Jump to content

SÜMERLER TÜRK DEĞİLDİR


Recommended Posts

Bilakis biz Türkler Sümeriz !

Prof. Dr. Osman Nedim Tuna

a9xpq8.jpg

Türkçenin yaşı konusunda eskiden beri bazı tartışmalar yaşanmaktadır. Bu konu günümüzde bile ortak kabul görecek bir tarihle - bilgiyle açıklığa kavuşmuş değildir. “Türkçenin Yaşı” meselesini çözebilmek için birçok Türkolog çeşitli savlar ileri sürmüştür. Bu konuda yapılan çalışmalarla gelinen noktada kabul gören yaygın görüş, Türkçenin en aşağı 8500 yıllık bir dil olduğudur.

Türkçenin 8500 yıllık bir dil olduğunu kanıtlayabilecek yazılı bir kaynak yoktur. Çünkü Türkler’e ait en eski yazılı metinler, Orhun Yazıtları diye adlandırılan dikili taşlardır. Bunun için Türkçenin yaşını bu kadar geriye götürebilmek için, diğer topluluklarla Türkler arasında bir ilişkiden söz etmek gerekir. Prof. Dr. Osman Nedim Tuna, bu konuda çok güzel bir çalışma yapmış ve Türkçe ile Sümerce arasındaki ilişkiye değinerek, Sümerce’de Türkçe izler bulmuştur. Bu çalışma yıllarca önce yapılmasına rağmen, hâlâ bu savı kanıtlarla eleştirebilecek kimse çıkmamıştır. Bu da ortaya atılan bu düşüncenin, büyük olasılıkla doğru olduğunu göstermektedir.

Devamı http://www.bilgicik.com/yazi/turkce-sumerce-iliskisi/

Sümerce Karaçay Türkçesi Türkiye Türkçesi

az az Az

baba ata Baba (ata)

gaba gabara Yünlü yelek

daim dayım Doyum, doyma

me men Ben

mu Bu, ol Bu, o

ne ne Ne

Ru ur Vur

Er er Er, asker

Tu Tuv- Doğ-

Tud tuvdu doğdu

Ed öt geç

Çar çarh çark

guruvaş karavaş Kadın köle

uş üç üç

üd ot Od, ateş

Uzuk uzun uzun

Tuş tüş- in-, aşağı inmek

Eşik Eşik Eşik,kapı

Ayrıyeten http://www.scribd.com/doc/13557762/sumerce-Turkce

VE FİLMİN KOPTUĞU AN !

Sümerlilerin bölgeye gelişi

Sümerliler denen, ve dilleri bölgede uzun süre yaşayan halk, M.Ö. 3300 yıllarında, muhtemelen Anadolu'dan[2] bölgeye geldiler. M.Ö. 3. binyıla gelindiğinde bölgede en az 12 şehir devleti vardı.[2]

Devamı http://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCmerler

Demekki Asıl Anayurdumuz yine Anadolu , tahminimcede Hazar denizine yakın bölgeler , Anadoluyada 1071 de gelmemişiz ! Geri dönmüşüz ! Geri dönene kadarda Asyadaki milletlerle kaynastığımız içinde çekik gözlü olmuşuz , Anadoluya dönüncede , Sümer asıllı olupta sonradan frigleşen , hititleşen , urartulaşan , yunanlılaşan , soydaslarımızla tekrar kaynaşmışız.

Ayrıca Etrüsklerin DNA larının neden orta asya değilde , neden yunanlı ermeni yada slavik değilde , anadolulularınkine benzediği , şimdi daha bir anlam kazanıyor.

Şu 10 Bin yıllık eserlerdeki Yuvarlak gözlü Atalarımızın resimleri , Hakiki türkler çekik gözlü olur diyen dallamalarada , kapak olsun.

24kw494.jpg

nd26ba.jpg

rl9kz7.jpg

Avrupalıların ve Amerikalıların O çok hayran oldukları , nerdeyse taptıkları , sidiklerini ilaç diye içen , karılarıyla beraber başkalarıyla grup yapan , hatta öz kızlarıyla bile beraber olan , insanları arenalarda hayvan gibi birbirine öldürten Antika yunanlılara değilde , insanlık tarihinde , hemde 10 bin yıl önce yazıyı ilk icad eden , tarihte ilk hukuk kurallarını oluşturup , ilk hukuk devleti olan , barajlar ve sulama kanalları icad eden , sümer uygarlığına , sümer milletine mensup olmaktan onur ve gurur duyuyorum.

Demekki zamanında Albert Sorel abimizde bu lafı boşuna etmemiş "Dünyada iki bilinmeyen vardır. Biri kutuplar, diğeri Türkler."

Haydin görüşürüz anam.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 65
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İnsanlığın konuşma ve yazım tarihi 6-7 bin yıl kadar anca eskidir ve ortak payda da buluşma olasılığı yüksektir.

6 bin yıl öteye gidip onlar Türktür Türkler budur demek saçmalığın daniskasıdır.

tarihinde Galileo100 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanlığın konuşma ve yazım tarihi 6-7 bin yıl kadar anca eskidir ve ortak payda da buluşma olasılığı yüksektir.

6 bin yıl öteye gidip onlar Türktür Türkler budur demek saçmalığın daniskasıdır.

Ortak atadan geldigimize göre aslinda ortada bir insanlik sorununun olmamasi lazim ama illaki Türkleri ortak atadan cikaracaklar,olmuyor arkadaslar birakin bu isleri artik,yeter ya yeter...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen de tüm kediler pisingedir dicek gibisin

Aslan,kaplan,puma,jaguar,cita,kedi hepsi ortak atadan geliyor.Tabi dogal olarak her canli yine ortak bir ataya baglaniyor.Kediler Türk,Pisingeler Kürt oluyor.Ilk hecelerini aldiginda PisKedi cikiyor karsimiza.Piskediyi pisikediye cevirirsek olay cözülüyor.;))))))

Link to post
Sitelerde Paylaş

Soru ;

Daimon mahlası neden banlandı, banlanması neden bu başlıkta belirtilmedi.

Dün Jadı denen büyücü karıya büyü başlığında ve farklı bir başlıkta Türkler ermenileri kesmiştir lafına verilen cevapmıydı banlanma sebebi.

Burası MuzForum'mu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konu hakkında fikir bilgi sahibi olmadan sırf ırkçı görüşlerinize ters düşüyor diye gerçekleri saçmalık olarak nitelendiremezsiniz. bu konuda en sağlıklı bilgiyi dünyaca ünlü sümerolog muazzez ilmiye çığ'ın yapıtlarında bulabilir siniz.

ikinci olarak "Sümerler bir türk kavmidir" iddiası (ki burda iddia edilen budur) ayrı birşey, ırkçı pisinge nin kendi iddiası olan tüm soyların türklerden geldiği (maksat ortalık bulandırmak hedef şaşırtmak) iddiası apayrı bir şeydir.

Bugün sümerlere ait ortaya çıkarılan bütün bulgular(çanak çömlek, örgü stilleri ve desen şekilleri gibi) bölgede yaşayan diğer türk kavimleriyle birebir örtüşmektedir. dil meselesine girmiyorum bile. Sümerce'nin ESKİ TÜRKÇE'NİN ALT DALLARINA AİT OLDUĞU tüm sümereloglarca kabul görmüş ama her nedense "efendim bu onların türk olduğunu göstermez miş de mış mış" diye kabul görmemiştir.

Şimdi gelelim acı gerçeklere. Sümerler niye bu kadar önemli? Yahudiler her yıl yüzbinlerce doları niçin BU BÖLGEYE SÜMOROLOJİ araştırmalarına yatırıyor? ve bizler ne yapıyoruz?

Şöyle ki sanıldığının aksine uygarlık eski yunanlılarla, mısırlılarla başlamamıştır. sümer araştırmaları göstermiş tir ki dünyada uygarlığı ilk getiren sümerlerdir. bugün bile tevrat dan alınan tufan hikayesinin kökeni (hatta tevratın büyük bir çoğunluğu)sümerler de yatmaktadır.

Tabi böyle önemli bir kavim olunca herkes sırtını soyunu sopunu buraya dayamak istiyor.

Bu işe ilk atlayanlar işe yahudiler oldu. öyley ya bölgeye en yakın onlardı. çözülen bir çok tevrattaki hikayeler sümerlerde de geçiyordu.

dediler biz zaten seçilmiş ırkız ahanda kanıtımız. dünya yı ayağa kaldırdılar(doğal olarak biz bu tip şeylerle ilgilenmediğimiz için bize tırıs geldi fırıst gitti)aha bunlar bizin seçilmiş atalarımız diye. tabi en yakın onlar almanından ingilisine arabından zencisine(Karabaş olayı)japonundan bilmem nesine bin alay ırk kapışıyorlardı kendi soylarını dayandırabilmek için. neyse en yakın yahudiler gözüküyordu(gibi tabi) ne varki bilim'in Allah'ı yok. En büyük tokadı tabletlerden yediler. tablet araştırmaları gösterdiki sümerlerin diliyle ibranicenin uzaktan yakından alakası yok. ibranice sami dillerindendir yani arapçadır. ve bu bilimsel bir gerçektir. oysa sümerce (kimsenin dili varmadı ama) resmen URAL-ALTAY dil ailesinden geldim türkçe takılar kullanıyorum bakın diyordu. diyodu da haliyle biz sahiplenmediğimizden dediğiyle kaldı. maalesef bugün sümerlerin kim olduğu (yahudiler sağ olsun) büyük bir sırmış gibi tutulur. Bu konuda en tarafsız ve en güzel araştırmaları ruslar gerçekleştirmiştir. Zaten bu iddilar da aslında tüm dünyaya meydan okuyan bir avuç rus sayesinde hayat buldu. yoksa bizim dünyadan haberimiz yok. he bu bize ne kazandırır.

Tabi ki böyle birşey insanın kendisini gururlandırmasından çok kendine özgüvenini verir(Şu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey). Bu özgüvenden güç alıp birşeyler yapamazsak asıl o zaman yazıklar olsun bize.

Türk tarihi maalesef batılıların elinde ve onlara kalsa barbarızda barbarız başka bir şey yok. Ancak azıcık araştırınca hiç te öyle olmadığını görüyor insan. fakat daha fazla insanımızın bilinçlenip bu tür konulara duyarlı olması gerekir. kafa yorması gerekir, mücadeleci olması gerekir ama hadi bakalım

Davudi keşke nick'inde yazın kadar güzel olsa. Yine de böyle bir konuyu açtığın için teşekkürler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Davudi keşke nick'inde yazın kadar güzel olsa. Yine de böyle bir konuyu açtığın için teşekkürler.

asıl ben sana tesekkür ederim , adam akıllı mesaj yollayarak , bilgi paylaştığın için

gelelim nick meselesine Amenofis = AkHenaton = Musa ..... Davud = ? ne demek istediğimi anlıyosundur , yukardaki mesajından anladığım kadarıyla

pisinge ve diğerleri oğlum size ne diyeyim , bu alanda kariyer yapmış hemde yıllarını vermiş adamları , kaynak gösteriyoruz , sizse etnik veya ideolojik yada her ikisinden dolayı bozarıyosunuz pardon gülüyosunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

pratıkte yoksa nasıl istediğin heryerde yaşıyosun madem)))

Dersim de evim basima yikildigi icin yurt disinda yasiyorum.Ne köy kaldi ne ev ne hayvan...Hayvanlarda bölücülükten gittiler,kedim müebbet yedi...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...