Jump to content

Asıl yobazlar kimde


Recommended Posts

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER) Diyarbakır Şubesi, kentte düzenlenecek 1'inci Arjantin Torgosu Fevstivali’ne tepki gösterdi. Dernek tarafından yapılan açıklamada, tango dansının İslam inancına göre haram olduğu savunulurken, “Tango, İslam dışı toplumların eğlence kültürüdür. Yabancı bir kadınla bir erkeğin göz- göze ve burun- buruna birbirleri ile sarmaş- dolaş halde oynamaları İslam inancına göre haramdır. Müslüman Kürt halkının namus düşkünü olması hasebiyle böylesi rezaletlere tahammülü yoktur” denildi.

Arjantin tangosunu Türkiye'ye getiren isim olarak bilinen Metin Yazar, 2 yıldan bu yana Batman, Erzurum, Malatya ve Mardin’de düzenlediği etnkinliklerin ardından 30 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır'da ‘1'inci Güneydoğu Anadolu Arjantin Tango Festivali' düzenlemeye karar verdi. Yazar'ın, Arjantin'den 5 kişilik bir ekibi ile 1-2 Mayıs tarihlerinde halka açık ücretsiz temel tango eğitimi ile festival yapacaklarını duyurmasına HÜR-DER tepki gösterdi. Dernek tarafından yapılan açıklamada, tango dansının İslam dışı toplumların eğlence kültürü olduğu belirtilerek, bu dansın batılalaşmanın etkisi altında kalıp da kendilerini Müslüman kabul eden çevrelerde de yaygınlaştırılmak istendiğini savundu. Açıklamada, şöyle denildi:

“Dinini bütün olarak yaşamaya çalışan. Hz. Peygamberi kendisi için örnek kabul eden ve İslam'daki helal ve haram inancını kabul eden kimseler böyle bir dansı yapamaz ve böyle bir kursu açamazlar. Çünkü yabancı bir kadınla bir erkeğin göz-göze ve burun-buruna birbirleri ile sarmaş-dolaş bir halde oynamaları İslam inancına göre haramdır. Diyarbakır halkının, inancında, örfünde ve namus anlayışında kız ve kadınlarının erkeklerle sarmaş dolaş olması gibi bir haysiyetsizlik ve gayretsizlik yoktur. Müslüman Kürt halkının namus düşkünü olması hasebiyle böylesi rezaletlere tahammülü yoktur. Müslüman halkımız bunun iffet ve namus anlayışına saldırı olduğunu çok iyi bilmektedir. Bölgemizde, iffete, aile yapısını ayakta tutan değerlere ve namusa karşı bu kadar tahripkar saldırılar yapılmasının altında derin ve karanlık yapıların çalışmalarının olduğu aşikardır.”

Yüzyıllardan bu yana Müslümanlar'ın namus anlayışına yönelik benzer senaryo ve ahlaksızlıkların yaygınlaştırılmaya çalışıldığı iddia edilen açılamalada, tahribat ve saldırılara karşı, Müslüman halkın inanç ve İslam ile örtüşen örfünden vazgeçmediği belirtildi. Açıklamanın devamında “Diyarbakır gibi 27'si şehit olmak üzere 541 sahabe ve 7 peygamberin metfun bulunduğu bu kutsal beldede Arjantin Tango dansı gibi melanet ve rezaletlerin yaygınlaştırılmaya çalışılması, peygamber ve Sahabe ruhlarına saygısızlık ve Müslüman halkımıza karşı bir ihanettir.”

“HAYASIZ ORGANİZASYONLAR”

Tango festivali ve benzer gösterilerin düzenlenmesinin Müslüman Kürt halkını üzeceği belirtilen dernek açıklamasında “Din ve dünyamız için faydası olmayan ve neslimizin ahlaki değerlerini alt- üst eden her hareket ve uygulamayı kınıyor ve lanetliyoruz. Haya ve iffet değerlerine saldırı niteliğinde olan bu tür organizasyonlara ön ayak olan, tertipleyen ve destekleyenleri halkımızın nezdinde namus ve iffet düşmanı olarak nitelendiriyor, Yetkili birimleri acilen Bölgemizde periyodik olarak düzenlenen hayasız organizasyonlara karşı tedbir almaya davet ediyoruz. Diyarbakır’ın duyarlı tüm sivil Toplum kuruluşları ve halkımızı sivil tepkilerini ortaya koyarak bu rezalete ‘dur’ demelerini bekliyoruz.”

şeyh saitleri,kürt saidleri,şeriatçı isyanları çıkaran bir gruptan bu bağnazca ve yobazca davranışların çıkması muhtemeldir.

Medeniyet düşmanları.

Zaten siz tangoya giden kızınızı kesersiniz,gömersiniz,namusunuzu temizlersiniz.Siz önce kendinizi temizleyin bu dünyadan,yok olun.Halkın bağnaz olmasının tek sebebi bunlardır,bütün beyin yıkayıcı şeriatçılar bunlardan çıkmıştır,Kürt saidin müridlerini görüyoruz,e bunu başımıza kimler sardı ?

Namus,töre,kapanma falan hep bunlarda vardı,Bunlarla bize geçti.

tarihinde KerpetenVahsi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Töre Cinayetleri Brezilya'yı Sarsmaya Devam Ediyor

Tüm dünyada plajları, günler ve geceler boyu süren karnavalları, güzel kızları ve futbol takımıyla adından söz ettiren Brezilya, son aylarda artan töre cinayetleriyle de uluslararası basının gündemine oturdu. Son olarak, Brezilya gelenek ve göreneklerine uymadığı gerekçesiyle 19 yaşındaki kızının canına kıyan Rio de Janerio'lu baba, 25 yıl hapis istemiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cinayetten sonra polise teslim olan Alberto Gonzalez de La Reja ilk sorgusunda, kızını, kapalı kıyafetler giydiği, samba yapmayı reddettiği ve denize tanga ile girmekten çekindiği için öldürdüğünü itiraf etti.

"Büyük şehir bizi bozdu"

Sorgusunda, "Bundan birkaç sene önce ekonomik sebeplerle ailecek Amazon Irmağı Havzası'na bağlı Campillas Köyü'nden Rio'ya taşındık. Binbir umutla geldiğimiz bu şehir bütün ailemi değiştirdi" sözleriyle köyden kente göçün sıkıntılarını dile getiren De La Reja, "Biz Breziyalıyız. Töremizde, sabahlara kadar dans edip sarhoş olmak var. Denize ailecek tanga ile girmek var. Mayo töremizde yoktur. Biz kadın erkek ortamlarda fink atarız; romantik birliktelik, ciddi ilişki gibi şeyler kitabımızda yazmaz" şeklinde konuştu.

"Biz şehre geldiğimizde çocuklar ufaktı. Yıllar geçtikçe büyüdüler, serpildiler. Ancak kızımızı, tüm telkinlerimize rağmen yaşının ve örfümüzün gereklerini yerine getirmeye ikna edemedik" diye dert yanan acılı baba, kızının yaşadığı dejenerasyonu şu sözlerle anlattı: "Geceleri sokağa çıkmıyor, evde oturup kitap mitap okuyordu. Topuklu terlik yerine parmak arası kullanıyor, denize tangayla gireceği yerde bildiğin mayo giyiyordu. Evde dahi göğüslerini kapatmak gibi aşırı saplantılara kapılmıştı."

Atkins Diyeti sonu oldu

De La Reja, "Annesi ve ben karalar bağladık, kızımızdır deyip yıllarca bağrımıza taş bastık. Artık kızın durumu mahallede de ayyuka çıkınca, çevrenin alay konusu olmayı onurumuza yediremedim" derken, bardağı taşıran damlanın kızlarının kalçasını eritmek için Atkins Diyetine başlaması olduğunu belirtti.

De La Reja'nın avukatları, sambacı babanın mahkemedeki iyi hali ve olaydaki tahrik unsuru sebebiyle ceza süresinin kısaltılması talebinde bulunurlarken, Brezilya Hükümeti de son aylarda artan töre cinayetlerine karşı okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu hale getirilmesini de içeren bir dizi önlem paketini uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=344

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği...Özgürlük yerine hürriyet kelimesi tercih edilerek biraz muhafazakar gelenekçi bilinçaltının izlerini yansıtsa da şeklen ne kadar özgürlükçü demokrat bir dernek adı böyle!(yersen).Tabi bazen takke düşüp kel görünüyor.AKP döneminde peydah olup palazlanan,daha doğrusu AKP'nin gayriresmi bir parçası olan,özü yobaz,kabuğu özgürlükçü ve demokrat olan bu takiyyeci kurum ve derneklerin arada ağızlarındaki baklayı çıkarıp gerçek yüzlerini,özlerini göstermesi güzel.

Oksimoron AKP demokrasisi ve liberalizminin kısa bir özeti olmuş bu çıkış.

Link to post
Sitelerde Paylaş

:D Alemsin Zaytung.Astur ben de töre kurbanı brezilyalı kızımıza bir türkü çığırayım.

oy töre töre ille de töre

bir cana kıymak göz göre göre

Ayrıca kerpeten, batıdaki çoğu vasati beğenili insan bile tangoyu bir marş gibi algılarken doğuda adamın verdiği tepki çok mu sence?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...