Jump to content

islamı niçin terkettim?


Recommended Posts

peki saçma sapan ayetler neyin nesi ? napacağız onları görmezden mi geleceğiz ? Bu dünyada acı çeken milyonlarca insan var. bunların durumu nedir ? ne olacak allah vs. yoksa ?...

iyi ama allah varsa bu allah muhammedin allahı olamaz. yada muhammedin bahsettiği allah ise bu günkü kuranın tamamı o allaha ait olamaz ?

Sana göre saçma olabilir.Bence tevsirli kuran alıp oku derim öyle hemen kestirip atma...

Şunu söyleyeyim Allah cehennemi insanların ve cinlerin tamamıyla dolduracağına dair üzerine vaad almıştır.Sende onlardan olma

''Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır.''ASR 2-3

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 180
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Miras paylaşımında matematik hatasını ne yapacağız mesela ? avliye vs. uyduruk yöntemler dersek.. kuran hükmü dışına çıkmış oluruz.

ayrıca sen de diyorsun. tefsirlere bak diye... kurana ne gerek vardı o zaman? direk tefsirler inseydi gökten ?

ama diğer taraftan dediğim gibi. bir hesap-sorgu-ceza-ödül de olmalı mantıken..

bu yüzden değiştirilmiş olacağı bende daha ağır basıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Teblig doğru söylüyor. Tefsirler her zaman doğru bilgi verir. Hele de Kuranın ortaya çıkışından sonra yazılmış eski tefsirler.

Birinin suyunun ferahlatıcı tuzsuz, diğerinin suyunun acı olduğu karışmayan iki denizin yer ve gök denizleri olduğunu ancak bu tefsirlerden öğrenebilirsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kurana ne gerek vardı o zaman? direk tefsirler inseydi gökten ?

ama diğer taraftan dediğim gibi. bir hesap-sorgu-ceza-ödül de olmalı mantıken..

bu yüzden değiştirilmiş olacağı bende daha ağır basıyor.

Sürekli tekrarlanan benzer ayetlerle doldurulmuş, tevratın kopyası bir kitabın 23 yılda indiğine bakarsan, tefsirler 200-300 yıl sürerdi.

Aslında tefsir denilen kitaplar yahudilerin din kitaplarının kurana dayalı yeniden yazılmasıdır.

Örneğin kuranda dolunun nasıl oluştuğunu anlatan ayete bakarsan bir şey anlamazsın.

Tefsirler antik yahudi kozmolojisi bilgilerini bize aktararak dolunun gökteki buz dağlarından döküldüğünü söyler.

Kuran'ın türkçe çevirileri çarpıtılmıştır. Yağmurun gök denizinden bulutlara yüklendiğini ancak tefsirlerden öğrenebilirsiniz.

Ayın konaklarının evreleri olmadığını ve ne anlama geldiğini ancak tefsirlerden öğrenebilirsiniz.

tarihinde anarkom tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

işte aynı şeyi söylüyoruz. bence kesinlikle değiştirilmiş kuran... dahası her 3 dine de bakınca bir isa mesih beklentisi var. belki isa değil ama.. bi peygamber gelmesi muhtemel olur bu teze göre...

Yahu İncil yalan değil mi? Sanki Tevrat / İncil doğruymuş gibi aynı türküyü söylemen tuhaf kaçıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi gele gele 10 emire mi vardık?

Bence Hammurabi kanunlarına tap, onun değiştirilmediği kesin, orijinali hala duruyor.

Senin 10 emrinin orijinali duruyor mu?

Bu arada benim kaç gün çalışacağımdan tanrıya ne? İlerde teknoloji iyice geliştiğinde insanlar 3 gün çalıştığında senin bu 10 emir bade olmayacak mı? Şimdi 5 gün çalışan yüzmilyonlarca insan var, senin bu 10 emrin hatırına bu adamları bir gün daha mı çalıştıralım?

Link to post
Sitelerde Paylaş

yok hayır. 7. gün sadece çalışmayacaksın kesin olarak. diğer günlerde ne yaparsan yap. istersen 1 hafta sürekli yan gel yat :)

Bir de. sokrates' i bilirmisin ? hiç bir kutsal kitapda geçmez ama.. okuyunca adamın aslında sanki peygamber olduğu hissi uyanıyor insanda.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ahlak felsefesinin kurucusu olarak kabul edilen Sokrates’in yaşamının en belirgin olaylarından biri MÖ 399 yılında hakkında açılan davadır. Platon'un Sokrates'in Savunması adlı eserinde anlattığı kadarıyla Sokrates, şehrin tanrılarına inanmamak onların yerine başka tanrılar koymak ve böylece gençliği zehirlemekle suçlanır. Sokrates bu suçlamalar sonucunda ölüme mahkûm edilir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Sokrates

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bütün dinler uydurmadır tamam muhmmet sözde putları kırıyor ben peygamberim diyor kanıt vahyi vahyinin kanıtı muhmmet ee oldumu şimdi allah utanıyormu perde arkasından konuşuyor?put demişken put insan yapımı olduğundan muhmmet kırmış güya en büyük putun ismi elilahtı ay tanrısı müslümanların camilerinde ay hilali durken bir görünmez tarı yaratmanını manası yok.bal gibi ay tarısına tapıyorlar put insan yepımıdır demiştik ona tapmayı muhammet hazertleri yasakladı şu anda hac insan yapımı deyilmi halen oraya gitip duua ediyor kıbleye dönerek ibabedet etemenin ne anlamı var.

tarihinde güven tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim ailem dinsiz değildi babaannem hacı , annemin babası imamhatipli küçükken beni camiye göndermişlerdi ama ben kaçmıştım.

Hayatımda hiç oruç tutmadım , kendi istediğimle namaz kıldığımı hatırlamıyorum.

Dua ettiğimi de hiç hatırlamıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaaa Allahü teala bak kuranda ne buyurmuş

''Allah Kitap'ta size: 'Eğer Allah'ın ayetlerinin inkar edildiğini ve onlarla alay edildiğini duyarsanız, başka bir konuya dalmadıkları sürece yanlarında oturmayın; yoksa siz de onlar gibi olursunuz' diye indirdi. Şüphesiz Allah münafıkların ve kâfirlerin tümünü cehennemde biraraya getirecektir''.4 / NİSÂ - 140

o içini kemiren şeylerde vesveselerdir.Şimdi o sesler seni rahat bırakmıştır çünki şeytan imanı almaya gelir.

Neden onlardan uzaklaşılması tavsiye ediliyor, neden tartışmadan korkuluyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranda bir gariplik tuhaflık var tamam. bunda hemfikiriz zaten çoğunlukla....

peki iyi de . ne demeye bu dünyadayız ? neden bilinçli bir varlığız ? doğ-yaşa-ye,iç,zıç-sonrada öl ? bumudur yani ?

İnsanlar binlerce yıldır bunun cevabını arıyor zaten. Her şeyi bilmek zorunda değiliz, bazı şeyler de cevapsız kalsın, cevapsız kalan o kadar çok soru var ki.

Dinlere bakarsak onların vermeye çalıştığı cevaplar da sığ. Dinlere göre, bir kısım insan sonsuza kadar alem yapacak, diğer kısım ise sonsuza kadar yanacak. Yani insanlık bunun için mi var? Bu mu yani amaç?

Link to post
Sitelerde Paylaş

musa da doğruydu, isa peygamberde, kitaplarındaki bir takım ayetler bana göre saçma sapan da olsa... hiç de yabana atılmayacak ayetler de içeriyorlar. bilime yöneltmek mesela, araştırmaya teşvik etmek mesela...

asılnda bana göre tahrifata uğramıştır. ama anlamını çok da kaybetmemiş. bu ayetin aslı ilk indiğinde orijinali mesela bence.;

Aklı ve gönlü işletenler o kişilerdir ki, ayakta, otururken, yan yatarken hep Allah'ı zikrederler; göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler: "Ey Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Şanın yücedir senin. Ateş azabından koru bizi." Ali-Imran 191

Şeklinde değil de;

Aklı ve gönlü işletenler o kişilerdir ki, ayakta, otururken, yan yatarken hep göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler: "Ey Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın." Ali-Imran 191

şeklinde okunursa çok daha anlamlı olmaktadır. yani bırak kuran kitabını ayatler bile tek tek tahrif edilmiştir.

son şekline baktığımızda ise ayetin söylediği şeyi günümüzde ATEİST VE DEİST bilim adamları yapmaktadır ?

adamlar oturmuş uyumadan durmadan göklerin ve yerin yaratılışını araştırıp, "nasıl olmuş, neden olmuş, vb..." şeklinde sorulara cevap aramaktadırlar.

varsa bir yaratıcı...insanların hak ve hukuklarını yemediğin sürece sırf yolladığım dine uymadın, değiştirilmiş olsa bile iman etmen lazımdı diyerek seni ceheenneme atacağına inanmıyorum.

ceza vardır muhakkak.. ama nasıldır acaba ?. belkide senin benden çaldığın miktar kadar seni benle aynı ortama koyacak.. ben oturup iskender kebap yerken.. sen ise kuru soğan ekmekle karnını doyururken bir yandan da ağzının suyu akarak beni seyredeceksin ?

sınava girilecekse tebliğ gerek. tebliğ önceden yapılmışsa sonrasında sen doğmuşsan bir çok ibadetten muafsındır. ama akıllı bir varlık olarak doğruları da arayıp bulmak zorunluluğun var. ibadetleri boşvereceksin. iyi insan ol ...hırsızlık yapma.mesela....kul hakkı yeme bukadar basit kolay bulunabilecek doğruları da değiştirilmiş olsa bile ( ilahi bir kitabı ne kadar değiştirirsen değiştir. ne yaparsan yap...bir takım sabit doğrularını asla silip atamazsın değiştiremezsin. insanlık tarihi buna izin vermez...bu gün gelen kitabı 1 sene sonra 1 harf değiştirirsin belki..ayeti değiştirirsen birileri çıkar ve "ne yapıon lan sen? der elbet...) kitap yazmışsa ve sen gene inkar edeceksen de cezaya hazır ol.

Bilmem.. yazdıklarımı şöyle bir okuyunca çok da saçmalamamışım gibi.. ama bir de siz bakın bakalım :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...