Jump to content

Taş atan çocuklar için Chomsky ve Zizek, Taksim'de açlık grevi yapacak


Recommended Posts

Taş atan çocuklar için Chomsky ve Zizek, Taksim'de açlık grevi yapacak

Taş atan çocuklara yönelik yasal değişiklik konusunda Meclis'in net bir takvim vermemesi, demokratik kitle örgütlerini harekete geçirdi.

Değişikliğin temmuz ayında Meclis tatile girmeden çıkarılmasını isteyen sivil toplum örgütleri, yapacakları eylemlerle hükümeti hızlı davranmaya zorlayacak. Bu amaçla Terörle Mücadele Kanunu mağduru çocukların bulunduğu 32 ilden TBMM'ye yürüyüşler düzenlenecek. Taksim'de yapılacak temsilî açlık grevine ise aralarında Noam Chomsky, Slavoj Zizek ve Immanuel Wallerstein gibi dünyaca ünlü edebiyatçı, yazar ve entelektüellerin de bulunduğu çok sayıda isim katılacak. Uluslararası örgütlerin ve parlamentoların dikkatini Türkiye'ye çekmek için Meclis önünde de bir oturma eylemi planlanıyor. İkazlarının sadece hükümete olmadığının altını çizen sivil toplum temsilcileri, CHP, MHP ve BDP'ye de yönelik olacağını vurguluyor.

TMK mağduru çocuklar için süreç, geçtiğimiz yıl içinde 3 maddelik yasa değişikliğinin 'torba yasa' içinde Meclis'e gelmesiyle başladı. Bu değişikliklere itiraz eden sivil toplum örgütü temsilcileri ise Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek 8 maddeden oluşan kapsamlı bir değişiklik talebinde bulundu. Başbakan da, AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ'ı bu tasarıyı hazırlamakla, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı da takip etmekle görevlendirdi. Bozdağ, yaptığı çalışmalar sonucu tasarının mayıs ayı sonunda Meclis'ten çıkacağını kamuoyuna açıkladı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, "Bu yasa çıkmadan Meclis tatile girmeyecek." yönünde bilgi verdi. Bu konudaki olumlu hava TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın, "Haziran ayının yoğunluğu içinde bu işin yeni döneme kaldığı gerçeğe yakın bir olasılık." sözleriyle dağıldı. 4 bin civarında çocuğu ilgilendirdiği tahmin edilen değişikliğin ekime kalmaması için harekete geçen Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları (ÇİAÇ), bir eylem planı hazırladı.

Dünyanın gözü Taksim'e çevrilecek

Önümüzdeki haftaya kadar Meclis'ten kesin bir tarih gelmezse eylem planı hayata geçirilecek. İlk olarak Türkiye, uluslararası sivil örgütlere ve parlamentolara şikâyet edilecek. Bunun ötesinde Taksim'de bir açlık grevine başlamayı planlayan aktivistler buraya, Avrupa ile Güney Amerika ülkelerinden bazı insan hakları bakanları, parlamentoların insan hakları komisyon başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerini davet etti. Dünyaca ünlü muhalif düşünür Noam Chomsky, Sloven filozof Slavoj Zizek, ABD'li düşünür Immanuel Wallerstein, hayvan hakları üzerine çalışan ABD'li örgüt PETA'nın başkanı Ingrid Newkirk, Kübalı muhalif Guillermo Farinas, İranlı Şirin Ebadi, İngiliz oyuncu Glenda Jackson, Brezilyalı karikatürist Carlos Latuff ve ismi henüz kesinleşmeyen bir Hollywood starının da bu eyleme destek vermesi bekleniyor.

Dünyanın dikkatini çekmek amacıyla açlık grevi dışında, TBMM önünde de bir oturma eylemi planlanıyor. Ayrıca TMK'dan yargılanan çocukların bulunduğu 32 ilden eşzamanlı olarak TBMM'ye yürüyüşler yapılacak.

ZAMAN

http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=993739&title=tas-atan-cocuklar-icin-chomsky-ve-zizek-taksimde-aclik-grevi-yapacak

Link to post
Sitelerde Paylaş

Açlık grevine katılacaklara teşekkür ederim.Şu yasayıda bir an önce meclisten geçirsinler sanki çok zor bir iş.Hem eğitim-öğretimi zorunlu kılacaksın hemde eğitim çağındaki çocukları hapise atacaksın olacak işmi bu.

Ortada çocuklardan kaynaklı bir sorun varsa hükümet bunu çocukları hapse atarak değilde başka türlü çözme yoluna gitmelidir.Tabi burda BDP yede büyük sorumluluk düşmektedir.BDP çocukların eylemlerde yer almasını engellemek için kampanya başlatabilir mesela.Varoşlara afişler asılabilir eylemci çocukların aileleri ile birebir görüşebilir bu çocukların öğretmenlerinle görüşüp daha duyarlı olmaları sağlanabilir kahvahanelerde bilgilendirme toplantıları yapılabilir.Bunlar açlık grevinden daha fazla fayda sağlar diye düşünüyorum.

Ludwig kardaş bugün zaman gazetesinde bu haberi okuyunca bende birşeyler yazayım dedim.Sonra forumun zaman gazetesi ve benzeri gazetelere alerjisini bildiğimden vazgeçtiydim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ödediği vergilerle sağlanan kamu hizmeti ve düzenin korunması ne zamandan beri insanlık düşmanlığı oldu.

Çoluğu çocuğu taş attı diye yıllarca hapse atın, sonra hepsi militan olsun; sizin önlemleriniz düzeni nasıl koruyor görüyoruz.

tarihinde Judge_Holden tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Çoluğu çocuğu taş attı diye yıllarca hapse atın, sonra hepsi militan olsun; sizin önlemleriniz düzeni nasıl koruyor görüyoruz.

Yalakalıktan öte çözüm yazmalısın.

Düşüncelerinizin iplerini tutanlar daha yazmadı bilmiyorum demende bir şık tabi. :lol:

hayvan hakları üzerine çalışan ABD'li örgüt PETA'nın başkanı Ingrid Newkirk,

:lol:

tarihinde Tutankhamun tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Chomsky bu ülkeye giriş yapmadan önce, zatına aynı ülke yönetimi tarafından yapılan terbiyesizliğin ve onursuzluğun hesabını sormalı. Dünya çapında üne sahip olan işbu düşünüre sadece bu ülke tarafından hakkında dava açıldı, kitapları yasak edildi. Organize edenler de süpersonik demokratlarmış, bunu da belirtmeli. Hazır bu kadar adamı kandırmışken aynı kisve altında 27 mayıs veyahut ergenekon için de bir şeyler yapmalılar. Üzülürüz sonra.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Devlet burada kendince bir direnis, inatlasma icinde, devletin cikis noktasi galiba su olmali, bugün tas atan cocuk, yarin devletin memuruna silah ceker, o yüzden bu tür olusabilecek bir hamleyi kökünden yasaklamak.

Ama ne yazik ki kemalist statükocu rejimin ceza hukuku böyle isliyor, "gelecekte suclu olabilir" öngörüsünden yola cikarak, yargiliyor, bkz basörtüsü yasagina olan gerekceler "bunlar ilerki yillarda SUC ISLEYEBILIR", ayni mantik burada da var, cocuk büyünce daha kötü suclar ISLEYEBILIR !

bu sorun o kadar ciddi ki, pkk ve onun siyasi uzantilarina emanet edilmeyecek kadar ciddi bir sorun, lütfen bu soruna sahip cikin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...