Jump to content

Her Dönem Kaypak Ülke : Rusya


Recommended Posts

İran'a karşı ilk adım Rusya'dan

Rusya BM'nin İran'a yeni yaptırımları kabul etmesinin ardından bu ülkeye olan S-300 füze satışını döndurdu.

Rus Interfax haber ajansı, Rusya'nın İran'a S-300 füze sistemleri satışını öngören kontratı askıya aldığını bildirdi.

Bu karar, BM Güvenlik Konseyi'nde dün kabul edilen yeni yaptırım kararı çerçevesinde alındı.

Rus yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda, yaptırımların aynı anda birden fazla uçağı veya füzeyi vurabilme kapasitesine sahip olan S-300'lerin teslimatını etkilemeyeceğini söylemişti. ABD ve İsrail, Rusya'dan defalarca bu füzeleri İran'a satmamasını istemişti.

http://www9.gazetevatan.com/irana-karsi-ilk-adim-rusyadan/310368/30/Manset

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne oldu, yobaz Iran i mi savunuyorsunuz.O satilacak füzelerin seni vurmayacagi ne malum.Seriat gelecek seriat gelecek diyorlar sayin genareller,Iran la ittifak yapalim diyorlar sayin genareller...O sayin genareller elbiselerini cikarip sivil giysinler,parti kursunlar,secime gitsinler ordu saksakciligi yapanlar görsünler kac oy aldiklarini...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öncelikle ABD, Türkiye’yi sattı. BM Güvenlik Konseyi’nden Rusya ve Çin onayı almakta zorlanan Washington, son anda işi bağlayınca, Türkiye ve Brezilya’nın uranyum takası anlaşmasını çöpe attı. Türkiye’ye verdiği misyonu geri alıp, Ankara’yı düşman cepheye itti.

Petrol, silah ve Yahudi lobisi Obama’yı sattı. Buzdağının görünen kısmı İsrail, Washington’daki sinir uçlarını harekete geçirip, diyalogçu Obama’yı sindirdi. Hillary’nin de rol oynadığı bir operasyonla ona “akıllı ol” dedi. Barack Obama da görev süresini sağ salim tamamlamak için bu uyarıyı dikkate aldı. Obama’nın güvenilirliği yeni bir yara aldı. Fidel Castro bunları çook önceden söylemişti zaten.

Türkiye, ABD’yi sattı. Yakın dönemin en Amerikancı hükümeti, 2 yıllık güvenlik konseyi geçici üyeliğinin en kritik oylamasında İran’a yaptırımlara hayır oyu verdi. Çekimser de kalabilirdi ama bu tavrıyla, hem İran’a destek çıktı, hem de Amerika’ya İran konusunda karşındayım yanıtı verdi.

Fethullah Gülen, AKP’yi gözden çıkardı. Bknz. 1. Paragraf!

Rusya ve Çin, İran’ı ve dolaylı olarak Türkiye’yi sattı. Avrasya seddinde derin bir çatlak meydana geldi. Eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç’ın “Türkiye, Rusya ve İran ile işbirliği yapmalı” sözlerine Moskova’dan satış geldi. Rusya, nükleer teknolojisine bizzat katkı yaptığı Tahran’ı ABD ile anlaşıp ortada bıraktı. Çin ise 100 milyar dolardan fazla petrol alım anlaşması yaptığı İran’ı tanımazdan geldi. Avrasyacılar, BM’deki oylama öncesi İstanbul’da buluşan Erdoğan, Ahmedinejad ve Putin’in verdiği fotoğrafı hala çözmeye çalışıyor. Biz ise Rusya’nın ince bir hesabı olduğu görüşündeyiz. Ama son fotoğrafta Rusya, İran’ı satmış durumda. Dolaylı olarak Türkiye’yi de ortada bıraktı.

Rusya ve Çin, BRIC’teki müttefikleri Brezilya’ya da dolaylı bir kazık atmış oldu. BRIC’in B’si Brezilya’nın lideri Lula’nın Tahran ile arabuluculuk girişimi boşa gitti.

İsrail, alayına posta koydu. Türkiye’yi gözden çıkardı. ABD, AB ve tüm BM camiasına “sizi takmam” diyen İsrail, İran’a silahlı müdahale yolunda bir adım daha atarak, uluslar arası hukuku nasıl eğip büküp kendi yolunda kullanabileceğini ortaya koydu. Mavi Marmara olayı İran’a yarasa da son tahlilde, BMGK kararı İsrail’in önünü açtı.

Arap alemi, Türkiye’den gıcık kaptı. AKP’nin iç politikadaki sıkışık durumdan kurtulmak amacıyla Filistin davasına sahip çıkışı, aynı konudaki ikiyüzlü yetersizliklerini yüzlerine vurduğu için Arap alemini kızdırdı. Arap kamuoyu alkışlasa da, Arap liderlikleri, için için Erdoğan’a diş biliyor. “Başımıza yeni Nasır mı çıktın? üstelik Arap bile değilsin” diyorlar. Suudi Kralı Abdullah bir daha 15 milyar dolar verir mi ? Sanmayız.

AB, ABD’yi sattı. Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates’in dediği gibi AB’nin Türkiye’yi dışlayan politikaları, Ankara’nın Ortadoğu’ya yanaşmasına yol açtı. Kendi boylu boyunca ekonomik krizin pençesinde kıvranan Brüksel sistemi, uğradığı bu zaafla artık Amerika’nın Türkiye’nin kapıda tutulması talimatını uygulayamayacağını itiraf etmek durumunda kaldı. ABD’ye zaten krizin ihracından dolayı öfkeli olan Berlin ve Paris, “al Türkiye’ni başına çal” dedi.

Son soru:

Bakalım, İran, kendisini satmayan tek ülke olan komşusu Türkiye’ye bu minnettarlığını nasıl gösterecek?

Çıkan neticeler:

Çoktandır unutulan Atatürk’ün bölge merkezli dış politika doktrininin ne kadar akıllıca olduğu, ancak bunun günlük politikalarla değil, uzun bir mimari ve diplomasiyle yapılabileceği ortaya çıktı.

Avrasyacılığın da aynı minvalde uzun soluklu ve tel tel işlenerek gerçekleştirilecek bir yönelim olduğu, duygularla hareket etmenin ne kadar yanlış olduğu belli oldu.

Büyük güçlerle aşık atmanın, öyle meydanlarda nutuk atmaya benzemediği, filler kapışırken çimenlerin ezildiği bir kez daha teyit olundu.

Türkiye’nin bölgesel liderlik ve yeni Osmanlıcılık hayallerinin hiçbir alt yapısının olmadığı, aksine etrafını boş yere ürküttüğü ve de kendi yardıma muhtaç bir ülkenin bölgesine liderlik edemeyeceği orta çıktı.

Bilim ve akılla hareket etmemenin sonunun hüsran olduğu, lafla peynir gemisinin yürümediği dimağlara nakşolundu.

Hüseyin Vodinalı

Odatv.com

Link to post
Sitelerde Paylaş

bütün mesele iran a güvenilirmi de yatıyor..?

Elli yıldır batıya yalamalık yapan Türkiye Sabetay Cumhuriyetine bende olsan şüpheyle yaklaşırım.

Bir tek patentli aracı dahi olmayan bu Sabetay Cumhuriyetinden bir bok olmaz. İranla yakınlaşsaydık en azından Silah sanayimiz olurdu.

Üniversite bitiren gençler batının Satış temsilcisi, bitirememişlerde güvenlik görevlisi olarak onursuzca bir yaşamın hakim olduğu ülkede devrim şart. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

resme yakından bakınca tabi ki Rusya kaypak gelir gözlerinize. Rusya, ABD, İran, İsrail, Türkiye, Almanya, Fransa aynı bloktaki ülkelerdir. İran eğer ki yaramazlığa devam ederse rejim değiştirilecek. İran geçici süre bu kampa lazım. İngiltere ise tarafını seçecektir (ki yeni seçilen parti ile kısmen tarafını seçtiğini belli etti), eğer yanlış tarafı seçerse Pentagon tarafından tıpkı 1950'lerdeki gibi Nükleer Abluka'ya alınacak, gerekirse yok edilecektir.

Rusya ve ABD aynı saftadır. Rakip devletler Çin, Hindistan ve safını yanlış seçerse İngiltere'dir. Rusya ABD ile her alanda bir olmak zorundadı, Şangay Beşlisi denen şey Molotov-Ribbetrop anlaşmasından farksızdır. Rusya onu da bozacaktır, zira Çin en büyük ve en güçlü düşmandır. Çin'in biraz daha yaşamasına izin verilirse tüm dünyaya egemen olacak, öyle böyle değil, tüm dünyayı iflas ettirecektir. öyle olunca da ABD'lileri Çin için çalışan fakir işçiler olarak görebilirsiniz. adamlar bunun farkındalar ve önlemlerini almaya başladılar.

Yeni dünyada küresel güç olmayacak, onun yerine yarıküresel hegemon güçler olacak. Bu yarı küreden sorumlu olacak olan devlet yeni roma olacak ve eski roma'nın tacını taşıyacaktır, işte bu ülke merkezde Almanya-Polonya-Rusya'nın olduğu, bağlaşık olarak Fransa, Japonya'nın yer alacağı büyük ama içe kapanık bir devlet olacaktır. (ALM-POL-RUS=ROMA)

ortadoğunun bir esprisi kalmamıştır, posası sıkılıp çöpü ortada bırakılacak ve bizim gibi romantik takılan ülkelerin himayesine girecektir. 100 yıl önce petrolü için elimizden aldılar, posasını şimdi geri verecekler, biz de "osmanlı geliyor gümbür gümbür" diyerek sevineceğiz bu sorunlu coğrafya için.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yeni dünyada küresel güç olmayacak, onun yerine yarıküresel hegemon güçler olacak. Bu yarı küreden sorumlu olacak olan devlet yeni roma olacak ve eski roma'nın tacını taşıyacaktır, işte bu ülke merkezde Almanya-Polonya-Rusya'nın olduğu, bağlaşık olarak Fransa, Japonya'nın yer alacağı büyük ama içe kapanık bir devlet olacaktır. (ALM-POL-RUS=ROMA)

Niye çok fazla Negri kokusu alıyorum. ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iran'daki rejim yıkılırsa,eski rejim veya seküler cumhuriyet gelirse Iran'ın yanında olurum.Ama bu halde Rusya'yı ve yaptırımları destekliyorum.Belki bu yaptırımlar şeyhlerin yıkılmasına yol açıcak.

BM gerizekalı mı bilmiyorum ama ülkedeki laik modern yanlılarını güçlendirsin,onlara yardım etsin daha yararına olur.Bu yaptırımlarla bir yere varılmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kısaca petrol kuyuları ingilizlere geçerse İranı desteklerim demekmi istiyorsun. ?

Senin modern,çağdaş,seküler devlet olmaktan anladığın Batı'nın kölesi olmak sanırım,o yüzden cevap vermiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kısaca petrol kuyuları ingilizlere geçerse İranı desteklerim demekmi istiyorsun. ?

petrol kuyuları pik yapmıştır ve tüm dönen dolaplar bunun üzerinedir. bize de posası çıkmış bu toprakları "al istersen" diye geri verecekler, olan tantana bundan ibaret. İngiltere'nin akıbetini de bir önceki mesajda görebilirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...