Jump to content

DÜNYA YAVAŞ YAVAŞ DEMOKRASİYİ TERK EDECEK..


Recommended Posts

yeni ekonomik düzende uluslarası sermaye akışı durdurulacak, karapara bitirilecek. son G-20 zirvesinde bu yönde önlemler alınmaya başlandı. şayet geçtiğimiz günlerde Çin yuan'ın değerini yükseltmeseydi ABD ve İsrail savaş gemileri İran'la dalaşacak ve Hürmüz Boğazı o bahaneyle kapatılacaktı. Çin uyanıkça davranıp yuan'ı dalgalı da olsa yükselterek tek enerji kaynağı olan İran'ı geçici olarak korumuş oldu.

yeni ekonomik düzen korumacı olacak demiştik; zirvede bankaların kapatılmasını önerenlerden tutun, çok küçük hacimlere indirilmesine kadar çeşitli öneriler sunuldu. devletler artık dünyada dolanan piç paranın peşine düştü, Meksika ordusu uyuşturucu kaçakçılarına kimyasal gazla müdahale ediyor artık. benzer müdahaleleri dünyanın heryerinde görebileceğiz.

görünüşe bakılırsa tüm dünyada "nereden buldun" yasası çıkacak, bizdeki "varlık barışı"nın ömrü 2 yılı geçmeyecek, paşa paşa nereden buldun diyeceğiz. bu sayede dışarıdan giren sıcak karaparanın önüne geçilecek.

bu gelişmelerin ardından küreselleşme yerine yerelleşme olacak, bölgesel güçler ikili ilişkilerde bulunacak. bunun getirisi totaliterizm, götürüsü demokrasi olacak, zira yerelleşme demek totaliterleşme ve anti-liberalizm demek. yani küreselleşme çağında köşe başlarını tutmuş olan liberallerden rahatsız olanları rahatlatacak gelişmeler olacak.

zira liberalizm falan kalmayacak.

bütün devletler ulusallaşacak, güçlü ülkeler silah zoruyla kaynak üstünde oturan milletlerin üstüne çökecekler. 19. yüzyıl sömürgeciliğine taş çıkaracak acımasız sömürgeci dönemlere girecek dünya. böyle bir dünyada bol bol mushroom cloud görülecek.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...