Jump to content

Türbanlı Kızlar Üniversiteye Girecek.


Recommended Posts

İpeksi saten dedikleri o kumaş cinsinden olmalı. İnce ve yer yer pütürlü olması doğal ipek olduğunu, hafif parlak olması saten olabilirliğini kuvvetlendirmekte. Ortalık ısınmaya başladığındandır...rengi bej. Kendinden desenli gibi bir dokuması var sanki. Çekimi oldukça ince olan iki ipliğin büküldükten sonra dokunarak elde edilen kumaşlardan mı acaba? Seçilemiyor.

Zoom out -5

Seligraf baskıya benziyor. Suluboya pastel renkler tercih edilerek çizilmiş mimozalar serpiştirilmiş. Desen sıklığı az ve pastel uçuk renklere sadık kalınarak oluşmuş. Yapraklar keza. Yıkama ile flu eskitme efekti uygulanmış, detay görmek zor.

Zoom out -4

Dalgın gözleri belirsizlikleri delerek ötesini görmeye çalışıyor gibi bakıyor. Kaşlarının çatıklığı öfkeye mi düşünceli olduğuna mı delalet etmekte? Çaresiz ve bezgin bir siması var.

Zoom out -3

O bekleme bankında oturmaktan çok çökmüş sanki? Uzun açık yeşil pardösüsünün ilikli tüm düğmelerinin en sonuncusunun altından bir yerden kot pantolonu görünmekte. Boya gerektirdiğinden başka bu yazıda belirtilmesi gereken özelliği olmayan, bir birbirlerine yakın duran ayaklarına geçirili çizme var.

Siyah.

Masum beyaz yüzü pişmanlık, çaresizlik ve belirsizlikle bezginleşmiş.

Zoom out -2

Az ileride, ilk bakışta kırk gibi görünen ama detay filtresi özelliği olan hayali bir gözlük takarak göz gezdirdiğinizde bu sayının iki katına çıkma ihtimalinin olduğu bir grup üzerinde Türkiye Laiktır, Türbana Hayır yazılı pankartlar, Atatürk posterleri ve bayraklar ile poz vermişler. Hemen yanlarında kolkola girerek yanyana dizilmiş zırhlı polisler.

Zoom out -1

Diğer yanda ise görüldüğü kadarı ile Özgürlük, "Eğitim hakkı engellenemez, Lailahe illalalah yazılı pankartlar ile alınlarında Arapça bazı kelimeler yazılı bir grup var. En az polisin diğer tarafında kadar var sayıları. İçlerinde, diğer tarafın aksine, erkek yok denilebilecek kadar az. Odak derinliğinde yer alan polis panzeri henüz tazikli su sıkmamış olmalı, yerler kuru.

Zoom 0

Yan tarafta ise başbakan Erdoğanın bir resmi yanında da kocaman sayılabilecek puntolarla Hani değişmiştiniz ve bir merkez partisi olmuştunuz? yazmakta. Hemen altında ise Bülent Arınç ın bir demecinden alıntılanan bir iki satır göze batmakta; Nafile için uğraşmayın

Sayfanın hemen altında ise milli eğitim bakanlığının okullara gönderdiği kitaplardan birinin içinde yer alan yeni bir iritaci cümle haberi.

Her zoom kademesi bir başka hikaye.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Şiirsel yazı için teşekkürler hubbez.

Ben liseyi 85 yılında bitirdim.Matematik öğretmenimiz başörtülü bir hanımdı.Okulda başını açar dışarıda kapatırdı.Özgür bir ülkede yaşayan bir insan neden bu ikilemi yaşasın ki ? Adı demokrasi olan bir rejimde .İnanç özgürlüğü olan bir rejimde böylesi bir dayatmayı kim ister ? Örtmeyene başını örteceksin diyen bir demokrasiyi kim ister ?

Elbetteki kendilerini ''tanıyan '' bir hükümeti destekleyeceklerdi .Hiç kusura bakmayacaksınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Edepsizliği görmezden gelmeyiniz...

...başını örten bir öğrenciye zoom yaptığınız zaman kadrajda masum ve çaresiz bir kişi görürsünüz.

Bu ülkenin bekasına, makamlarına, iç ve dış siyasetine, eğitim sistemlerine ve kurumlarına, sosyal ve hukuk kavramlarını hiçe sayarak, ordusuna, yargı ve yürüme sistemlerine dini sokuşturmaya kalkarsanız yani büyük resme bakarsanız durumun hiç de öyle olmadığını görürsünüz.

Türbanlı bir kıza bakıp "zavallı kız okula gidemiyor" tümcesi bu durumu açıklamaya kafi gelmiyor.

Bir ellerinde kutsal kitap diğer elleri yumruk havada ülkenin her bir noktasına göz dikenlerin eseridir bunlar...

"Türban, küçük yaştan dinci yetiştirmek için suyun başını tutma çabasında olanların kadınlara giydirdikleri üniformadır"

...bana bu cümleyi kurdurtan üniveristenin kapısında oturan kızcağız değil...

...o gibileri kuvvet ve erk olarak görenlerdir.

İmamdan sadece imam olur...

...siyasetçi, bürokrat, vali, kaymakam, cumhurbaşkanı, vekil, bakan olursa işte bunlar olur.

Büyük resme bakacaksınız...

...yok öyle iki ucu boklu değnek uzatıp sonra da tutamadın diye zıplaşmak.

Kılıçdaroğlu na uzatılan iki ucu boklu değnektir...

...ben olsam ben de tutmam.

Tutanların hali ortada.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İttihat ve Terakki zamanından bugünlere kadar siyasal ve ekonomik hakimiyetini sürdüren egemen kesim artık hakimiyetini kaybetmiştir.Şimdi taşradan gelen ve farklı bir ahlaka sahip bambaşka rituelleri olan yeni klanlar topluma hakim oluyor.

Sürecin bu yönde işleyişinde kendisini sosyolojik araştırmalar ve tarihsel gelişmelerden uzak tutan,toplumdan uzak konumlayan ve avama karşı duran patrimonyal Türk aydınlarının rolü var.

İnançlı olmasaydım bu kadar rahatsız olmazdım aslında :)

Çünkü Akp ile artan tesettür ve türban modasının dinsel bir yönelim olmadığı apaçık ortada..

Türban burjuvazisi yaratılmıştır kısaca..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye de LEGGİNG de denilen STRETCH PANTOLON neden patladı?

Kadınlar bacaklarını tam olarak sergileyebildikleri için.

Haaa siyah, çiçekli, böcekli, kırmızı, mavi ama...

...BACAKLAR TAM MANASI İLE FORA idi.

Kadınlar oralarını buralarını en iyi şekilde göstermek için birbirleri ile yarışma güdüsü ile donanımlıdırlar.

Buna kitap, din, iman, inanç, ataerkil bir salak engel falan olamaz.

Olamıyor da zaten.

Ondandır kıçının yarığına kaçmış ıslak bir haşema ipkiniden daha evladır...

... ve minibüste kıçına emeklinin şemsiyenin ucu değdiği zaman feryat figan olan varoş zillisi aslında ahmak erkeklerin eseridir.

tarihinde hubbez tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

12 Eylül darbesi öncesi ve sonrası demokrasi , insan hakları vb konularda sesleri çıkmayan muzır islamcılarımız konu Türban, üniversite olunca birdenbire demokrasi, insan hakları, özgürlük savunucuları kesildiler. Takiye yapıyorsunuz takiye...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türban serbest bırakılmalıdır. Serbest olduğu dönemde ortada bu kadar türbanlı yokken yasaklamadan sonra mantar gibi çoğaldı.

Tc ılımlı islamı gerek solcusu gerek sağcısı bilerek ve isteyerek yaratmıştır. Orduda bu işe 28 Şubat ile destek vermiştir. Birilerinin zengin olabilmesi ve karşıt iki kutbada destek verip aradan keselerini doldurması düşünce yapısı gelişmiş ülkelerde bilinmekte olup kitap okumayan -ateist veya teist fark etmez, tc sınırlarında anlaşılabilmesi mümkün değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İttihat ve Terakki zamanından bugünlere kadar siyasal ve ekonomik hakimiyetini sürdüren egemen kesim artık hakimiyetini kaybetmiştir.Şimdi taşradan gelen ve farklı bir ahlaka sahip bambaşka rituelleri olan yeni klanlar topluma hakim oluyor.

İttihat ve terakki karabekir paşanın ekarte edilmesi ve Atanın öldürülmesiyle son bulmuştur zaten.

Size kim söylüyor bunları hiç anlamıyorum, Sizin odaklanmanız gereken menderes döneminde oluşturulan Zümre sistemi ve buna hizmet olmalı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İttihat ve terakki karabekir paşanın ekarte edilmesi ve Atanın öldürülmesiyle son bulmuştur zaten.

Size kim söylüyor bunları hiç anlamıyorum, Sizin odaklanmanız gereken menderes döneminde oluşturulan Zümre sistemi ve buna hizmet olmalı.

Yandım valla,Sen sabaha kadar cevapta yazarsın şimdi :)

Anlatmak istediğimi anlamamışsın öncelikle.Mevki ve makam seçkinliği bir takım rituellere bağlıdır.Bugünlere değin bu ritueller halkı,avamı kendisinden uzak tutacak şekilde biçimlenmiştir.Halkı "kurtarmak"isteyenler en umutsuz dönemlerde bile halka güvenilir ve güçlü bir müttefik gözüyle bakmayan pozitivist patrimonyal bir seçkincilik içinde kalmışlardır.

Önceki mesajımda belirttiğim gibi yakın dönemlere kadar durum bundan ibaret..

ama kısa zaman öncesi halk batı kültürü almış "kemal dervişi"değil,"kasımpaşalıyı"seçmiştir.Yöneten kesim ve haliyle rituellerde değişmiştir.

EE zaten kapitalist bir sistem içerisinde yaşıyoruz-ki amacım kapitalizm eleştirisi yapmak değil sadece tasvir ediyorum-yeni egemen dinci elit bu sistemde hiçbir tehlike yaratmıyor.Şimdilerde zenginleşebilmek,sınıf atlayabilmek,türban burjuvazisi yaratabilmek için fetvalı şeriat düzenine zaten ihtiyaç duyulmuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Önemli olanın türbanın serbest kalıp kalmaması değil, bunun haricindeki uygulamaların, yani Diyanetin, zorunlu din derslerinin, kurulmakta olan cemaat vesayetinin yok edilmesi olduğunu kendine laik diyen CHP kitlesi hala anlamadı. Toplum dincileştirilmeye devam edildikçe türbanı üniversiteye soksan ne olur sokmasan ne olur? Halkın dine yöneltilip muhafazakarlaşması karşısında hiçbir önerisi veya vaadi olmayan CHP bugün olmazsa yarın türbana da evet demek zorunda kalacaktır zaten. Üniversite kadrolarında, tepe yönetimlerinde tarikatçılar cirit atarken, başı sarılı kız öğrencilerin dert edilmesi saçmalık. Tabi bu, türbanlı militan kızlara şu ortamda izin verilmesinin üniversitedeki dincileşmeyi tetikleyeceği ve daha da ilerleteceği gerçeğini görmemize engel olmuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

''Türbanlı kızlar üniversiteye girecek.''

Niye? Bok mu var üniversitede?

Ben girdim-çıktım bi bok olmadı.

Türbanlı kızlar, ''yönetici ve hakimi'' olan erkeklerin boyunduruğundan çıksın da sonra nereye girerse girsin.

Ama şu durumda, onlar üniversiteye girmiyor, dinci siyaset gereği erkeklerince oraya sokuluyorlar.

Nisa Suresinin eleştirisini yapmadıkları sürece de, ''görevleri'' bitince aynı erkek efendileri tarafından okuldan alınıp eve tıkılacaklar.

Ne demişler? Okumak cehaleti alır ama eşeklik baki kalır.

Eşekliği gideren ise yalnızca dogmaları yıkabilmektir.

tarihinde Freddy tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye de tartisilan konuya bak,nelerle ugrasiyorlar idiotlar...

pisinge anlaşılan sen de müslümanlarımız gibi kendine ateistsin.Elbetteki Türkiyede tartışılan konular bunlar olacaklar.

Birileri haklı sürüleştirmek için cahil bırakma politikası geliştirmiş.Erkelerinin okuyup aydınlanmasına engel olamıyorlar en azından kızları evde oturtup( artık ne kadar evde oturtursalar o kadar kar) Halkın bilinçlenmesini biraz daha geciktiriyorlar.

Bunların amacı halkı cehaleti üzerinden sömürmektir.Soruyorum sana okumayan kız nasıl gerçekleri görecek ? camiye kuran kusunda eğitilerek mi ?

Bu kadar düz mantıkla bakmayın.Hep kendinize yontmayın.Türkiyede haksızlık sadece kürtlere yapılmıyor.İnançlı olmakta suç ülkemizde.Birileri de bunu çıkar kullanır.Sonrada AKP dini istismar ediyor diye ciyaklarsınız.

Ama bana kalırsa AKP nin yaptığı diğer sömürücülere oranla daha yapıcıdır.Çünkü başörtülü de olsa kızlar okuyup aydınlanacak.Bir iki nesil sonra dinin ötekileştirici etkisi azalacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...