek,

Fasist yaptirimlari savunarak,

ateist olmak, kendini toplumun elit (seckin) tabakasi icinde gösterme özentisinden baska bir sey degildir.

Bak bu beğenmediğin tiplerden de ateist olabiliyormuş. Sorsalar "onlar gerçek ateist değildir" dersin, bizdeki müslümanlar da aynısını diyor :)

Sonuçta dediğim gibi ateizmi gibi inanca ait bir şeyi; siyasi ideolojiye, hayat felsefesine, bazi özelliklere ve genellemere bağlamaya çalışmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Hindistan özgürmü olmuş.. :lol: :lol: :lol:

Yahu bu kozmetik tarih beni öldürecek bir gün.

Haklısın asıl sizler beni öldüreceksiniz. Peki özgürlüğe kavuşturmamışta neye kavuşturmuş bay her haltı bilen anlatta bizde öğrenelim. Üç kelime ile beni mort ettin ya hani ağlıyorum ya şu an. Anlat anlat ki bilelim ne ne değildir. Yüce bilgin...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Atatürk,bugün yasamis olsaydi,bukadar bol heykelerinin dikilmesine IZIN vermezdi.

Hadi sehirlerde kazalarda belli yerlere bir heykel dikilmesi anlamlida,Tüm resmi binalari Atatürk heykelleri büstleriyle donatmak USLU insanlarin yapacagi is degildir.

BIrakIn resmi binalarin önlerini dayrelere bile Atatürk büstü koymanin gecmisin putperesligini andirmiyormu?

Heykel ve büstlere verilecek parayla millete Atatürkü gercek yanlariyla tanitsaydik ,bugünkü Atatürk düsmanliginin yarisi bile kalmazdi.

Atatürk dinsiz deyildi var edici bir gücün olduguna inaniyordu.Ama onun inandigiyle dindar gecinenlerinki birbirlerine tamaman ZITTI.

Atatürk KUR,an dinine ,incil,Tevrat dinlerine inanmiyordu,NEDENINI BURADA COK YAZIP CIZIYORUZ.

Tekrerine gerek yok.

Atatürk söylevlerinde dafalarca buna deginmistir.

Emme bazilari Atatürke DINLI

Bazilarida dinsiz diyorlar.

Öyle olduguna inandiklarindan degil,icleri CIFIT doluda ondan.

Ordan bile bir fayda cikarmaya calisiyorlar

Atatürk kisi ile Tanri arasindaki dine EYVALLAH demistir.

Atatürkün karsi ciktigi ,KISI ile Tanri arasina birilerinin girip toplumu birilerinin ilkel uydurmalariyla yönetmeye calismalaridir.

Atatürk insan uydurmasi inanclarin asirlar icinde insanlara derinlemesine kazildigini bu kazintinin 50-100-200-300 hatta 500 yilda bile silinemeyecegini bildiginden bu isi Laik bir eyitimle asirlara BIRAKTI.

Cok sevdigi Türk budununun fazla hirpalanmasina ici izin vermediginden.

Atatürkten sonra ne yazikki,Ismet pasa hem Atatürkün resimlerini paraladan atti,hemde Atatürkcülügü okullardan.

Su 4 satir siiri okursaniz cok sey anlarsiniz

ismet inönü

Yurdun temel tasi o(ismet)

Ulusunun basi O (ismet)

Bize can yoldasi O (ismet)

Ismet Inönü.

Hürriyet muhabirlerinden Eksi olacak sanirim,yanlissa düzeltiniz,Melih Gökceyle televizyonun birinde kapistilar.

Hürriyet muhabiri Gökceye SEN ATATÜRKCÜ DEYILSIN DEDI.

Gökcede inönü devri paralardan bir 20 tl.cikarip dediki bu paranin üstündeki resmi taniyormusun?Hic sen buna karsi bir yazi yazdinmi?Birde kalkip beni Atatürkcü olmamakla sucluyorsun.Hürriyet muhabiri pastirma gibi koyu kahve rengi oldu.

Bu sözde Atatürkcülerde nerdeyse SERIATCILAR KADAR Atatürkün Kurdugu rejime zarar vermislerdir.Ülkeyi Ali kiran bas kesenler olarak idara ettiklerinden hem ATATÜRTEN NEFRET ETTIRMISLERDIR HEMDE KENDILERINDEN.

CHP lilerin yaptigi bilerek,bilmeyerek yanlislarin HESEBI hem CHP ye hemde ATATÜRKÜMÜZE cikarilmistir.

CHP iktidarlarini gördüm,halk onlar icin nerdeyse icinde hicbirsey olmayan eski bos bir karton kutuydu.

Halka 8888 metre tepeden bakiyorlardi.

Cahal

Yoksul

Cibil

Yaramaz

Faydasiz

Ha var Ha yok.

Koyümüzün en yoksulundan yol parasi almak istediler,diyerlerinden bir yolla aldiklari gibi.

Adamin cebinde 5 kurus parasi yoktu.

Birde baktik pencereden sokaga bir kazan,bir tencere,zavalinin evinde ne varsa disari atilip tolayip götürdüler.Bu gördüklerimizden ufacik bir olay.

Atatürk düsmanligini fitilleyen bu gibi ici insan sevgisi görmeyenlerdi ne yazikki.

Samsunda arkadaslar geldi bir yere Atatürk Heykeli yapilacak para topluyoruz dediler.

Ben dedim heykele bes kurus para vermem ama okula benden 500 kagit calisir.Cünkü orda Atatürkün düsünceleri ögretilecek.

Kizip cekip gittiler.

Adamlarin elinde HEYKEL ve BÜST bekliyorlar.

Bir resmi bina yapiliyor görmesinler,hemen götürüp bahcasina OTURTUYORLAR.

Soruyorum size.

Atatürk heykeli olmayan ilahiyat fakültesi varmi? Yok sanirim.

Ne ögretiyorlar bu fakültelerde?

Ataürkün kurdugu LAIK DÜZENIMI,

Yoksa SERIATIMI?

Heykel ULAN ne yapiyorsunuz diyebiliyormu?

Hocalar heykelden korkup SERIATI ögretmekten VAZMI geciyor?

Hayirrrrrrrr.

Ilahiyat profesörü cihmis,baril baril bagiriyor.

Gölcügü Allah,subaylar birbirinin karisina sarilip dans ettigi icin batirdi.

Hoppalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Sen okulu ac,Atatürk heykelinide goccamanindan okulun bahcasina dik ve okula birdaha ugrama.

Bu adamlar burda neögretiyorlar deye bahma.

YEDDI BAHANLIGIN BÜTCESI GADDANDA ellerine para ver.

Sonrada TÜRKIYEDEN HAYIR BEKLE.

NAH ALIRSIN.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...