Jump to content

‘Tanrının Yanılgısı’ kitabı yargılanıyor


Recommended Posts

  • İleti 48
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İslam'da fikir özgürlüğü ve bilime saygı işte buraya kadardır... Bilim ve bilim adamları onların istedikleri şeyleri söylerlerse saygındırlar, yoksa yargılanırlar ve hapis edilirler... İlahiyat fakültesi öğretim üyesi arkadaşın raporun sonuç kısmını ve bu bahsi geçen kitabın tamamını okudum; ya raporu yazan bunu kasıtlı yapıyor, ya da ben yanlış bir kitabı okudum... İşte günümüzde müslümanların ağızlarına sakız ettikleri ve kendileri için talep ettikleri "demukraasi ve fikir hürriyeti" işte tam da böyle bir şey demek ki... :rolleyes:
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bi insan bu kadar anlayışsız olamaz yahu .. yuhh diyorum artık (!) .. <_< .. son kez söylüyorum bu forumda sana .. biz burda tanrının varlığını veya yokluğunu tartışmıyoruz .. çünkü olmadığını biliyoruz(!) .. biz ''fikirleri'' tartışıyoruz .. insanların inandığı dinleri bitirmeye çalışıyoruz çünkü bu bizi rahatsız ediyor .. bazı arkadaşlarımız tanrıya inanmadığını dahi söyleyemiyor sokakta .. bu uğurda insanlar öldürülüyor ve biz bundan rahatsızlık duyuoruz .. eğer bize bi zararınız olmasa ne bok yerseniz yiyin bize ne(!) .. hangi boka inanıyosan inan sikimde bile değil(!) .. bu kitapların yasaklanması ise bizim bu uğraşımızı engelleme çabasıdır .. umarım artık anlamışsındır .. papağan gibi tekrarlamazsın yine aynı şeyleri. -_-

ne kadar güzel şeyler yazmışsın yahu ama hatan var o da ne biliyormusun sana açıklayayım madem ki özgürce çile çekmeden korkmadan tanrının varlığını inkar eden bir yer istiyorsan o zaman tanrının olmadığı bir yer bulmak zorundasın bu da mümkün değil çünkü bugün hindistanda bilem inek tanrıdır veyahut yamyam kabilesinde yılaN TANRIDIR ama malisef senin de bire tanrın var oda sensin çünkü sen kendine inanıyorsun yok oluştan gelip yok oluşkuğa gideceğine inanıyorsun sana sorarım sen nereden geldin babanın vitamininden gelmedin herhalde oraya gelene kadar nerden geldin domates veya c vitaminindenmi yada daha öncesi bir sor bakalım kendine ama belki sen uzaylı filansındır tabi bilemem ama ruhun yörüklendendir belki konar göçerlerdendir.ota da konar boka da konar misali ne lan bu gel benim bedenime gir sonra da püf ötekine yalama olur vallahi söylemedi deme ya boşver kardeş sen bildiğin yoldan ayrılma 2x2 =4 bunun başka bir açıklaması zaten yok sen bu kafayla gidersen olsan olsan ATEİST OLURSUN HA HA HA HA HA zaten sizler maymundan gelmesiniz yani evrimleşmisiniz ama şunu bil sen daha evrimleşme aşamasındasın inşallah 5-10 seneye kalmaz insan haline gelirsin

Link to post
Sitelerde Paylaş
Maymun'la aynı atadan gelmek ÇAMURDAN gelmekten daha mı kötü? :unsure:
-------------------------------------------------------------------------------

bak kc ezam sana şunu söyliyeyim ben gerçekten su ve çamurdan yaratıldım inanmazsan aç ve sperm hakkında yani halk dilinde (attırık)derler ya neden oluştuğunu bir araştır bakalım %80 su dur gerisi ise mineraldir buda ancak minerallerin toprakta var olduğunu gösterir toprağın kendiside zaten minerallerden oluşur(yanında bakteriler vs)bensana sudan ve çamurdan olduğumu ispatlarım zaten her meyve ve sebze toprakta yetişiyor bildik kadarıyla yoksa gökyüzünde yetişmiyor. her neyse işte biz o topraktan çıkan meyva ve sebzelerin vitaminlerini minarellerini alıyoruz YANİ SENİN ANLAYACAĞIN DİLDEN SÖYLEMEM GEREKİRSE TOPRAK YİYORUZ VEYA ÇAMUR. ÜSTÜNEDE BİR BARDAK SU İÇTİK Mİ AL SANA BİR İNSAN VEYA SENİN DEYİMİNLE MAYMUN.VE YAHUT ŞEMPANZE VEYA ORANGUTAN .SANA SÖYLEYEBİLECEĞİM TRK ŞEY BİRAN ÖNCE EVRİMLEŞ AMA SAKIN HA İLK ÇAĞ İNSANINA DÖNÜŞME VEYA ORTA ÇAĞDAKİNE KUSURA BAKMA HEP BÜYÜK YAZIYORUM AMA MAALİSEF HENÜZ DAHA SOL KOLUM EVRİMLEŞMEDİ DAHA ELLERİM 3 PARMAK VE TIRNAKLARIM ÇOK UZUN EĞER BEKLERSEN BELKİ BİR KAÇ AY İÇİNDE EVRİMLEŞEBİLİRİM hoşçakal ve akıllı ol sen akıllı birisine benziyorsun aklını ziyan etme . ha birde sakın atom matom deme yav benim nikim zaten atom sik

Link to post
Sitelerde Paylaş
%80 su dur gerisi ise mineraldir buda ancak minerallerin toprakta var olduğunu gösterir toprağın kendiside zaten minerallerden oluşur(yanında bakteriler vs)

diğer canlılar farklı bir şeyden mi oluşmuş? onları incelediğinizde insanla aralarında ne tür bir yapıtaşı farkı görüyorsunuz?

evrimi bilimsel platformda tartışabilecek bir bilgiye sahip değilim ama maymunla ortak atadan gelmiş olmamız, ilk canlının toprak, doğal koşullar v.s. 'den oluşmuş olması (sonuç olarak yine sizin dediğiniz oluyor aslında, çamurdan gelmek) beni rahatsız etmiyor.

Beni rahatsız eden şey, Kur'an "çamur" dediyse kesin çamurdur ve insan bu çamurdan bildiğimiz insan heykeli şeklinde yapılıp içine ruh üflenerek meydana gelmiştir. Evrilerek meydana gelmemiş inancıdır. Belki de Tanrı bizi evrilerek yarattı.

Hala da evriliyoruz değil mi? Diş sayılarımız azalıyor, bilmem bu evrimi gözlemleyebiliyor musunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrının Yanılgısı’ kitabı beraat etti

“Tanrının Yanılgısı” adlı kitabı Türkçe’ye çevirerek yayımlayan Kuzey Yayıncılık’ın sahibi Erol Karaaslan beraat etti. Kitabın toplatılmasına gerek olmadığına karar veren mahkeme hakimi, “Kitap yasaklamak düşünce özgürlüğünü özünden sınırlar” dedi.

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Erol Karaaslan ile ticaretle uğraşan şikayetçi Ali Emre Bukağılı ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, kitabın yazarının kendisi olmadığını belirten Karaaslan, “Ben sadece çevirisini yaptım ve Türkiye’de yayımladım. Kitap, dünyanın çeşitli yerlerinde 1,5 milyon adet yayımlanmıştır. Bu tip kitaplar, Türkiye’de yaygın olarak basılıp dağıtılmaktadır. Üzerime atılan suçu kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, kitabın tercümesini yapan Karaarslan’ın işlediği iddia edilen suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek, sanığın beraatını kararlaştırdı.

Kararında, “Kitap yasaklamanın düşünce özgürlüğünü özünden sınırlayacağını” belirten hakim, kitabın toplatılmasına da gerek olmadığını kaydetti.

Davanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Emre Bukağılı ve avukatları, hakimin usül yönünden hata yaptığını öne sürerek, temyize gideceklerini kaydettiler.

4 YILA KADAR HAPİS İSTENİYORDU

Şişli Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Richard Dawkıns’ın yazdığı “Tanrının Yanılgısı” adlı kitabı Türkçe’ye çevirerek yayımlayan Kuzey Yayıncılık’ın sahibi Erol Karaaslan’ın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılamak” suçunu düzenleyen TCK’nın 216. maddesi gereğince 1,5 ile 4 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

<ntv..>

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında bir takım müslümanların bu kitabın yayıncısı hakkında hapis istemeleri; "demukraasi" diye sayıklayan arkadaşların gerçekte ne kadar demokrat olduklarını ve güç ellerine geçince (yani kendi tabirleri ile "tren istasyona gelince" ve bu arkadaşlar trenden inince) neler yapacaklarını da gösteren manidar bir örnektir; kaçırmayın bence bu ince noktayı...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...