Jump to content

Hepimiz Baykal'ız - Hepimiz CHP'liyiz


Recommended Posts

Doğu'ya gelince, Marx'ın ömrünün son demlerinde Rusya üzerine yazdıklarından anladığımız, dünya tarihinin bir örnek, düzçizgisel bir gelişimine inandığı filan yoktu. Elindeki kaynakların elverdiği ölçüde, temelde Batı iktisadi tarihi üzerine çalışabilmiştir.

itirafmı bu...

Roma'ya gelirsek: Çözülüşü -yine- temelde tarımdaki verimlilik artışı gereği üretime konu olan nesnenin değişimi -toprak-, köle ayaklanmaları, teknik işbölümündeki artan karmaşıklaşmanın yarattığı yeni mekan ve görevler düzenlemeleri gerekliliği, Batı'dan gelen -sen seversin bu sözü- ''barbar'' saldırılarıdır.

Buda sınıf savaşımı değil.

nerde bizim sınıf savaşları .....

romada köle ayaklanmaları yazmışsın oraya hemen bir dzüeltme yaspayım ; bir kaç münferit olay dışında romada köle ayaklanması yoktur.bunun detayları ve sebepleri açılabilir.

burda can alıcı nokta feodalimin ortaya çıkış sebepleridir ki bunu hiç bir marksist bilmez yada görmeze gelir. Dinleri itibariyle. :lol:

bende Hause seyeredecem.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 188
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Baykal'ı günahım kadar sevmem. Türkiye'nin bir sosyal demokrat partiye sahip olabilmesinin önündeki engellerden biridir, bu engeli teşkil edenlerin temsilcisidir, cumhuriyetçi elit sınıfın.

Bütün bunlara rağmen, alçakça, sırtından vurulur bir şekilde, böyle kalleş bir komplo ile gitmeyi hak etmiyordu. O ürettiği çözümsüzlük ve politikasızlık, omurgasızlıkla gitmeliydi.

Bütün bunlara rağmen bu oyunun bir parçası değiliz ve Baykal'a desteğimiz tam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Üzerini örtmüyorum ki, ortada sadece pornografik materyaller var. Bu yolla ne ispatlanabilir? İkincisi, mahkemeler onu görmezden gelecektir, bu da gayet hukukidir. Yasadışı delil toplayarak ''cürüm'' ispat edemezsin, böyle birşey olsa her yolla ateistforum yöneticilerinin ismine ulaşır, yargılayarak ceza almalarını sağlayabilirdi dinciler.

Dinlemeler, görüntüler üzerinden meseleyi tartışmaktan daha mühim olanı, hemen herkesle ilgili görüntü ve ses kayıtları çıkıyor olmasıdır. Bu, benim açımdan daha önemli olan bir sorunu gündeme getiriyor: ''Big Brother is watching us'' deniyor ya, işte öyle...

Tabi ki görüntülerin hukuk önünde geçerliliği olmayacak..

Baykal yapılan bir iftira olabilir, montaj olabilir.. Ama benim gördüğüm pek öyle olmadığı yönünde..

Günahını almışta olabiliriz tabi.. Benim gibi düşünende pek çok kişi olduğunu varsayarsam günahsız bir şekilde öleceği kesin.. :)

tarihinde TRIUMPH tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bütün bunlara rağmen, alçakça, sırtından vurulur bir şekilde, böyle kalleş bir komplo ile gitmeyi hak etmiyordu. O ürettiği çözümsüzlük ve politikasızlık, omurgasızlıkla gitmeliydi.

İyi de komplo için uygun ortam oluşmasına, kaset ortaya çıktıktan sonra Baykal'ın üzerine insanların çullanmasına bizzat Baykal'ın kendisi hizmet etti. Parti içi demokrasiyi çalıştırsaydı, yükselmenin, terfi etmenin genel başkanın değiştirilmesinin, milletvekili seçilmenin, parti politikalarına yön vermenin meşru kurallara bağlanmış yöntemi o partinin için de olsaydı, zaten komplo ile gitmeyecekti. Bakın açık bir şey var, demokrasi dediğimiz şey kurumlar ve kurallara bağlıdır. İktidarın el değiştirmesi demokrasilerde kurallara bağlanmıştır. Böyle olduğu içindir ki, demokrasilerde komplolara, entrika çevirmeye daha az yer vardır ve bu tür kirli şeylere karşı demokrasiler bağışıktırlar. Demokrasinin olmadığı yerlere bakın, sürekli bir komplo, sürekli bir entrika, sürekli bir katakulli ile iktidarı elde etme ve elde ettikten sonra yapışıp kalmayla dolu.

Baykal, kendi partisinin içinde demokrasiyi işletseydi, kendisinin devrilmesi için muhalifleri, parti dışındakilar vs böyle şeylere başvurmayacaktı büyük ihtimal. Ya da böyle bir komplo olsaydı, sadece Baykal'ın özel hayatı ile sınırlı kalırdı. Kimse bu kadar üzerine çullanmazdı.

O yüzden şöyle kalleşlik yapıldı, "Baykal hü hü" diye ağlaşmayalım Çünkü adam komplo ortamının oluşmasını besledi.

Ayrıca bir başka ayrıntı da, laikler de ağlayıp sızlamasın. 28 Şubat'taki kasetli, Fadime Şahin-Müslüm Gürses'li darbenin eseridir şu ortam. Orada da demokrasi dışı yöntemle rakiplerinizi devirdiniz, iktidarın meşru yollarla el değiştirmesine razı olmadınız, Siyasal İslamcılar da sizin metodlarınıza aynı biçimde karşılık veriyorlar şimdi. Kurallar, meşruiyet bir kere zedelenmeye görsün, bir daha düzeltilmesi çok zordur.

tarihinde Uyecik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne halkı ne de yönetimi demokrat olan bir ülkenin siyasi bir partisinden demokrasi bekliyorsun. Üstelik bahsettiğin parti cumhuriyet tarihinin koyu deisti, Atatürk ne yaptıysa odur, gelişemez, değişemez, ilerletilemez.

Baykal'ın ya da Chp'nin bu nedenlerden ötürü defolup gitmeleri gerekiyor. Videonun amacını çözümlemeye kalkarsak bir şey elde edemeyiz. Bu ülkede kadın olmak zordur ve hayatın her alanında böyle durumlarla karşılaşır kadınlar. Bunun kırılmasının demokrasi ile değil, hakim erkek gücünün yok edilmesi ile ilgisi var.

Siyasi partilerde neler dönüyor bitiyor, kadınlar neler yapmak zorunda kalıyor tahmin bile edemeyiz. Siyasi partiler diktatörlük ile yönetildiği sürece de bu böyle devam edecektir.

Gene diyorum, bütün bunlara rağmen, alt edemediğin bir insanı belden aşağı vurmak alçaklıktan başka bir şey değildir. Baykal bir mağdurdur ve ben de mağdurun yanındayım.

Partinin son süreç içerisindeki politikasını inceleyip istifa etse zil takıp oynardım, sapla samanı birbirine karıştırmamak lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Baykal halk isterse geri dönebilirim demiş.

Sülük gibi yapıştı bırakamıyor bir türlü.

Gelmiş geçmiş en başarılı karalama kampanyasıdır Deniz Bey için yaftalananlar.

Genel başkan olmadığı dönemde Chp nin meclise giremediğini hepimiz gördük.

Keşke dönse ,sonuna kadar bu onurlu ve dürüst adamın arkasındayız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...