Jump to content

SÜMERLER TÜRK DEĞİLDİR


Recommended Posts

Sümerlerin bölgenin yerlileri olduğu ve Asya ile ilişkisi olmadığı fikri tam da "siz yokken Kürtler vardı, go back to Gobi you Mongol!" mentalitesine uygun.

Sümercede bulunan Türkçe kökenli sözcükleri inkar edebilecek kimse yok şu anda, bununla birlikte gramer yapısının sondan eklemeli (agglutinative) olduğu aşikar ancak şu bilinsin 'Sümerce=Türkçe' gibi bir derdim yok.

Şimdi, ( http://users.cwnet.com/millenia/Sumerian-Parpola.htm ) vermiş olduğum linkte Sümerce gramerin Uralik dillerin gramerleri ile ortak noktalarını ele alan bir yazı var, Simo Parpola (Finlandiya) tarafından yapılmış. Buna rağmen Sümerce tek bir orta doğu dili ile gramerde benzerlik göstermez. Rowlinson, Jule Oppert, Francois Leonorment, Fritz Hommel, Diyakonov, İzakar Andereyas, İrene İskenderi, A.Falkenstein, Hartmut Schmökel, Samuel Noah Kramer gibi insanlar Sümerce'yi Ural-Altay dil grubuna yakın görüyorlar bir de Noah Kramer'ın çalışmalarında Sümerlerin bölgeye sonradan gelmiş 'barbar' kavim olduğu görülüyor. Bölgenin tüm Semitik milletlerinde dişinin başı örtülüyken Sümer'de böyle bir durum yok.

Sümerlerin bölgeye Asya'dan (Uruki) ve Karpatya'dan (Al Ubaid, Djemdet Nasr) (Sümercede bulunan en az Türkçe kadar Macarca sözcük ve motiflerin yerel Avrupa -Karpat ovası- motiflerine olan ilişkisi: http://www.michelangelo.cn/) geldiğini ele alırsak Türkçe-Macarca-Fince sözcüklerin bol olduğu para-Uralik bir olduğunu söylemek çok uçuk olmaz.

Sümerler kendilerini "kara kafalı" ancak "mavi gözlü" olarak tanımlıyorlar: http://opinionsandexpressions.files.wordpress.com/2008/08/sumerian.jpg

Bu durumda Sümerlerde Hint-Avrupa genetik özelliklerinin bulunup bulunmadığı sorusu çıkıyor ancak o dönemde henüz Hindistan'ın Aryan istilası dahi gerçekleşmemiştir. Finno-Ugrik kabilelerin dünyada en çok sarışınlılığa sahip kabileler olduğunu göz önüne alırsak para-Uralik bir dil olan Sümerceyi konuşan halk neden Finno-Ugrik özelliklere sahip olmasın?

Sümer ve Finno-Ugrik tanrı adları arasında karşılaştırma: http://users.cwnet.com/millenia/FUgods.htm

Ural-Altayik "hiyeroglifler": http://associationmenes.free.fr/lopak/HWb/HWb_p20.jpg

Sümer: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sumerian_26th_c_Adab.jpg

ALFRÉD TÓTH tarafından yapılmış bir çalışma, Sümerce, Macarca ve Moğolca: http://www.federatio.org/mi_bibl/AlfredToth_EDH_5.pdf

Doğum ve Bereket Tanrıçası - Sümer ve Macar - (Fred Hamori): http://users.cwnet.com/millenia/BAU.htm

Scythian Religious Terms as Ural-Altaic rather than Iranic: http://www.stavacademy.co.uk/mimir/scythianterms.htm

Sümerce-Türkçe Karşılaştırma Listesi: http://storm.ca/~cm-tntr/sumer_turk1of5.html

Klan/Kabile/Ev için Arkaik Terimler - Sumerian-Dravidian-Uralic-Altaic examples: http://users.cwnet.com/millenia/clan.htm

Sümer'in Mısır'dan daha eski olduğunu ve Mısır'a etki ettiğini düşünürsek, Mısır'ın ilk jenerasyon rahiplerinin brakisefal sonralarının dolikosefal olması, Mısırlıların "barbar" denizci 'Turska'ları (Mısır arşivlerinde var) başları "tüylü" olarak tasvir etmesi, Etrüsk heykellerinden biri olan "sarcófago de los esposos"a ( http://en.wikipedia.org/wiki/File:Paris_-_Louvre_-_Sarcophage.jpg ) bakılınca bir Altaylı görülmesi, Vera Cruz'a ulaşan Olmeklerin Etrüsk olduğu varsayılınca Mısırlıların tasvir ettiği başı tüylü Turskaların bu uygulamayı Amerikan yerlilerine taşıması ve Issık kurganında bulunan Altın Elbiseli Adam'ın da başının tüylü olması bir de yetmezmiş gibi bundan 28.000 yıl öncesine dayanan yerel Avrupa kültürü olan Gravetya kültürüne ait "venus of brassempouy"un ( http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6b/Venus_of_Brassempouy.jpg ) ekstrem brakisefal özellikler taşıması Sümerlerin "en azından" Asya ile ilişkisi olduğunu ortaya koyar.

yazı için teşekkürler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 65
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Türkçe kelimelerin Sümercede de kullanılması Sümerlerin Türkçe konuştuğu anlamına gelmez.

Sümerlerin dili izole edilmiş. Karmaşık bir dildir.

Kelimelerin ortak oluşu Sümercenin "din dili" olduğuyla açıklanabilir. Zaten ilk yazı dilini Sümerler icat etmiştir. İlk başta şekiller daha sonra harflerle ifade etmişlerdir. Yahudiler de bu dilin kelimeleriyle dinlerini icat etmişlerdir. Hatta Sümer yazıtlarında kralların binyıllık yaşamları olduğundan bahsedilir. Aynısı tevratta peygamberler olarak geçer.

Türkçe de Ural-Altay dillerinden birisidir. Bir dilin kökeni gramer yapısıyla, fiil çekimleriyle, eklerinin nasıl kullanıldığıyla ölçülebilir. Kelime kökenleriyle değil.

sümerce zaten ortadoğu dili değil kelime kökeni ile ilgisi yok sümercenin dil yapısı ortasya dillerine benzer güç..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sümero-alerjik yaklaşımlara karşı Sümerler ile Türklerin ilişkisini, ırkçılık imajı vermeden savunmalıyız. Şöyle ki, Türk ırkçılığı ne kadar yaparsak yapalım, karşı tarafın Hint-aryan ırkçılığının dibine kadar bile yaklaşamayacağımız için bu boşuna çabalamak olacaktır... onlar kadar ırkçı olamayız.

Onlar kadar ırkçı olabilmemiz için, karşılarına Hind-Avrupa modeline denk bir Ural-Altay, yada Aryan ırkına ve kültürüne denk bir "Turan" kültürü çıkartmalıyız. Hadi biz biraz insaflı olalım da "Turan" bir kültürdür diyelim. Irkçılık (Ari) onlarda kalsın.

Sümerliler Türk olmasalar bile, hatta ırken olmasalar bile, Ural-Altay ailesine, belki de Saami (ve Fin) diline yakın bir dil konuşuyorlardı. Belki de bu dil Ural ve Altay dillerinin kökeni olan tek dil ile akrabaydı. Hint-Avrupa değil, onun karşısına biz bunu çıkardık işte, "BİZİM" de mensubu olduğumuz dil VE KÜLTÜR ailesi. Bu bile "çok bir şeydir."

"Fransız, İngiliz, İtalyan bizim kadar eski bir millet değil, biz en eski ve köklüyüz" dememeliyiz. Çünkü onlar Hint-Avrupa dili ve kültürünün devam ettircileridir. Biz ise Ural-Altay, yani muhtemelen Sümer'in de içinde bulunduğu dil ve kültürü devam ettirenlerdeniz "diyebilmeliyiz."

tarihinde puppetularz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu otlangıç burda da çıktı karşıma. madem beğenmiyorsun niye yazıyorsun. bu konu seni ilgilendirmiyor ki. biz türk türke nerden gelmişiz nereye gidiyoruz felan filan... sen niye gerim gerim geriliyorsun otlangıç aias. illaki birşeyler yazacaksan bende eksik kalmamalıyım diyorsan tamam. ben türküm de olsun bitsin. görmeyi veririz bizde bazı şeyleri. Ezilmeye, büzülmeye sinirlenmeye gerek yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Fransız, İngiliz, İtalyan bizim kadar eski bir millet değil, biz en eski ve köklüyüz" dememeliyiz. Çünkü onlar Hint-Avrupa dili ve kültürünün devam ettircileridir. Biz ise Ural-Altay, yani muhtemelen Sümer'in de içinde bulunduğu dil ve kültürü devam ettirenlerdeniz "diyebilmeliyiz."

Avrupanı eski milleti Fransızlar olup onlarda 1500-2000 öncesine kadar gidebilir. Dillerinin ise kökeni olmayıp kuramsaldır. Hint-Avrupa dili diye söylem yaparlar fakat kökenini veremezler, çünkü yoktur.

Batı tek dişi kalmış canavardır. Her şeyi yalan dolan ve sahtedir.

Ana yazıdada bir çok hata var, düzeltmiyorum arkadaşın morali bozulmasın, daha çok yazıyı yazan profun bozulmasın, çünkü 17,000 radyo karbon tarihlemesi tescillidir. B)

tarihinde MarcusAntonius tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Avrupanı eski milleti Fransızlar olup onlarda 1500-2000 öncesine kadar gidebilir. Dillerinin ise kökeni olmayıp kuramsaldır. Hint-Avrupa dili diye söylem yaparlar fakat kökenini veremezler, çünkü yoktur.

Batı tek dişi kalmış canavardır. Her şeyi yalan dolan ve sahtedir.

Ana yazıdada bir çok hata var, düzeltmiyorum arkadaşın morali bozulmasın, daha çok yazıyı yazan profun bozulmasın, çünkü 17,000 radyo karbon tarihlemesi tescillidir. B)

Kuramsal da olsa Latin, Germen, Slavca, İrani dil ailelerinin Arice denen ortak dille ilişkisi kurulabiliyor. Aslında asıl zorlama Toharlar, İskitler ve Hititler gibi eski kavimleri Ari yapmalarıdır. Aslında Batılılar kadar çalışsa ve ZORLASA idik, Sümerlileri olduğu gibi sırayla İskitleri, Hititleri ve Toharları TURAN dillerine bağlayabileceğimize eminim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sümerler Hakkında sıl sorulması gereken dilleri değildir. daha cevrilmemiş dağ gibi tabletler vardır. Asıl sorulması gereken 2,000 yıl varlığını sürdürmüş olmalarına karşın gezegenlerin aynı konuma gelmesi için gereken sürenin 25.920 yıl olduğunu nasıl hesaplamış olduklarıdır.Burda eksen kayıklığı bile dikkate alınmıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Köksüzlerde bir GISGANCLIH vaki,pAT deye PATLIYACAHLAR VALLA.

Fille kertenkeleyi düsünün.

Fil kertenkelenin guyrugine basmisda,kertenkele tehditler savurup duruyor.

Bir gurtulursam görürsün sen der.

Cabalaya cabalaya,kertenkelenin guyrugu kopmazmi?

Ohhhhh be dünya varmis ezilmeden yirtih der.

Bir gacarki sorma.

YAMUH YAMUH :-)))))).

GOLDik GOLDik :-))))).

Tolonbeg

tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kökenimiz sümer olabilir, Etrüsk olabilir, neticesinde Anadolu ve ona yakın bölgeler, dilimizde hep türkçe değildi, türkçeyi 1071 den sonra konuşmaya başladık.

olabiliri molabiliri yok , böyle şeylerde benzerliklerde bi yere kadar olur , gün gibi ortada türk değilde sümer

olduğumuz. türkçe konuşma konusundada zaten ana baslıktada belirtmişim , bi burayı doğru yorumlamışsın.

haklısın aslında sümerler kürttü di mi..

ortada kanıt yok bolca sallama var :D

albert sorel abiye bayıldım :D

sevgili queen , sorsan insan haklarından , eşitlikten kardeşlikten yanayım der , ancak nerde bir türk kelimesi

gecse , agzıyla sıcıyor.

He bu arada sadece ruslar mı türkmenistanda. ne tesadüf JAPONLAR DA oradaymış.

sadece ruslar ve japonlarmı sanıyorsun ? amerikalısından tut finlisine finlisinden tut , yahudi isvecli bilim

adamlarına kadar , tüm dünya bu konu üzerinde aratırmalar yapıyor , bir bizim sözde bilim kurumlarımız yok !

prof muazzez ilmiye çığ , prof. osman nedim tuna gibi içinde gercek bilim aşkı olan , üstadlarımızın bireysel

girişimleri haricinde.

Anadolu halkının Sümerlerle bağı olması bir ihtimal.

Yalnız Anadolu halkının kökeni Orta Asya değildir.

anadolu halklarının kökü sümer , sonradan bizanslaşmış sonraysa , tekrar türk (sümer) yani ilk hali , bizde bunu sözylüyoruz zaten.

Insanlar inanclari ugruna bilimsel gercekleri carptirmasalar, kiclarini illaki dinlerine ya da kör inanclarina dayamasalar tarihte, bilimde cok daha aydinlik olacakti bugun. Ama hangi dinden olursa olsun buldugu bilimsel ya da tarihsel kanit inanciyla celisiyorsa kisi bulgulari carptirmak zorunda hissediyor kendini.

verdiğin bilgiler için tesekkür ederim kardeşim , şu forumda fesatlıklar öyle bir hal almışki 2*2 = 4 desek

artık onu bile türklük aleyhine kullanacaklar , yeterki türklük lehine bişey olmasın.

Türkçe kelimelerin Sümercede de kullanılması Sümerlerin Türkçe konuştuğu anlamına gelmez.

Sümerlerin dili izole edilmiş. Karmaşık bir dildir.

Kelimelerin ortak oluşu Sümercenin "din dili" olduğuyla açıklanabilir. Zaten ilk yazı dilini Sümerler icat etmiştir. İlk başta şekiller daha sonra harflerle ifade etmişlerdir. Yahudiler de bu dilin kelimeleriyle dinlerini icat etmişlerdir. Hatta Sümer yazıtlarında kralların binyıllık yaşamları olduğundan bahsedilir. Aynısı tevratta peygamberler olarak geçer.

Türkçe de Ural-Altay dillerinden birisidir. Bir dilin kökeni gramer yapısıyla, fiil çekimleriyle, eklerinin nasıl kullanıldığıyla ölçülebilir. Kelime kökenleriyle değil.

gördüğüm kadarıyla benzerlikten öte , bu kelimelerin oluşum biçimleri ve diğer dünya halklarının dilerinde

kulllanılan kelimelerede hiç benzemiyor , rastlantısı bile yok.

ben öyle birşey dedimm sana, ben ne orta asyadan geldik dedim, nede Türkler zaten anadoludaydı dedim, dediğim sadece biz bugün Anadoluda yaşayan insanlar çoğunlukla Bizanslı Hristiyanların torunlarıyız, Selçuklu istilası ile dilimizi ve dinimizi değiştirmişiz.

Hem senin görüşünü nedir söyle bakalımda bizde doğrusu neymiş bilelim.

o bizanslı hristiyanlarda binyıllar içinde bizanslaşmış , sümerler ve sonra tekrar özümüze dönmüşüz. tabi

islam dininin etkisiylede , birazda araplaşarak

vay sizi gidi gavurlar vay

türk ile başlar insanlık tarihi

kazdıkça çıkıyor ortaya

örtselerde

gidin az okuyun

dünya uyduruk geçmiş yaratırken kendine

türkler in geçmişini dünya nın yedi iklim dört bucak her köşesinde bulabilirsiniz

atalar taş gibi delilleri dikmişler her yöreye

ama

türk olmayan gözler göremez bunu

asyada avrupada amerikan's larda (both continents)

bulunur izimiz

hatta

avustralya da bile varız

aman yavas , yoksa kafatascı fasist bir türk olursun şu forumda.

Başlıkta bilgi tavan yapmış yine.

malesef , üç dört tane mesaj haricinde adam gibi mesaj yok , heleki fesat olanları varki , tam mide bulandırıcı.

Sümero-alerjik yaklaşımlara karşı Sümerler ile Türklerin ilişkisini, ırkçılık imajı vermeden savunmalıyız. Şöyle ki, Türk ırkçılığı ne kadar yaparsak yapalım, karşı tarafın Hint-aryan ırkçılığının dibine kadar bile yaklaşamayacağımız için bu boşuna çabalamak olacaktır... onlar kadar ırkçı olamayız.

valla gardas bizde öyle yapıyoruzda , ancak bu herifler öyle fesatki , çare etmiyor , ne yalan söyliyeyim artık

bu kürtlere bende gıcık olmaya basladım. adamlarda türklüğe karsı ne memem seyler varsa pis bir takıntı haline getirmişler.

Avrupanı eski milleti Fransızlar olup onlarda 1500-2000 öncesine kadar gidebilir. Dillerinin ise kökeni olmayıp kuramsaldır. Hint-Avrupa dili diye söylem yaparlar fakat kökenini veremezler, çünkü yoktur.

Batı tek dişi kalmış canavardır. Her şeyi yalan dolan ve sahtedir.

Ana yazıdada bir çok hata var, düzeltmiyorum arkadaşın morali bozulmasın, daha çok yazıyı yazan profun bozulmasın, çünkü 17,000 radyo karbon tarihlemesi tescillidir. B)

yazı stilini , eskiden tanıdığım sevdiğim , ancak kendisini haklıyken ırkçılıkla haksız duruma düşürmesini iyi bilen bir arkadasa benzettim. üyeliğinde sonlandırılmasaydı , özelden sorardım neymiş bu yanlışlar diye , neyse.

Kuramsal da olsa Latin, Germen, Slavca, İrani dil ailelerinin Arice denen ortak dille ilişkisi kurulabiliyor. Aslında asıl zorlama Toharlar, İskitler ve Hititler gibi eski kavimleri Ari yapmalarıdır. Aslında Batılılar kadar çalışsa ve ZORLASA idik, Sümerlileri olduğu gibi sırayla İskitleri, Hititleri ve Toharları TURAN dillerine bağlayabileceğimize eminim.

en güzeli gerçekci olmak , kim kimdense öyle olsun ve kalsın

Sümerler Hakkında sıl sorulması gereken dilleri değildir. daha cevrilmemiş dağ gibi tabletler vardır. Asıl sorulması gereken 2,000 yıl varlığını sürdürmüş olmalarına karşın gezegenlerin aynı konuma gelmesi için gereken sürenin 25.920 yıl olduğunu nasıl hesaplamış olduklarıdır.Burda eksen kayıklığı bile dikkate alınmıştır.

bu ve buna benzer yüzlerce soruları , ne türkiyede nede diğer ülkelerde sorupta arastıracak cesaret sahibi bilimadamları yok

Iste böyleee,

boşver tolon hoca , calıyı yandan gec.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Iste böyleee,

Sümerlerin kim oldugunu arastIrmacI Rus BEGMYRAT GEREY söylesin.

Begmyrat GEREYLE RÖPÖRTEJ.

IQ Yayınevi: Sizin “5000 Yıllık Sümer-Türkmen bağları“ adındaki kitabınız geçen sene yayına çıktı ve bu sene ise okurlarımızın isteği ile ikinci kez basıldı.

Bu kitapdan ve bu konuyu almaktan sizin asıl amacınız ne idi?

Begmyrat Gerey: Aslında bu çok iyi bir soru, belki´de okurların´da dikkatini bu ünvan çekmiştir.

Hepimizin bildiği gibi her ulus kendi kimliğini, soyunu sopunu ve nereden geldiğini bilmek ister ve bu insanlığın doğal bir özlemidir.

Ne yazık ki son 1-2 yüz yıl devamında hayatın çok sahaları gibi tarih bilimi´de siyasete mal edildi ve bazı emperyalist güçler tarafından sömürgecilik amaçlarının dogrultusunda, bir yandan bazı toplumlara sahte tarihler yaratmaya, öteki yandan ise kendi sömürgecilik menfaatlerine engel gördügü gururlu yaşıyan köklü ulusların yarattıkları gerçek tarihlerini inkar etmek´le onları ruhi zafa uğratmaya başladılar.

Tabii ki tarih boyu yer küresinin hemen hemen her yerine kendi damgasını vurmuş hür ve gururlu Türkler, sömürgeciliğin en büyük engeli olduĝu için, bu alanda en büyük haksızlığa`da uĝratılmıştır. İnsanlık tarihinde onlarca büyük, mamur ve demokratik devletler kuran ve insan uygarlığına en büyük katkıları olan Türkleri, yakıcı yıkıcı ve medeniyetsiz göstermek´te sadece bu amaçlar doğrultusunda olmuştur ve olmaktadır.

Öte yandan ise, onların amaçlarının gerçekleşmesi doĝrultusunda kendilerini köleliğe adayan bazı toplumlara, güya bir medeni ulus gibi sahte kimlik yaratmaya, o cümleden eski bir tarihe sahip olduklarını isbat etmeye çaba göstermişler ve göstermektedirler.

Tabii ki öyle bir ortamda, bizTürklerin´de bu haksızlığa karşı kendimizi korumak ve maddi ve manevi değerlerimize sahip çıkmak kutsal ve milli görevimizdir diye düşünüyorum.

Benim bu konuya özen göstermeğimin asıl nedeni, doğup büyüdüğüm ülke olan İran’da, Tahranın ırkçı ve fars şovenzmine dayalı rejimlerinin devamlı olarak biz Türklere karşın uyguladığı rasistik ve aşağılaycı politikaları olmuştur.

Yani, ister geçen şah döneminde, isterse bu günkü islami rejimi döneminde tam imkanlarını kullanarak bizim güzel, köklü ve zengin dilimizi yok etmekte, ulusal kimliğimizi inkar etmekte, bizim karşımıza aşağılayıcı psikolojik savaş yürütmekde bir an durmadan gayret göstermişler ve göstermektedirler.

Bizleri medeniyetsiz ve işgalci göstermek, bu bulaşık manevi savaşın en önemli mazmunudur. Halbuki gerçek tarihe baktığımızda, ırkçıların bu iddialarının tam tersine, Türklerin bu günkü İran’ıda kapsayan tam Orta Asya’nın uyğarlıklar yaratan en eski sahipleri olduğu açıkca görülmektedir.

Bu konuda iranda ve Türk Cumhuriyetlerinde çok sayıda kitap ve bilimsel makaleler yazılmıştır.

Azerbaycan tarihçisi merhum Prof. Muhammedtagi Zehtabinin “İran Türklerinin Eski Tarihi „ başlıklı iki ciltlik büyük ve değerli eseri bunlardan çok önemli bir örnektir.

O, bu kitabında bilimsel ve belgesel deliller esasında isbat edir ki, Türkler İran’da günümüzden 7.000 yıldan önceden itibaren yaşamış ve uygarlıklar yaratmışlardır.

Halbuki Indo-Germen olduklarını iddia eden „arya“ kabileleri sadece M. Ö. 700 yıllarda göçebe halinde İran’a girmişler ve uyğarlığı orada eskiden sakin olan Türklerden ( ve ya bu günki Türklerin eski ataları olan prototürklerden) öğrenmişlerdir… Benim bu çalışmam’da işte yukarıda değindiğim haksızlığa karşın bir manevi mücadeledir.

IQ Yayınevi: Günümüzdeki Irak’da ( eski mezopotamyada) yaşamakta olan bazı Türk olmayan kabilelerde bizim kökenimiz Sümerlerdendir ve binlerce yıl bu ülkede yaşamaktayız gibi iddialarda bulunmaya yeniden başlamışlar. Sizin bu konudaki görüşünüzü alabilirmiyiz?

Begmyrat Gerey: Tabii, bence öyle bir iddialar bilhassa eğer geçmiş tarihde kendilerini ifade etmemiş bir toplum tarafından olursa, bilim dünyasında ciddiye alnamaz ve hatta gülünç olabilir.

Çünkü öyle bir iddia bu güne kadar o bölgelerde çok eskiden beri yaşamakta olan Araplar, Yahudiler ve Asuriler gibi Sümerlerin yarattığı uygarlığın mirasçısı olan sami ırklar böyle bir iddiada bulunmamışlardır.

Netice itibari ile yukarida da açıkladığımız gibi bu bir siyasi amaçlar ile yapılan bir haksız, gerçek dışı ve saldırıcı çabalardan başka bir şey olamaz

.

Çünkü sümerler üzerine 130 seneden beri bilim adamlarının çalışmalarının sonucunda, aşağıdaki üç mesele bu konuda tartışılmaz gerçeğe çevrilmiştir:

1- Sümerler Mezopotamyanın yerli yaşayıcıları olmayıp, belki doğudan yani Orta Asyadan ve daha doğrusu Türkmenistandan M. Ö. 4. bin yılın sonlarına doğru göç ederek gelip orada yerleşmişlerdir.

Yarattıkları uyğarlıklar ise büyük ihtimalle daha önceki dönemlerde Türkmenistanda yaşamış Ano uygarlığının devamı olmuştur.

Bu gerçeği Türkmenistanın bağımsızlığa kavuşmasının hemen ardından günümüze kadar devam eden arkeolojik, antropolojik ve etnografik çalışmaların sonucunda elde edilen buluntular da bir daha isbat etmiştir.

Bu çalışmalar Amerika, Rus, İngiliz ve İtalya gibi memleketlerin uzmanları tarafından türkmen bilim adamları ile birlikte yapılmıştır.

Bu araştırmaların esasında dünyanın bilim merkezlerinde kitap ve makaleler yazılmıştır.

Türkmenistan’da üç dilde (türkmence, rusça ve inglizce) yayılmakta olan „Miras“ jurnalında´da bu konuda bilim adamlarının çok değerli makaleleri bulunmaktadır.

2- Sümerler insan tarihinde ilk kez yazıyı bulmuş halkdır.

Onların yarattığı uyğarlık, bilhassa mitolojileri ve dini inançları yarattıkları bu çivi yazıları ile yazılarak olğunlaşmış ve sonra da dünyanın başka medeni merkezlerine ulaşarak onlara örnek olmuştur.

Tabii ki bu vesile ile onların dili de başka dilleri etkilemiş ve çok sayıda sümer sözcükleri de bu dillere, bilhassa Arami, Yahudi, Asuri ve Arap gibi sami dillerine girerek günümüze kadar saklanmış olmalıdır.

Türkmenistan’da arkeolog Prof. V. Masson’un çalşmaları, sümer yazısında kullanılmış bazı yazı işaretlerinin M. Ö. 4. bin yıllara ait Ano medeniyetinin buluntularında’da görülmesi çok ilginç ve annamlıdır.

3- Sümer dili gramer açısından Indo-german dilleri gibi flektiv(bükümlü) ve ya sami dillere ait olmayıp belki esası Türk dilinden oluşan Urat-Altay ve Fin-Ogur Agglutinativ (iltisaki) dillere aittir.

Bu gerçeğe göre de şimdiye kadar yukarıda adı geçen dil gruplarına ait olan hiç bir halk sümerleri kendi ataları saymamışlardır.

Ben bu çalışmamda Türk dili (özellikle türkmence) ile sümer dilini karşılaştırdığımda çok ilginç ve annamlı gerçekler yüze çıktı.

Yani, bu iki dilin arasında gramer birliklerinin dışında 250´den fazla önemli sözcüklerin de aynı kökden olduğu ap açıkca ortaya çıktı. Elbetde bu konuda Frits Hommel, Osman Nedim Tuna ve Süleyman Uljas gibi bilim adamları da daha önceden beri değerli çalışmalar yapmışlardır.

Netice itibari ile her bir toplum ve ya kavim kendilerinin sümerlerle aynı kökenden olduğunu iddia etmek için yukarıdaki gerçekleri nazara almak zorundadır.

Yani birinciden kendisinin eski tarihini ilmi esasda ortaya koya bilmesi lazımdır.

İkinciden ve en önemlisi ise dilinin karakterini iyi araştırması lazımdır.

Eğer o kavmin dili Indo-German ve ya Sami dillerine ait ise, öyle bir iddiaları ciddiye alınamaz.

Belki onlar belli bir siyasi ve saldırıcı amaçla bu iddianı ortaya atabiler ve hatta bol paralı gizli örgütlere dayalı mediya gücü ile geçici olarak kendi toplumunun belli kesimini kandırarak tehlükeli yollarda kullanada bilmesi mümkündür.

Ancak uzağa çekmeden gerçeklerin karşısında rüsvay olacak ve zararı ise nihayet o toplumun kendisine tokunacakdır diye düşünüyorum.

Nitekim İran’da “Arya” ırkı ve onların islamdan önceki dönemlerde yarattıkları yüksek “medeniyet” gibi, güclü mediya vesilesi ile hatta bizim bilim adamlarımızı da kandırılmış varsayımlar ve sömürücülerin tarafında yazılarak empoze edilen sahta ve uydurma tarihler, son yirmi yıl içerisinde Prof. M. Zehtabi ve Nasere Purpirar gibi bilim adamlarının gerçekçi ve tarafsız çalışmalarının sayesinde param parça oldu ve sahta değerlerini tamamiyle kaybetti.

Hatta çok eski dönemlerde yazılmış olduğu iddia edilen zertöşt dinine mensub “Avesta” kitabı, islamdan sonra yani Miladi 13. yüzyılda yazılmış ve en eski nüshasının ise Danemarka’nın milli muzesinde saklanmakta olduğu ap açık ortaya çıkmıştr.

Ve hatta “Tahte cemşid” (Persepolis) gibi 2,500 yıl önceye ait olduğu iddia edilen abidelerin sadece son 150 yılın içerisinde ingilterenin tarafında siyasi amaçlar için çok eski Elam medeniyetine ait abidelerin üzerine yapdırıldığını, yukaride adı geçen Nasere Purpirar, elde etdiği belgeler esasında isbat etdi..

ArastIrmacI Rus BEGMYRAT GEREY

Tolonbeg

tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tarafsız bir soru ortaya atayım:

Bu başlıklarda konuşulanların ne kadarı akademik çalışmalara dayalıdır ve hangi oranda gerçeklerle örtüşür?

Bende tarafsız bir yorum yapayım.

Ülkemizin en yakın tarihi olan Cumhuriyet ve hemen sonrası bize öğretilen şey olan değil, olması istenen tarihtir.

Bu gerçek bu kadar bize yakınken biz bunu bile sindirememişken, kalkıp binlerce yıl öncesini deşifre eden objektif insanların objektifliğine biraz zor güveniriz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bende tarafsız bir yorum yapayım.

Ülkemizin en yakın tarihi olan Cumhuriyet ve hemen sonrası bize öğretilen şey olan değil, olması istenen tarihtir.

Yakın tarihimizde yanlış öğretilenler nelerdir?

Engin tarih bilginizle bizi bu konuda aydınlatır mısınız?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Sümerler bu dagadamlarina mutlaha birsey yapmistir.

En azIndan inin asagIda EHlilESiN demislerdir Osmanlilar gibi.

YabanI olduhlarInI kendisi bile belli ediyor.

Erzincanin dersim dagI yamaclarinda bir köy vardir GiRNEViK,

HamISI kürttür.

ErzincanIn halhi oraya günlügüne geziye giderler.

Erzincan Selleesi ordadIr.

Sellelenin üst kIsmInda cayirlihda geziniyorum.

YasIm 15 lerde,birde kürt gIzI var gecileri otlatIyor,onunda yasI benim kadar.

Kiza , kIz nasIlsIn deyince,demezmi amImI ye.

Ben o sözü o zaman nünkün deyil söyleyemezdim.

Ama o gayat rahat söyleyebildi.

Bende iyi o zaman geliyom yemeye deyince,sopayi galdirdi gelde ye bahIyIm.

Yahu dedim sen demedin mi gelye diye.

Dediki,oküfür lafi,essehden demek degil.

Demek bu kürtlerin isi gücü amla göt.

Dogru,onun icin her evde 15-20 cocuh var.

Adamlar en az 3 garililar .

GarI yaslandimI hemen yerine taptaze gizi aliylar.

90 lIh dedeye 15 lik giz.

AdaMin seyi ölmüs olsa bile TEZE GIZI görünce bayrah diregi kimin dikilir vallaaa:-))))))

Adamlar hahlIda ,is yoh güc yoh,napsinlar bos durmahdansa yallah cimenlerin üstüne.

Ogadar güzel havadada bu meretlerde rahat durmaz vallaaa.

Havadaki oksijen nerdeyse %50.

Istanbula yerlesen kürtler bir garIdan fazla alamiyor.

Ama dagdaki kürtlerde garI gitligi var.

Eeeee bir kürt en az 3 gari alirsa tabi gitlih olur.

Bu kürt ler hep goymalI gonusurlar,fazla medeniliklerinden.

Bayburtlularda öyle.

Bayburtlular kürtlerden belkime 10 gat daha fazla godugumlu gonusur.

Bir örnek veriyim:Gecen gün balih tutmaya gettim,tam bir cuval balIh tuttum...mina goyIyIm.

Calistigim isyerinde bir Bayburtlu ismet vardi her lafin sonunda...mina goyiyim derdi.

Demek bu Bayburtlular kürtlerle ahraba.

Bizim köyde bir komsum vardi,cocuhlarini söyle cagIrIrdI sohahIn örtasInda.

Ulan Rafattttttt nerdesin cabuh buraya gel anani bilmemne yapacam.

GarIsIda öteden bagIrIrdI, MISTA BEG, MISDA BEG birez terbiyeli ol HERiF.:-)))))

YalanIm varsa ULUSAL TÜTTÜRÜ carpsIn beni.

Bayburtun bir köyüne bir imam gitmis.

Tesedüfya ,ikinci günü adamIn biri ölmüs.

Mezerlikte gazIlan mezerin yanIna adami koyup hoca baslamIs talhima.

Ey camaat bu adami nasIl bilirsiniz?Eyidir ...mIna goyiyim.

Hoca sasIrmIs,

Gunahi varmidir? Yohdur ...mina goyiyim

Hoca gene sasIrir,yohsa yanlismI duyuyorum der.

Borcu falan varmiydI? gene hepbir agizdan yohtur...mina goyIyIm.

Hoca ne sorduysa yanitlarinin sonunda vardIr vaya Yohdur ...mina goyiyim diyor camaat.

En son olarah hoca derki bu adam eli acihmiydi?Camaat derki CiMRiYDi ...mina godugum.

Cimri olmasaydI hoca birazda gur,an ohIyacahdI,ama cimri lafini duyunca Hocada camata UYUP, GÖMÜN ...mina goyiyim der:-))))))))))))))))))).

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...