Jump to content

Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin nüfus artış hızından memnun değilmiş.


Recommended Posts

Türkiye'nin şu anda nüfus artış hızına baktığımız zaman bir rivayete göre 1.5, bir rivayete göre 1.8. Bu demektir ki bu milletin nüfusu yaşlanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin mevcut durumunu koruması için nüfus artış hızının en az yüzde 2.5 olması gerektiğini belirterek, ''Biz de şimdiden diyoruz ki bir yanlışlık başladı. Eğer böyle giderse 2038'de durumumuz kötü. Bu durumu düzeltmemiz lazım. Belki ödül de koyarız bu işe belli olmaz'' dedi.

Erdoğan, Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya'nın oğlu Yavuz Selim Kaya'nın, Pendik'teki Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan nikah törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahla Yavuz Selim Kaya, kuyumcu Remzi Kök'ün kızı Yüsra Kök ile hayatını birleştirirken Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi şahitlik yaptı.

Evlilik cüzdanını geline veren Başbakan Erdoğan, çifte mutluluklar dileyerek, Allah'tan her iki aileye de yavrularının acısını göstermemesini istedi.

Böyle şuurlu kurulmuş ailelerin hayırlı nesiller yetiştireceklerine inandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin şu anda nüfus artış hızına baktığımız zaman bir rivayete göre 1.5, bir rivayete göre 1.8. Bu demektir ki bu milletin nüfusu yaşlanıyor. Biz ise şu anda genç nüfusla övünüyoruz. Onun için bunun 2.5'un üzerinde olması lazım. Dünyada geçmişte 'doğum kontrolü' diyenler, 'nüfus planlaması' diyenler, şu anda 'yandık' diyorlar ve üste para veriyorlar. Ama nüfus artmıyor. Artık kötü alışkanlıklar başladı. Biz de şimdiden diyoruz ki bir yanlışlık başladı. Eğer böyle giderse 2038'de durumumuz kötü. Bu durumu düzeltmemiz lazım.''

http://www.nethaber.com/Politika/144728/Tayyip-Erdogan-Turkiyenin-nufus-artis

Link to post
Sitelerde Paylaş

O nüfus patlaması yaşamış Pakistan'a, Hindistan'a, Bangladeş'e, Endonezya'ya baksın bir. Hepsi o zamanında nüfus planlaması yapmış ülkelerin konsolosluklarında sıraya diziliyorlar.

Ayrıca göçmen gelsin, ne güzel işte. Biraz çeşitliliğimiz artsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Türkiyedeki nüfus artisi dünya nufus artisinda birinci sirada yerini korumaktadir.

1950 lerde Türkiyenin nüfusu 17 milyon civarindayken 50 yil sonra 2000lerde nufusumuz firlamistir 65 milyonlara.Bu demektirki Türk nufusu her yil 1,000,000 milyon artmaktadir.

Kim hangi USA hizmet ederek deyebilirki Türk nufusu yaslanmaktadir.

Erdoganin derdi siyasidir.Yoksa Türk nufusu artmada dünyada birinci sirayi korumaktadir.

Burda sunuda belirtiyimki Türklerin cocuk sayisi ortalama 3 ken ,Kürtlerde bu oran 8- 10 firlamaktadir.

Erdogan ,olan nüfusa is verdide acik kalan is yerleri icin fazla cocukmu istiyor?Millet issizlikten kivranizken,fazla cocuk yapin deyenleri bu millet bilmem ciddiye alirmi?

Haaa,sunuda düsünebilir.Rusyayla vize kalkiyorya,fazla nüfüs bir zamanlar avrupaya akin ettigi gibi,bu seferde Rusya federesyonuna akin ederler:-)))))).Allah akil versin ,ne deyimki.Gercekler bukadar acikken, daha fazla nüfus talabI,bence pek usca bir istek görülmemektedir.

.

Su an Türkiyenin gercek nufusu 80 milyonlara dayanmis durumdadir.

Ama Erdogana suc bulmamah gerek.

Kur,an diyorki ,her dogan cocugun Allah rizgini veriyor.

Gazatalardan okuduk.Reisi cunhurun hanimi diyorki,Türkiyede 3,5 milyon sahipsiz cocuk var.Yani bu yavrular Ac,ciplak ve sahapsiz.

Hani bunlarin rizgini veriyordu Allah.

Acindan ölen yüzbinlerce insan var dünyada.

Noluyor bunlarin riziklari.

Cami berberinde TIRAS oluyorum,3 sakalli basbakani elestiriyorlar.Cocuk parasi verilmedigi icin.

Berbere dur dedim.

Sakallilara dedimki cocuklarinizi yaparken Ecevite sordunuzmu nekadar cocuk yapalim deye.

Sormadiniz.

Vurdunuz davula sisirdiniz davulu heryil bir cocuk.

Ne dedi imam efendi Allah her dogan cocugun rizgini verir.

Cocuklari bakmaya paranizmi yetmiyor dayanacaksin IMAMIN kapisina kapiyi calip cocugu vereceksin imamama.Nedeninini sordugunda söyle deyceniz.

Bu cocuklarin rizgini Allah bize vermiyor.

Sana verir buyur bak bu cocuklara deyin deyince yahu öyle seymi olur dediler.

O zaman yalan söylemesin.

Bir babanin ayligi 500 Tl ise

1 cocukta olsa 500tl 5 cocukta olsa 500 tl.

Din adina insanlari kandirmaktan baska türlü vaz gecmezler.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye'de nüfus artışı aslında şehirleşme ile birlikte azalacaktır ve azalıyor. Yine istatistik ile gelme diyeceksiniz ama istatistikler yalan söylemez.

http://www.google.com/publicdata?ds=wb-wdi&met=sp_pop_grow&idim=country:TUR&dl=en&hl=en&q=population+growth+turkey

Aslında Erdoğan'ın sözleri boş laf. Kimse onu dinleyecek değil, kendi seçmeni bile. Şehirleşme ve sanayileşme ile nitelikli insanın değeri artıyor. İnsanlar bunu görüyor. Enerjilerini ve kaynaklarını daha az çocuğa harcamak istiyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tayyibin, Musluman kelle sayisinin artmasini istemesi kadar tabii birsey olabilirmi?

Kelle sayisi artsin, Allaha daha cok iman eden cogalsin, Islam dunyaya egemen olsun zihniyeti oldugu surece. Evlatlarini gelecege maddi yatirim olarak goren, onlardan surekli maddi destek bekleyen analar babalar oldugu surece. Mahalleye bakin ben erkek adamim bilmem kactane cocugum var, hadi sizde bu kadar cocuk yapin kolaysa gelenegei oldugu surece elbetteki nufus artar sonrada rezillik diz boyu olur, sokak cocuklari sayisi artar, aile ici katliamlar cogalir vs.

Arabin akli ile giderlerse sonunda olacagi bu iste.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...