Jump to content

Scientology ve düşündürdükleri


Recommended Posts

Bilmeyenler için, Scientoloji "Ünlüler Tarikatı" olarak bilinir. Mensuplarının sayısı az olmasına rağmen, çoğunluğu ünlü, zengin ve güçlü kişilerdir. Bu nedenlede etkileri, benzer azınlık tarikatlarının aksine fazladır. Bu etkilerine en güzel örnek "South Park" adlı yetişkinlere yönelik çizgi dizinin başına gelenlerdir.

Bahsi geçen çizgi dizi, mizahta pek çok benzerinden daha çok cüretkardır, hemen her konuda, her kesimle dalga geçer. Evanjelizm, İslamiyet, Musevilik veya Yahudilik(ki neredeyse her bölümünde ırkçı bi karakter(cartman) yoluyla yahudilere taş atar), Ateizm, Evrimcilik, Eşcinsellik, Hayvan Hakları Savunuculuğu gibi aklınıza gelebilecek her konuda, her kesimle dalga geçmiştir. Hatta, Türkiye'de bu çizgi diziyi yayınlayan kanal, Tanrı'yı pek hoş olmayan bir şekilde çizildiği bölümün ardından diziyi uzun bir süre yayından kaldırmak zorunda kalmıştır. Bu kararda, RTÜK'ün o kanalı 1 yıl gibi uzun bir süre kapatmakla tehdit ettiği söylentileri vardır. Yani, bu bahsi geçen çizgi dizi lafını esirgemeyen bir dizidir. İşin garibi, konumuz olan scientolojiyle ilgili bölümünde diğer gruplara yönelik bölümlerle kıyaslanamayacak ölçüde hafif olmasıdır. Bölümde scientolojinin saçma olan gerçek inancını anlatıp, bunun bir para tuzağı olduğunu söylemiştir; Scientolojinin inancıyla ilgili bölüm gösterilirken, her konuyla, gerçekliği abartılı bir düzeyde gösterdikleri için ekranda "Bu Scientolojistlerin gerçek inancıdır" deme ihtiyacı duymulardır. Aslına bakarsanız o bölümde scientolojiden çok, bu tarikatın ünlü mensubu Tom Cruise'la daha çok dalga geçilmiştir. Ama bölüm yayınlandıktan sonra, ekipte chief adlı karakteri seslendiren scientolojist ekipten ayrılmıştır. Bölüm ingilterede yayınlanmaması ve tekrarının amerikada kaldırılması gibi olaylar yaşanmıştır.

Scientoloji denilen dinin inancı öylesine saçmadır ki, bir çocuğun dahi inanması güçtür. 2. sınıf bir bilim-kurgu yazarı olan L. Ron Hubbard tarafından kurgulanmıştır. Bundan sonraki kısım, abartı içermeyip, scientolojistlerin gerçek inançlarıdır: 75 milyon yıl önce galaktik federasyonun diktatör lideri Xenu, artan popülasyonun önüne geçmek için çeşitli gezegenlerden yaratıkları toplayıp, dondurmuş, bildiğiniz uçak benzerindeki[*] uzay araçlarıyla, bu dondurulmuş yaratıkları Hawaii'de ki yanardağlara atmıştır. Ölen yaratıkların ruhları göğe yükselmeye başlar, ancak Xenu onların dönmesini istemdeği için, gök yüzünde devasa "ruh yakalıyıcılar" inşaa etti ve yakalanan ruhları dünyada inşaa ettiği tesislerde beyinlerini yıkadı(!) ve onları bu haliyle serbest bıraktı. İnsanların ortaya çıkmasıyla, içine sızabilecekleri vücutlar buldular ve insanların tüm korku, şüphelere sebep oldular.[**]

Böylesine saçma ikinci sınıf bilim-kurgu bile olmayan saçma bir düşünceye, bunca eğitimli ve zeki insan nasıl inanır? Bunca para ve enerjisini bu saçma düşünceyi yaymak için nasıl kullanır? Ve bunca zeki ve eğitimli insan, böylesine saçmalıklar yumağına inanırken, çocukluğundan beri saçma mitolojiyle beyni yıkanan, az eğitim görmüş insanların, bu durumlarından nasıl sorumlu tutulabilir?

[*] Cidden, bildiğiniz uçak görünümdedirler: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8...ace_plane1A.jpg

[**] İnanması ne kadar güç değil mi? Ama işte kaynak: http://www.whatisscientology.org/

Link to post
Sitelerde Paylaş

neden bunca insan ve ünlüler bu tarikata üye? İnsanların içlerindeki korkuların sebebi olan ruhların ve diğer mitlerin içeriğini bir kenara bırakırsak; bildiğim kadarıyla grubun üyelerine diyalektik denilen bir cihazla psikolojik tedavi benzeri bir şey uygulanıyor.. Hatta bu konuda tanıtım yapıp, bu aleti yaygınlaştırmak için siteler ve pazarlama ağları bile kurulmuş durumda.. İnsanlar bir kez içine girdikten sonra, bir klübün içine girmiş oluyor.. gerisi de geliyor..

Herangi bir tanrı inancı gibi düşünün. Zamanında tanrı ile diyaloğa geçmiş insanlardan, peygamberlerden söz edilir. İnsanlar bunu sorgusuz kabul eder.. Garipsemez.. Çünkü kesin bir şekilde anlatımı mevcuttur. Ve hayatını, söz konusu inancının gerektirdiği gibi devam ettirir. Devam ettirmesi sırasında, peygamberinin ve zamanın insanlarının tanrı ile nasıl iletişime geçmiş olabileceğini düşünmez.. Bu artık otomatik olarak kabul edilmiştir. Ama sadece bilinçüstünde.. Bilinçaltında durum böyle değildir..

B nedenledir ki; tanrıyla konuştuğunu iddia eden delilere bugün inanılmaz.. Hatta direk olarak gülünür.. Peki neden? Böyle bir ihtimal olamaz mı? Bir tanrı var ise, yarattığı kullarından biriyle konuşamaz mı? Bu inanç baz alındığında, komik olan nedir? Hatta saygı duyulması gereken birşeydir.. Ama gelgelelim, alay konusu olur. Çünkü insanlar inanmazlar.

Aynı şekilde; scientology tarikatının 7. kademesine gelmemiş olanların Xenu konusunda konuşmaları yasaklanmıştır. Bunun nedeni; 7. kademeye gelmemiş olanların, bu konuyu kaldıracak kapasiteye henüz ulaşmamış olmalarıdır.. Bu böyle kabul edilir..

Önce bir hikaye yarat.. Xenu, Allah, Yehova, Kutsal Ruh.. Sonra bu isimleri bir inancın başına oturt.. Sonra o inanca kıstaslar bul.. İnsanlar bunları neden yaptığını değil; yapıp yapmadığını sorgulasın.. Sonra bunu nesilden nesile aktar.. Artık Yehova, Allah gibi isimler tartışılmasın.. Hiç tartışılmaksızın, bu isimlerin sizden ne istediği söz konusu olsun.. Otomatik şartlanma ile devam eder..

Scientology; son din islamdır, islamdan sonra neden başka din gelmemiştir v.s. diyenlere en güzel kapaktır. Bu arada, scientology tarikatının üyelerinin az falan olduğunu düşünmeyin.. Değişik mezhepler altında Türkiye'de bile çok yaygınlar. Hatta içlerinde kuranı okuyan ama farklı yorumlayanlar bile mevcut.. Sayıları dünya nüfusu içinde çok rahat milyonları geçiyor..

İşte bir din.. Ne kadar saçma olursa olsun, böyle ortaya çıkıyor. Üstelik saçma olmasının önemi yok; bir vaat edilmiş varsa, insan uçuyor.. Hani yaşam son değil ya..

tarihinde john tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...