Jump to content

Kuran ve TCK


Recommended Posts

Aklıevvellin biri Richard Dawkins'in Tanrı Yanılgısı adlı kitabının Türkiyedeki yayıncısı hakkında TCK .216 M.ne (Halkı Kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama) muhalefet ettiği iddiası ile suç duyurusunda bulunmuş. Savcı Beraat istemiş mahkeme de tarafların esas hakkında beyanda bulunmaları için duruşmayı ertelemiş. (Kaynak Milliyet 30/03/2008)

Şimdi TCK 216 ya bakalım:

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama

MADDE 216. - (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Şimdi de aşağıdaki ayetleri okuyalım.

Bence bu maddeden dava açılacaksa Kuran'ın yayıncısına dava açılmalıdır.

Hukukçu arkadaşların fikirlerini merak ediyorum, Muhammed öldüğüne göre

diyelimki ben, bu ayetleri delil göstererek (bunlar haricinde TCK ya aykırı onlarcası daha var ) Kuranın sözlerinin TCK 216 ya muhalefet ettiği iddiası ile kim hakkında ve nasıl suç duyurusunda bulunabilirim :)

Bakara/191. Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke'den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.

Nisa/89. Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.

Tevbe/5. Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir

Nisa/144. Ey iman edenler! Mü'minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Kendi aleyhinize Allah'a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?

Maide/51. Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Selam,

madem tüm kurani okumuyorsun, en azindan bir alt ve üst ayetleri okumani tavsiye ederim...

Savunma Amacıyla Savaş

2:190 Sizinle savaşanlarla ALLAH yolunda savaşın. Saldırgan olmayın. ALLAH saldırganları sevmez.

2:191 Onları yakaladığınız yerde öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın; zulüm ve işkence öldürmekten beterdir. Kutsal Mescid'in yanında sizinle savaşmadıkça onlarla savaşmayın. Size saldırırlarsa siz de onlara saldırın. İnkarcıların cezası böyledir.

2:192 Son verirlerse, ALLAH Bağışlayandır, Rahimdir.

2:193 Zulüm ve işkence ortadan kalkıncaya ve din ALLAH için oluncaya kadar onlarla savaşın. Son verirlerse, artık zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur.

Savaşa, savunma amacıyla izin verilmiştir

60:8 ALLAH, din uğrunda sizinle savaşmayan ve sizi yurdunuzdan çıkarmayan kimselere iyilik yapmanızı ve onlara adaletli davranmanızı yasaklamaz. ALLAH adaletli davrananları sever.

60:9 Ancak ALLAH, sadece, sizinle din uğrunda savaşan, sizi yurdunuzdan çıkaran ve sizi çıkarılmanıza yardım eden kimselerle dost olmanızı yasaklar. Onları dost edinenler zalimlerdir.

Barışı Gerçekleştirin

47:35 Barışa giden yolda gevşemeyin. Zafer sizindir. ALLAH sizinle beraberdir ve işlediklerinizi ziyan etmeyecektir.

Dinden dönen insanlar, müslümanların can ve mal güvenliklerini hiçe sayan düşmanlarla birlik olup savaşmadıkça kendilerine dokunulmaz.

4:88 Size ne oluyor da ikiyüzlüler hakkında iki gruba ayrılıyorsunuz? İşlediklerinden ötürü ALLAH onları baş aşağı çevirdi. ALLAH'ın saptırdığını siz mi doğru yola ulaştırmak istiyorsunuz? ALLAH'ın saptırdığı kimseye sen hiçbir yol bulamazsın.

4:89 Sizin de kendileri gibi inkar etmenizi istediler ki onlarla bir olasınız. ALLAH yolunda harekete geçinceye kadar onlardan kimseyi dost edinmeyin. Size karşı dönerlerse onları yakalayın, onları bulduğunuz yerde öldürün. Onları ne dost ne de yardımcı edinmeyin;

4:90 Ancak aranızda anlaşma bulunan bir topluluğa katılan, yahut sizinle veya kendi halkıyla savaşmaktan dolayı göğüslerinde sıkıntı duyarak size gelenler hariç... ALLAH dileseydi onları başınıza musallat eder ve onlar da sizinle savaşırdı. Sizi yalnız bırakır, sizinle savaşmaz ve size barış önerirlerse ALLAH sizin onlara saldırmanıza izin vermez.

4:91 Hem sizinle hem kendi toplumlarıyla güven içinde durmak isteyen bir başka grup bulacaksınız. Ne zaman kargaşalığa çağrılsalar içine dalarlar. Sizi yalnız bırakmaz, barış yapmak istemez ve ellerini sizden çekmezlerse karşılaştığınız yerde onları öldürebilirsiniz. Böylelerine karşı size apaçık yetki verdik.

Kuran'ın izin verdiği savaş savunma amacıyladır. Şu ayetlere de bakınız: 2:167,168,190,192,193,256; 4:91; 60:8-9.

9:1 Bu, ALLAH ve elçisinden, kendileriyle anlaşma yapmış bulunduğunuz putperestlere bir ültimatomdur

9:2 Yeryüzünde dört ay daha dolaşın, bilin ki siz ALLAH'ı aciz bırakamazsınız ve ALLAH inkarcıları rezil eder.

9:3 Bu, aynı zamanda, ALLAH ve elçisinden tüm halka, büyük hac günü yayımlanmış bir bildiridir: ALLAH putperestlerden uzaktır, elçisi de... Tevbe ederseniz sizin için daha iyidir. Dönerseniz, bilin ki siz ALLAH'ı aciz bırakamazsınız. İnkarcılara acı bir azabı müjdele.

9:4 Ancak, kendileriyle yaptığınız anlaşmanın koşullarına eksiksiz uyan ve size karşı başkalarıyla işbirliğinde bulunmayan putperestlerin anlaşmasını tanıdığınız süreye kadar uygulayın. ALLAH erdemlileri sever.

9:5 Kutsal aylar çıkınca, (hâlâ barışa yanaşmıyorlarsa) o putperestleri yakaladığınız yerde öldürün. Onları yakalayın, onları kuşatın ve her hareketlerini izleyin. Tevbe edip namaz kılar ve zekat verirlerse yollarını serbest bırakın. ALLAH Bağışlayandır, Rahimdir.

9:6 Putperestlerden biri sizden geçiş emniyeti dilerse ona koruma sağla ki ALLAH'ın sözünü işitsin; sonra onu kendisinin güvenlik bölgesine ulaştır. Çünkü onlar bilgisiz bir topluluktur.

9:7 Putperestlerin ALLAH ve elçisi yanında nasıl bir anlaşması olabilir ki? Kutsal Mescid'de sizinle anlaşma yapmış olanlar hariç. Onlar sizin haklarınızı gözettikleri sürece siz de onların haklarını gözetin. ALLAH erdemlileri sever.

Baris ve güven

tarihinde Tas tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Tas,

Bir altını ve bir üstünü de okudum.

Ancak Nisa 31 de bile binlerce farklı yorum yapılırken bu

ayetlerden kendine vazife çıkarmayacak beyin özürlülerin olmadığını garanti edebilirmisin..

Yani bir insan bir kitap yazsa ve çoğunda erdemlerden bahsetse

ama bir yerinde de bu erdemlerin herhangi birine sahip olmayan insanları öldürün dese (veya bunu ima itse)

bu suça teşvik midir değil midir ?

Bu arada son iki ayetin ve özellikle benim yazmın temel kaynağı olan

yahudi ve hristiyanlardan dost edinmeyin ayetinin

bir altı bir üstü beş altı beş üstü

vel hasıl kuran ruhu ile ne ifade ettiğini bir açıklarsan sevinirim.

Bir de hukukçuysan bunu TCK 216 ya göre değerlendir lütfen...

Link to post
Sitelerde Paylaş

petrus 2: 12

Ama anlamadıkları konularda sövüp sayan bu kişiler, içgüdüleriyle yaşayan, yakalanıp boğazlanmak üzere doğan, akıldan yoksun hayvanlar gibidir. Hayvanlar gibi onlar da yıkıma uğrayacaklar. ( hiristiyan olmayanlar icin bir ayet)

Johannes 15/6

Bir kimse bende kalmazsa, çubuk gibi dışarı atılır ve kurur. Böylelerini toplar, ateşe atıp yakarlar. yani isaya inanmayani toplayin ve yakin(engizision)

Luk 19/27 `Beni kral( ikinci gelisi isayin kral olarak olcak) olarak istemeyen o düşmanlarıma gelince, onları buraya getirin ve gözümün önünde kılıçtan geçirin!'»

türkiyede yeni ahiti yasakla , Atatürk olsaydi missiyonerligi yasaklamisti

-------------------------------------------------------

,

kiliselerin cadi avi afrikada

http://www.guardian.co.uk/news/video/2007/dec/09/video

http://www3.ndr.de/ndrtv_pages_video/0,,OI..._LOCint,00.html

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=4512...p;dt=2007/11/22

bu mansara türkiyede olamasmi ?

------------------------------------------------------

mukades kitapta cadi kadinlari öldürun yazmakta , yahudi düsmanliyi yapilmakta , dövülen kölelere sabir edin denmekte bunlar eski ahite deyil yeni ahite yazar .

-----------------------------------

pazar günleri kiliselerde isanin kani diye sarap iciyorlar , katolikler haric kiliselerde cemat de iciyor yani 18 yas doldurmamis cosuklara sarap iciriyorlar

-------------------------------------------------------

papzlarlarin 10 000 cocuk tesavus etmisler .

fanatikler missiyoner cocuklar abd de, jeus(isis) camp

http://youtube.com/watch?v=ZKHt1A8Kf80

bu mansarayi türkiyede görmek isteyenler varmi acaba?

---------------------------------------------

johovaci larin kilisesi kral salonu denir bunlar vaas larda iste kral gelecek , kralik kuracak

isanin ikinci gelisi seytanin hukumdarligi yikilacak diye , seytanda Türkiye cumhuriyeti ve lagiklik , kralik kurmak istiyorlar birde din devleti bu ,

evangelisterde su an isa gelicek ve kralik hayelleri pesinde

katoliklerde direk vatikana bagli , yurt disindaki bir adam türkiyede ki kitle üzerine nufus sahibi olmasi doyrumu

---------------------------------

romalilar

7 Ama benim yalanımla Tanrı'nın gerçeği O'nun yüceliği için daha açık şekilde ortaya çıkmışsa, ben niçin yine bir günahkâr olarak yargılanıyorum?

8 Bazılarının bizi kötüleyerek, söylediğimizi ileri sürdüğü gibi niçin, «Kötülük yapalım da

bundan iyilik çıksın» demeyelim?

kötülük yapalim iyilik olsun diyen insandan hersey beklenir ,erlik

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamam harika gidiyoruz, da musevilik ve hristiyanlıkta suç duyurusunda bulunacağımız kimler var.

Bildiğim kadaı ile Musa'da, İsa' da öldü...

En sonunda Sümerlerin tanrılarına suç duyurusunda bulunacakmışız gibi geliyo0r bana....

Aslında insan hakları evrensel bildirgesine bakarsak

hepsi hakkından syuç duyurusu olur. Richarda Dawkins sağolsunnn....

Tabiii Marx ı unutmazsak...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tamam harika gidiyoruz, da musevilik ve hristiyanlıkta suç duyurusunda bulunacağımız kimler var.

Bildiğim kadaı ile Musa'da, İsa' da öldü...

En sonunda Sümerlerin tanrılarına suç duyurusunda bulunacakmışız gibi geliyo0r bana....

Aslında insan hakları evrensel bildirgesine bakarsak

hepsi hakkından syuç duyurusu olur. Richarda Dawkins sağolsunnn....

Tabiii Marx ı unutmazsak...

erlik

syuç duyurusu yap hepsine bende varim

Islam ve yahudilik mahkemede beraat eder ,buna emin olabilirsin,

mahkeme sunu der " müslüman ve yahudilerinki tek laffda icraat yok bunlarda "

ceza yemeden yirtariz ins.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tas her şeyi yeterince açıklamış . Ve su ana kadar öğrendiklerimde hiç bir hukuk kuralı bağlı olduğu devletin din ahlak kurallarından bağımsız yazılmamıştır.

O devirdeki yaşanan olaylarda bu devirdeki yaşanan olaylar birbirinden farklıdır. Halk topraklarından kovulmuş ve geri almak için veya bulundukları bölgedende kovulmamak için savunma savası yapmıslardır.

Ne yani biz kurtuluş savaşı gibi bir savası yaşamasaydık da gelsinler canı alsınlar ülkemizin topraklarını... savunmayalım! ne olcak . hem kanunumuzda hemde kitabıızda yasakmış adam, öldürmek savaşmak. Azcık mantıklı konusun bari

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demek savunma amacli, vayy bee!!! Bakalim oylemiymis..

Tevbe Suresi

(123) Ey iman edenler! Kafirlerden (öncelikle) yakınınızda olanlarla savaşın ve sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki Allah kendisine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir.

Tahrim Suresi

(9) Ey Peygamber! Kafirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tas her şeyi yeterince açıklamış . Ve su ana kadar öğrendiklerimde hiç bir hukuk kuralı bağlı olduğu devletin din ahlak kurallarından bağımsız yazılmamıştır.

O devirdeki yaşanan olaylarda bu devirdeki yaşanan olaylar birbirinden farklıdır. Halk topraklarından kovulmuş ve geri almak için veya bulundukları bölgedende kovulmamak için savunma savası yapmıslardır.

Ne yani biz kurtuluş savaşı gibi bir savası yaşamasaydık da gelsinler canı alsınlar ülkemizin topraklarını... savunmayalım! ne olcak . hem kanunumuzda hemde kitabıızda yasakmış adam, öldürmek savaşmak. Azcık mantıklı konusun bari

İşin özünü örtmeye çalışıyorsunuz ama yemez.

Bahsedilen savaşların, katliamların sebebi din/mezhep ayrılığıdır.

Bunun mimarı da Muhammed'dir.

.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dedigin gibi Gezgin kardes, gorende zannedecekki, millet bunlara durup dururken saldirdi ve bunlarda savunmaya gecti. Adam kicindan bir din uydurdu ve herkesin ona uymasini istedi. Kabeyide ele gecirip, adamlarin kutsallarina sulandi. Adamlarda haliyle, hastir dediler. Hem sen onlari zorla kendi uydurdugunu kabul ettirmek icin baski yap, hemde karsilik verilince, masum rolune gir.

Bu konuda, Oguz un yazdigi harika bir yazi var

http://ateistplatform.ipbfree.com/index.php?showtopic=1250

Link to post
Sitelerde Paylaş
Aklıevvellin biri Richard Dawkins'in Tanrı Yanılgısı adlı kitabının Türkiyedeki yayıncısı hakkında TCK .216 M.ne (Halkı Kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama) muhalefet ettiği iddiası ile suç duyurusunda bulunmuş. Savcı Beraat istemiş mahkeme de tarafların esas hakkında beyanda bulunmaları için duruşmayı ertelemiş. (Kaynak Milliyet 30/03/2008)

Şimdi TCK 216 ya bakalım:

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama

MADDE 216. - (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Şimdi de aşağıdaki ayetleri okuyalım.

Bence bu maddeden dava açılacaksa Kuran'ın yayıncısına dava açılmalıdır.

Hukukçu arkadaşların fikirlerini merak ediyorum, Muhammed öldüğüne göre

diyelimki ben, bu ayetleri delil göstererek (bunlar haricinde TCK ya aykırı onlarcası daha var ) Kuranın sözlerinin TCK 216 ya muhalefet ettiği iddiası ile kim hakkında ve nasıl suç duyurusunda bulunabilirim :)

Bakara/191. Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke'den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.

Nisa/89. Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.

Tevbe/5. Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir

Nisa/144. Ey iman edenler! Mü'minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Kendi aleyhinize Allah'a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?

Maide/51. Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.

araştırmadan uzak bir yazı olduğunu görmek için illa ki hukukçu olmak gerekmiyor. çok az bir hukuk bilgisi ile sizin bu yazdıklarınızın tamamını çürütebilirim. öncelikle yazdığınız konularda ve hatta başlık açmaya değer görüyorsanız biraz daha araştırmak gerekğini de bilmeniz gerekirdi.

mesela bakara 190, nisa 90-94, tevbe 4-6-7, ve daha çokları var...

blduğunuz yerde öldürün ifadesi sadece savaş durumunda kullanılmıştır...

şimdi israil n yaptığı hukuk mudur? amerika nın yaptığı hukuk mudur?

Link to post
Sitelerde Paylaş

selamlar,

Bir altını ve bir üstünü de okudum.

Peki, madem okudun da, neden carpitmaya gelen ayetleri yaziyorsun. Ayni bugünlerde Hollandali Wilders in yaptigi gibi.

Neyse bu artik önemli degil, ama umarim müslüman olmayan biri senin yazdiklarini okuyup, yolda gecen bir müslümani görerek, "ulen o beni öldürmeden ben onu öldüreyim" dememistir.

Ancak Nisa 31 de bile binlerce farklı yorum yapılırken bu

ayetlerden kendine vazife çıkarmayacak beyin özürlülerin olmadığını garanti edebilirmisin.

Güzel, takip. Dedign gibi adam beyin özürlü. Evinde, couterstrick oynayip, disarda millete savas acan da beyin özürlü.

Allah, Kuranda akil sahiplerine hitap ediyor, insan aklini kullanmasi gerektigni.

10:100 Hiçbir kişi ALLAH'ın izni olmadan inanamaz ve O, akıllarını kullanmayanları rezilliğe mahkum eder.

Yani bir insan bir kitap yazsa ve çoğunda erdemlerden bahsetse

ama bir yerinde de bu erdemlerin herhangi birine sahip olmayan insanları öldürün dese (veya bunu ima itse)

bu suça teşvik midir değil midir ?

Durup dururken, savasa tesvik yok!!! Bunu yapanlar da kesinlikle Allaha teslim olmus olanlar degil, onlar da sadece kendi heveslerine uyanlar.

Hem, bir Allaha teslim olanin, biriyle karsilastigndaki ilk kelimesi "Baris" tir (selam). Bu konu üzerinde de bir Ileti acabilirsin istersen. Maksat kiskirtmak olmasin, aydinlatmak olsun...

Malesef bagzi beyinsizler, "Islam", "Müslüman" adlarini yanlislikla kendilerine veriyorlar ve onlarda kiskirtiyor. Ama bu kisileri kolaylikla taniyabilirsiniz, cünki onlar da Kurani tanimiyorlar ve uymuyorlar....

Bu arada son iki ayetin ve özellikle benim yazmın temel kaynağı olan

yahudi ve hristiyanlardan dost edinmeyin ayetinin

bir altı bir üstü beş altı beş üstü

vel hasıl kuran ruhu ile ne ifade ettiğini bir açıklarsan sevinirim.

Sanmistim savas olayini biraz aciklayinca, arastirmaruhun belik uyanmistir... ;)

5:51 İnananlar, Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onlarla dost olursa onlardan sayılır. ALLAH zalim toplumu doğru yola iletmez.

Bu ayette kendileriyle dost olmamız yasaklanan kitap halkının nitelikleri 5:57 ayetinde açıklanıyor. Kitap halkının arasında iyiler de var (3:113). Kitap halkının yemeği yenir, kızlarıyla evlenilir.

Bu ayetlerde, diğer insanlar ve toplumlarla olan ilişkilerimizde bize temel ilkeleri verir.

5:57 İnananlar, sizden önceki kitap halkı ve inkarcılar arasında dininizi alay ve eğlence konusu yapanları dost edinmeyin. İnanmış iseniz ALLAH'ı dinlemelisiniz.

60:8 ALLAH, din uğrunda sizinle savaşmayan ve sizi yurdunuzdan çıkarmayan kimselere iyilik yapmanızı ve onlara adaletli davranmanızı yasaklamaz. ALLAH adaletli davrananları sever.

60:9 Ancak ALLAH, sadece, sizinle din uğrunda savaşan, sizi yurdunuzdan çıkaran ve sizi çıkarılmanıza yardım eden kimselerle dost olmanızı yasaklar. Onları dost edinenler zalimlerdir.

Birkac Kuranda Kitap halki üzerine ayetler....

3:113 Ancak hepsi bir değil. Kitap halkından dosdoğru bir grup var ki geceleri ALLAH'ın ayetlerini okuyup secde ederler.

3:114 ALLAH'a ve ahiret gününe inanırlar, iyiliği öğütler kötülükten sakındırır ve iyi işlere koşuşurlar. İşte onlar iyilerdendir.

2:62 İnananlar, Yahudiler, Hıristiyanlar ve diğer dinlerden her kim: ALLAH'a ve ahiret gününe inanır ve erdemli bir hayat sürdürürse, onların ödülleri Rab'leri katındadır. Onlar için korku ve üzüntü yoktur.

2:111 "Yahudi veya Hıristiyanlardan başkası cennete giremez," dediler. Bu, onların kuruntusudur. De ki: "Doğru sözlüler iseniz delilinizi getirin."

5:69 İnananlar, Yahudiler, diğer dinlerden olanlar ve Hıristiyanlardan kim ALLAH'a ve ahiret gününe inanır ve erdemli bir yaşam sürerse onlar için bir korku yoktur ve onlar üzülmeyecekler de...

Bir de hukukçuysan bunu TCK 216 ya göre değerlendir lütfen...

Bilmiyorum da, bir devlet varmidir ki Savas aninda, daha degisik hükümler kullanmiyor? Olanüstü durumlar, yani?

Baris (Selam) ve güven

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sevgili Tas,

Bir altını ve bir üstünü de okudum.

Ancak Nisa 31 de bile binlerce farklı yorum yapılırken bu

ayetlerden kendine vazife çıkarmayacak beyin özürlülerin olmadığını garanti edebilirmisin..

Yani bir insan bir kitap yazsa ve çoğunda erdemlerden bahsetse

ama bir yerinde de bu erdemlerin herhangi birine sahip olmayan insanları öldürün dese (veya bunu ima itse)

bu suça teşvik midir değil midir ?

Bu arada son iki ayetin ve özellikle benim yazmın temel kaynağı olan

yahudi ve hristiyanlardan dost edinmeyin ayetinin

bir altı bir üstü beş altı beş üstü

vel hasıl kuran ruhu ile ne ifade ettiğini bir açıklarsan sevinirim.

Bir de hukukçuysan bunu TCK 216 ya göre değerlendir lütfen...

Tas güzel yere değinmiş!

1. fakat kuran dilini bilmeyen ve anlamayanlar (başta oguz kutsal yaratik ve NiHiL gibiler) kuranı sadece saldırıya yönelik bir kitap olarak düşünebilirler.

2. din ve devlet işleri birbirine karıştırılamaz

3. dini kullanarak insanlara saldıranların cezası yasalar neyi gerektiriyor o şekilde olmalıdır.

4. dini kendi veya grup menfaatleri doğrultusunda kullanmayacaksın çünkü o bir inançtır inanan kimseler inançlarında özgürdürler.

5. ateistler yukarıdaki 4 madde dahil inancı hep evrimi kanıtlamak için kullanmakla birlikte inanan kimseye saygı göstermemekle birlikte saygı görmek istemektedirler.

maddelere bağlı olarak ateistlerin hiç birisi inanan kimseden saygı görme derdine düşemezler düşemeyecekleri gibi yedikleri ve yiyecekleri hakaretlerede kendi hareketleri çerçevesinde cevap verme hakkını dahi sahip değildirler.

6. ateistlerin tutunabileceği en büyük dal dinlerde inanan kimselerin estirdiği terör olayları (el kaide pkk) emperyalist ülkelerin işgal altına aldığı topraklarda zulüm altında kalan insanların gelişmemelerinden başka birşey değildir ve olamazda çünkü onlarda çok iyi biliyorlarki bunlar olmasa evrimin tutunabilecek hiç bir dalı yoktur zaten buna bağlı olarak evrimi kanıtlama çabaları hep sömürge devletlerdeki zulüm gören insanların psikolojik durumlarını kullanmaktan başka birşey değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
araştırmadan uzak bir yazı olduğunu görmek için illa ki hukukçu olmak gerekmiyor. çok az bir hukuk bilgisi ile sizin bu yazdıklarınızın tamamını çürütebilirim. öncelikle yazdığınız konularda ve hatta başlık açmaya değer görüyorsanız biraz daha araştırmak gerekğini de bilmeniz gerekirdi.

mesela bakara 190, nisa 90-94, tevbe 4-6-7, ve daha çokları var...

blduğunuz yerde öldürün ifadesi sadece savaş durumunda kullanılmıştır...

şimdi israil n yaptığı hukuk mudur? amerika nın yaptığı hukuk mudur?

Objektif yorumların için teşekkürler.

Çok az hukuk bilgisi tabiiki soruma yanıt verebilirsiniz

çünkü çok az hukuk bilgisi ile bu ülkede bakan, başbakan ve cumhurbaşkanıda olunabiliyor.

Bu bir meziyet değil. Amerika ve İsrailin yönetiminde bulunanlarında din referansları yüksek

gruplardan olduklarını düşünürsek verdiğiniz bu iki örneğin aslında sorumun pekte araştırmadan

yazılmış olmadığını gösterdiğini anlarsınız.

selamlar,

Peki, madem okudun da, neden carpitmaya gelen ayetleri yaziyorsun. Ayni bugünlerde Hollandali Wilders in yaptigi gibi.

Neyse bu artik önemli degil, ama umarim müslüman olmayan biri senin yazdiklarini okuyup, yolda gecen bir müslümani görerek, "ulen o beni öldürmeden ben onu öldüreyim" dememistir.

Güzel, takip. Dedign gibi adam beyin özürlü. Evinde, couterstrick oynayip, disarda millete savas acan da beyin özürlü.

Allah, Kuranda akil sahiplerine hitap ediyor, insan aklini kullanmasi gerektigni.

10:100 Hiçbir kişi ALLAH'ın izni olmadan inanamaz ve O, akıllarını kullanmayanları rezilliğe mahkum eder.

Durup dururken, savasa tesvik yok!!! Bunu yapanlar da kesinlikle Allaha teslim olmus olanlar degil, onlar da sadece kendi heveslerine uyanlar.

Hem, bir Allaha teslim olanin, biriyle karsilastigndaki ilk kelimesi "Baris" tir (selam). Bu konu üzerinde de bir Ileti acabilirsin istersen. Maksat kiskirtmak olmasin, aydinlatmak olsun...

Malesef bagzi beyinsizler, "Islam", "Müslüman" adlarini yanlislikla kendilerine veriyorlar ve onlarda kiskirtiyor. Ama bu kisileri kolaylikla taniyabilirsiniz, cünki onlar da Kurani tanimiyorlar ve uymuyorlar....

Sanmistim savas olayini biraz aciklayinca, arastirmaruhun belik uyanmistir... ;)

5:51 İnananlar, Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onlarla dost olursa onlardan sayılır. ALLAH zalim toplumu doğru yola iletmez.

Bu ayette kendileriyle dost olmamız yasaklanan kitap halkının nitelikleri 5:57 ayetinde açıklanıyor. Kitap halkının arasında iyiler de var (3:113). Kitap halkının yemeği yenir, kızlarıyla evlenilir.

Bu ayetlerde, diğer insanlar ve toplumlarla olan ilişkilerimizde bize temel ilkeleri verir.

5:57 İnananlar, sizden önceki kitap halkı ve inkarcılar arasında dininizi alay ve eğlence konusu yapanları dost edinmeyin. İnanmış iseniz ALLAH'ı dinlemelisiniz.

60:8 ALLAH, din uğrunda sizinle savaşmayan ve sizi yurdunuzdan çıkarmayan kimselere iyilik yapmanızı ve onlara adaletli davranmanızı yasaklamaz. ALLAH adaletli davrananları sever.

60:9 Ancak ALLAH, sadece, sizinle din uğrunda savaşan, sizi yurdunuzdan çıkaran ve sizi çıkarılmanıza yardım eden kimselerle dost olmanızı yasaklar. Onları dost edinenler zalimlerdir.

Birkac Kuranda Kitap halki üzerine ayetler....

3:113 Ancak hepsi bir değil. Kitap halkından dosdoğru bir grup var ki geceleri ALLAH'ın ayetlerini okuyup secde ederler.

3:114 ALLAH'a ve ahiret gününe inanırlar, iyiliği öğütler kötülükten sakındırır ve iyi işlere koşuşurlar. İşte onlar iyilerdendir.

2:62 İnananlar, Yahudiler, Hıristiyanlar ve diğer dinlerden her kim: ALLAH'a ve ahiret gününe inanır ve erdemli bir hayat sürdürürse, onların ödülleri Rab'leri katındadır. Onlar için korku ve üzüntü yoktur.

2:111 "Yahudi veya Hıristiyanlardan başkası cennete giremez," dediler. Bu, onların kuruntusudur. De ki: "Doğru sözlüler iseniz delilinizi getirin."

5:69 İnananlar, Yahudiler, diğer dinlerden olanlar ve Hıristiyanlardan kim ALLAH'a ve ahiret gününe inanır ve erdemli bir yaşam sürerse onlar için bir korku yoktur ve onlar üzülmeyecekler de...

Bilmiyorum da, bir devlet varmidir ki Savas aninda, daha degisik hükümler kullanmiyor? Olanüstü durumlar, yani?

Baris (Selam) ve güven

Bu başlığa yazma zahmetinde bulunan sevgili arkadaşlar,

mevcut ve gelişmiş ve gelişmeye açık olan hukuk sistemi ile

bundan binlerce yıl önce ortaya çıkan dogmalarla örülü insan iradesini hiçe sayan ve bence hiç te tutarlı olmayan (fantastik olarak güzel ama) dinlerin yargılanmasını gerçekten düşünen biri değilim. Bu mevcut durum da olamaz da...

Şuraya dikkat çekmek istedim. Richard Dawkins'in kitabı hakkında suç duyurusunda bulunuluyor TCK 216 ya göre...

Tanrı yanılgısını okudum. O kitapta geçen ifadeler ister konu bütünlüğü deyin ister bir önceki bir sonraki ayet

din kitapları kadar tehditkar ve insan hayatını hiçe sayar değil. Aslında dinlerin bizatihi kendisi insan hayatını hiçe sayıyor.

Modern hukuk, (bu çok az hukuk bilgisi ile anlaşılamıyabilir) ölüm cezasını kaldırmıştır.

Ve bu en çok dindarlardan eleştiri almıştır. İnsanlığın uygarlığı geliştikçe ceza sistemi daha da

etkisizleşecektir. Ama dogmatik düşünceler her zaman olduğu gibi bunun çok gerisinde kalacaktır.

Şimdi demek istediklerimi net bir soru ile ifade etmeye çalışayım.

Ben bir gazetede yazı yazsam ve desem ki ey ateistler, bu müslümanların, hristiyanların ve musevilerin

bir çoğu iyi insanlardır, sadece onlara savaş açarsanız sizinle savaşırlar (vallahi öyle diyorlar yoksa kendileri durup durueken dini yaymak bahanesi ile olsa bile hayatta savaş açmazlar), insanlığın iyiliği için çabalarlar, güzeldirler hoşturlar

ama gözünüzü seveyim bu teistlerden dost edinmeyin çünkü onlar zalimdir...(bazen de edinin valla ne dediğimi ben biliyormuyum) (Tabii bir de sabiiler varki diğer dinler denmiş:))

Bir de eğer siz saldırırsanız ve savaş ilan ederseniz(ki onlar hayatta saldırmaz), teistlerle savaşırken bunları bulduğunuz yerde öldürün, sakın esir falan almayın. (Cariye olayına burada değinmeyeceğim bile) Sadece ateist olmayı kabul ederlerse bağışlayın.

(Yazı tam bir saçmalık oldu derseniz yukarıdaki ayetleri tekrar okuyun....)

Bu yazı şu anki TCK 216 ya göre suçmudur değilmidir.

Lütfen uyanık olun ve sorgulayın....

Bazen saçmalık olduğunu bile bile savunuyorsunuz ya (çünkü sorgulamak bile yasak)

işte o zaman daha çok korkuyorum. Çünkü sadece öldürün kısmını okuyup uygulayacak

çok potansiyeliniz var....

Çok araştırılmadan (araştırmacı hanımefendiye ithaf edilir) yazılan son bir örnek...

Vakia suresi (diyanet meali)

17, 18, 19, 20, 21.Ebediyen genç kalan uşaklar, onların etrafında; içmekle başlarının dönmeyeceği ve sarhoş olmayacakları, cennet pınarından doldurulmuş sürahileri, ibrikleri ve kadehleri, beğendikleri meyveleri ve arzu ettikleri kuş etlerini dolaştırırlar.

22, 23.Onlar için saklı inciler gibi, iri gözlü huriler de vardır.

24.(Bütün bunlar) işledikleri amellere karşılık bir mükâfat olarak (verilir.)

25.Orada ne boş bir söz, ne de günaha sokan bir şey işitirler.

26.Sadece "selam!", "selam!" sözünü işitirler. (tas burada sen geldin aklıma)

27.Ahiret mutluluğuna erenler, ne mutlu kimselerdir!

28, 29, 30, 31, 32, 33, 34.(Onlar), dikensiz sidir ağaçları ve meyveleri küme küme dizili muz ağaçları altında, yayılmış sürekli bir gölgede, çağlayan bir su başında, tükenmeyen ve yasaklanmayan çok çeşitli meyveler içinde ve yüksek döşekler üzerindedirler.

35.Biz onları (hurileri) yepyeni bir yaratılışta yarattık.

36, 37, 38.Onları ahiret mutluluğuna erenler için, hep bir yaşta eşlerini çok seven gösterişli bakireler yaptık.

Ya erkekler diye sormaz sınız umarım ???

Link to post
Sitelerde Paylaş

Selam,

maksat konuyu dagitmakmi? Neden cennet olayina giriyoruz?

Neyse Oraya da bir cevap vereyim, sonra vermedin dersin! ;)

Huri = Meyve veya Kadin

Kuranda Huri gecen yerleri, Meyve olarak okursaniz, anlarsinizki cennetdeki Hurilerle dunyadaki sex in alakasi yoktur. Huriyi kadin olarak cevirenler cenneti bir pavyon olarak hayal ederler!!!

Arapca ve Aramice ayni dilden türemistir, Huri kelimesi Aramicede hala meyve olarak kullaniliyormus...

Hem ciftlesme dünyada ne ise yariyor, buna gerek var mi öteki dünyada?

Cennet ve Cehennem anlatislari Birer Mecazdır

2:26 ALLAH bir sivrisineği hatta onun üzerindekini örnek vermekten çekinmez. İnananlar, bunun Rab'lerinden gelen bir gerçek olduğunu bilir. İnkarcılar ise "ALLAH bu benzetme ile neyi amaçladı," derler. O, bununla birçok kişiyi saptırır ve birçok kişiyi de doğruya iletir. O, bununla sadece fasıkları saptırır.

2:27 Onlar ki ALLAH ile yaptıkları anlaşmaya bağlılık sözü verdikten sonra onu bozarlar, ALLAH'ın birleştirilmesini emrettiği şeyi keserler ve yeryüzünde bozgunculuk yaparlar. İşte onlar kaybedenlerdir.

13:35 Erdemlilere söz verilen cennetin örneği şudur: Altından ırmaklar akar, yemişi de süreklidir gölgesi de. Bu, erdemlilerin sonudur. Kafirlerin sonu ise ateştir.

17:60 Rabbinin insanları kuşatmış olduğunu sana bildirmiştik. Fakat sana gösterdiğimiz görüntü ile ve Kuran'da lanetlenen ağaçla* sadece insanları denedik. Biz onları uyarırız, ancak bu, onların azgınlığına büyük bir katkıda bulunmaktan başka sonuç vermiyor.

47:15 Erdemlilere söz verilen cennetin örneği şudur: İçinde arı sudan ırmaklar, tadı bozulmayan sütten ırmaklar, içenlere lezzet veren sarhoş edici maddelerden oluşan ırmaklar2 ve süzme baldan ırmaklar vardır. Onlar için orada her türlü ürün ve Rab'lerinden bir bağışlanma vardır. Bunların durumu, ateşte sürekli kalan ve bağırsaklarını yırtan kaynar bir sudan içirilen kimselerin durumu gibi olur mu?

*Cehennem ateşi içinde biten Zakkum ağacına değiniliyor (37:62-66). "Cehennem ateşi" ifadesini mecazi olarak anlamak istemeyenler, "ateşin içinde ağaç mı yetişir?" diyerek inkarlarında fanatikleştiler. Tanrı, ikiyüzlülere ve inkar etmek isteyenlere özellikle bahane verir (2:26; 3:7; 17:82; 74:31).

Neyse bizim konumuza gelelim.

Senin sundun problemi cözebilmek icin, bu sapmis, at bakisli insanlari aydinlatmamiz gerekiyor! Kiskirtarak bunu basaramassin, sadece düsmanlarin cogalir (Ama kurana göre özgürsün, düsman istiyorsan kiskirt....). Aydinlatmayi da ister Kuran la ister mantikla yap...

Kuranla yapmak istersen: :P

Kuranda düsünce özgürlügü var, senin müslüman diye gördügn kesim bunu malesef uygulamiyor!!! (Allahin tavsiyesine uymayan da müslümanmidir (Allaha teslimmidir) sen karar ver)

39:18 Onlar ki sözü dinlerler ve en güzeline uyarlar. Onlar, ALLAH'ın yol gösterdiği kimselerdir. Onlar akıl sahipleridir.

Anlasiliyor ki, Sünatullaha göre isteyen istedig sözü söyleyebilir. Sen de o makaleni Millete dagitirsin, ama sözün güzel olmadigndan (bana göre) akil sahipleinden ona uyani bulamassin....

Kuranda öldürme geciyor, haklisin.

2:178 İnananlar! Öldürmede size eşitlik farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye köle, kadına kadın... Ama kim maktulun hısımları tarafından bağışlanırsa, o zaman uygun olanı yapması ve diyeti güzelce ödemesi gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra kim sınırı aşarsa onun için acı bir azap var.

2:179 Sizin için bu eşitlikte hayat kurtarma vardır, ey akıl sahipleri, böylece korunursunuz.

17:33 ALLAH'ın kutsal kıldığı canı haksız yere öldürmeyin. Kim haksızlığa uğrayarak öldürülürse onun mirasçılarına yetki vermişizdir. İntikam duygusuyla öldürmede sınırı aşmasın; zira kendisine yardım edilmiştir.

5:32 Bunun için İsrail oğullarına şunu yazdık: Kim, cinayet işlememiş veya yeryüzünde bozgunculuk yapmamış bir kişiyi öldürürse tüm insanları öldürmüş gibidir. Kim de o canı yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur. Elçilerimiz onlara apaçık delillerle geldiler. Buna rağmen onların çoğu hemen sonra yeryüzünde azgınlık yapmaya başladılar.

5:45 Orada onlara: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralara ödeşmeyi emrettik. Kim bu hakkından vazgeçerse günahlarını örter. ALLAH'ın indirdiği ile hüküm vermeyenler zalimdir.

Bu ayetlerden anlasiliyorki, Kuran ölüm cezasını hoş görmez. Canı bağışlamak için her çeşit bahane sunulur, hatta katillerin canını bile... Öldürülen kişinin tarafı, katilin öldürülmesi yerine para cezasını uygun görebilir. Kuran'a göre, bu daha iyi bir davranıştır. Ayrıca ölüm cezası her öldürme vakası için geçerli değildir. Örneğin, kadın erkeği öldürürse yahut tersi gerçekleşirse o zaman katile ölüm cezası verilemez. Bunun yerine toplumun öngördüğü başka bir cezaya mahkum edilir. Para cezası veya mecburi hizmet cezası, bazı durumlarda hapis cezasından daha uygun ve ekonomik olabilir.

.....

Öteki cevaplarima yanit vermedigne göre onaylamis mi oluyorsu? ;)

Baris ve Güven

Link to post
Sitelerde Paylaş

Selam,

Sanirim senin su anda Müslüman olarak gördügn kisileri, Kurani uyguladiklarini sanman büyük bir hata? Mehrsem Kurani arastirsan göreceksinki, bu senin sandign müslümanlarin büyük bir cogunlugu en az senin kadar Kurani uygulamaktan uzak! Belki sen mantigni kullandigndan bilincsiz daha da Kurana uygun bir yasam sürüyorsundur, onlara nazaran!

Dünyada bunu cok güzel net bir sekilde görürsünüz, hangi kendini Islam devleti olarak tanimlayan devlet bir dogru düzen icinde?

bundan binlerce yıl önce ortaya çıkan dogmalarla örülü insan iradesini hiçe sayan ve bence hiç te tutarlı olmayan (fantastik olarak güzel ama) dinlerin yargılanmasını gerçekten düşünen biri değilim. Bu mevcut durum da olamaz da...

Hangi dogmalar? Nerde Insan iradesini hice sayiyor?

Lütfen dellillerle beraber Kurana iddalar yönnelt... (Hadis demiyorum, hadisler seytani vahidir..

6:112 Böylece, her peygambere insanlardan ve cinlerden olan şeytanları düşman kıldık. Aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözleri vahyederler. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Onlara ve ettikleri iftiralara aldırma.)

Yukarda ne güzel delil sandign ayetleri eklemistin, bak ne güzel yanlislari ortadan kaldirdik, demi?

Modern hukuk, (bu çok az hukuk bilgisi ile anlaşılamıyabilir) ölüm cezasını kaldırmıştır.

Ve bu en çok dindarlardan eleştiri almıştır. İnsanlığın uygarlığı geliştikçe ceza sistemi daha da

etkisizleşecektir. Ama dogmatik düşünceler her zaman olduğu gibi bunun çok gerisinde kalacaktır.

Yine hangi dindarlardan bahs ediyorsun? Kendi baslarina, Allahin öngördüg dini yetersiz görüp de, Mesepler uyduran dindarlardanmi bahs ediyorsun? Bunlari asalim, Eytim sart!!!

Kuran dar bakisi ögütleyen bir kitap degil. Hatta cogu seyler Insanin iradesine birakilmis....

5:101 İnananlar, açıklandığı vakit hoşunuza gitmeyecek şeyler hakkında sorular sormayın. Kuran'ın ışığında sorarsanız size açık olurlar. ALLAH özellikle onlardan söz etmedi. ALLAH Bağışlayandır, Yumuşaktır.

Bakara kisasini da okumani tavsiye ederim 2:67-71.... (Aslinda herhangi bir inek yeterdi....)

Lütfen uyanık olun ve sorgulayın....

Katiyen destekliyorum, Baris ve Güven icinde yasayabilmek icin uyanik olup sorgulamamiz lagzim.

Bazen saçmalık olduğunu bile bile savunuyorsunuz ya (çünkü sorgulamak bile yasak)

işte o zaman daha çok korkuyorum. Çünkü sadece öldürün kısmını okuyup uygulayacak

çok potansiyeliniz var....

Malesef bilincsizce sorgulamadan bir seyi savunanlar (Kuran olsa bile) sapmislar. Cünki sadece Zana uyup kendi dar dayrelerinde bocalayip dururlar!

10:35 De ki "Ortaklarınızdan hangisi gerçeğe ulaştırabilir?" De ki, "ALLAH gerçeğe ulaştırır. Gerçeğe ulaştıran mı uyulmaya daha yaraşır, yoksa gerçeğe ulaştırılmadıkça gerçeği bulamayan mı? Ne biçim hüküm veriyorsunuz?"

10:36 Onların çoğu, ancak zanna uyarlar. Zan ise gerçeğin yerini tutamaz. ALLAH onların yaptıklarını Bilendir.

49:6 Ey iman sahipleri! Özü-sözü bozuk birisi size bir haber getirdiğinde, hemen araştırıp inceleyin/delil arayın. Yoksa bilgisizlikle bir topluluğu suçlar da yapmış olduğunuza pişmanlık duyar hale gelirsiniz.

Baris ve Güven

Link to post
Sitelerde Paylaş
Selam,

maksat konuyu dagitmakmi? Neden cennet olayina giriyoruz?

Neyse Oraya da bir cevap vereyim, sonra vermedin dersin! ;)

Huri = Meyve veya Kadin

Kuranda Huri gecen yerleri, Meyve olarak okursaniz, anlarsinizki cennetdeki Hurilerle dunyadaki sex in alakasi yoktur. Huriyi kadin olarak cevirenler cenneti bir pavyon olarak hayal ederler!!!

Arapca ve Aramice ayni dilden türemistir, Huri kelimesi Aramicede hala meyve olarak kullaniliyormus...

Hem ciftlesme dünyada ne ise yariyor, buna gerek var mi öteki dünyada?

Neyse bizim konumuza gelelim.

Senin sundun problemi cözebilmek icin, bu sapmis, at bakisli insanlari aydinlatmamiz gerekiyor! Kiskirtarak bunu basaramassin, sadece düsmanlarin cogalir (Ama kurana göre özgürsün, düsman istiyorsan kiskirt....). Aydinlatmayi da ister Kuran la ister mantikla yap...

Kuranla yapmak istersen: :P

Kuranda düsünce özgürlügü var, senin müslüman diye gördügn kesim bunu malesef uygulamiyor!!! (Allahin tavsiyesine uymayan da müslümanmidir (Allaha teslimmidir) sen karar ver)

Kuranda öldürme geciyor, haklisin.

2:178 İnananlar! Öldürmede size eşitlik farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye köle, kadına kadın... Ama kim maktulun hısımları tarafından bağışlanırsa, o zaman uygun olanı yapması ve diyeti güzelce ödemesi gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra kim sınırı aşarsa onun için acı bir azap var.

2:179 Sizin için bu eşitlikte hayat kurtarma vardır, ey akıl sahipleri, böylece korunursunuz.

17:33 ALLAH'ın kutsal kıldığı canı haksız yere öldürmeyin. Kim haksızlığa uğrayarak öldürülürse onun mirasçılarına yetki vermişizdir. İntikam duygusuyla öldürmede sınırı aşmasın; zira kendisine yardım edilmiştir.

5:32 Bunun için İsrail oğullarına şunu yazdık: Kim, cinayet işlememiş veya yeryüzünde bozgunculuk yapmamış bir kişiyi öldürürse tüm insanları öldürmüş gibidir. Kim de o canı yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur. Elçilerimiz onlara apaçık delillerle geldiler. Buna rağmen onların çoğu hemen sonra yeryüzünde azgınlık yapmaya başladılar.

5:45 Orada onlara: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralara ödeşmeyi emrettik. Kim bu hakkından vazgeçerse günahlarını örter. ALLAH'ın indirdiği ile hüküm vermeyenler zalimdir.

Bu ayetlerden anlasiliyorki, Kuran ölüm cezasını hoş görmez. Canı bağışlamak için her çeşit bahane sunulur, hatta katillerin canını bile... Öldürülen kişinin tarafı, katilin öldürülmesi yerine para cezasını uygun görebilir. Kuran'a göre, bu daha iyi bir davranıştır. Ayrıca ölüm cezası her öldürme vakası için geçerli değildir. Örneğin, kadın erkeği öldürürse yahut tersi gerçekleşirse o zaman katile ölüm cezası verilemez. Bunun yerine toplumun öngördüğü başka bir cezaya mahkum edilir. Para cezası veya mecburi hizmet cezası, bazı durumlarda hapis cezasından daha uygun ve ekonomik olabilir.

.....

Öteki cevaplarima yanit vermedigne göre onaylamis mi oluyorsu? ;)

Baris ve Güven

Sevgili Tas,

Öncelikle şunu söyleyeyim, burada Ateistlerin Teistleri ateist yapma, yada teistlerin ateistleri teist yapma şansı yok denecek kadar azdır. Çünkü bir vahiy yolu ile gelen bilgiye (bilgi denebilirmi tartışılır), biri de bilimsel bilgiye odaklıdır. Ben Allahı insanların yarattığını gözlemlerim, sen ise insanları Allahın yarattığına inanırsın. Burada sadece kendi fikirlerimizi paylaşıyoruz

ve sen de bunu hakkıyla yapmaya çalışyor ve kendince töleranslı olmaya özen gösteriyorsun bunun için (bu olması gerekendir aslında) teşekkür ederim.

Cennet konusu sadece, dinsel /vahiy bilgisinin ne kadar tuhaf olacağını göstermek amacı ile yazılmıştır.

Sen huriye meyve diyebilirsin o zaman bir kaç bakire erik görmüşsündür umarım:)

Bilimsel bilgi, aksi kanıtlanıncaya kadar bir netlik sunar, ama vahiy bilgisinde

binlerce eş yada farklı anlamlı kelimeye, yoruma ve açılıma ihtiyaç vardır,

Hadis, ve tefsir bunun için gelişmiştir. Çünkü kitaplarda yazılanlar yetersizdir.

Mesela bozgunculuk yapmış bir kişinin öldürülmesi, yapmamış kişinin öldürülmesinden daha mı az kötüdür ?

Aşağıda birkaç hususa daha değineceğim

Selam,

Sanirim senin su anda Müslüman olarak gördügn kisileri, Kurani uyguladiklarini sanman büyük bir hata? Mehrsem Kurani arastirsan göreceksinki, bu senin sandign müslümanlarin büyük bir cogunlugu en az senin kadar Kurani uygulamaktan uzak! Belki sen mantigni kullandigndan bilincsiz daha da Kurana uygun bir yasam sürüyorsundur, onlara nazaran!

Dünyada bunu cok güzel net bir sekilde görürsünüz, hangi kendini Islam devleti olarak tanimlayan devlet bir dogru düzen icinde?

Hangi dogmalar? Nerde Insan iradesini hice sayiyor?

Lütfen dellillerle beraber Kurana iddalar yönnelt... (Hadis demiyorum, hadisler seytani vahidir..

6:112 Böylece, her peygambere insanlardan ve cinlerden olan şeytanları düşman kıldık. Aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözleri vahyederler. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Onlara ve ettikleri iftiralara aldırma.)

Yukarda ne güzel delil sandign ayetleri eklemistin, bak ne güzel yanlislari ortadan kaldirdik, demi?

Yine hangi dindarlardan bahs ediyorsun? Kendi baslarina, Allahin öngördüg dini yetersiz görüp de, Mesepler uyduran dindarlardanmi bahs ediyorsun? Bunlari asalim, Eytim sart!!!

Kuran dar bakisi ögütleyen bir kitap degil. Hatta cogu seyler Insanin iradesine birakilmis....

5:101 İnananlar, açıklandığı vakit hoşunuza gitmeyecek şeyler hakkında sorular sormayın. Kuran'ın ışığında sorarsanız size açık olurlar. ALLAH özellikle onlardan söz etmedi. ALLAH Bağışlayandır, Yumuşaktır.

Bakara kisasini da okumani tavsiye ederim 2:67-71.... (Aslinda herhangi bir inek yeterdi....)

Katiyen destekliyorum, Baris ve Güven icinde yasayabilmek icin uyanik olup sorgulamamiz lagzim.

Malesef bilincsizce sorgulamadan bir seyi savunanlar (Kuran olsa bile) sapmislar. Cünki sadece Zana uyup kendi dar dayrelerinde bocalayip dururlar!

10:35 De ki "Ortaklarınızdan hangisi gerçeğe ulaştırabilir?" De ki, "ALLAH gerçeğe ulaştırır. Gerçeğe ulaştıran mı uyulmaya daha yaraşır, yoksa gerçeğe ulaştırılmadıkça gerçeği bulamayan mı? Ne biçim hüküm veriyorsunuz?"

10:36 Onların çoğu, ancak zanna uyarlar. Zan ise gerçeğin yerini tutamaz. ALLAH onların yaptıklarını Bilendir.

49:6 Ey iman sahipleri! Özü-sözü bozuk birisi size bir haber getirdiğinde, hemen araştırıp inceleyin/delil arayın. Yoksa bilgisizlikle bir topluluğu suçlar da yapmış olduğunuza pişmanlık duyar hale gelirsiniz.

Baris ve Güven

Ben müslüman olarak kimleri görmeliyi. Lütfen söyle? Hristiyan ve musevi olarakta kimleri görmeliyim.

Sana göre bir tarif yapmaya çalışacaksın. Ve bunu yaparken özgür iradeni maalesef kullanamayacaksın...

Çünkü dinler hakkında böyle (senin gibi) düşünenlerin sayısal olarak bir anlam ifade etmediğini ve hiç bir zaman ifade edemeyeceklerini göreceksin. Çünkü Bilgi bilimsel olursa evrimleşmeye açıktır....

Dogma doğruluğu sınanamayacak, sorgulanamayacak krallardır ve kutsal kitaplar, kutsal olması hasebiyle dogmadır.

Buna yüzlerce ayet örnek verebilinir ilk aklıma gelen hac ve umre olabilir. Neden diye soramazsın yapmak zorundasın...

Bilim (gerçi o ilim demiş ama) çinde bile olsa alın diyen zihniyetin gerçek niyeti hala anlaşılmıyormu

hiç bir zaman gerçeğe uyarlanamaycaksa neden bunu göndemişki ???

Sorgulama konusunda bana verdiğin kati desteğe teşekkürler, ama bunu gerçekten yapabileceğini bilmiyorum

yoksa kuranın cümleleri yerine tasın cümlelerini okurdum burada...

Birde şu hususu açıklamak istiyorum çok net olarak, ateistlerin kuranı çok bilmesi ve araştırması

zorunluluğu diye birşey yoktur. Sizler diğer inanç sistemlerini kendi ihtiyacınız ile ne kadar araştırıyorsanız

ve reddetmiyorsanız ateistlerinde bireysel oalrak kendi ihtiyaçları çerçevesinde inanç sistemlerini

araştırmaları normaldir. Yani bir müslüman için hinduizm, şintoizm ne ise bir ateist için müslümanlık ta odur.(yaklaşık olarak tabi:))

Bu yüzden araştırmadan yazılmış, gibi sözler anlamsızdır.

Ben kuranda mevcut TCK hüümlerine göre suç niteliği oluşturabilecek cümleler gördüm

bunu bir insan şimdi söylerse suç olur. O zaman buradakilerde suç sayılabilmelidir diye düşünebilmenin

önünü açmaya çalıştım. Bu birilerini kşkırtıyorsa kışkırtabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...