Jump to content

Kanıtlandı: Neandertal geni taşıyoruz!


Recommended Posts

Sana ben ne dedim..

Aklını kullan. Aksi takdirde seni hırpalayacağımı ihtar ettim.

Ama sen hala aklını kullanmıyorsun.

Bu tartışmalarda kozmik ışınlardan bahseden bir insan aklını yeterince kullanmıyor demektir.

Aşağıdakiler sana ait.

Kozmik ışınların her an genetik veritabanında ki protein şifrelerini değiştirdiğini "adaptasyon" denilen mekanizmayı dahi bu yolla sağladığı içindir ki, insan genetiğinde ki aminoasit dizilimiyle direkt olarak etkileşime girer.

Bu ne demek? Evrimi kozmik ışınlarla açıklamaya teşebbüs etmek demek..

İyonize radyasyon ve kozmik ışınlar direkt olarak proteinleri etkileyebilirler ve onların denatüre edebilirler.

O zaman canlı varlığını sürdüremez.

Kozmik ışınlar ayrıca genleri etkileyerek mutasyonlara neden olabilirler ve onların da çoğu canlı için zararlıdır.

Kozmik ışınlar insanlarda proteinlerdeki amino asit dizilimini başka türlü etkileyemezler. Önce genleri etkilemeleri gerekir.

Eğer sen insanlara bakterilerde olmayan yeni genler vardır diyorsan, eskiden beri var olan genlerin varlığını da kabul ediyorsun demektir.

İnsanlarda bakterilerde olmayan yaklaşık 17 bin genin çoğu bakterilerde mevcut genlerden çeşitli şekillerde türemişlerdir.

Yani o durumda bile bakterilerle ve diğer bütün canlı varlıklarla aramızda çok sayıda paylaştığımız genler vardır.

Bize bir takım kelime salatası ile saçma sapan açıklamalar yapmışsın.

Sen bizi ne sanıyorsun?

Senin gibi bir aptal mı?

Git işine.. Kovulmadan defol git buradan.

Kozmik ışınlar ayrıca genleri etkileyerek mutasyonlara neden olabilirler ve onların da çoğu canlı için zararlıdır.

Mutasyon dediğin, prefrontal cortex' (beynin beyni) tarafından süzgeç gibi absorbe edilip bunu tüm organizmade faaliyete koyan mitokondrilerin işlevinden başka birşey değil. Bu forumda bir konuda daha yazmıştım, ikinci habercilerin kordinasyonuyla (cGMP).Lise kitaplarındada öğrendiklerin ve yazdıkların ile americanscientist.com adresine girip okuyabilirsen orada ki makaleleri, saçmalıklar ile ve lisede okuduğun biyoloji kitabında ki bilgiler ile birşeyler bildiğini görürsün ama kendinle barışıksan tabii. Ahmak kime denir biliyor musun? Anlamadığını anlamayana. Sana yukarıda İnsan DNA'sının biokimyasal yapısını verdim ve bunu diğer canlılar ile karşılaştırmanı önerdim. Algıladığın herşey ve idrâk ettiklerin beynin tarafından DNA'ya kaydediliyor. Durum böyleyken, nasıl olurda transamine olayını canlıdan canlıya düşünebilirsin! Neandertal gen diye bahsedilen senin anladığın anlamda ki hayvan ve bitki genomunu barındırdığımız mı? Tam bir AHMAKSIN!

Neandertal gen ile kasdedilen yegâne şey, doğal seleksiyonun insan DNA'sının bir üst sıçrayışa çıkardığını ve eski genom tabanının aynen kayıtlı olduğunu vurgular. Buraya girip sizin yazdıklarınızı okuyan teistlere acıyorum doğrusu. Bende bir ateistim sonuçta. Birşeyleri değiştiremeyiz sonuçta, ahmak olana birşeyleri farkettirmek güç.

Sana bu sistemin mekanizmasını anlatırdım ama karşımda bu mekanizmayi anlayabilecek kapasitede bir ateist yok.

Kelime salatası yapan yok, kullandığım güncel kelimelerin beyininide bir etkileşimi yoksa şayet suçu karşında arama kendinde ara.

İyi geceler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 48
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Çattık..

Sen bu zırvalarını seni dinlemek isteyenlere anlat.

Burada senin yaptığın gibi dizinformasyona yer vermiyoruz.

Yalanlarla doğruları bu şekilde bir araya getirerek yorum yapamazsın..

Burası gerçek anlamda bilim forumu..

Kendi çöplüğüne git.. Burada senin gibi sahte bilimsellere yer yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mutasyon dediğin, prefrontal cortex' (beynin beyni) tarafından süzgeç gibi absorbe edilip bunu tüm organizmade faaliyete koyan mitokondrilerin işlevinden başka birşey değil.

..............

Neandertal gen ile kasdedilen yegâne şey, doğal seleksiyonun insan DNA'sının bir üst sıçrayışa çıkardığını ve eski genom tabanının aynen kayıtlı olduğunu vurgular.

Sevgili Tekchi!

Böyle bir mutasyon tanımını ilk kez duyuyorum. Üstelik anlamakta da zorluk çekiyorum. Prefrontal cortex dediğin insan beyninin bir anatomik bölümüne verilen ad. Bu bölüm mutasyonu absorbe ediyor, sonra ne oluyor? tüm organizmada faaliyete koyan (hangi faaliyeti?) mitokondrilerin işlevi ile mutasyonu nasıl ilişkilendiriyorsun?

Doğrusu biraz kelime salatasına benzemiş bu tanımın.

Benzer yaklaşımın Niandertal gen anlayışında da var. Anlayana aşkolsun! "Doğal seleksiyon, insan DNA'sını bir üst sıçrayışa çıkardığı" ne demek? Doğal seleksiyonun DNA ile alıp veremediği bir şey yoktur. Doğa, olduğu gibi, kendi özel şartları ile durmaktadır. Canlıda olan değişimlerin, doğa şartlarında sürekliliğini (yaşamda kalmasını) sağlama yeteneğinde olup olmadığı konusuna doğal seleksiyon denir. Yeni özellik sürekliliğini sürdürebiliyorsa doğa şartları olumsuzluklarından kurtulmuş demektir.

"Eski genom tabanının aynen kayıtlı olması" ne demektir? Kayıt dediklerin şey nedir? Nereye kayıtlıdır? Bunun Neandertal insan ile ilişkisi nedir?

Doğrusu buradaki yaklaşımında bir kelime salatası gibi durmaktadır.

(boldlar salatanın malzemeleri)

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş

Uzun zamandır yoktum, görmeyeli dinci takımı yeni müritler yollamış forum semalarına. Neyse; Konuya dönecek olursak oldukça önemli bir konu, Biyoloji ve Evrim konusunda uzman kişilerden bir açıklama görmek iyi olurdu. 3 sayfa 80% oranında saçmalık dolmuş, bari bundan sonra biraz Bilimsel yazılar yazılsında konuyu idrak edelim.

Saygılarımla.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Başlık polemiğe kurban gitmiş.

Araştırmanın nasıl yapıldığı konusunda başlıkta pek açıklayıcı bilgi göremedim. Ek bilgi olarak ekleyeyim istiyorum.

Şimdi araştırma şöyle yapılıyor.

Ben bir araştırmacı olarak DNA zincirlerinin kolayca kırıldığını biliyorum. Ama yine de bir umut neandertal fosilinde bazı DNA parçacıklarının kalmış olabileceğinide biliyorum. Gidiyorum fosilden örnekler alıp, var olan DNA parçacıklarını labaratuarda kopyalıyorum. (PCR ile mesela. Merak eden googla'a bakabilir). Sonra elimde bölük pörçük neandertal DNA'sı parçaları kalıyor. Misal bu parçalardan biri şu şekilde "AATAATAATGATGGTGGTCCCCCC".

Sonra diyorum ki "Eğer neandertal ile homo sapiens yakın akraba ise, bu DNA parçası insan DNA'sının belli bir kısmına karşılık gelmeli." Oh diyorum insan genomu zaten çözüldü, hemen gideyim karşılaştırayım. (Human Genome Project'i hatırlayalım.) Sonra birde bakıyorumki bu gen dizilimi (misal) insan DNA'sında 17. kromozomun kısa kolunda bir diziye denk geliyor. Başka hiç bir kısımla eşleşmiyor. Ben de diyorum ki "Demek ki bu DNA parçalanmadan önce bu bölgede bir dizi oluşturuyomuş. Bin yıllar içinde parçalana parçalana günümüze sadece bu ufak kısmı ulaşmış."

Tabi bilimci boş durmaz. Gideyim şunu bir de afrikalılarla karşılaştırayım, avrupalılarla karşılaştırayım, çinlilerle karşılaştırayım, aborjinlerle karşılaştırayım diyorum. Sonra birde bakıyorum ki bu DNA dizesi afrikalıların 17.kromozonunun kısa kolundaki bölgeye binde 996 uyarken; avrupalılarda binde 999, asyalılarda binde 998, aborjinlerde binde 998 uyuyor.

Sonra bende diyorum ki "Evrim zaten tesadüfi bir süreç, tesadüftür olur. İnsan insana benzer diyorum." Şaka şaka öyle demiyorum. Gidiyorum neandertal fosillerinin bulunduğu yerlere bakıyorum; insanın göç yollarına bakıyorum. Sonra bir de görüyorum ki, göç yolları neandertallerin yaşadığı coğrafyadan geçen insan ırkları neandertal genomuyla daha çok benzerlik taşıyor. Demek ki diyorum, neandertaller ile karşılaşan insan ırkları arasında bir gen aktarımı olmuş.

Tabi bunca emeğime rağmen yine de "neandertal genleri insana karışmış, alnı çıkık insanlar var." diyemiyorum bazı arkadaşlar gibi. Çünkü insan mı neandertallere genetik mirasını aktardı; yoksa neandertaller mi insana genetik mirasını aktardı bilemiyorum. Hani oldu ya. Deyusun biri gitti 50 bin yıl önce neandertalin birine sulandı, çiftleşti. Bu deyusun oğluda gitti fosilleşti. Bende gittim o deyusun oğlunun fosilinden DNA parçaları aldım. Sonra da "Neandertalller genlerini insana aktardı." diye ortalıkta gezdim. Hoş olur mu? Olmaz. O yüzden iki tür arasında gen aktarımı olmuştur diyerek işin içinden kolayca çıkıyorum.

Not: Baz dizilimi, benzerlik oranları, elde edilen baz dizisi uzunluğu tamamen tarafımdan uydurulmuş olup; inandırıcı olması amacıyla bol bol küsüratlı sayı kullanılmıştır.

tarihinde CherokeKd tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...

İnsan ile neanderthal arasında ortak genin olması sadece cinsel ilişki ile mi açıklanabilir? Dallanmadan önceki öncüllerden miras kalmış olabilirmi?

Bu durumda tüm insanların o genleri taşıması gerekirdi, ama herkeste yok bunlar.

Diğer yandan, neanderthal genlerinin en tipik fenotip özelliği olarak, kızıl saçlar kabul edilir. Bu konuda bir konsensüs olmasada, kızıl saça dair genlerin neanderthallerden geçtiği pek çok antropolog tarafından kabul görür. Ama, kalın kaş vs. gibi özelliklerin neanderthal ile pek alakası olduğunu söylemek güç.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...