Bilgi 0 Mart 17, 2011 gönderildi Raporla Share Mart 17, 2011 gönderildi İmzaya yapıştıracaktım, sığmadı. yav ateistbakış kardeşim, inanmazsın adamın 1 saatte 3 mucizesini gördüm.facebookta konuşuyorduk.konuşmayı "yok saol sohbet için erenler" diyerek bitirmiştim.bir baktım ortalarda yazdığım bir cümle bu cümlenin arkasına gelmiş.şok oldum.nerden çıktı bu cümle ben yazmadım dedim.erenler sen evliya mısın dedim.bu offline oldu.ayrıca bu yazılanları kopyalayacağım okuyacağım tekrar tekrar derken yanlışlıkla hepsi silindi.ne yapacağım ben derken bir baktım ki face yeni uygulama başlatmış bugün, konuşmalar mesajlar kısmında kayıtlı değil mi?2. kez şok oldum.bu kadar mı tevafuk olur?zaten ordan kopyalayıp yapıştırdım.3. mucize de bu adam bir deyiş yani alevi türküsü paylaşmış idi, sonuna kadar dinledim.sonra ben paylaştım, hayret ne yaptımsa benim paylaştığım aynı video açılmadı.dur yeni tanışıyoruz.bunu az önce gene gördüm.erenler sen bana 1 saatte 3 mucize gösterdin dedim.cevap vermedi.offline oldu tekrar.dur bakalım.bir şeyler var bu adamda.neyse sırlar söylenmez ama söylemiş olayım bu kez. Link to post Sitelerde Paylaş
BRUTAL 0 Mart 18, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 18, 2011 gönderildi Agnostisizm şu an itibariyle etrafta olup bitene ve tanrı varlık yokluğuna verilen en mantıklı cevabı veriyor. Albert Einstein ın görüşüde bu yönde. Hadi ben aptalım da o bilim insanı. Bu komikti işte. Aynı agnostisizm benim evimde uçan at olup olmadığının da bilinemeyeceğini söylemeli. Şimdi bir tarafta gün gibi bir gerçek var. Uçan at olur mu hiç? Olmaz. Olamaz. Ama agnostisizm alıyor bu %100 oranında doğru gün gibi gerçeği ve buduyor. %50'ye indiriyor. Daha sonra budadığı %50'lik kısmı saçma bilinemeyen iddiaya ekliyor ve ikisini eşitliyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Bilgin 0 Mart 18, 2011 gönderildi Raporla Share Mart 18, 2011 gönderildi .............................................................. İslamda Allah'ın varlığı hakkında düşünülmeden pat diye bir benimseme olmuştur. Çünkü islam bilimden, felsefeden, sanattan, akıldan yoksun bir toplumun içinden çıkmıştır. Mağarada çıkan bir dinin Allah'ın varlığına ilişkin argümanı ancak ve ancak "Bana ne! Bana ne! Vardır işte! Var dedim ulan! Cehennemde yan aşağılık!" gibi bir söylenmiş sözler topluluğundan ibaret olur. Böyle bir temele inşa edilen islam dini mensupları da, koyunun üstündeki şekilden, bebeğin bacağına, armudun sapından üzümün çöpüne kadar Allah yazılı argümanlar sunarlar. Müslümanlar mikroskopu küçük canlıların incelenmesi için değil de, küçük canlıların orasında burasında Allah yazısı yazılıp yazılmadığını görmek için var sanıyor. ................................................................... Link to post Sitelerde Paylaş
BRUTAL 0 Mart 24, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 24, 2011 gönderildi Agnostisizm bilimsellik değildir. Aptallıktır.Cahilliktir. Bilimden uzak olunabildiği kadar uzak olmaktır. Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Mart 24, 2011 gönderildi Raporla Share Mart 24, 2011 gönderildi Ben de başlığa ilk katkımı yapayım. Sana göre nedir ateizm? Tanrı'nın varlığında israr edenlere, Müslümanlara ve diğer dindarlara küfretmek midir? Onları aşağılamak ve adamdan saymamak mıdır? Yoksa insanlığı akla, mantığa, sağduyuya, rasyonel düşünceye ve bilime, tabii bu arada iyi ahlaka, yardımlaşmaya, her türlü sefaletle mücadeleye, barış içinde yaşamaya, hastalıklarla ve açlıkla mücadele etmeye ve benzeri etkinliklere davet etmek midir? Bunları yaparken ateist bilime sığınır ve güvenir, bağnazlıklarla mücade eder.. Onların bir kısmı dindardırlar, bir kısmı ise dindarların üzerinden geçinen fırsatçılardır. Eğer bir ateist bir takım değerlerden yoksunsa, onun bilimsel olduğu iddiası bir gösteriden başka birşey değildir. Aslında ateizm bilimsel olmaktan çok daha fazla bir etkinliktir... Ateizm için bilimsel olmak yeterli bile değildir diyebiliriz. Ama ilk koşul olduğu kesin... Ona bakarsan ateizm bilimsellik de sunmaz. Ama ister... İyi ahlak ister.. kesinlikle ister. Ateizmi hep birşeyler veren bir değer ve eğilim olarak düşünüyorsunuz. Oysa siz ateizme birşeyler vermek zorundasınız. Ateizm size sunmaz. Sizden ister. Link to post Sitelerde Paylaş
BRUTAL 0 Mart 24, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 24, 2011 gönderildi Ben de başlığa ilk katkımı yapayım. Ellerinize sağlık valla ziyadesiyle güldük... Link to post Sitelerde Paylaş
BRUTAL 0 Mart 25, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 25, 2011 gönderildi Ben sorumun cevabını göremiyorum. Dünya dönüyor diyorsun ama o hızla dönen dünyanın sesi bile gelmiyor. Uçan sineğin bile sesini duyarken dünyanın dönerken çıkardığı sesi duymuyoruz. Yoksa dünya diye birşey yok mu? Link to post Sitelerde Paylaş
BRUTAL 0 Mart 25, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 25, 2011 gönderildi Hİç şüphesiz bilim insanı harika bir makine olarak tanımlar.Gerçektende aklımızla har canlının üstünde bir mevkideyiz.. Fakat bu harika mekanizma bugun bana dikildi ve adres sordu.Belki buldu yada bulamadı.Ama saatlerce aramıştır eminim.. 10 Km lik bir alanda dahi bir yeri bulmak bu harika makine için bir problem iken; Göçmen kuşlar binlerce Km öteden trafik levhaları adres sorulacak kişiler yol harita olmadan dağın yamacında ki yuvalarını bulabiliyorlar.. Şimdi sorsak herhangi bir göçmen kuşun nasıl evrildiğini arkadaşlar şakır şakır anlatacaklar. Yapı itibariyle ufak hücreden itibaren bilinen şu kuşun binlerce km uzakta ki bir yeri bulmasının imkanı yok.. Çünkü yapısını biliyoruz öyle bir donanıma sahip değil.. O kuşta böyle bir yetenek yok.Ancak varmışçasına hareket ediyor.. Bir farede şarkı söyleme yeteneği yok ama şarkı söylese ne ile açıklayacaksınız? Bilim bir gün cevabını bulacak mı? Bilim kuşun her tarafını gayet güzel açıklıyor yapısını en ince ayrıntısına kadar biliyor. Fakat o kuşun yuvasını nasıl bulduğunu henüz bilmiyor.Ama bir gün bulacak..Bu sadece boş bir hayal.. Bir fare golf sopasıyla dünyadan marsa tam isabet vuruş yapıyor ise bunu açıklarız bir gün demek sadece hayaldir.. Link to post Sitelerde Paylaş
BRUTAL 0 Mart 25, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 25, 2011 gönderildi ELmayı Allah veriyor Astur.Elma ağacı sadece bu kudrete perde oluyor.Sana sadece o perdeyi aralamak kalıyor. Seküler bilimin Elma ağaçtan geliyor demesi Tv'deki görüntünün sebebini tv kumandası sanmak gibi birşeydir. Aslında akıl ile iyi niyet ile bakılsa o kumanda o görüntüyü yapacak bir alet değil. Elma ağaçtan geliyor bilim söyledi deyip üzerine düşünmemek Sorgulamayı bırakmaktır. Müslümanları sorgulamaya teşvik eden sen neden sorgulamayı bırakasın? Düşünelim. Elmanın nasıl olduda -Görüntüsü ve rengi gözümüzle -Kokusu Burnumuzla -Tadı dilimizle -Yapısı vucudumuzla Müthiş bir şekilde uyum içerisinde?Bu ağacın marifetimidir? Yada Ağacın içinde bulunan Akılsız şuursuz zerrelerin marifetimi? Link to post Sitelerde Paylaş
KaraCat 0 Mart 26, 2011 gönderildi Raporla Share Mart 26, 2011 gönderildi Elma dersem cik armut dersem cikma.Elmanin neden var olduguna dair hikmetin yaniti ilk cümlemde sakli Link to post Sitelerde Paylaş
Rochader 0 Mart 26, 2011 gönderildi Raporla Share Mart 26, 2011 gönderildi Olduğu kanıtlanamadığından dolayı yoktur deniyor.. eee yokluğu da kanıtlanamadığı için bu kez de vardır diyebiliriz... %100 vardır ki yokluğu kanıtlanamıyor.. zaten olmasaydı bu konuların tartışılması bile saçma olurdu.. Bu konunun insanlık tarihi kadar eski olduğu ve tartışıldığı bilindiğine göre tek ve gerçek Yaradan %100 vardır.. aslını iddia eden yokluğunu ispatlasın...ama kesinlikle ispatlanamaz... RTErdogan kendisi icin "...yabanci bankalarda parasi var" denilince ne demisti? Ispatlamak var diyenin sorumlulugunda. Bence hakli. SAYGILAR Link to post Sitelerde Paylaş
BRUTAL 0 Mart 28, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 28, 2011 gönderildi Asıl siz pozitif ateistler teizme hizmet ediyorsunuz da farkında değilsiniz, hiç gereksiz yere kanıtlayamayacağınız bir iddia ortaya atarak onların ellerine koz veriyor... Bu cümleyi yazarken uykusuz filandın herhalde. İddiayı ortaya atan biz değiliz. Teizm. Ateistlere Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları/ Lütfen okumadan tartışmalara katılmayınız Yani negatif ateizmde bir iddia yoktur, sadece bir red vardır. Pozitif ateizmde ise hem bir red, hem de bir karşıt iddia vardır. Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Mart 28, 2011 gönderildi Raporla Share Mart 28, 2011 gönderildi Ateizmin pozitifi negatifi gibi sınıflandırmalara gülüyorum ben. Beni hiç ilgilendirmiyorlar. Ben orada yazılanları okuyup da ateist olmadım, "aa, ben galiba bu sınıfa dahil bir ateistim" demedim. Kendimi bildim bileli ateistim. Böyle saçma sınırlandırmalar bana göre değil. Onları siz okuyun, okuduğunuz yerde mıhlanıp kalın. Tanrı kesin olarak yok. Bunu söylemek beni poizitif ateist yaparmış, azılı ateist olurmuşum, dogmatik bir ateist sayılırmışım, zerre kadar umurumda değil doğrusu. Siz sınırlı tanımlarla boğuşup durun... Tanrı var diyen kanıtlayacak. Bu absürd iddiayı reddetmek ve "saçmalayın, yok öyle bir şey" demek yeni bir iddia değil, basit gerçeği ifadedir. Hepsi de bu. Bence burada imzalık olan taşıdığın bu iletiler değil, senin kısır bakış açın... Link to post Sitelerde Paylaş
BRUTAL 0 Mart 28, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 28, 2011 gönderildi Ateizmin pozitifi negatifi gibi sınıflandırmalara gülüyorum ben. Beni hiç ilgilendirmiyorlar. Böyle saçma sınırlandırmalar bana göre değil. Onları siz okuyun, okuduğunuz yerde mıhlanıp kalın. Bence burada imzalık olan taşıdığın bu iletiler değil, senin kısır bakış açın... Varsın öyle olsun be ifeelgood, maksat eğlence olsun yüzümüz gülsün diye rastladıklarımızı paylaşıyoruz burada, benim de çok saçmaladığım iletilerim olmuştur bu forumda, fazla ciddiye almıyorsundur umarım(: Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Mart 28, 2011 gönderildi Raporla Share Mart 28, 2011 gönderildi Varsın öyle olsun be ifeelgood, maksat eğlence olsun yüzümüz gülsün diye rastladıklarımızı paylaşıyoruz burada, benim de çok saçmaladığım iletilerim olmuştur bu forumda, fazla ciddiye almıyorsundur umarım(: Yok yok. Ben bu Tanrı var-yok işini çok ciddiye alıyorum. İletimi taşıman değil, düşüncelerini iyi bildiğim için o iletileri yorumlamandı ciddiye aldığım. Aslına bakarsan fırsatı değerlendirdim. Çok gıcığım bu Tanrı'ya ihtimal tanıma işine... Asker gibisiniz yahu! Size ne söylenirse olduğu gibi kabul ediyorsunuz. Aslında buna kızdım ben. Link to post Sitelerde Paylaş
Bilgi 0 Mart 29, 2011 gönderildi Raporla Share Mart 29, 2011 gönderildi İzmir'lilere "gavur" diyerek yaptığınız AKP'lilere yakışır ahlaksızlığınızın cevabını da İzmir'liler versin. Artık ağzınızın tam ortasına mı, yoksa tüm suratınıza mı yaparlar onu ben bilmem... Link to post Sitelerde Paylaş
BRUTAL 0 Nisan 1, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Nisan 1, 2011 gönderildi ...mesela birilerinin şöyle kavramlar gündeme getirdiğini farzedelim: "Daha üst boyutlarda mevcut bir akıllı varlık (ezeli ve ebedi olmayan, doğup büyüyen ve sonsuz güçlü olmayan), laboratuarındaki bir deneyin sonucu olarak bizim şu anda içinde yaşadığımız evreni yaratmıştır" "Evrende şu anda mevcut olan uygarlık ve zeka (yani örneğin insanlığın geliştirdiği uygarlık ve zeka) çok uzak bir gelecekte öyle bir noktaya ulaşacak ki, zamanda geriye doğru etkide bulunabilecek ve Big Bang anına dönüp evreni yaratacak (Big Bang teorisinin doğru olduğu varsayımı aldında bir spekülasyon bu tabi)" Bunların başkaları ve benzerleri de geliştirilebilir. Peki teorik olarak varolmadığı kanıtlanamayacak, dayanağını teizmden çok felsefeden alan yaratıcı fikirleri mümkün müdür? Evet. ...ateist olmak için Tanrı'nın varolmadığını kanıtlamanın şart olmadığını. Tanrı'nın varolmadığını kanıtlamadan da, yani prensip olarak Tanrı'nın varlığı konusunda agnostik tavır takınmak suretiyle de ateist pozisyona ulaşılabileceğini anlatıyorum orada. Ama bu Tanrı'nın, en azından teizmin Tanrı'sının varolduğu fikrinin çürütülemeyeceği anlamına gelmiyor. Teizminkine yeterince yakın Tanrı kavramları çürütülebilir. Diğer pek çok yaratıcı fikri de çürütülebilir. Ama çürütülmesi çok zor, hatta imkansız olan yaratıcı fikirleri ya da spekülasyonları da geliştirilebilir. Link to post Sitelerde Paylaş
batatesci 0 Nisan 1, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 1, 2011 gönderildi Pesss artık, Mantık'tan da mı malzeme çaıkarmaya başladın? Yalnız ben sorunun nerde olduğunu tam anlayamadım. Sorun bende olabilir, Mantık'ın yazdıklarından sorun olmaz diye ön yargıyla bakıyor olabilirim. Hımmm, ilk ileti de çürütülemeyecek, yokluğu ispatlanamayacak tanrı tanımlarının var olduğundan bahsedip ikinci alıntı da ateist olmak için tanrının yokluğunu ispatlamaya gerek yok derken Tanrı'nın yokluğu ispatlayıp da ateist olmanın mümkünatı varmış gibi bir sonuç çıktığı için mi iki alıntı birbiri ile çelişiyor diyorsun? Yani ilk alıntıda yokluğu ispatlanmayacak bir tanrının tanımının yapılabileceğinden bahsediliyor. İkinciden bir ateistin tanrının yokluğunu ispatlayabileceği anlaşılıyor. Bu mu sorun yoksa başka bir şey mi? Bir de eğer doğru anladı isem aslında anlatmak istediği açık gibi, yani anlatırken hata yaptığı düşünülebilir ama yukarıdaki diğer pek çok yazar ve yönetici arkadaşlarınki gibi (aynı anda hem A hem B olunamazken) bir şeye önce A derken, sonra aynı şeye B demek gibi bir durum yok bence ortada. Link to post Sitelerde Paylaş
BRUTAL 0 Nisan 1, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Nisan 1, 2011 gönderildi Hımmm, ilk ileti de çürütülemeyecek, yokluğu ispatlanamayacak tanrı tanımlarının var olduğundan bahsedip ikinci alıntı da ateist olmak için tanrının yokluğunu ispatlamaya gerek yok derken Tanrı'nın yokluğu ispatlayıp da ateist olmanın mümkünatı varmış gibi bir sonuç çıktığı için mi iki alıntı birbiri ile çelişiyor diyorsun? Başlığın içeriğini yanlış anlamışsın, burada sadece çelişkili sapma sapan komik iletileri değil aynı zamanda altına imza attığımız olay budur dediğimiz türden iletileri de paylaşıyoruz. Tartışmanın tümünü okumak yerine, bu can alıcı yada gülmekten yaran iletilere çabucak ulaşmanın bir yolu olmalı. Link to post Sitelerde Paylaş
batatesci 0 Nisan 1, 2011 gönderildi Raporla Share Nisan 1, 2011 gönderildi (düzenlendi) Tamam, şimdi anladım. Mantıkınkini beğendiğine göre http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=37608&view=findpost&p=712339 bunu da kafa bulma amaçlı buraya almışsın. Lafı eden kişi ateist felsefeye katkısı olan pek çok önde gelen bilim adamı ve ya düşünürün agnostik olduğundan habersiz sanırım. Ve ayrıca en koyu ateist bilinen kişilerin dahi ben her türlü tanrı tanımını çürütebilirim diye ortaya atladığını, körü körüne pozitif ateizmi savunduğunu görmedim. Sadece bunun üzerinde düşünmenin gereksiz olduğunu söyleyebilirler. Çünkü pozitif ateizmi tutarlı bir şekilde dinlerin uyduruk tanrılarına karşı savunabilirsiniz. Bunun tek istsnası ateistbakış sanırım. Nisan 1, 2011 tarihinde batatesci tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts