Jump to content

SÜMERLER TÜRK DEĞİLDİR


Recommended Posts

  • İleti 65
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • 4 months later...

Sümerler çok çok büyük bir ihtimalle Karpat ovasından Mezopotamya'ya inen yerli Avrupalılar (özellikle Vinca/Tordos). Daha küçük bir ihtimalle de Mezopotamyalılar Balkanlara ilerlediler. Bu hem adamların ırksal özelliklerini hem de dilsel özelliklerini açıklıyor. Vinca tabletlerine, Tatarlaka tabletine falan baktığınızda aynı formun Sümerler tarafından kullanıldığını görüyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sümer dili aslında Asya dili değil. Sümerlerin yanında Subartular, Elamlar, Kassitler, Medler ve hatta Süryaniler sondan eklemeli diller konuştular ama bu Mezopotamyalılardan Medler, Hint-Aryanlar tarafından İranlılaştırıldı ve Süryanilerin semitikleştirildiği bir gerçek. Sondan eklemeli dil yapısının Avrasya'daki kökeni Avrupa'dır. Sibero-Altaylı topluluklar Yeniseyliler (Sibirya kurganlarında yatanlar bunlar ve R1a1a haplogrubunu taşıyorlardı ve Çinlilerin kızıl saçlı diye tarif ettikleri Kırgızlar bunlardı, Sibirya'ya ve Altaylara gelen İskitlerin bünyesindeydiler) tarafından konuşulan dili kendi yerel dilleriyle birleştirdiler ve sonuç Tunguz-Mançu kabilelerinin konuştuğu diller. Yeniseyliler gibi toplumlar (mesela Mezopotamya'dan batı Asya'ya gelen Toharlar) Hint-Aryan genişlemesiyle bilikte İranlılaştılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 10 months later...

Şu bir gercekki türk tarihi karartılıyor. Misal çindeki beyaz piramitler kamuoyuna acilmiyor belkide icindeki tarihi deliller cokdan yok edildi. Kimse herkes turkdur diye idda etmiyor ama italyanlar turk olmasada cekirdekteki etruskler turk dur.Sumerler turk demekde zor ama sumer medeniyetinin kuruculari turk dur diyebiliriz yuzlercesi gunumuz sartlarinda anlasilabilen turkce kelimeyi delil kabul etmeyeceksek neyi delil kabul edecegiz? Caginin muhtesem uygarliginin konusacak dili yoktu o tarihte orda olmadiklari varsayilan turklerin dilini aldilar oylemi hadi ordan. Tarihi kimse bildigini idda edemez her fikre acik olmak ve kanitlara bakip bir inanc gelistirmek gerek ayrica insanlik tarihi bildigimizden cok farkli dusununki 500 milyon yillik balta 200 milyon yillik kapkacak 100 milyon yillik tas harita var bulunmus bunlari nasil aciklayabiliriz

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...