Jump to content

Dr. Moreau ve Darwin


Recommended Posts

Geçenlerde Dr. Moreau'nun Adası nı izledim.Hani şu Marlon Brando nun çılgın bilim adamını canlandırdığı film.İnsanlardan uzak bir adada hayvanların genleri ile oynayıp insan yapmaya çalışan bir bilim adamı.Filmde Dr. bir çok hayvanı insan gibi konuşturmayı başarmıştır.Filmde, seyredenler bilir, sanırım bir yarı insan yarı leopar, içinde bulunan ve asi olduklarında kendisine acı veren düzeneği fark ederek çıkarır.İsyanı başlatır.Sonuçta başarılı olur.Güzel bir film, izleyenler bilir.

Filmden sonra Darwin in meşhur evrim teorisi aklıma geldi.Eğer evrim esnasında, insana dönüşen hayvan, artık ne diye adlandırılır bilemiyorum, fakat herhalde günümüz insanından daha kuvvetli ve daha dayanıklı idi.Ne olduda kaslar ve fiziki özellikler durdu, beyin gelişmeye başladı diye düşünüyorum.

Öte yandan evrim yanlısı bir sitede 3.5 milyar yıldır değişmeden günümüze gelen bakteriler olduğunu okumuştum.Aklıma ters evrim geldi.Yani insanlar, hayvanlar bitkiler hep vardı da, herşey aslında bir bakteri olabilmek için evriliyor.Sonuçta insan ırkı 350 bin yıllık.Ama bakteri 3.5 milyar yıldır var.Demek ki bakteri varolma savaşını çoktan kazanmış.Eğer gen bencil ise evrim ters oluyor düşüncesi daha da kuvvetlenir.Zira bir bakteri, dış parametrelerin her türlü değişikliğine rağmen, hiçbir varyasyona(mutasyona) uğramamış.Demek ki kendini, ortam ne olursa olsun, varolmak adına şartlara uydurabiliyor.İçindeki, kopyalayıp aktardığı bilgi buna müsait.Müsait ki başka bir canlıya dönüşmeden günümüze kadar gelebilmiş.Mikrobiyoloji geliştikten sonra, çeşitli canlıların ne kadar büyüklükte bir genoma sahip olduğu ortaya çıkmaya başladı.Genom bilindiği gibi genetik hafıza anlamına geliyor.Yani canlının kendinden evvel nesillerde, edindiği bilgiler burada kayıtlı.Sanıyorum fare ve solucanın genom hafızası bir insana göre daha fazla.Bu ne anlama geliyor?Acaba hepimiz, insanoğlu, hayatta kalmak, var olabilmek adına, dünyada yaşayan en dayanıklı ve en yaşlı canlıya, bakteriye mi evriliyor?

tarihinde Matrix tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

farelerin ve solucanlarin genom hafizasinin insanlarinkinden daha fazla olmasinin nedeni bnce onlarin kokenlerinin insanlarinkinden cok daha onceye dayanmasidir

bu arada o 3.5 milyar yillik bakterinin evrim gecirmemesinin nedeni (yine bnce :lol: ) buna gereksinim duymamasidir

insanin beyninin gelismeye baslamasi ise medenilesmesindendir die dusunuorum

Link to post
Sitelerde Paylaş
bu arada o 3.5 milyar yillik bakterinin evrim gecirmemesinin nedeni buna gereksinim duymamasidir

Fakat mutasyonlar tesadüfi değilmi?Neden hiçbir tesadüf bahse konu bakterilere isabet etmemiş?Gerçekten garip.Tesadüf seçim mi yapıyor yoksa?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Archaebakteriler. Tam 3.5 milyar yıl önce, dünya henüz çok sıcakken ortaya çıktılar, günümüzde de Yellowstone Milli Parkı'ndaki kaynar sularda yaşamaya devam ediyorlar.

Kaynak 1:Focus Nisan/2003

Kaynak 2: http://www.genbilim.com/forum/index.php?ac...43;sa=showPosts

Sanırım fosil kayıtlarından buluyorlar..Kesin bilemiyorum..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...