Jump to content

habertürk'te evrim, yaratılış tartışması..


Recommended Posts

5 saat boyunca izledim. Hatta bazı kısımlarını kaydettim. Konu evrimden çok kaydı ve verimli tartışma olduğunu sanmıyorum. Hocamız'ın talebelerinin yanındaki bıyıklı amcamız da konuyu epey kaydırdı. Onun yerine genç arkadaşlarımızdan biri konulsa daha iyi olurdu.

Evrimciler çok telaşlı ve spekülasyona yönelik konuşuyor. Adamlar fosil getirmiş. Soruyordu bazı arkadaşlar değişmemiş fosil. Görün bakın.

Çok salakça bir tartışmaydı.Dinciler her platformda olduğu gibi gösterdiler kendilerini.Bi an pc ye parçalayasım geldi o bıyıklı herif konuşunca.:)

Neden "dinci" de "Müslüman" değil?

tarihinde Allianoi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Daha önce Haber Türk'te yayınlanan evrim tartışmalarına kıyasla daha nitelikli bir tartışmaydı, evrimcilerden Şafak Mert iyiydi ancak bütün tartışmada üslubu en düzgün olan ortadaki evrimciydi (siyahlı olan, ismini unuttum.) Programı rezil eden ve niteliğini düşüren 2 kişi vardı yaratılışçılardan bıyıklı şahıs, evrimcilerden de beyaz gömlekli ihtiyar. Bu ikisi sanki aralarında anlaşmışçasına programı rezil ettiler, ihtiyar evrimci konuyu sürekli siyasete ilgisiz yerlere çekmeye çalıştı, yaratılışçı bıyıklı şahıs da "en yobaz müslümanlardan biriyim" mesajı verdi bol bol, keşke ikisi hiç katılmasaydı da tartışma ikiye iki sürseydi böylece çok daha faydalı olabilirdi ancak bu ikisinin saçmalıklarından bilimsel üslupta tartışmaya vakit daraldı.

Evrimciler zaten donanımlılar, bu sefer bıyıklı şahsı saymazsak yaratılışçılar da gayet iyiydi önceki programdakilere göre kat kat daha iyilerdi, konuşmayı, savunma yapmayı biliyorlardı en azından, evrimcilerin getirdiği/getireceği çeşitli iddiaları/kanıtları da biliyorlardı, derslerine iyi çalışmışlardı belli ancak programın sonlarına (saat 3'e) doğru en güzel konuşanlarından biri saçma sapan bir şekilde "Kur'an mucizesi" olayına girdi, Kur'an'dan uydurma mucizeler getirmeye kalktı ve "batılı şu şu kişi de bu nedenle Kur'an'daki bu şeye mucize diyor" yorumunu yaptı "bu kadar konuşmuşken Kur'an reklamı da yapayım" diye düşündü sanırım, halbuki bahsettiği (uydurma) mucizeyi dile getiren "bilim" adamı, aynı mucizenin Hindu Garba Upanişad'ında da olduğunu söylüyor kitabında! Üstelik KUr'an'daki bu uydurma mucizeler defalarca çürütüldü nette, Kur'an'ın ilgili ayetindeki uydurma mucize de zaten Galen'in ve Hipokrat'ın çalışmalarında dile getirdiği embriyolojiyi anlatmaktan öteye gidemiyor! Programı aradım bu konuları dile getirmek için isim vermeden, bağlanamadım. Programın sonlarına doğru tasarımdaki bilinç gibi bir konudan sapıp uydurma Kur'an'ı tartışmaya dahil edip tartışmanın seviyesinin düşürülmesi yazık oldu.

Her şeye rağmen zevkli bir programdı.

tarihinde Anthemoessa tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...