Jump to content

İbadetin Anlamı Köleliktir.


Recommended Posts

On ‎12‎.‎1‎.‎2017 at 08:00, Cercis Hz Circis yazdı:

Hac'da günahlardan temizlenmek - Ariel.
Kurban kanında günahlardan arınmak - Fairy.
Oruç'da günahların kavrulması - Omo.
Namaz'da günahların dökülmesi - Persil.

Bir an neredeyse ciddiye alacaktım. Hani İsrail bize sadece mallarını değil, kendi kavramlarını da satıyor diye iddia ediliyor ya... Bu markaların Yahudi dini kavramlarından alıntı olduğunu söylemiyorsun değil mi? Yoksa söylüyor musun!

Fakat ben en çok Samsung'a hayret ediyorum. İsrail nere, Kore nere yahu? Bir Yahudi miti olan Samson'un Kore'de marka olması çok ilginç! Hadi bizim Samsun ili, tamam... Aslında bu bile biraz sürpriz. Alaka olmaması lazım gibi. İsrail'in dünyada bu kadar etkin olmasına inanamıyorum. İnsan şaşırıyor, "bu da mı Yahudi yahu!" diye tepki veriyorum ben bile bazen! Lan kim var kim yok, bir kalıcı iş başarmış, hepsi Yahudi! Bu nasıl iş be?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 115
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ariel baş melektir dendiğine göre, bu islama Cebrail diye giren şey olmalı. Öyle görünüyor.

Aslında bu İsrailliler önceden çok geri bir halkmış. Metal işlemeyi bile bilmiyorlarmış. Herkes itip kakmış bunları o yüzden. Acaba bu hallere mi düştüler, yoksa oluşları mı böyleydi bilmiyorum.

Örneğin Türklerin geçmişi parlak ama, İslama girmeden önceki halleri çok perişan. Zaten bu perişanlıkla islama giriyorlar. İsrailliler böyle miydi tam bilmiyorum. Ama Babillisi Filistinlisi sürekli bunları itip kakıyor, aşağılıyor.

Sonra bunlarda bir uyanış, en son islamdan soykırımı yedikten sonra bir bilinç oluşuyor. Anavatanlarını Müslüman Araplara terketmek zorunda kaldıktan sonra bunlar bileniyor. Nazi soykırımı bunların bilincini üst düzeye çıkarıyor. Anavatanlarına dönüşleri efsane gibi bir şey, olanaksızı başarmak yani, göz kamaştırıcı.

Kıskanıyorum yahu, çekemiyorum! Dünyada en onurlu ulus İsrailliler bence! Bu kadar parlak başarı kime nasip olmuş? Bizim Kurtuluş Savaşı bunun yanında çok sönük, hiç bir şey değil! Acayip kıskanıyorum, çatlıyorum böyle hasetten.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim gözlemim, dindarlar çok kötülük yapmış, insanlara ve canlılara, doğaya çok zarar vermiş kötü kişiler. Günahlarını temizleyecek bir araç arayışı içindeler. Bunu kesin olarak çok kere gözlemledim. Bu konuda çok itiraf duydum. Atını öldüresiye döven, köpeğini asan, kedisinin kafasını kesen, manyak bunların tamamı... Hepsinin kafasında var.

Yani benim bir atım olacak, onu nasıl seveceğimi, nasıl iyi bakacağımı şaşırırım böyle. Köpeğim olsa öyle... Kedimi öyle sakınıyorum ki, ayağı betona bassın istemiyorum. Bir kez hastalandı, geceleri uykuyu kaybettim.

Nasıl canlılara kötü davranılır, bunu hayal bile edemiyorum. Yeşil bir ağacı kesmek bence cinayettir. Bunu nasıl yapıyorlar hiç anlamıyorum. Ondan sonra da vay günahlarımızı affet allahım! Allahınıza bir, size üç... İttirin gidin pislikler. Sizin bu zırva dininize ancak aklımı kaçırırsam inanırım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Seytan çift taraflı düsüncedir-Onun için ona Vesvese yani Tereddüt demislerdir-Seytanı müslüman etmeklede çok yönlü düsünceden ortaya Cebrail denilen bir melek yada Güc  cıkar-Oda düsüncelerin carpısmasından Yeni bir düsünce ortaya cıkarmaktır-Yani Diyalektik mütesabihen anlatılmaktadır-Düsünce İnsanı hayvandan daha güçlü yapar- Ama bunlar hep üstü örtülüdür-İslamiyet insanlarda silahsörlügün yani fiziki gücün oldugu zamanlarda ortaya atıldıgı icin Tereddüt hos karsılanmamıstır-Cünkü fiziki güc tek yönlü düsünceye dayanır-Bizde dahi "Berberin oglu kasabın oglunu güreste yendi"sözünden kasıt Sacların kafatasında aslında luzumsuzluguna isaret edilerek Düsüncelerinde kafada karmasıklık yap sürati dolayısıylada kuvveti ortadan kaldırdıgını söylemek isterler-Ama Tevratta Simsona gücü veren saclarıdır!)Yani düsüncelerin zenginligidir-

İbadetler daha cok İslamda ritüellendirilmislerdir-Hakikatende İnsanı hem köle hemde komik hale sokarlar-Hadi Namazla Arap Toplumsal  bir  disiplin ve yoklama yapmak isteyebilir ama ya Oructan ne gibi bir Toplumsal yarar saglanabilir  ? Hele hele sünnet!Osmanlı Avrupada kültürünü dolayısıylada İslamı asılayamamıssa bunun en büyük nedenlerinden biri Sünnettir kanaatımca!Bir dinde ne kadar cok kural ve emir varsa o din o kadar cok geridir ve Toplumlarıda geri götürür ilkel yapar-Gercek dini ise insan kendisi düzenler yasamda onu Basarıya ulastıracak her sey onun ibadeti ve dinindir! Namaz Oruc gibi kavramlarsa Bilincte olusan olayların Karmasık bir sekilde sembollestirilmeleridir-

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sünnet derisinin gereksizliği aslında ateist bir argüman ve allahın gereksiz fazlalık bir organ yaratmayacağı teist bir argüman olması gerekirken tersi olması ilginç.

Kuran'da sünnet ile ilgili hiç bahis yokken, bu kadar olmazsa olmaz islamın şartı haline gelmesi de çok ilginç.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ariel baş melektir dendiğine göre, bu islama Cebrail diye giren şey olmalı.


Anavatanlarına dönüşleri efsane gibi bir şey, olanaksızı başarmak yani, göz kamaştırıcı.

Ariel islamda Hz.Ali'nin metodolojisine verilen ad olmalı.
Ariel tanrı'nın aslanı demektir ve Hz.Ali allah'ın aslanıdır.

Yahudiler gurbet ülkelerde parça pürçük yaşamak yerine müslüman devletlerin tam ortasında yaşam mücadelesi vermeyi seçmeleri beni de etkilemiştir ve hayranlığımı kazanmışlardır. Aynı cesareti Kürtler yapamamaktadır. Türkiye, Suriye, Irak, İran gibi dört devlette parça pürçük yaşamaları, kaderlerinin lanetimidir nedir anlam verememişimdir. Türkiyeli bir Kürt Türkiye'de Kurmanci lehçesini konuştuğu için Iraklı bir Kürt ile karşılaşsa, Sorani lehçesini konuşan Iraklı Kürt ile tam diyalog kuramaz. Bu bakımdan İsrail'in buna benzer çöküntülü kültürü atlatması harküladedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hz. mi? Ne Hz. si yahu? Ali denen herif nerden Hz. oluyor be?

İsrail'e ise engel olamadığım bir saygı duyuyorum. Acayip kıskanıyorum ama yapacak bir şey yok. O saçı kısa kadın askerler filan efsane yani, hayranlık duymamak olanaksız. Yarısına yakını kadın olan bir ordunun Araplara arka arkaya sert şamarlar atıp yerleri öptürmesi ise enfes bir şey yani, efsane... :D

İsrailliler binlerce senelik Kudüs hasretlerini giderdikleri, Kudüs'e nihayet ayak bastıkları için sevinçten yerleri öptüler, Araplar şamar yemekten beyinleri sulandığı için... :lol:

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
7 minutes ago, Engse Hohol said:

 5 mart 2017 tarihinde Kariyer.net'te yayınlanan köle ilanı.

Ne diyeceğimi bilemediğin anlardan biri. 

 

Image

Kariyer.net'in bunu yayinlamasi da rezillik. Avrupa'da calisma yasalarina uygun olmayan ilan veremiyorsun. Gazeteler kabul etmiyor. Ornegin firsat esitligi sebebiyle erkekk veya kadin ariyorum diye ilan veremiyorsun. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)

Değerli Malta eriği, Aynı AB yasaları bizim için de geçerli. Haftada 45 saatten fazla çalışmak en fazla 5 saat aşılabilir ve bu 5 saatin mesai ücreti, 45 saatlik ücretin %70 fazlasıdır. Biz bunun eğitimini işyerine gelen "iş güvenliği" elemanlarından aldık. Adamın aradığı şartlar Türkiye'de de yasak yani, eminim bundan.


7 gün 12 saat çalışacak izin yok. 3 öğün yemek, yemeğin içeriği peynir ekmek çay, diğer çeşiti yarım ekmek tavuk döner ayran. En az lise mezunu ve Eczacı kalfası olacak bu kişi ve 1200 TL maaş alacak... Türkiye'de çıraklara bile uygulanamaz bu koşullar. Bir de minumum 10 yıl orada çalışacağına dair senet yapacaklarını yazmış ki böyle bir şık, yasal cezai yaptırımı da getirmeli ama süreçte ne olacak bakacağız.

 

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 months later...

İbadet denince namaz, oruç, hac, kurban gelir aklımıza. Bunları yapan müslümanın ibadeti kölelik değildir ona göre, yani ben arşı-âlâ'da oturan allah'a ibadet ediyorum, kölelik etmiyorum şeklinde anlar ve ibadetinin farzlarını aksatmamaya çalışır. İslamın totoloji payının diğer ilahi dinlere göre büyük olmasının nedeni, bir müslümanın yükümlü olduğu farz ibadetlerini yapmaması halinde, islam dininden çıkacağının vaaz edilmesidir. Atatürk gibi islamın vicdanlara hitap ettiğini sanarak, farz ibadetlerinizi yapmazsanız dinden çıkarsızın alimallah.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır bide işe yarar ibadet işe yaramaz ibadet diye ayrılıyo bunlar benim gözümde. Nasıl derseniz bahane bulmaya çalışarak savucam kendim inandığım için değil, kurban kestin güzel bişekilde dağıttın yılda bide olsa bi aç et yemiş oldu çok güzel bi hareket,oruç tuttun açım halinden 17 saat anladın oda hadi iyi olsun. Kalanına gelelim namaz nedir ya ? Ne oldu yani kıldın şimdi ee ne oldu niye duam kabuş olsun diye namaz kılmalıyım ulan ne başkasına yararı var ne bana sağlığıma var ne allaha var! Ki kuranda rekat sayısı bile yazmazken bukadar 5 vakit haline gelip zaman kaybı yapması? Ha kuranda yazmadı ama birine söyledi derseniz de allah senin babanın uşağımı derler adama ben  niye inanıyım kutsal kitapta yazmayan bişeye ya allah demediyse?onuda geçtik hacca gitmek nedir ? Tamam beni yarattın ee noldu sana kul oldugumu biliyorum sana inanmam bile kulluk sayılması gerekmez mi ? Bin bir tane tatava sunup böyle kölelik beklemek nedir? Ve bunu ticarete dönüştürülmesi? Mekkede hurma fiyatınından su ve taş evet taş fiyatjndan haberi olan varmı yok ozaman öğrenin. İbadet ticarete döndüyse orada bi b.okluk vardır. Sünnet konusuna gelincede sünnetle ilgili tek ayet bulunmazken bukadar dünyayı kasıp kavurmasıda ayrı konu? Neymiş efendim erkeklerde geç boşalmayı sağlıyomuş ( bi yerde okumuştum) ulan allahın ibadeti bile seksle ilgili be ? Nedenine bakarmısınız çok afedersin boşalmak nedir ya ? Terbiyesizlik bunjn bize böyle sunulması. Bakın bu Jack amerikalı 30 yaşında sünnet olmadı cinsel hayatı yolunda evli çoçuğu var ? Sunnet olmanın sağlığa asla yararı yoktur kusursuz olsak erkeğin bu fazlalığı olmazdı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 31.05.2010 at 15:49, Engse Hohol said:

(عَبْد) âbd = köle 2/221

(عَابِدُونَ) âbidune = köleler 9/112

(عبودية) ibadeh/t = kölelik demektir.

(عِبَادَة) ibadet = kölelik etmek (Tanrı/eLLahın dikta ettiği görevleri gerçekleştirmek) demektir.

Hakkı Yılmaz 39/10ncu ayetin "ya ibadi (يَا عِبَادِ)" kısmını açıklarken, köle çevirisi yapılmasına şunu diyerek karşı çıkmıştır;

"Sözcüğü “köle” anlamıyla ele alarak ayete “Ey kölelerim!” diye anlam vermek her ne kadar mümkün olsa da, mesajı evrensellikten mevziiliğe indiren bu anlamlandırmanın iyi bir çözüm olduğu söylenemez".

Kendisi de yaptığı yorumun çarpık olduğunun farkında ançıp inancı gereği, eLLahı ayakta tutmanın uğraşına girişmiş.

Oysa yalın çeviri endoğrusudur!

Köle/abd (عَبْد) sözcüğünün çoğulu, çekimine göre " köleler/abid (عبيد) " sözcüğüdür,

çekimine göre "köleler/ ibad (عِبَادِ) " sözcüğüdür.

Çoğul yapıldığında köle/abd(عَبْد) sözcüğünün çekimleri olan abidune, ibadune, abüdüne kur'an da sıklıkla bulunur.

Âbd'in çoğulu birincil anlamda hep "köleler" demektir, "kullar" anlamı, daha az karşılık bulan ikincil çevirisi olabilse de yeğ tutulmamalıdır bence. Çünkü Türkçe'de "kul" ulayu(ve) "köle" sözcüğü, başka anlamlarda ulayu başka düşünç edimlerine salık verdiren ayrık birer sözcükdürler.

Bu anlam ayrışının örneklerini;

" Enam 61'de ibâdi-hi / عِبَادِهِ/ onun-köleleri,

Araf 194'de ibadün emsalü-küm / عِبَادٌ أَمْثَالُكُمْ / siz gibi köleler)

ulayu Nisa 118'de min ibâdi-ke / مِنْ عِبَادِكَ / kölelerinden-senin " ayetlerine bakarak sınayabiliriz.

Uğrola

Aynen öyle haklısın birader. Şair de böyle demiş,tıkla oku.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

İnsana kulluk etmekte islamın öne çıkması, ganimet ve cariye uğruna ashabın, ensarın, mücahitlerin, muhammed'e yaptıkları boyun eğme, siyasi itaatleri sebebiyle kötü örnek oluşturmalarından temel almıştır ve kölelik yolunda böyle mesafe kat edilmiştir. Diğer dinlerde islam benzeri kul köle edinip, alınıp satılmaya dini iaşe ve istihkak bedeli biçmek yok göründüğü kadarıyla. Ama köleliği kaldırdı denilen islam, nasıl köle azad edileceğini kurala, vergiye, paraya bağlamıştır ve pürnur görünür bu gerçek. Bedavadan köle azad etmek islamda bu sebeple yoktur çünkü kölelik islamda ticari bir sektördü. Bedava köle azad etmek islama aykırıdır ki zaten BM köleliği yasaklayana kadar hiç bir islam ülkesinde bedava köle azad etmenin örneği görülmemiştir desem yalan olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...